הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תרגיל עזר לדדליפט

wild ones

משתמש מתחיל
52
1
נק' מוניטין:
1
52
1
אני עכשיו באמצע SS
ראיתי את הסרטון של אלן ת׳רל עכשיו על איך להכין את ההמאסטרינגס לסט של הדדליפט:

בסוף הסרטון הוא אומר שאם הגב שלי ישר מתעגל ברגע שניתקתי זה כנראה מרמז על האמסטרינגס חלשים, וזה בדיוק מה שקורה שלי. מה אתם אומרים, כדאי לי להוסיף תרגיל עזר לדדליפט (לחיזוק ההאמסטרינגס) בשלב כל כך מוקדם? (השיא של הדדליפט שלי הוא 90 לחמישייה)
סרטון של הדדליפט שלי:

לא ממש רואים את זה פה אבל אני מרגיש את זה שכשישר שאני מנתק הגב שלי קצת מתעגל, זה במשקל 85 ואני בטוח שכשאני אנסה את ה-90 אימון הבא הגב יהיה ממש עגול כמו פעם שעברה

נערך לאחרונה:
המשקלים עולים ואתה מתחיל להרגיש מאותגר וזה חדש לך..
ברגע שאתה רואה כבר שהגב באמת מתעגל(לא סתם מרגיש) אז אפשר לעשות ריסט זה טבעי לגמרי.
בכל מקרה העיקר שהגב התחתון לא יהיה עגול.

• פותח/ת השרשור
המשקלים עולים ואתה מתחיל להרגיש מאותגר וזה חדש לך..
ברגע שאתה רואה כבר שהגב באמת מתעגל(לא סתם מרגיש) אז אפשר לעשות ריסט זה טבעי לגמרי.
בכל מקרה העיקר שהגב התחתון לא יהיה עגול.
ואם אני עושה ריסט מה זה עוזר לי?
נניח שב-100 קילו הגב שלי כבר ממש עגול, אז אם אני עושה ריסט ל-90, עולה בחזרה ל-100 והוא עדיין עגול מה עשיתי בזה? איך שומרים על הגב ישר גם כשמגיעים לעומס גבוה יותר? מתישהו זה כבר נהיה בלתי אפשרי לא? כמה כבר אפשר להגביר עומס עם גב ישר? (ה100 קילו מקודם היה סתם דוגמה, התכוונתי לעומס גבוה)

אין צורך בתרגילי עזר, תחזיק חזק את האוויר בבטן.
בסרטון שהעלת זה נראה בסדר, בחזרות שהגב מתעגל זה פשוט כי אתה מאבד את הוולסלבה.

• פותח/ת השרשור
אין צורך בתרגילי עזר, תחזיק חזק את האוויר בבטן.
בסרטון שהעלת זה נראה בסדר, בחזרות שהגב מתעגל זה פשוט כי אתה מאבד את הוולסלבה.
אם כבר דיברת על נשימה, אז יש לי כמה שאלות.
1. אני לא מרגיש יתרון מסוים של וולסלבה על נשימה רגילה לריאות בבנץ׳ פרס ובפרס. דווקא ההפך, יותר נוח לי לנשום לחזה בלחיצות, זה עוזר לי להכניס יותר אוויר ולעשות סט מהיר ומתפרץ יותר... צריך לנשום וולסלבה גם בלחיצות?
2. בדדליפט כשאני כבר מכווץ בסטאפ קשה לי להכניס אוויר לבטן, אני מכווץ מדי כדי להכניס אוויר לבטן, וכתוצאה מכך אני באמצע הסט מביא חזרות בלי לקחת הרבה אוויר, כי אני פשוט לא מצליח להכניס יותר אוויר לבטן, לריאות אין לי בעיה, אבל אני מרגיש שאני ממש מכווץ מדי כדי להכניס עוד אוויר. אני צריך ממש לעמוד ולהיות זקוף כדי להכניס הרבה אוויר לבטן.. בגלל זה אני מאבד נשימה נכונה באמצע הסט.. מה לעשות עם זה?

אם כבר דיברת על נשימה, אז יש לי כמה שאלות.
1. אני לא מרגיש יתרון מסוים של וולסלבה על נשימה רגילה לריאות בבנץ׳ פרס ובפרס. דווקא ההפך, יותר נוח לי לנשום לחזה בלחיצות, זה עוזר לי להכניס יותר אוויר ולעשות סט מהיר ומתפרץ יותר... צריך לנשום וולסלבה גם בלחיצות?
2. בדדליפט כשאני כבר מכווץ בסטאפ קשה לי להכניס אוויר לבטן, אני מכווץ מדי כדי להכניס אוויר לבטן, וכתוצאה מכך אני באמצע הסט מביא חזרות בלי לקחת הרבה אוויר, כי אני פשוט לא מצליח להכניס יותר אוויר לבטן, לריאות אין לי בעיה, אבל אני מרגיש שאני ממש מכווץ מדי כדי להכניס עוד אוויר. אני צריך ממש לעמוד ולהיות זקוף כדי להכניס הרבה אוויר לבטן.. בגלל זה אני מאבד נשימה נכונה באמצע הסט.. מה לעשות עם זה?
1. בכל התרגילים צריך לעשות וולסלבה, במיוחד בתרגילי בסיס. למען האמת, קשה עד בלתי אפשרי לעשות תרגילים במשקל כבד בלי וולסלבה, פשוט צריך להקפיד לא להרפות במהלך החזרה, להשאיר את האוויר בפנים.
2. לא יודע. קח אוויר , תחזיק אותו בפנים, וזהו.

ואם אני עושה ריסט מה זה עוזר לי?
נניח שב-100 קילו הגב שלי כבר ממש עגול, אז אם אני עושה ריסט ל-90, עולה בחזרה ל-100 והוא עדיין עגול מה עשיתי בזה? איך שומרים על הגב ישר גם כשמגיעים לעומס גבוה יותר? מתישהו זה כבר נהיה בלתי אפשרי לא? כמה כבר אפשר להגביר עומס עם גב ישר? (ה100 קילו מקודם היה סתם דוגמה, התכוונתי לעומס גבוה)
תוריד ל80..אין הגיון בלהוריד ל90 תוך שבועיים אתה שוב ב100.
וכן אחרי הריסט הגב יתעגל בשלב מאוחר יותר.
לפחות כך קרה אצלי.
ואצל כל מי שאני מכיר.
הגב יתחזק ובפרט המייצבים.
אבל באופן כללי אין בעיה בכלל שהגב העליון יהיה עגול .
אם למרות הכל אתה עדיין מתעקש אז תעבור לסומו..שם הגב לא יהיה עגול .

אני פשוט לא מצליח להכניס יותר אוויר לבטן, לריאות אין לי בעיה,
אני מקווה שאתה יודע שהאוויר נכנס לריאות בכל מקרה ולא באמת לוקחים אוויר לבטן. נראה לי שהבנתי למה אתה מתכוון אבל, בכל אופן קח הכי הרבה אוויר שאתה יכול ותחזיק אותו.

אני מקווה שאתה יודע שהאוויר נכנס לריאות בכל מקרה ולא באמת לוקחים אוויר לבטן. נראה לי שהבנתי למה אתה מתכוון אבל, בכל אופן קח הכי הרבה אוויר שאתה יכול ותחזיק אותו.
בנשימה סרעפתית האוויר ממלא את חלל הבטן לפי מה שידוע לי.

• פותח/ת השרשור
זה לא עקרוני חחח, אני פשוט לא מצליח לנשום וולסלבה כשאני כל כך מכווץ בסטאפ, אני לא יכול לנשום עמוק וולסלבה...

האוויר ממלא את הריאות, הוא לא יוצא מהן.
נכון..רק שהריאות מגדילות את השטח שלהן על חשבון הסרעפת ועל ידי כך יש יותר מקום לאוויר להיכנס.
ובגלל זה הבטן מתנפחת מן הסתם כי הריאות מתרחבות לכיוון הבטן.

נכון..רק שהריאות מגדילות את השטח שלהן על חשבון הסרעפת ועל ידי כך יש יותר מקום לאוויר להיכנס.
ובגלל זה הבטן מתנפחת מן הסתם כי הריאות מתרחבות לכיוון הבטן.
אכן. בגלל זה אמרתי שכנראה הבנתי למה הוא התכוון, פשוט זה ממש שגוי להגיד "אני לא יכול לנשום לבטן אבל לריאות אין לי בעיה", בגלל זה תיקנתי

• פותח/ת השרשור
אכן. בגלל זה אמרתי שכנראה הבנתי למה הוא התכוון, פשוט זה ממש שגוי להגיד "אני לא יכול לנשום לבטן אבל לריאות אין לי בעיה", בגלל זה תיקנתי
התכוונתי שאני לא יכול לנשום וולסלבה כשאני מכווץ כל כך... ככה הבנת את מה שאמרתי?

התכוונתי שאני לא יכול לנשום וולסלבה כשאני מכווץ כל כך... ככה הבנת את מה שאמרתי?
לא ממש. ולסלבה זה אומר לקחת אויר ולהחזיק אותו בפנים בכיווץ, דמיין שאתה יושב בשירותים עם עצירות ואתה מתאמץ, זה ולסלבה 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית