הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לא יודע אם לעשות את התרגיל בסיס

amit13579

משתמש פעיל
372
12
נק' מוניטין:
5
372
12
יש לי עקמת (קלה לדעתי אבל אני הולך לאורטופד עוד שבועיים לבדוק) ואני לא יודע אם לעשות את תרגילי הבסיס או לא כי כשהייתי אצל אורטופד לפני שנה בערך כשרק גילו לי את העקמת הוא אמר לי לעשות תרגילים רק בישיבה ושכיבה וזה באמת מה שעשיתי למשך 8 חודשים בחדר כושר.
אבל אחרי ההאורטופד שלחו אותי לפיזוטרפיזט (או איך שלא רושמים את זה) והוא אמר לי שאני יכול לעשות הכול רק לא להגזים ולעשות באופן נכון. (הקשבתי לאורטופד כי הוא ברמה יותר גבוהה מהפיזוטרפיזט תקנו אותי אם אני טועה)
את העקמת אפשר לראות בתמונות שאני יצרף ואני צריך ייעוץ אם באמת לנסות לעשות את תרגילי הבסיס או לוותר עליהם ולהמשיך להתאמן עם תרגילים בישיבה ושכיבה.(כמובן שאם יכאב לי למרות שהטכניקה נכונה אני יפסיק)
התמונות: (דרך אגב סליחה על החפירה)
Siz - העלאת תמונות | פתיחת גלריות

עוד משהו ששכחתי לציין הוא שיש לי אולפוס (ההפך מפלטפוס-קשת גבוהה) ושכשהייתי אצל אורטופד מומחה הוא אמר שיש לי רגל אחת יותר קצרה מהשנייה והלכתי לעשות מדרסים כשאחד מהם עם הגבהה אז אם אני שם את הנעליים אני נראה יותר "ישר" מאשר בלי (כמו למשל שהגובה של הרגליים בלי נעליים הוא לא שווה ועם הוא שווה) אז רציתי לשאול איך זה יפריע לי על הביצוע של תרגילי בסיס בעקבות זה שאני לובש מדרסים ושיש לי פלטפוס

יש לי אותו הדבר שיש לך(מדבר על העקמת).
אתה חייב לעשות סקוואט, דד, פרס, בנץ'.
אלה התרגילים הכי חשובים שיש והעקמת לא תפריע לך בביצוע התרגילים. תתחיל תוכנית טובה כמו למשל SS או 531 שתתחזק ותגדל.
תלמד את הטכניקה של כל דבר טוב ותעלה סרטונים לפורום. אתה לא תרצה להיפצע בגלל טכניקה לקויה.

• פותח/ת השרשור
יש לי אותו הדבר שיש לך(מדבר על העקמת).
אתה חייב לעשות סקוואט, דד, פרס, בנץ'.
אלה התרגילים הכי חשובים שיש והעקמת לא תפריע לך בביצוע התרגילים. תתחיל תוכנית טובה כמו למשל SS או 531 שתתחזק ותגדל.
תלמד את הטכניקה של כל דבר טוב ותעלה סרטונים לפורום. אתה לא תרצה להיפצע בגלל טכניקה לקויה.
באיזה רמה העקמת שלך? אתה חושב ששלי קלה או יותר לכיוון הבינונית? ובן כמה אתה? (חח סליחה שחפרתי)
ואני באמת מאוד מפחד על הגב שלי בתרגילים האלה כי אמרו לי שזה יכול להחמיר עוד (אני בן 16 ויש עוד כמה שנים לגדול) ואני לא רוצה להיראות ''עקום''.
אתה חושב שכדאי לי לנסות ולראות אם כואב לי? (ברור שזה בתנאי שהטכניקה נכונה)

באיזה רמה העקמת שלך? אתה חושב ששלי קלה או יותר לכיוון הבינונית? ובן כמה אתה? (חח סליחה שחפרתי)
ואני באמת מאוד מפחד על הגב שלי בתרגילים האלה כי אמרו לי שזה יכול להחמיר עוד (אני בן 16 ויש עוד כמה שנים לגדול) ואני לא רוצה להיראות ''עקום''.
אתה חושב שכדאי לי לנסות ולראות אם כואב לי? (ברור שזה בתנאי שהטכניקה נכונה)
שמע אני עקום גם.. אבל לא אכפת לי.
אני בן 18 ויש לי עקמת גב קלה כנראה הרבה זמן. זה לא הפריע לי באימונים בכלל.הגעתי למשקלים מכובדים.
מה שאמרו שזה יכול להחמיר(יכול להיות שאני טועה במה שאני אגיד) אבל זה שטויות, התרגילים הללו לא יחמירו את המצב ואפילו תפצע מהביצוע שלהן.

• פותח/ת השרשור
שמע אני עקום גם.. אבל לא אכפת לי.
אני בן 18 ויש לי עקמת גב קלה כנראה הרבה זמן. זה לא הפריע לי באימונים בכלל.הגעתי למשקלים מכובדים.
מה שאמרו שזה יכול להחמיר(יכול להיות שאני טועה במה שאני אגיד) אבל זה שטויות, התרגילים הללו לא יחמירו את המצב ואפילו תפצע מהביצוע שלהן.
לא הבנתי מה זאת אומרת ''אפילו תפצע מהביצוע שלהן''? ואתה עקום ברמה של ממש? אפשר לראות את זה עם חולצה? (כי אצלי לא רואים)
ועוד דבר- ציינתי שיש לי פלטפוס ורגל אחת יותר קצרה מהשנייה אבל ישלי מדרסים תואמים לרגליים אז להשתמש בהם ולשים אותם בנעלי ספורט? כאילו אני רוצה לדעת אם זה משנה אם זה נעל שטוחה או לא כי גם ככה המדרסים מותאמים לרגל אז זה לא משנה איזה נעל תהיה לא?

לא הבנתי מה זאת אומרת ''אפילו תפצע מהביצוע שלהן''? ואתה עקום ברמה של ממש? אפשר לראות את זה עם חולצה? (כי אצלי לא רואים)
ועוד דבר- ציינתי שיש לי פלטפוס ורגל אחת יותר קצרה מהשנייה אבל ישלי מדרסים תואמים לרגליים אז להשתמש בהם ולשים אותם בנעלי ספורט? כאילו אני רוצה לדעת אם זה משנה אם זה נעל שטוחה או לא כי גם ככה המדרסים מותאמים לרגל אז זה לא משנה איזה נעל תהיה לא?
כתבתי שאתה לא תפצע מהביצוע מהביצוע שלהן כול עוד הטכניקה שלך לא לקויה.
ובלי חולצה רואים, עם לא רואים כ"כ ניראלי? לא יודע.. לגבי הפלטפוס אני לא יכול לעזור לך עם זה.. אין לי מושג איך.. מצטער

• פותח/ת השרשור
כתבתי שאתה לא תפצע מהביצוע מהביצוע שלהן כול עוד הטכניקה שלך לא לקויה.
ובלי חולצה רואים, עם לא רואים כ"כ ניראלי? לא יודע.. לגבי הפלטפוס אני לא יכול לעזור לך עם זה.. אין לי מושג איך.. מצטער
אוקיי תודה רבה על העזרה.
שאלה אחרונה- אם כואב לי בגב התחתון (ששם נמצאת העקמת) בהנחה שהטכינקה נכונה אז להפסיק לעשות את התרגיל?

אוקיי תודה רבה על העזרה.
שאלה אחרונה- אם כואב לי בגב התחתון (ששם נמצאת העקמת) בהנחה שהטכינקה נכונה אז להפסיק לעשות את התרגיל?
תלוי איזה כאב. אם זה כאב חד, דקירה כזאת תפסיק מיידית.
אם זה כאב של דומס וכו' אין בעיה עם זה.

• פותח/ת השרשור
תלוי איזה כאב. אם זה כאב חד, דקירה כזאת תפסיק מיידית.
אם זה כאב של דומס וכו' אין בעיה עם זה.
אוקיי תודה רבה.
אני יקח לי יום בשבוע הבא שבו כביכול אני יפספס אימון ואני ינסה לעשות רק את הדדליפט והסווקאט ומילטרי וכו' .(כמובן עם מוט ריק)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית