הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תכנית לחיטוב

אנונימי7797

משתמש מתחיל
217
14
נק' מוניטין:
62
217
14
אני מתאמן די מתחיל, חצי שנה בערך. הייתי די שמן 25 אחוזי שומן בערך. התחלתי לאכול מעט קלוריות בלי תפריט מסודר ותכנית אימונים וירדתי לאיזור ה16-18 אחוזי שומן.
עכשיו אני רוצה לבנות תכנית אימונים מסודרת ותפריט תזונה ואני לא יודע איזו תכנית הכי מתאימה לחיטוב ואילו אימונים יותר טובים לחיטוב - אימוני סיבולת או משקולות עם תרגילים מורכבים. (חשוב לציין שאין לי מסת שריר גבוהה). קראתי את המאמר על משקולות בתקופת חיטוב אבל עדיין לא הבנתי איך לשלב בין אימוני כוח לאימוני סיבולת.
אשמח לתכנית אימונים מתאימה (אני לא מצפה שתכתבו לי תכנית מן הסתם, אבל אולי יש תכניות לדוגמה שיכולות להיות לי מצוינות).
והמטרה שלי היא פיטנס.

נתונים:
גיל - 14
משקל - 66 ק''ג
גובה - 1.71

תודה רבה. 😃

אהלן.

קודם כל נתחיל בזה שהמטרה היחידה שצריכה להיות לך היא - להתחזק.
לפי היחס בין הגובה למשקל אני לא חושב שיש לך עוד מה לחטב, בעיקר כשמסת השריר נמוכה מאוד.

דבר ראשון צריך לסדר תזונה, כמו שצריך.
לאחר מכן לבדוק אופציה לתוכנית שתגרום לך להתחזק\לנצל את הפוטנציאל בצורה הטובה ביותר כמתאמן מתחיל.

• פותח/ת השרשור
אהלן.

קודם כל נתחיל בזה שהמטרה היחידה שצריכה להיות לך היא - להתחזק.
לפי היחס בין הגובה למשקל אני לא חושב שיש לך עוד מה לחטב, בעיקר כשמסת השריר נמוכה מאוד.

דבר ראשון צריך לסדר תזונה, כמו שצריך.
לאחר מכן לבדוק אופציה לתוכנית שתגרום לך להתחזק\לנצל את הפוטנציאל בצורה הטובה ביותר כמתאמן מתחיל.
בנוגע ליחס גובה-משקל, אני יודע שהBMI שלי נחמד יחסית, אבל יש לי אחוזי שומן גבוהים וזה נראה לעין. אני קודם כל רוצה להגיע לאחוז שמון נמוך יחסית (לפחות 10) ואז להתחיל מסה נקייה.
אגב, כמה אחוזי שומן אפשר לרדת בחודש עם תכנית אימונים מסודרת ותפריט מסודר?

תקבור את המונח הזה, עם הזמן זה משחק פחות תפקיד אצל אנשים שמתאמנים ומפתחים מסת שריר.

אגב, כמה אחוזי שומן אפשר לרדת בחודש עם תכנית אימונים מסודרת ותפריט מסודר?
תוכנית אימונים לא משנה מה תהיה לא תזרז או תעזור בירידה במשקל.
תחשב RMR לפי הנוסחא שקיימת במאמר בפורטל (של החיטוב) ותהיה בגירעון קלורי של 500.

FBW קלאסית יכולה לעשות את זה העבודה.

• פותח/ת השרשור
תקבור את המונח הזה, עם הזמן זה משחק פחות תפקיד אצל אנשים שמתאמנים ומפתחים מסת שריר.

תוכנית אימונים לא משנה מה תהיה לא תזרז או תעזור בירידה במשקל.
תחשב RMR לפי הנוסחא שקיימת במאמר בפורטל (של החיטוב) ותהיה בגירעון קלורי של 500.

FBW קלאסית יכולה לעשות את זה העבודה.
אפשר בבקשה קישור לנוסחא?
ואיזה תרגילים לבחור? חשבתי על אימון סיבולת עם 2 תרגילים מורכבים (סקוואט/דדליפט רומני ובנץ' פרס).

אפשר בבקשה קישור לנוסחא?
המדריך השלם להורדת השומן וחיטוב הגוף - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

ואיזה תרגילים לבחור? חשבתי על אימון סיבולת עם 2 תרגילים מורכבים (סקוואט/דדליפט רומני ובנץ' פרס).
אין שום טעם באימון סיבולת בחיטוב.
FBW שיהיה מורכב מסקוואט\בנץ'\פרס\דדליפט + מתח\חתירות ואפשר תרגיל שתיים לידיים.
דדליפט אחד לשבוע ורוטציה בין חתירה למתח אתה מעוניין.

• פותח/ת השרשור
המדריך השלם להורדת השומן וחיטוב הגוף - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

אין שום טעם באימון סיבולת בחיטוב.
FBW שיהיה מורכב מסקוואט\בנץ'\פרס\דדליפט + מתח\חתירות ואפשר תרגיל שתיים לידיים.
דדליפט אחד לשבוע ורוטציה בין חתירה למתח אתה מעוניין.
כמה חזרות וסטים לכל תרגיל? ואילו תרגילים אתה ממליץ לי לידיים? (2 לבייספס ו2 לטרייספס)

כמה חזרות וסטים לכל תרגיל? ואילו תרגילים אתה ממליץ לי לידיים? (2 לבייספס ו2 לטרייספס)
3x5 בתרגילי הבסיס, לא לעשות באותו אימון בנצ' ופרס בעצימות גבוהה (3x5) אלא לעשות רוטציה ביניהם, ולהשלים נפח (3x8) עם התרגיל השני.
בתרגילי עזר כמו מקבילים\פייס פולס וכו' אז 3x10 יכול לבוא בטוב.
תרגיל אחד ליד אחורית ואחד ליד קדמית מספיק, אתה לא בונה מסת שריר בחיטוב.. אצלך בגלל שאתה מתאמן מתחיל אולי כן תבנה אבל זה יהיה לתקופה מאוד קצרה ועדיף להתבסס על תרגילי הבסיס.

• פותח/ת השרשור
3x5 בתרגילי הבסיס, לא לעשות באותו אימון בנצ' ופרס בעצימות גבוהה (3x5) אלא לעשות רוטציה ביניהם, ולהשלים נפח (3x8) עם התרגיל השני.
בתרגילי עזר כמו מקבילים\פייס פולס וכו' אז 3x10 יכול לבוא בטוב.
תרגיל אחד ליד אחורית ואחד ליד קדמית מספיק, אתה לא בונה מסת שריר בחיטוב.. אצלך בגלל שאתה מתאמן מתחיל אולי כן תבנה אבל זה יהיה לתקופה מאוד קצרה ועדיף להתבסס על תרגילי הבסיס.
מה זאת אומרת רוטציה?

• פותח/ת השרשור
טוב תודה, ומה אתה אומר על התרגילים האלו שהוספתי לתרגילים הבסיסיים?:
יד קדמית - כפיפת מרפקים בעמידה עם מוט W - 3X10
יד אחורית - בנץ' פרס אחיזה צרה בסמית' 3X10

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית