הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סדר לגבי מילטרי פרס ונשימה

Sharp578

משתמש פעיל
435
11
נק' מוניטין:
11
435
11
שלום לכולם, שאלה לגבי הנשימות במילטרי פרס. אני כל הזמן שומע דעות חלוקות באיזה שלב לוקחים אוויר ומוציאים, וזה משהו שהוא די חשוב לדעת כדי להצליח בתרגיל הזה ולכן אני שואל.
יצא לי לראות פה בפורום הרבה שרושמים שלוקחים אוויר למעלה, שומרים בפנים, מורידים את המוט, ומוציאים שוב שמגיעים חזרה למעלה.
מסרטונים של מארק ריפרטו ועוד מאמנים ביוטיוב אני רואה שזה בדיוק הפוך הוא לוקח הרבה אוויר שהמוט למטה, מעלה למעלה ומוציא חזרה שמגיע למטה..
משהו יכול לעשות סדר בעניין הזה?

תודה 😃

אתה לוקח נשימה עמוקה לבטן כשהמוט למטה, מכווץ את הבטן ושומר את הנשימה בפנים, ומבצע את התנועה. ורק כאשר המוט חוזר למקום שלו למטה אתה מוציא את הנשימה ומתחיל שוב. בקיצור כמו ריפטו והמאמנים האחרים שראית.

אתה לוקח נשימה עמוקה לבטן כשהמוט למטה, מכווץ את הבטן ושומר את הנשימה בפנים, ומבצע את התנועה. ורק כאשר המוט חוזר למקום שלו למטה אתה מוציא את הנשימה ומתחיל שוב. בקיצור כמו ריפטו והמאמנים האחרים שראית.

לא מדוייק,
ריפטו אמר החזרה הראשונה היא מתחילה מלמטה ומסתיימת למעלה, אבל מהחזרה השנייה והלאה אתה מתחיל מלמעלה את התנועה יורד למעלה וחוזר למעלה וזו חזרה נוספת.
אז חזרה ראשונה את האוויר אתה לוקח למטה ומחזיק עד שהמוט מגיע למעלה ואז למעלה אתה מוציא אוויר ומכניס שוב ומחזיק את האוויר שהוכנס למעלה לכל אורך התנועה עד שהמוט חוזר למעלה

אני אישית מחזיק את האוויר בפנים לכמה חזרות כמו בבנץ'.
אם אתה לא נעצר בתחתית ומשתמש בבאונס אז תנשום למעלה.

בכל תרגיל לוקחים אוויר בנקודות העצירה(בזמן התנועה רוצים שבית החזה יהיה קשיח- עם אוויר מוחזק).

אם אתה עושה מיליטרי פרס עם עצירה בתחתית אתה יכול לקחת אוויר בתחתית.
אם אתה עובד רצוף ומקבל ריבאונד מהכתף תיקח אוויר בנעילה.

• פותח/ת השרשור
לא מדוייק,
ריפטו אמר החזרה הראשונה היא מתחילה מלמטה ומסתיימת למעלה, אבל מהחזרה השנייה והלאה אתה מתחיל מלמעלה את התנועה יורד למעלה וחוזר למעלה וזו חזרה נוספת.
אז חזרה ראשונה את האוויר אתה לוקח למטה ומחזיק עד שהמוט מגיע למעלה ואז למעלה אתה מוציא אוויר ומכניס שוב ומחזיק את האוויר שהוכנס למעלה לכל אורך התנועה עד שהמוט חוזר למעלה
לפי הסרטון שלו ביוטיוב הוא אומר לבחור לקחת אוויר למטה, נראה גם בכל החזרות.. :

אני אישית מחזיק את האוויר בפנים לכמה חזרות כמו בבנץ'.
אם אתה לא נעצר בתחתית ומשתמש בבאונס אז תנשום למעלה.
מה הכוונה באונס?

• פותח/ת השרשור
בכל תרגיל לוקחים אוויר בנקודות העצירה(בזמן התנועה רוצים שבית החזה יהיה קשיח- עם אוויר מוחזק).

מה הכוונה מקבל ריבאונד מהכתף?
ולגבי איך אני עושה את הפרס, האמת שיותר נוח לי לקחת אוויר למעלה ולהוציא חזרה שמגיע למעלה, אבל אני יכול גם לקחת בתחתית, אני פשוט רוצה לדעת איך צריך לקחת ולהתרגל לעשות ככה

בידיוק מה שרציתי להגיד

מה הכוונה מקבל ריבאונד מהכתף?
ולגבי איך אני עושה את הפרס, האמת שיותר נוח לי לקחת אוויר למעלה ולהוציא חזרה שמגיע למעלה, אבל אני יכול גם לקחת בתחתית, אני פשוט רוצה לדעת איך צריך לקחת ולהתרגל לעשות ככה
כמו שהבחור אמר בכל תרגיל ולא רק בפרס אתה תוציא/תיקח אוויר בשלב שבוא אין תנועה.
אם אתה עוצר את המוט על החזה אז זה הזמן לקחת אוויר. אם אתה לא עוצר על החזה אז בנעילה למעלה.
תבחר מה שנוח לך. ואין פה מה להתרגל זה כולה נשימה... אתה אמור להצליח לעשות את זה גם ככה וגם ככה זה לא משהו שדורש תרגול.
ומבחינת אם לעבוד רצוף או לעצור בתחתית - אם אתה עושה SS או שאתה מעוניין לשפר נטו משקל אז תעבוד רצוף.
אם אתה מעוניין לחזק את השלב הראשון של התנועה אז תעבוד עם עצירה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית