ייעוץ תחליף לסקוואט לאדם עם ברכיים בעיתיות?

• פותח/ת השרשור Yeti
  • פורסם בתאריך

Yeti

משתמש משקיע
3,383
378
נק' מוניטין:
7,408
3,383
378
יש לי חבר עם בעיות בברכיים שרוצה להתחיל להתאמן, הטיביה שלו בולטת החוצה מתחת לברך ותמיד כואב לו להתיישב ולקום, אני חושב שסקוואט זה לא רעיון כלכך טוב בשבילו, שאלתי אותו לגבי התנועה של פשיטת ברכיים והוא אמר שאת זה לא כואב לו לעשות. רציתי לשאול, האם פשיטת ברכיים וSLDL יהיו תחליף סביר לסקוואט ולדדליפט?

תודה.

• פותח/ת השרשור
אני אנסה לברר עוד פרטים, אני רק יודע שהטיביה שלו בולטת החוצה ליד הברך והוא אומר שזה מה שגורם לכאבים, אני אנסה לברר היום.

אם ככה, אז יש לו את הברכה של ריפ:

I have had several kids with OSD, and every one of them has benefitted from correctly performed full squats. We have kept one kid out a scheduled surgery because he responded so well. Quad-dominant activities like jumping (BB), knee extensions, and half-squats produce/aggravate OSD symptoms, while posterior chain stuff like the low-bar deep squats we use in SS, and pulls like RDLs tend to re-balance the knee and allow it to heal while still getting stronger.

ויש לי חבר עם אותה בעיה שגרמתי לו לעשות סקוואטים. הכל בסדר בינתיים.

• פותח/ת השרשור
תודה. אני עדיין קצת חושש לתת לו לעשות סקוואט כי אני לא בטוח שאני אצליח ללמד אותו כמו שצריך, הוא גם די שמן וחלש, כרגע קשה לו וכואב לו לעשות סקוואט עם משקל גוף, גם כשניסיתי ללמד אותו את התנועה עם המתיחה הוא הפיל את כל המשקל על הברכיים וקצות האצבעות, אתה חושב שבינתיים יהיה כדאי להימנע מתנועות של הקוואדס ולתת לו דדליפט רומני או דדליפט קלאסי?

כן, במקרה הזה מאוד חשוב שהטכניקה תהיה נכונה, אז בינתיים אולי באמת אפשר להתחיל מדדליפט קלאסי בזמן שאתה חושב שאיך ללמד אותו סקוואט נכון.

OSD זה לא מחלה של ילדים ?
היה לי את זה כשהייתי בן 13, כבר 13 שנים שאני חי ובועט בלי בעיות ועושה סקוואטים כמו ***** 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית