הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חלבונים הבדלים

• פותח/ת השרשור vamp
  • פורסם בתאריך

vamp

משתמש מתחיל
43
3
נק' מוניטין:
3
43
3
רציתי לדעת מה ההבדלים בין חלבונים? לדוגמא מה ההבדל בין BPI לEXSTRME? או PURE? או גם דאמייטיז?
למה ההבדלים במחירים כל כך משמועתי? ומה ההבדלים וכיצד זה עוזר?

בתכלס? דימטייז יקרים כי הם מותג.
ההבדל בין bpi לאקסטרים הוא שאקסטרים מיוצרת בישראל בניגוד לbpi ולכן הbpi תעלה יותר.
אממא, bpi מבטיחים שהערכים שרשומים על גב האריזה הם הערכים שאתה מקבל (אם אני לא טועה הם הוכיחו זאת בבדיקות מעבדה) וגם פיור (מיוצרת בישראל) טוענת כך.

לגבי אקסטרים- היא מיוצרת בישראל והמחיר שלה לבינתיים הוא הכי נמוך ל2.2 קילו חלבון.

בקיצור כל אחד עושה את השיקולים שלו.

חלבון אקסטרים-
1. מכיל 2 סוגי חלבון: מי גבינה והיידרולייז
2. מכיל כ-69% חלבון במנת הגשה
3. עובר בדיקות מעבדה
4. כ-6.7 גרם פחמימה במנה
5. מכיל כ-69 מנות הגשה

BPI BEST-
1. מכיל 3 סוגי חלבון: מי גבינה היידרולייז ואייזולט
2. מכיל כ-77% חלבון במנה
3. עובר בדיקות מעבדה
4. כ-3 גרם פחמימה במנה
5. מכיל כ-70-73 מנות הגשה

BPI WHEY HD-
1. מכיל 4 סוגי חלבון: מי גבינה, אייזולט, היידרולייז, וקזאין
2. מכיל כ-69% חלבון במנה
3. עובר בדיקות מעבדה
4. כ-4-5 גרם פחמימה במנה
5. מכיל כ-57 מנות הגשה

PURE-
1. מכיל 3 סוגי חלבון: מי גבינה היידרולייז ואלבומין
2. מכיל כ-78% חלבון במנה
3. עובר בדיקות מעבדה
4. מכיל כ-3 גרם פחמימה במנה
5. מכיל כ-69 מנות הגשה

ההבדלים מאוד זניחים יחסית בין האבקות הייתי הולך על מה שעדיף שיותר משתלם מבחינת אחוז חלבון פר מנה ויחס הכי משתלם בין המחיר למנות
לכן אם אתה שואל אותי הייתי הולך על החלבון פיור היא לדעתי הכי משתלם מבחינת אחוזי חלבון פר מנה ומחיר פר מנה

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על כל המידע! 😃
אז בעצם זה שיש יותר סוגי חלבון או פחות האם זה משמועתי בספיגה של החלבון?
האם יש הבדל? כמו למשל בין פיור שמכיל 3 סוגי חלבון לבין BPI WHEY שמכיל 4 סוגי חלבון?
ומה ההבדלים בין סוגי החלבון הללו ובספיגה שלהם (איזו, הידרולייז, קזאין, מי גבינה)?

אני חייב שניה להבין איפה הבדיקות מעבדה האלה קורות? מי מבצע אותם? איפה משיגים את הפרוטוקול? מה הסטייה המותרת בכמות המרכיבים\הערכים הרשומים עפ"י חוק? אם יש איזה תקן מסוים לאבקות חלבון שצריך לעמוד בו בארץ\חו"ל\ בינלאומי?

@AminoShop

אשמח לקצת סדר בנושא להבין את השוק הפרוץ אז אם תוכל להפנות אותי למקור\ות מידע אמינים אני אשמח מאוד.

*סליחה על ההדחפות לפוסט

תודה רבה על כל המידע! 😃
אז בעצם זה שיש יותר סוגי חלבון או פחות האם זה משמועתי בספיגה של החלבון?
האם יש הבדל? כמו למשל בין פיור שמכיל 3 סוגי חלבון לבין BPI WHEY שמכיל 4 סוגי חלבון?
ומה ההבדלים בין סוגי החלבון הללו ובספיגה שלהם (איזו, הידרולייז, קזאין, מי גבינה)?

מהמהיר ביותר לפחות מהיר
היידרולייז
איזו
מי גבינה
אלבומין (ביצה)
קזאין

האם יש הבדל בין 3 סוגים ל4, לא כלכך במיוחד שזה אותו עיקרון של חלבון אחד איטי והשאר מהירים
כנל לגבי האם זה משמעותי
אבת אישית הייתי הולך על הפיור יותר טעים לי וגם המחיר שלו יותר אטרקטיבי
אני חייב שניה להבין איפה הבדיקות מעבדה האלה קורות? מי מבצע אותם? איפה משיגים את הפרוטוקול? מה הסטייה המותרת בכמות המרכיבים\הערכים הרשומים עפ"י חוק? אם יש איזה תקן מסוים לאבקות חלבון שצריך לעמוד בו בארץ\חו"ל\ בינלאומי?

@AminoShop

אשמח לקצת סדר בנושא להבין את השוק הפרוץ אז אם תוכל להפנות אותי למקור\ות מידע אמינים אני אשמח מאוד.

*סליחה על ההדחפות לפוסט

הבדיקות מעבדה קורות במעבדות לבדיקץ איכות מזון.
מי שמבצע אותן אלה מבעדות לבדיקת איכות מזון שקיימות שלא תלויות באפאחד והן עצמאיות.
מותרת סטייה של עד 20% בחלבון ולמעבדות מחמירות עד 10%
לגבי שומן ופחמימה לא נראלי יש איזה תקן סטייה.
התקן אומר שעד 20% סטייה בחלבון זה תקין ומאושר.

מקווה שעניתי לך על חלק מהשאלות

מהמהיר ביותר לפחות מהיר
היידרולייז
איזו
מי גבינה
אלבומין (ביצה)
קזאין

האם יש הבדל בין 3 סוגים ל4, לא כלכך במיוחד שזה אותו עיקרון של חלבון אחד איטי והשאר מהירים
כנל לגבי האם זה משמעותי
אבת אישית הייתי הולך על הפיור יותר טעים לי וגם המחיר שלו יותר אטרקטיבי

הבדיקות מעבדה קורות במעבדות לבדיקץ איכות מזון.
מי שמבצע אותן אלה מבעדות לבדיקת איכות מזון שקיימות שלא תלויות באפאחד והן עצמאיות.
מותרת סטייה של עד 20% בחלבון ולמעבדות מחמירות עד 10%
לגבי שומן ופחמימה לא נראלי יש איזה תקן סטייה.
התקן אומר שעד 20% סטייה בחלבון זה תקין ומאושר.

מקווה שעניתי לך על חלק מהשאלות

קודם כל תודה רבה!

20% סטייה זה פשוט מוגזם ולא שווה לעשות בדיקת מעבדה אם הסטייה כזאת גדולה, לדעתי גם 10% סטייה יחסית גבוהה, האבקה אמורה להיות הומוגנית בכמעט 100%, מוזר לי שאי אפשר לספק תנאי מעבדה טובים ודיוק עם סטייה מקסימלית של 5%, בעיקר שמדובר בתוספי תזונה שנבחרים בעיקר לפי תכולת החלבון שלהם בניגוד למוצרי מזון רגילים שם הסטייה תיהיה פחות קריטית (גם שם 20% זה המון).

מי קובע את התקן של ה20% סטייה? המעבדות? משרד הבריאות? יש איזה גוף שמפקח על תוספי מזון?

קודם כל תודה רבה!

20% סטייה זה פשוט מוגזם ולא שווה לעשות בדיקת מעבדה אם הסטייה כזאת גדולה, לדעתי גם 10% סטייה יחסית גבוהה, האבקה אמורה להיות הומוגנית בכמעט 100%, מוזר לי שאי אפשר לספק תנאי מעבדה טובים ודיוק עם סטייה מקסימלית של 5%, בעיקר שמדובר בתוספי תזונה שנבחרים בעיקר לפי תכולת החלבון שלהם בניגוד למוצרי מזון רגילים שם הסטייה תיהיה פחות קריטית (גם שם 20% זה המון).

מי קובע את התקן של ה20% סטייה? המעבדות? משרד הבריאות? יש איזה גוף שמפקח על תוספי מזון?

הבדיקות מדוייקות ובדכ מציינות את תכולת החלבון ב99% אם אני לא טועה
ככה שאם אתה מציין על התווית 25 גרם חלבון ויצא 20 גרם חלבון בבדיקה אז יש 20 גרם חלבון במנה בתאכלס אבל אתה מציין 25, כלומר אתה משקר בנוגע לתכולת החלבון אבל אי בעיה שתשקר כי זה בטווח של ה20%
ככה שזה לא הבדיקות שבסטייה של עד 20% אלא התווית מותרת בסטייה של עד 20% מתוצאות הבדיקה
ומי קובע את התקן של ה20% לדעתי משרד הבריאות
ואין גוף שמפקח על תוספי מזון, מי שרוצה להציג שקיפות ולהבטיח אמינות במוצר שלו הולך למעבדות צד שלישי כדי להוכיח שהם לא משקרים
כמו הפיור של אמינושופ עם בקטוכם או BPI שהולכים לכרומקדס או דיימטייז שבעלי תקן GMP וכו'

ככה שאם אתה מציין על התווית 25 גרם חלבון ויצא 20 גרם חלבון בבדיקה אז יש 20 גרם חלבון במנה בתאכלס אבל אתה מציין 25, כלומר אתה משקר בנוגע לתכולת החלבון אבל אי בעיה שתשקר כי זה בטווח של ה20%
ככה שזה לא הבדיקות שבסטייה של עד 20% אלא התווית מותרת בסטייה של עד 20% מתוצאות הבדיקה
ואין גוף שמפקח על תוספי מזון, מי שרוצה להציג שקיפות ולהבטיח אמינות במוצר שלו הולך למעבדות צד שלישי כדי להוכיח שהם לא משקרים
כמו הפיור של אמינושופ עם בקטוכם או BPI שהולכים לכרומקדס או דיימטייז שבעלי תקן GMP וכו'
חמור מאוד קביעת התקן של 20% סטייה שמאשרים מההבטחה של היצרן שהוא כותב בתווית לעומת מה שמופיע בפועל... אבל זה מה יש.

הבדל אחד שכן יש בחו"ל יש חברות משלמים להם והם מזמינות את האבקה מאתר רנדומלי ואיתו הולכים לבדיקות. בארץ זה נעשה יזום ע"י החברה עצמה.

בנוסף בחו"ל לחברות הגדולות עושים גם בדיקות של הרכב החומרים. ולא רק כמות חלבון שבהם כמובן אפשר לזייף.

הבדל אחד שכן יש בחו"ל יש חברות משלמים להם והם מזמינות את האבקה מאתר רנדומלי ואיתו הולכים לבדיקות. בארץ זה נעשה יזום ע"י החברה עצמה.

בנוסף בחו"ל לחברות הגדולות עושים גם בדיקות של הרכב החומרים. ולא רק כמות חלבון שבהם כמובן אפשר לזייף.
מאיפה המידע הזה? יש לך איזה מקור להפנות אותי איפה רשומים הדברים האלה? הבדיקות וכו'?

*מתעניין בנושא לא לצורך שום מטרה אלא להבנה אישית איך תחום כל כך גדול שמתרחב נשאר ללא אבא ואמא... (מי הסמכות המקצועית בנושא וכו')

מאיפה המידע הזה? יש לך איזה מקור להפנות אותי איפה רשומים הדברים האלה? הבדיקות וכו'?

*מתעניין בנושא לא לצורך שום מטרה אלא להבנה אישית איך תחום כל כך גדול שמתרחב נשאר ללא אבא ואמא... (מי הסמכות המקצועית בנושא וכו')
google
עדיף באנגלית.

• פותח/ת השרשור
מהמהיר ביותר לפחות מהיר
היידרולייז
איזו
מי גבינה
אלבומין (ביצה)
קזאין

תודה רבה על העזרה 😃
לגבי הקטע שיש חלבונים מהירים בספיגה ואיטיים.
מה בעצם ההבדל אם החלבון נספג מהר או לאט?
כמה זה באמת משפיע על השריר?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית