הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

רוצה לחזור להתאמן במכון אבל פוחד בגלל דלקת בכתף.

מצב
השרשור נעול

theripper888

משתמש מתחיל
11
0
נק' מוניטין:
0
11
0
היי,התאמנתי בעבר כשנתיים בחדר כושר באופן רציני,הפסקתי עקב חוסר זמן אבל באותו זמן הלכתי לבדיקות בגלל כאבים בכתף וגילו אצלי דלקת קטנה בגיד שיוצא מימנה נוזל דלקתי.

לפי מה שהבנתי זה קרה בעיקר בגלל הבנץ',עשיתי אחיזה לא נכונה וגם העלתי יותר מידי מהר במשקל עבודה.

האורתופד הביא לי לעשות עם גומי "טרה בנד" רוטציה מדיאלית ולטרלית לכתף ואם אני עושה את זה כל יום זה באמת גורם להרגשה טובה יותר בכתפיים (לפי ההרגשה גם בכתף השנייה יש לי את הדלקת אבל פחות).

אני מתאמן כבר 3 חודשים משקל גוף בחוץ וזה לא מחמיר לי את הדלקת.

עכשיו השאלה שלי היא כזאת,אני מאוד רוצה לחזור להתאמן במכון אבל מאוד פוחד גם שהדלקת תחמיר כתוצאה מזה,יש פה מישהו שמבין או מישהו שבכללי עבר פציעה כזאת ויכול לספר לי מניסיון אישי מה כדאי לעשות?

תשמע בתור אחד שיש לו דלקת בכתף קלה במפרק ACJ לפי הMRI כבר במשך שנה וקצת , התשובה שלי היא כזו אחרי כל כך הרבה ניסיונות והרבה אימונים עם כאבים של החיים. אני למדתי משהו אחד וזה לעשות את התרגילים שלא כואבים לך ובמשקלים שלא כואבים לך, אני אתן לך דוגמא כשאני עושה בנץ פרס (התרגיל שכנראה ממנו הגיעה הפציעה) אני מרגיש כאבים בכתף כשאני עושה בנץ בסמית משין אין לי כאב למשל שאני עושה לחיצת כתפיים בזווית שהיא לא ישרה על הספסל יש לי קצת כאב סוג של צביטה אבל שאני עושה את זה בזווית של כמעט 90 מעלות אין כאב. מה שאני בא להגיד זה שאתה צריך לעשות לעצמך מבחן של תרגילים. איזה כן לעשות איזה לא לעשות וככה בעצם תבנה לעצמך רוטינה ותתאים אותה למצב הפציעה שלך.
אני יכול להגיד לך שהורטינה שלי בחזה כוללת בתוכה הרבה סמית משין , שכיבות סמיכה ופרפר רק בכבלים במשקל מאוד קל. בסופו של יום אתה צריך להתאים לעצמך תוכנית ולא ללכת לפי תוכניות רגילות כמו שכולם כי זה לא נכון לגבי מצבך כי אתה לא כמו כולם בגלל הפציעה הזו.
בנוסף לעבוד עם רצועה מתיחה זה רעיון מצוין ומומלץ לחיזוק חגורת הכתפיים והלוואי והיה לי את הידע הזה בהתחלה אולי הייתי יכול לפתור את הבעיה מהר יותר. אז טיפ אחרון תעבוד עם הראש ולא האגו כי לפעמים האגו משתלט וזה רק גורם לנזק.
מקווה שעזרתי ואם יש לך עוד שאלה תצטט אותי אשמח לעזור בנושא כי הוא מאוד קרוב ללבי 🤩

תשמע בתור אחד שיש לו דלקת בכתף קלה במפרק ACJ לפי הMRI כבר במשך שנה וקצת , התשובה שלי היא כזו אחרי כל כך הרבה ניסיונות והרבה אימונים עם כאבים של החיים. אני למדתי משהו אחד וזה לעשות את התרגילים שלא כואבים לך ובמשקלים שלא כואבים לך, אני אתן לך דוגמא כשאני עושה בנץ פרס (התרגיל שכנראה ממנו הגיעה הפציעה) אני מרגיש כאבים בכתף כשאני עושה בנץ בסמית משין אין לי כאב למשל שאני עושה לחיצת כתפיים בזווית שהיא לא ישרה על הספסל יש לי קצת כאב סוג של צביטה אבל שאני עושה את זה בזווית של כמעט 90 מעלות אין כאב. מה שאני בא להגיד זה שאתה צריך לעשות לעצמך מבחן של תרגילים. איזה כן לעשות איזה לא לעשות וככה בעצם תבנה לעצמך רוטינה ותתאים אותה למצב הפציעה שלך.
אני יכול להגיד לך שהורטינה שלי בחזה כוללת בתוכה הרבה סמית משין , שכיבות סמיכה ופרפר רק בכבלים במשקל מאוד קל. בסופו של יום אתה צריך להתאים לעצמך תוכנית ולא ללכת לפי תוכניות רגילות כמו שכולם כי זה לא נכון לגבי מצבך כי אתה לא כמו כולם בגלל הפציעה הזו.
בנוסף לעבוד עם רצועה מתיחה זה רעיון מצוין ומומלץ לחיזוק חגורת הכתפיים והלוואי והיה לי את הידע הזה בהתחלה אולי הייתי יכול לפתור את הבעיה מהר יותר. אז טיפ אחרון תעבוד עם הראש ולא האגו כי לפעמים האגו משתלט וזה רק גורם לנזק.
מקווה שעזרתי ואם יש לך עוד שאלה תצטט אותי אשמח לעזור בנושא כי הוא מאוד קרוב ללבי 🤩

שלום, אני קורא את ההתכתבות בינכם ורציתי לשאול אותך משהו, גם לי יש אותו דבר. התחיל כנראה ממקבילים עם תוספת משקל על הגב (תיק) במקום ברגל. יש לי קליקים כשאני עושה סיבובים עם היידים וקצת כאבים, סוג של צביטות אבל בקטנה. איך לדעתך זה יעבור הכי מהר ואיזה תרגילי פלג גוף עליון אני יכול לעשות?
תודה

זה דיון ישן, והמשתמשים האלה כבר לא פעילים לא מעט זמן, אתה מוזמן לפתוח דיון משלך בנושא

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית