הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תחליף זמני לפרס

פינוקיו

משתמש פעיל
659
48
נק' מוניטין:
112
659
48
לאחר חודשיים בSS עם כאבים בגב התחתון בו אני עושה עושה פרס עם סיבוב אגן לפנים הבנתי היום שצריך לעשות סיבוב אגן לאחור
הבנתי גם שצריך להשען עם הגב טיפה אחורה בשביל שסיבוב האגן יהיה יותר אפקטיבי (תודה ל @SmokingSnake )
השאלה שלי היא האם זה הגיוני שירדתי בגלל זה 15% במשקלי העבודה לאחר שחודשיים עשיתי את התרגיל בלי ההטיית גב לאחור הזאת? (כי ממבט מהצד זה דווקא נראה שלוקחים יותר תנופה עם הגב והמשקלי עבודה אמורים להשתפר) ?

Rippetoe-Press-Instruction.jpg

השאלה השנייה והיותר חשובה.
אני מרגיש שהגב התחתון שלי כואב עדיין מכל העומס שעשיתי עליו בפרס עם הגלגול אגן לפנים והפשיטת יתר(גם שאני עושה סיבוב אגן לאחור עם ההטייה עדיין הכאבים מורגשים)
והייתי רוצה לתת לגב התחתון שלי שבוע מנוחה, השאלה שלי היא איזה תרגיל אני יכול לבצע במקום הפרס שהדגש הוא כמה שפחות הגב התחתון יעבוד בו/יצטרך לייצב אותי, אבל עדיין השרירים העיקריים שיעבדו יהיו הכתף קידמית,אמצעית החזה העליון והיד האחורית כמו הפרס הרגיל בעמידה?.

נערך לאחרונה:
פרס עם דאמבלים בישיבה.
למרות שלדעתי הכי טוב שתוריד משקל בפרס בשביל ללמוד את הטכניקה עם סיבוב אגן נכון וככה גם לא יהיה לך כאבים בגב תחתון כי זה יהיה משקל נמוך, במשקלים נמוכים בקושי מרגישים את הגב בפרס.

לא כ"כ קריטי, קח כל לחיצת כתף.
כנראה שמה שמפריע לך זה הפשיטת יתר בתנועה אז ישיבה לא תפריע(למרות שבישיבה יש עומסי דחיסה מוגברים)
בפרס אם זה לא השתמע מהדברים שלי, התנופה היא מה4 ראשי(ירך) ומהבטן(אגן) לא מהגב.
אין שום סיבה להרגיש את הגב בתרגיל הזה.

ההרמה הכי מסובכת מבין הרביעייה העיקרית היא הפרס(בפער משמעותי)

• פותח/ת השרשור
לא כ"כ קריטי, קח כל לחיצת כתף.
כנראה שמה שמפריע לך זה הפשיטת יתר בתנועה אז ישיבה לא תפריע(למרות שבישיבה יש עומסי דחיסה מוגברים)
בפרס אם זה לא השתמע מהדברים שלי, התנופה היא מה4 ראשי(ירך) ומהבטן(אגן) לא מהגב.
אין שום סיבה להרגיש את הגב בתרגיל הזה.

ההרמה הכי מסובכת מבין הרביעייה העיקרית היא הפרס(בפער משמעותי)
זהו,שאימון שעבר יישמתי את השיטה שלמדתי ממך,העניין הוא שאני בSS ולא רציתי לעשות ריסט גדול אז מה שקרה זה שהורדתי לא מספיק משקל עבודה, ובגלל שכבר התרגלתי לעשות פשיטות יתר בשביל לסיים את החזרות האחרונות , הצלחתי לעשות את הגב אחורה 3 חזרות, אבל ב2 החזרות האחרונות כבר לא יכלתי, ובגלל הרצון שלי לסיים את החזרות המשכתי בהרגל הרע שלי להקשית את הגב התחתון על חשבון הנעה של הגב העליון אחורה.
אני אנסה שבוע מנוחה בשביל למנוע את הפשיטת יתר.
אגב אתה לא מדבר על לחיצת רגליים רגילה בישיבה , אלא על פרש בישיבה שהאחיזה יותר צרה נכון?

כמו בסירטון רק בישיבה עם משקולות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית