כאבים בשכמה שמאלית

• פותח/ת השרשור splice
  • פורסם בתאריך

splice

משתמש מתחיל
36
0
נק' מוניטין:
0
36
0
כבר תקופה כואב לי באיזור השכמה השמאלית. הכאבים נובעים מעמידה ממושכת למשל, כיווץ של הבטן לזמן מסויים, הליכה יחסית עם גב כפוף.
זו נקודה בגב, שאם לוחצים עליה (לא מאוד בעדינות אבל גם לא מאוד חזק) היא מאוד כואבת. זו מלווה בתחושת שריפה כזו ולרוב מורגשת כנמלול.
אם למשל אני מחזיק מלפני משהו באופן שבו הידיים מופשטות קדימה, מרגיש כאבים איומים באיזור הזה.

עשיתי אולטראסאונד ולא זיהו שום דבר. אני מחכה לתור לפיזיותרפיה עוד אבל אני חייב להודות שאני סקפטי.
אני ניסיתי לאבחן מהאינטרנט מה יכולה להיות הבעיה (לאחר שהאורטופד לא ידע, הוא רק כתב שיש רגישות ב-subscpula שזה לא לגמרי המיקום) ואני לא לגמרי מצליח למצוא משהו עם תסמינים דומים.

אני רציתי לשמוע מנסיון של אחרים אם חוויתם כאב בנקודה כזו מהסוג שאני מתאר, איך מתמודדים ומה כדאי לעשות. ובכלל, איפה הפציעה הזו.
בפעם האחרונה ששאלתי בפורום, קבעו שפיזיותרפיה יפתור את זה. אני מבין ואני מחכה לתור כבר תקופה. בינתיים, הייתי רוצה לשמוע אם מישהו חווה בעבר או מכיר כאבים מסוג כזה כדי לשתף בדברים שעזרו לו להתמודד.

תודה.

• פותח/ת השרשור
האמת שלא. הכל כרגיל, פשוט נוצר הרגל..
אם תוכל לעדכן אם יש לך תובנות בנושא זה יהיה מעניין!

היה לי בדיוק מה שאתה מתאר.
תקפיד על מתיחות לכול הגב ושינה על הגב או הבטן(שהכתפיים יהיו בצידי הגוף).
זה מה שעבד לי בכל אופן.

• פותח/ת השרשור
היה לי בדיוק מה שאתה מתאר.
תקפיד על מתיחות לכול הגב ושינה על הגב או הבטן(שהכתפיים יהיו בצידי הגוף).
זה מה שעבד לי בכל אופן.

היי, תודה על התגובה.
רציתי לשאול אילו תרגילים עשית לגב שאתה ממליץ עליהם. ואיך זה השפיע על האימונים שלך אם אתה יכול לפרט.

מה שאתה מתאר נשמע כמו בעיה שחוזרת גם לי מדי פעם. הדגש הוא אכן על חימום יעיל לאיזור לפני.
אבל ההמלצה שלי אליך היא להוריד עומסים במידה וזה נמשך. האיזור כאמור צריך מנוחה ואין ספק שפיזיותרפיה ואמצעים אחרים יכולים להקל על המצב ולזרז ריפוי. יחד עם זאת- אני לא ממליצה על שימוש בנוגדי דלקת למינהם, לפחות לא באופן קבוע.
בגדול-פשוט תקשיב לגוף שלך.

היי .
בעיה מסוג זה נשמעת אופיינית לתופעה שנקראית TRIGGER POINT , באופן כללי לרוב זה אזור רגיש מופיע בעיקר באזור שכמה כתף ויכול לגרום לכאב מקומי, אי נוחות , לפעמים קושי בנשימה עמוקה .
מספר דברים חשובים צריך להבין ולשלול ע"מ לדעת איך לטפל בבעיה , מתי זה מופיע בשעות היממה? קבוע או מופיע במאמץ? יש הקרנות לאזורים שונים כמו לידיים ?ראש ?צוואר?
במידה וזה אכן הטריגר עיסוי ,חימום , דיקור מערבי ועוד מגוון טכניקות יכולות לפתור את הסימפטום. הדבר החשוב יותר הוא להבין, אם הבעיה היא מתמשכת וחוזרת מה גורם לכך? האם זה אופי העבודה שלך ביומיום?האם זה שינה? האם יציבה ? האם חולשה שרירית או שילוב של מספר גורמים.
כאבים מסוג זה לא נראים לא באולטראסאונד ולא בCT היות המנגנון פה הוא לא דלקתי ולא אמורה להיות הפרה במערכת השלד או בגידים.
לכן חשוב לפנות לפיזיותרפיסט שיכול לבדוק את כל הגורמים האלו ולהמליץ. לך מה אפשר לעשות ע"מ שהבעיה לא תחזור.

• פותח/ת השרשור
היי .
בעיה מסוג זה נשמעת אופיינית לתופעה שנקראית TRIGGER POINT , באופן כללי לרוב זה אזור רגיש מופיע בעיקר באזור שכמה כתף ויכול לגרום לכאב מקומי, אי נוחות , לפעמים קושי בנשימה עמוקה .
מספר דברים חשובים צריך להבין ולשלול ע"מ לדעת איך לטפל בבעיה , מתי זה מופיע בשעות היממה? קבוע או מופיע במאמץ? יש הקרנות לאזורים שונים כמו לידיים ?ראש ?צוואר?
במידה וזה אכן הטריגר עיסוי ,חימום , דיקור מערבי ועוד מגוון טכניקות יכולות לפתור את הסימפטום. הדבר החשוב יותר הוא להבין, אם הבעיה היא מתמשכת וחוזרת מה גורם לכך? האם זה אופי העבודה שלך ביומיום?האם זה שינה? האם יציבה ? האם חולשה שרירית או שילוב של מספר גורמים.
כאבים מסוג זה לא נראים לא באולטראסאונד ולא בCT היות המנגנון פה הוא לא דלקתי ולא אמורה להיות הפרה במערכת השלד או בגידים.
לכן חשוב לפנות לפיזיותרפיסט שיכול לבדוק את כל הגורמים האלו ולהמליץ. לך מה אפשר לעשות ע"מ שהבעיה לא תחזור.

היי, ממש מודה על הזמן.
זה עלול להופיע בכל זמן שאני מפעיל שרירים שקשורים לזה - מפעולה פשוטה ביותר כמו שטיפת כלים, למשל, ממש גורמת לזה, או אם אני מרים משקולת (כבדה) לפני ב-2 ידיים.
אין הקרנות והכאב הוא איזורי בסביבה של אותה הנקודה בגב העליון ליד הסקפולה.
אני לא חושב שזו חולשה שרירית דווקא מהסיבה שזה בצד אחד של הגב העליון ואין לי תחושה שזה אכן המצב - וגם, אופי העבודה שלי הוא משרדי לכן הוא לא מהווה בעיה והשינה גם לא בעייתית במיוחד. לא מרגיש כאבים כלשהם במהלך השינה.

אילו עוד המלצות יש לך לבינתיים עד שאראה שוב פיזיותרפיסט? שינויים כלשהם בתוכנית אימונים? פעולות יומיומיות שאוכל לעשות כדי לפתור את ה-trigger point?
והאם זה יכול להיות כרוני או להתפתח להיות כרוני אם אני לא מטפל בזה לתקופה? תודה רבה, מעריך את ההשקעה.

היי , עבודה משרדית וכאב באזור השכמה שמופיע במגוון פעולות, בלי הקרנות מחזק לפי דעתי את הסבירות שמדובר בTRIGGER POINT , אתה יכול לרשום ביוטוב TRIGGER POINT SELF RELEASE עם כדור טניס וחימום מקומי תוכלי לפתור את העניין , במידה ולא יעבור מציע לך לגשת לפיזיותרפיסט שיעשה הערכה להבין ממה זה נגרם.

• פותח/ת השרשור
היי , עבודה משרדית וכאב באזור השכמה שמופיע במגוון פעולות, בלי הקרנות מחזק לפי דעתי את הסבירות שמדובר בTRIGGER POINT , אתה יכול לרשום ביוטוב TRIGGER POINT SELF RELEASE עם כדור טניס וחימום מקומי תוכלי לפתור את העניין , במידה ולא יעבור מציע לך לגשת לפיזיותרפיסט שיעשה הערכה להבין ממה זה נגרם.

היי, תודה רבה. אני אחזור לטיפולי כדור טניס שהייתי עושה ולפיזיותרפיה.
אני רוצה להדגיש אגב שאם אני מכווץ את הבטן (וזה קורה לי הרבה במהלך היום - מחזיק אותה באיזשהי צורה כך שהיא לא רפויה) אז זה מתחיל את הכאבים באיזשהי מידה. זה נשמע לך סטנדרטי ל-trigger point בגב? או דוגמה חזקה נוספת להתחלה שלהם היא כשאני סוחב דברים ביד אחת שהם יחסית כבדה.

לגבי הסחיבה ביד אחת ,בהחלט ייתכן לגבי הבטן גם סביר אבל שוב , התשובות שאני יכול לתת בפורום מבלי לפגוש מטופל , לעשות בדיקה פיזיקאלית מלאה , לתשאל ולראות הכל מולי. מוגבלת.
לפעמים זה יכול להשפיע אפילו על הנשימה ועדיין אם היית מתלונן על קשיי נשימה לא הייתי לוקח את העניין בקלות ואומר לך שזה טריגר פוינט ועושה מספר של בדיקות לשלול גורמים אחרים .
אז ממליץ לך לנסות קודם את השלב הזה ,כדור טניס, חימום מקומי אולי אפילו מתיחות ומשם תוכל להתקדם.

שלום
יש לי בול אותו הדבר שיש לך, אחד לאחד
כאב כשאני נשען קדימה עם הידיים וכדומה
אצלי הכאב קרה פתאום באמצע סקוואט בטופ סט של 5rm לפני כמעט שנתיים
מאז אני שונא לחיות, פשוט הפציעה הזאת הרסה לי את החיים ואני חודשיים לפני גיוס
הייתי שמח לדעת מה איתך היום ואם מצאת פתרון

שלום
יש לי בול אותו הדבר שיש לך, אחד לאחד
כאב כשאני נשען קדימה עם הידיים וכדומה
אצלי הכאב קרה פתאום באמצע סקוואט בטופ סט של 5rm לפני כמעט שנתיים
מאז אני שונא לחיות, פשוט הפציעה הזאת הרסה לי את החיים ואני חודשיים לפני גיוס
הייתי שמח לדעת מה איתך היום ואם מצאת פתרון

למה שלא תיגש לפיזיותרפיסט?
נשמע שאתה ממש סובל, זה בדיוק תחום הטיפול של פיזיו'

למה שלא תיגש לפיזיותרפיסט?
נשמע שאתה ממש סובל, זה בדיוק תחום הטיפול של פיזיו'
הלכתי... הפזיוטרפסטית הייתה סבורה שזה מגיעה מהצוואר ונתנה תמ כמה תרגלים כגון התרגיל עם הרצועה על הצוואר, זה לא גרם לשיפור
הלכתי גם לכירופרקט שאני כרגע אצלו שטוען שזה מגיע מטחת מחוליות הT שתופס איזה סחוס או משהו לצערי לא ממש הבנתי אבל זה לא משנה את
העובדה שאין שיפור...

@Evyatar Maizel
ברור לי שהנושא מציק לך, אבל פתחת שרשור מתאים וקיבלת התייחסות נאותה. להקפיץ כל כך הרבה שרשורים בני חודשים ושנים זו לא הדרך הנכונה בפורום מבוסס קהילה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית