הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכנית המלצה על תכנית למתאמן מתקדם (משקלים ופרטים בפנים)

Cygnus

משתמש משקיע
4,921
328
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
19,594
4,921
328
Team Active
שלום חבר'ה,

אני פונה אליכם בשם חבר שלי שסיפרתי לו על תכנית ה-SS שאני נמצא בעיצומה והוא פשוט נדהם מההתקדמות שאני תיארתי לו וסירב להאמין אלא שפשוט הוכחתי לו בעצמי משבת לשבת עם ההתקדמות שלי במשקלים. הוא מתאמן כבר שנתיים שלוש בעקביות והוא פשוט מתחרט על זה שהוא לא התחיל עם תכנית כמו SS ושהוא לא עובד עד היום לפי תכנית כוח מסודרת.

הבחור די ענקי הוא אחד הבחורים החזקים שאני מכיר בחד"כ בכפר שלי, הנה כמה פרטים עליו:

גובה: 1.85-4, משקל: בין 90 ל-95

RM5 סקוואט: 120 קילו
RM5 בנץ': 115 קילו
RM3 פרס: 80 קילו
RM5 בנט אובר: 105 קילו

אני ביקשתי ממנו במפורש למדוד RM5 אבל אני חושב שחלק מהמשקלים הללו הם הערכות. הוא כמובן לא מפריז במשקלים אני רק חושב שהם לא כל כך מדוייקים ואולי יהיו נמוכים יותר תחת טכניקה נכונה. חלק מהמשקלים כמו פרס ובנץ' ראיתי בעצמי.

דדליפט הוא לא בדק עדיין כי בהתחלה הוא התנגד לתרגיל מתוך סטראוטיפים על התרגיל אבל אמרתי לו שאי אפשר בלי.

הוא מעוניין בתכנית כוח נטו ורציתי להציע לו SS אך הנחתי שהתכנית לא תהיה יעילה כבר בשבילו. אז אני מבקש מכם להמליץ על תכנית שתתאים לו ולמשקלים הנ"ל אישית ואני מודה לכם מאוד מראש ואשמח אם תוכלו לעזור כי מדובר בבן אדם שמבוזבז וצריך תכנית טובה.

שילמד לעשות סקוואט כמו שצריך וינסה להתקדם קצת מאימון לאימון, בשאר הדברים הייתי מנסה התקדמות שבועית, למרות שלא מחייב, אולי הוא עוד יכול להתקדם מהר יותר.

איך הוא התאמן עד עכשיו?

אם זה משקלי העבודה שלו אז הוא לא חזק ;-)

התוכנית עדיין יעילה בשבילו
יש לו המון להתקדם איתה בסקווט + דדליפט
גם בנץ הוא יתקדם לא רע, פרס קצת יותר קשה

הכל לפי הנתונים שרשמת עליו (משקל גוף ומשקלי עבודה)

• פותח/ת השרשור
Seth, במתכונת של איזו תכנית? SS? והוא אמר לי שניסה משהו דומה ל-bill starr 5X5 וכרגע הוא עושה פירמידות עולות ויורדות (לא שיש לי מושג מה זה אומר).

coldfire, האם זה חשוב או תורם לדיון אם אני טועה או לא בזה שאני חושב שהוא מתאמן מתקדם? הנחתי שמי שעושה 115 בנץ' ו-80 פרס הוא מתקדם. אם לא אז לא. אשמח אם תעזור.

moo, הוא אף פעם לא התאמן בסקוואט חופשי והוא רק מדד לפני כמה ימים ל-RM5, והוא שבר מקביל. כנראה שהוא יכול להתקדם להרבה יותר הוא דוחק 180+ במכונת הרגליים הזו.

האם לא יהיה עדיף תכנית 5X5 כלשהי? הבעיה היא שאף פעם לא עיינתי בתכניות מתקדמות ועכשיו אני כן חוקר קצת בשבילו אבל עדיין כנראה שהתייעצות אתכם תהיה יותר יעילה.

הוא צריך SS
פשוט הוא יעבור מהר מאוד ל 5X5 אם מה שאתה טוען נכון
תן לו 3 חודשים למצות התקדמות ליניארית מהירה מאימון לאימון
ואחר כך 5X5 משבוע לשבוע

עדיף להתאמן בתוכנית של מתחילים כי מתקדמים בה יותר מהר

הפרס שלו חזק מאוד (מווו, לא מבין איך אתה טוען שזה לא)
וגם ה BOR לא רע.

בכל אופן, אני לא רואה מה רע יכול לצאת אם הבן אדם יעשה SS כמה שבועות בודדים
לניסיון. או שהוא יגלה שהוא גילה את אמריקה והוא טס קדימה במשקלים, או שלא, ושינסה
תוכנית 5X5 או דומה. אין ממש מה להספיד.

לא אמרתי שלא, פשוט הוא רשם מתאמן מתקדם חזק...
סה"כ בנצ' ופרס לא רעים
אבל הוא לא מה שהכותרת אומרת

מה גם שמתאמן בלי סקווט/דדליפט כבדים זה לא שווה

• פותח/ת השרשור
אוקיי לגבי SS אני אוכל להסדיר אותו, גם עם הטכניקה בתרגילים (כן, היומרה) אבל אני לא יכול לתת לו תמיכה כלשהי לגבי תכניות כמו bill starr 5X5 linear version ואין לו גישה לאינטרנט בגלל זה אני כותב כאן בשמו.

moo, אני מסכים בהחלט אני גם אמרתי לו שבלי סקוואט ודדליפט אין לו ביטוי ממשי לחוזק שבאמת משנה משהו ולכן אני רוצה לתת לו מסגרת עם משמעות.

• פותח/ת השרשור
מה קשה להבין? ה-120 שהוא עשה בסקוואט היתה כנראה הפעם הראשונה שבה הוא ניסה סקוואט ועשה זאת כי ביקשתי ממנו לקבוע RM5 לתרגיל הזה. אני חושב שזה הגיוני שישנם אנשים שיוכלו לעשות לג פרס כזה ובפעם הראשונה שלהם בסקוואט עצמו יעשו פחות בעיקר בשל סיבות פסיכולוגיות.

אחלה, נתת לו לעשות 5RM פעם ראשונה שהוא עשה סקוואט. 180 קילו בלג פרס זה משקל של בנות, ובגלל זה קשה להאמין שהוא עשה 120 קילו סקוואט.

אגב, זה חשוב לדיון שאתה טועה לגבי רמת המתאמן. אתה לא מבין למה? אני אתן לך רמז. איך מוגדר מתאמן מתחיל?

אלכס, אם אני מבין נכון, אז המשקל ב- לג פרס גבוה יותר מאשר בסקוואט מפני שבסקוואט מצטרף גם משקל פלג הגוף העליון למשקל שעל המוט (מעבר לעובדה שהמשקל המעשי שדוחפים ב- לג פרס נמוך יותר בשל השיפוע).
אני צודק?

אלכס, אם אני מבין נכון, אז המשקל ב- לג פרס גבוה יותר מאשר בסקוואט מפני שבסקוואט מצטרף גם משקל פלג הגוף העליון למשקל שעל המוט (מעבר לעובדה שהמשקל המעשי שדוחפים ב- לג פרס נמוך יותר בשל השיפוע).
אני צודק?
ממש לא.
בסקוואט לחיצת הרגליים כנגד הריצפה היא רק מרכיב קטן מהתנועה שכוללת ייצוב, פשיטה של הגב התחתון ועוד.

ממש לא.
בסקוואט לחיצת הרגליים כנגד הריצפה היא רק מרכיב קטן מהתנועה שכוללת ייצוב, פשיטה של הגב התחתון ועוד.
כן אבל זה אומר שהסקוואט יהיה יותר נמוך בדומה ללחיצת חזה במכונה נגד בנץ' פרס, גם בסקוואט טווח התנועה של המשקל הוא גדול יותר מבלג פרס מכיוון שיש גם כפיפה ופשיטה של הגב, יותר קשה לעשות תנועה בעלת טווח תנועה גדול יותר.

נערך לאחרונה:
גם אם הלג פרס במצב שהוא קשה (כן זה הזוי אבל יש לג פרסים שלעשות בהם 200 זה קלי קלות, ויש כאלה שזה סיוט), 120 קילו סקוואט על פני כל רמה של לג פרס, ויחסית לסקוואט ראשון, זה פשוט לא הגיוני בעליל.

• פותח/ת השרשור
אחלה, נתת לו לעשות 5RM פעם ראשונה שהוא עשה סקוואט. 180 קילו בלג פרס זה משקל של בנות, ובגלל זה קשה להאמין שהוא עשה 120 קילו סקוואט.

אגב, זה חשוב לדיון שאתה טועה לגבי רמת המתאמן. אתה לא מבין למה? אני אתן לך רמז. איך מוגדר מתאמן מתחיל?

קשה להאמין או לא אלו הם המשקלים שהוא הפיק ואני מבקש את עזרתכם על פיהם. במקרה והם לא הגיוניים פרופורציונלית וכ'ו מקסימום זה יתברר בהמשך הדרך ואפעל לתיקון מה שצריך ואדווח כאן בחזרה בהתאם לשם הפידבק. אני לא רואה את הטעם בלהתעסק ב"לא מאמין" וכ'ו.

אתה שואל אותי לגבי ההגדרה של מתאמן מתחיל כאילו אנו בשיחה ב-4 עיניים ואתה מתקיל אותי אך זה לא כך ואין לשאלתך משמעות כי אתה פשוט יכול להגיע לנקודה שלך. או לחכות לתשובתי קודם שיכולה להיות פשוט ציטוט מדוייק של ההגדרה הזו מאיפשהו. בכל מקרה ירדתי לסוף דעתך וזה עדיין לא חשוב כי ביקשתי את עצתכם על בסיס המשקלים שדיווחתי ולא על בסיס הבחנתי האישית שהוא מתאמן מתחיל, מתקדם או מה שיש מעבר.

אז שוב פספסת את הנקודה. המשקלים לא אומרים כלום. יש אנשים מתחילים עם סקוואט 240 קילו.

http://vimeo.com/7763895

ואם אתה לא מבין שתוכניות מתכננים לפי הרמה של המתאמן, אז יש לנו בעיה קשה כאן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית