הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון ריי וויליאמס שיא עולם בסקוואט ללא רצועות (IPF)

אין אף סיבה שבעולם לעבוד בצורה שכזו , יש תקלה מתקנים לא "זורמים" ורק מחמירים את המצב.

לא מבין את השטות שנכנס לכאן בשנתיים +- האחרונות של עידוד גב עגול , ברכיים קורסות ומה לא תוך כדי תירוץ של "ככה אני הכי חזק" , אז לא אתה לא הכי חזק ככה , לכולם הטכניקה בהתחלה קשה אבל עובדים נכון ולאט לאט זה מתאזן.

לא מצליח להבין את זה בכלל , אתם פאקינג בני 20 כמה זמן תמשיכו ככה? לעבוד בטכניקה גרועה לאורך זמן לא יתן כלום .
יש לי חדשות בשבילכם , יש חיים גם מעל גיל 30,
אבל אחי,

דר צודק ב100%, לא מבין איך כבר על בסיס קבוע אני רואה פה סרטונים של דדליפט עם גב עגול כאילו זה טריוויאלי...

לא הכל זה שחור ולבן.

צריך למצוא את האיזון שבין טכניקה מתקבלת על הדעת והתקדמות טובה. אי אפשר לזרוק הכל לטובת התקדמות זמנית, אבל אי אפשר לעבוד עם מוט ריק לנצח. צריך בחלק מהמקרים לקבל חוסר-שלמות מסויימת בטכניקה שלך כל עוד אתה מתקדם ובריא.

לגבי גב עגול צריך להבדיל בין עליון לתחתון, וגב עגול מהסט אפ או מתעגל במהלך התנועה. מעבר לזה, אנשים עם מסת שריר יותר גבוהה ויזואלית יראו יותר עגולים בגב.

אני חושב שדווקא הטעות מספר 1 בדדליפט זה לעבוד כבד מדי, אנשים לא מודעים כמה התאוששות משחקת תפקיד מאוד קריטי בדדליפט, בניגוד גמור לסקוואט ובנץ'.

צריך למצוא את האיזון שבין טכניקה מתקבלת על הדעת והתקדמות טובה.
מקובלת על הדעת של מי? על סמך מה אתה אומר את זה?
למה שגב ישר יפגע בהתקדמות-ישאיר את המתאמן עם מוט ריק?
גב עגול ומתאמן לא פצוע לא מבטיחים כלום. העומס על הדיסקים הוא מצטבר.
בנוסף, הסיכון שכרוך בגב לא ניטרלי, מטופש ברוב המקרים. בטח לאדם שלא מתחרה

לא חושב שספציפית אצלו הסקוואט מושלם. בכל הנוגע לטכניקה דווקא יותר מרשים אותי שחיפים שלא נהנים מערימות שומן שעוזרות בבאונס
הסקוואט פה הוא מרשים.

תסלח לי אבל להגיד שהשומן פה לוקח חלק משמעותי מהמשקל זו פגיעה בכבוד ההישג.

הסקוואט פה הוא מרשים.

תסלח לי אבל להגיד שהשומן פה לוקח חלק משמעותי מהמשקל זו פגיעה בכבוד ההישג.

אתה לקחת את מה שאמרתי וסובבת את זה לחלוטין. אמרתי שהשומן משפיע על הטכניקה, והופך אותה ליותר קלה לביצוע. אתה שוכח שהוא מתחרה עם אנשים באותה קטגוריה וכולם נהנים מהיתרון הזה, לכן מן הסתם ההישג שלו כמובן מכובד ומרשים. אני האחרון שיזלזל בקטגורית משקל באשר היא.
מקובלת על הדעת של מי? על סמך מה אתה אומר את זה?
למה שגב ישר יפגע בהתקדמות-ישאיר את המתאמן עם מוט ריק?
גב עגול ומתאמן לא פצוע לא מבטיחים כלום. העומס על הדיסקים הוא מצטבר.
בנוסף, הסיכון שכרוך בגב לא ניטרלי, מטופש ברוב המקרים. בטח לאדם שלא מתחרה

מקובלת על הדעת עפ"י המתאמן עצמו או על המאמן שלו. בטח לא על ילדי פורום זבי חוטם שאתה לא ממש יודע כמה אחד מה עשה מה לא עשה מה הרים את מי אימן וכו'.

אדיר, כמו שאמרתי בשרשור הזה ובשאר השרשורים- לרוב האנשים כאן אין באמת מושג כמה עגול הגב צריך להיות בשביל להפצע, מה ההבדל בין עליון עגול לתחתון עגול, השפעה של מבנה גוף, מאסת שריר וקיפוזיס על איך שהדדליפט יראה, הבדלים בין גב עגול בסומו לקונבנציונלי וכו'.

אנשים אוהבים לזרוק תוריד משקל תשפר טכניקה רק כי זה עושה להם טוב לאגו שהם מרימים יותר יפה מהבחור בסרטון, למרות שהוא יכול להיות יותר בריא מהם ויותר חזק מהם ומתקדם בצורה יותר טובה מהם.

כל שאמרתי, כל מקרה לגופו.

אגב אם מדברים על גב עגול, ממליץ לגגל את ג'ורדן פייגנבאום, מאמן מוסמך ע"י ריפטו, על הדרך גם רופא... תראו איך הוא מרים.

אתה לקחת את מה שאמרתי וסובבת את זה לחלוטין. אמרתי שהשומן משפיע על הטכניקה, והופך אותה ליותר קלה לביצוע. אתה שוכח שהוא מתחרה עם אנשים באותה קטגוריה וכולם נהנים מהיתרון הזה, לכן מן הסתם ההישג שלו כמובן מכובד ומרשים. אני האחרון שיזלזל בקטגורית משקל באשר היא.

מקובלת על הדעת עפ"י המתאמן עצמו או על המאמן שלו. בטח לא על ילדי פורום זבי חוטם שאתה לא ממש יודע כמה אחד מה עשה מה לא עשה מה הרים את מי אימן וכו'.

אדיר, כמו שאמרתי בשרשור הזה ובשאר השרשורים- לרוב האנשים כאן אין באמת מושג כמה עגול הגב צריך להיות בשביל להפצע, מה ההבדל בין עליון עגול לתחתון עגול, השפעה של מבנה גוף, מאסת שריר וקיפוזיס על איך שהדדליפט יראה, הבדלים בין גב עגול בסומו לקונבנציונלי וכו'.

אנשים אוהבים לזרוק תוריד משקל תשפר טכניקה רק כי זה עושה להם טוב לאגו שהם מרימים יותר יפה מהבחור בסרטון, למרות שהוא יכול להיות יותר בריא מהם ויותר חזק מהם ומתקדם בצורה יותר טובה מהם.

כל שאמרתי, כל מקרה לגופו.

אגב אם מדברים על גב עגול, ממליץ לגגל את ג'ורדן פייגנבאום, מאמן מוסמך ע"י ריפטו, על הדרך גם רופא... תראו איך הוא מרים.

ידוע שרופאים לא יודעים להתאמן ולא מבינים כלום בטכניקה ובתזונה

• פותח/ת השרשור
בשביל רבים מהפורום כאן,
הטכניקה הזו מזעזעת, עליו להוריד משקל ולתרגל טכניקה. (ג'ורדן פייגנבאום בWFAC)

נניח שבאמת אין לי מושג - למה בתור חובבן אני צריך אפילו להתקרב למצב של פציעת עמוד שדרה? מה יוצא לי מזה?

בנאדם יכול למשוך דדליפט עם גב עגול ולעשות סקוואט עם קריסת ברך פנימה עד גיל 90 ולהיות בריא, בנאדם גם יכול לעשן פקט מלברו כל יום ולחיות עד גיל 100.... הטיעונים שאתם נותנים פה בעד גב עגול או קריסת ברך הם מגוחכים ולא משנה כמה המקצועיות שלכם גבוהה או עם כמה מתאמנית עבדתם, אם אדם החליט שהוא ספורטאי מקצוען (במקרה של פווארליפטינג זה למשוך את המשקל בכל מחיר) הוא קיבל החלטה מושכלת והוא אמור לדעת שספורט מקצועני אינו בריא בהגדרה! אבל לאדם מן השורה לקבל ליקויים כאלה בטכניקה ולהגדיל את הסיכון לפציעות ועוד במודע זה פשוט מיותר.

אתה נוסע ברכב כל יום (אני מניח) וזה בהשערה גסה פי 1000 יותר מסוכן מלהרים עם גב עגול, אז למה אתה נתפס לסיכונים כל כך קטנים שהסיכוי שתפצע בדרך למכון הרבה יותר גדול מאשר במכון עצמו?ֿ

לגבי חובבן - תלוי כמה חשוב לך להתחזק. אם אתה לא רוצה שום סיכון ויהי מה, או שתשאר בבית ותעטוף את עצמך בנייר פקפקים, או שתעשה כל שבועיים ריסט ותעבוד על טכניקה. אני מכיר המון אנשים כאלה, הם לא מגיעים לשום מקום, גם לא בתור חובבנים.

אתם מדברים על פציעות עמש כאילו זה משהו שקורה כל יום... אם תסתכלו על פציעות בספורט תחרותי תגלו שברור שיש פציעות, אבל ממש לא מהסוג הזה. כמו שנתתי דוגמא בערך 10 פעמים, התאמנה אצלינו בחורה שעבדה שנים עם גב עגול מזעזע ברמה הכי קשה שיש, הייתה חזקה על הדרך יחסית (150@65) ובסוף היא נפצעה ופרצה דיסק. זה מקרה קיצון של הטכניקה הכי גרועה שיכולה להיות, אבל זה קרה לפני חצי שנה וכבר ממזמן היא כבר במכון מושכת בלי כאבים (עם טכניקה טובה הפעם...) ככה שהworst case scenario הוא לא כזה גרוע.

אגב אתם מתווכחים ומתווכחים על גב עגול ולא ממש נתתם דוגמא למתאמן שאתם חושבים שצריך להוריד משקל ולעבוד על טכניקה כהגדרתכם...

אתה נוסע ברכב כל יום (אני מניח) וזה בהשערה גסה פי 1000 יותר מסוכן מלהרים עם גב עגול, אז למה אתה נתפס לסיכונים כל כך קטנים שהסיכוי שתפצע בדרך למכון הרבה יותר גדול מאשר במכון עצמו?ֿ
כי כדי להגיע לעבודה ולמקומות אחרים אני צריך לנסוע. גם אם נניח שזה מסוכן פי אלף, זה רע הכרחי.
אני נוסע למכון כי כיף לי להתאמן, וגם שם אני לוקח סיכונים מסוימים. למה שאני אגדיל אותם בצורה לא פרופורציונלית לתועלת?
כמו שנתתי דוגמא בערך 10 פעמים, התאמנה אצלינו בחורה שעבדה שנים עם גב עגול מזעזע ברמה הכי קשה שיש, הייתה חזקה על הדרך יחסית (150@65) ובסוף היא נפצעה ופרצה דיסק. זה מקרה קיצון של הטכניקה הכי גרועה שיכולה להיות, אבל זה קרה לפני חצי שנה וכבר ממזמן היא כבר במכון מושכת בלי כאבים (עם טכניקה טובה הפעם...) ככה שהworst case scenario הוא לא כזה גרוע.
זה לא ה-worst case scenario, וגם אם כן - אין שום סיבה להגיע למצב הזה.

לגבי חובבן - תלוי כמה חשוב לך להתחזק. אם אתה לא רוצה שום סיכון ויהי מה, או שתשאר בבית ותעטוף את עצמך בנייר פקפקים, או שתעשה כל שבועיים ריסט ותעבוד על טכניקה. אני מכיר המון אנשים כאלה, הם לא מגיעים לשום מקום, גם לא בתור חובבנים.

אתם מדברים על פציעות עמש כאילו זה משהו שקורה כל יום... אם תסתכלו על פציעות בספורט תחרותי תגלו שברור שיש פציעות, אבל ממש לא מהסוג הזה. כמו שנתתי דוגמא בערך 10 פעמים, התאמנה אצלינו בחורה שעבדה שנים עם גב עגול מזעזע ברמה הכי קשה שיש, הייתה חזקה על הדרך יחסית (150@65) ובסוף היא נפצעה ופרצה דיסק. זה מקרה קיצון של הטכניקה הכי גרועה שיכולה להיות, אבל זה קרה לפני חצי שנה וכבר ממזמן היא כבר במכון מושכת בלי כאבים (עם טכניקה טובה הפעם...) ככה שהworst case scenario הוא לא כזה גרוע.

אגב אתם מתווכחים ומתווכחים על גב עגול ולא ממש נתתם דוגמא למתאמן שאתם חושבים שצריך להוריד משקל ולעבוד על טכניקה כהגדרתכם...
אין שום סיבה שפציעות (או סיכון לפציעות) יהפכו לחלק טריוואלי מאימון משקולות שזה הספורט הכי בטוח שיכול להיות...
ואשפר להתקדם יפה מאוד עם טכניקה נקייה בלי לעשות כל יומיים ריסט אז לא מבין מאיפה הקביעה הזאת

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית