הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ SS לפיתוח גוף

tal1234567

משתמש מתחיל
19
0
נק' מוניטין:
0
19
0
היי!

אני כבר הרבה זמן מתאמן ON and OFF, ותמיד עשיתי סקוואטים דדליפסטים ובנץ'. השאלה שלי היא, עכשיו כשאני טיפה יותר רוצה לשנות שיגרה והמטרות השתנו מלהיות חזק יותר לגוף- האם באמת סקוואטים ודדליפסטים הם תרגילים שאופטימליים לפיתוח גוף?.. או רק בשביל להתחזק? אני בכוונה אעשה הקצנה שנייה ואגיד -נניח ואני רוצה גוף של דוגמן\חוף ים. האם במקרה זה יש צורך בסקוואטים כדרך המהירה ביותר לעשות זאת? ואם לא- בלי שאלה של יחסי סימטריות בגוף בין פלג גוף עליון לתחתון- האם הורדת תרגילי הרגליים למינימום והוספה של פלג עליון תגרום להוספת מסה לפלג גוף עליון מהר יותר? ואם כן(מה שקורה אצל אנשים חסרי פרופורציה..?) למה אומרים שהגוף גדל באופן סימטרי, וסקוואט זה חובה כי אם המסה שלך גדלה ברגליים אז היא גם תגדל בשאר הגוף, אם ההפך לא נכון? לסיום- האם פשוט אפשר להוריד את התרגילי קומפאונד למינימום של בנץ', מקבילים, ומתח (עם משקל) וחוץ מאלה תרגילים רגילים עם משקל חופשי\מכונות(\לא קומפאונד) לידיים גב וחזה?

אשמח לתשובות.

דדליפסטים
מה זה? כינוי חדש לדדליפטים ? 😉

האם באמת סקוואטים ודדליפסטים הם תרגילים שאופטימליים לפיתוח גוף?
כן.
אני מכיר מפתחי גוף שאף עושים ראק פולס\ דדליפט רומני במקום דדליפט קלאסי אך בכל מקרה דדליפט זה תרגיל שהוא בעיניי חובה.

נניח ואני רוצה גוף של דוגמן\חוף ים. האם במקרה זה יש צורך בסקוואטים כדרך המהירה ביותר לעשות זאת?
אין שום דרך שהיא "מהירה" לאף מטרה.
סקוואט צריך בכל מצב בו אין מגבלה פיזית שמונעת ממך לבצע את התרגיל.

האם הורדת תרגילי הרגליים למינימום והוספה של פלג עליון תגרום להוספת מסה לפלג גוף עליון מהר יותר?
ממש לא.

לסיום- האם פשוט אפשר להוריד את התרגילי קומפאונד למינימום של בנץ', מקבילים, ומתח (עם משקל) וחוץ מאלה תרגילים רגילים עם משקל חופשי\מכונות(\לא קומפאונד) לידיים גב וחזה?
בידיים זה ממש לא משנה מה אתה עושה.
בשאר אפשר לשלב מכונות עבור הגב, כמו פולי עליון אך יש לעשות זאת בצורה חכמה ולא להתבסס על זה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית