הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עולה בשומן במסה

• פותח/ת השרשור Pitz
  • פורסם בתאריך

Pitz

משתמש מתחיל
20
2
נק' מוניטין:
2
20
2
כולם
התחלתי מסה אחרי חיטוב טוב של 3 חודש, ואני ממש מתחיל לצבור שומן והרבה יחסית
למה זה ככה? הפלוס הקלורי שלי הוא 500 בערך, משתדל לאכול רק פחמימות מלאות
עובד בתכנית ss ועולה יפה מאוד במשקלים אבל למרות זאת אני מתחיל להראות מאוד שמן, למרות שאני אוכל נקי יחסית, לא שותה שתייה מתוקה נמנע מפחמימות לא מלאות ופלוס קלורי לא גבוה
מישהו יודע למה זה? ואיך אני יודע שאני באמת עולה גם במסת שריר ולא עולה רק שומן? (אני מתקדם מאוד יפה במשקלים ב ss, העלתי בחודש וחצי 40 קילו בסקוואט) מישהו יודע למה זה ואיך אפשר לתקן את המצב?

דאגת לעשות נייטרלי לפני ולאפס את המטבוליזם? כי אם לא אז כנראה הפלוס שלך הוא יותר מ-500 כי אתה שורף בפועל פחות קלוריות במנוחה

אנשים יגידו לך שאפשר לעלות נקי, אנשים ישלו אותך שהם עולים במסת שריר ויורדים בא.ש. אבל אני יגיד לך האמת, לא משנה איך תעשה את המסה שלך, וכמה "נקי" תאכל, תתכונן להוסיף מסת שומן, זה חלק בלתי נמנע מהתהליך, קצת שומן בבטן לא יהרוג אותך. אני כן יכול להגיד לך שחיטוב זה לא תהליך נורא, בסך הכל צריך להיות סובלן אליו ואתה תוריד את כל השומן שאתה צובר.

זהו התהליך - take it or leave it.

• פותח/ת השרשור
אנשים יגידו לך שאפשר לעלות נקי, אנשים ישלו אותך שהם עולים במסת שריר ויורדים בא.ש. אבל אני יגיד לך האמת, לא משנה איך תעשה את המסה שלך, וכמה "נקי" תאכל, תתכונן להוסיף מסת שומן, זה חלק בלתי נמנע מהתהליך, קצת שומן בבטן לא יהרוג אותך. אני כן יכול להגיד לך שחיטוב זה לא תהליך נורא, בסך הכל צריך להיות סובלן אליו ואתה תוריד את כל השומן שאתה צובר.

זהו התהליך - take it or leave it.
ברור שאי אפשר לעלות שריר ולהוריד שומן אני לא מדבר איתך על קצת שומן בבטן
אני מדבר על עלייה דרסטית בשומן אני נראה מאוד שמן יחסית כאילו אני לא עולה בשריר.
אז איך אני יודע שאני באמת עולה בשריר או סתם מעלה שומן?

עלייה במשקלי עבודה

אם אתה עולה בעומסים מאימון לאימון, אתה גם מוסיף מסת שריר, יכול להיות שאתה מפריז בכמה שאתה עולה בשומן

כולם
התחלתי מסה אחרי חיטוב טוב של 3 חודש, ואני ממש מתחיל לצבור שומן והרבה יחסית
למה זה ככה? הפלוס הקלורי שלי הוא 500 בערך, משתדל לאכול רק פחמימות מלאות
עובד בתכנית ss ועולה יפה מאוד במשקלים אבל למרות זאת אני מתחיל להראות מאוד שמן, למרות שאני אוכל נקי יחסית, לא שותה שתייה מתוקה נמנע מפחמימות לא מלאות ופלוס קלורי לא גבוה
מישהו יודע למה זה? ואיך אני יודע שאני באמת עולה גם במסת שריר ולא עולה רק שומן? (אני מתקדם מאוד יפה במשקלים ב ss, העלתי בחודש וחצי 40 קילו בסקוואט) מישהו יודע למה זה ואיך אפשר לתקן את המצב?
כמה נקודות לבירור:
1. הטעות הבסיסית והנפוצה של הרכבת התפריט היא חישוב הקלוריות בפועל. רבים נוטים לטעות בחישוב, בעיקר בהסתמך על מחשבוני קלוריות המצויים באתרי האינטרנט השונים. לכל מזון שיש לו תווית - הסתכל עליה וחשב לפיה. כמו כן, חשב מזון לפני בישול/טיגון/צלייה/אפיה וכד', ולא לאחר. בכך תצמצם את הפער בין כמות הקלוריות המחושבות לאלו הנצרכות בפועל - סיכוי גבוה יותר להקטנת הטעות. הווה אומר, יכול להיות שכעת אתה בפלוס קלורי גבוה מ-500.
2. עליה בנוזלים מתרחשת לאחר חיטוב. הסיבה היא כמובן מילוי מאגרי הגליקוגן שהידללו. כמות הנוזלים שתעלה תשפיע ויזואלית ועלולה לגרום לך לטעות ולחשוב שמדובר בשומן.
3. כמו שנאמר מעלי, מאוד חשוב לבצע עלייה הדרגתית מגרעון קלורי בחיטוב למאזן נייטרלי, וכן לשמור על מאזן זה במשך שבועיים לפחות. כך אתה מבטיח התאוששות כמעט מלאה, אם לא מלאה, של הורמוני בלוטת התריס. כמו כן, המאזן הנייטרלי יכול לומר לך, הלכה למעשה, כמה קלוריות אתה צורך בכדי לשמור על המשקל. מכאן והלאה ההעלאה הקלורית תהיה קלה לחישוב ויישום.
4. התקדמות במשקלי העבודה והתאוששות טובה בין האימונים היא מדד טוב לצבירת מאסת שריר. כמובן ותהיה צבירת של נוזלים (סעיף 2) ושומן. בפרקטיקה מאסה נקייה היא מושג שקשה להשיג, ולעיתים אף לא כדאי (מה שנקרא "פול גז בניוטרל"). דרך טובה להעריך את איכות ההתקדמות היא מדידת היקפי השרירים ובדגש על היקף המותניים ב-2 נקודות: קו הטבור והקו בו לובשים עד אליו מכנסיים (לא יודע בדיוק איך לתאר). עליה בהיקפי השרירים ועליה קלה בהיקף המותניים תעיד על צבירת מאסה טובה למול שומן. כמו כן תמיד כדאי להצטלם מידי פעם ולהעלות לפורום לקבלת חוות דעת לאחוז שומן מוערך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית