הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ איך התוכנית? (fbw)

amit13579

משתמש פעיל
372
12
נק' מוניטין:
5
372
12
קצת רקע: אני מתאמן 9 חודשים בערך ועד עכשיו עשיתי כמה טעויות כמו לעשות חיטוב בלי שהיה לי הרבה שריר וגם בחיטוב עצמו לא הצלחתי לשמור על התפריט ומתוך ה9 חודשים חמישה מהם הייתי בחיטוב וזה לקח הרבה מאוד זמן כי היה חגים בין לבין ויום העמסה נהפך לשבוע ובכל התקופה הזאת של החמישה חודשים הורדתי רק 5 קילו.
דבר נוסף הוא שיש לי עקמת ובגלל שהאורטופד אמר לי שאני לא יכול לעשות תרגילים בעמידה אז לא עשיתי ב9 חודשים האלה גם דדליפט סקוואט ופרס. (בנץ עשיתי)
לאחרונה ניסיתי לעשות את התרגילים האלה בייעוץ של מישהו מהפורום פה והחלטתי שאני רוצה לעשות את התרגילים האלה (חוץ מסקוואט שאותו אני לא יכול לעשות -אין טעם לשכנע. זה לא קשור לעקמת זה בעיה פרטית שאני לא מעוניין לפרט עליה)
בקיצור עכשיו אני רוצה לעשות מסה וחשבתי להתחיל עם fbw של מורכבים כדי שאני יעלב במשקלים של הדדליפט והפרס שלא עשיתי עד עכשיו. (שוב סקוואט לא יכול לעשות)
המשקלי עבודה שלי הם:
בנץ 65 קילו (משקל גןף 67)
מתח עם 12.5 קילו
לחיצת כתפיים עם 18 קילו (דאמבלים)
אם תרצו לדעת משקלים של עוד תרגילים אז תרשמו.
התוכנית:
תוכנית FBW או A – שלוש פעמים בשבוע. (לקחתי את התוכנית מהפורטל והחלפתי את הסקוואט בדדליפט כתרגיל רגליים)

דדליפט קלאסי 3 סטים 5 חזרות

בשכיבה לחיצת חזה כנגד מוט 3 סטים 6 חזרות

מתח בתוספת משקל 3 סטים 6 חזרות

בעמידה לחיצת כתפיים כנגד מוט באחיזה רחבה (פרס) 3 סטים 6 חזרות

בשכיבה פשיטת מרפקים כנגד מוט w סטים 2 10 חזרות

בעמידה כפיפת מרפקים כנגד מוט 2 סטים 10 חזרות

פלאנק 3 סטים max זמן

בנוסף חשבתי לעשות רוטציה בין הבנץ לפרס כשפעם אני עושה באחד מהם נפח ובשני עצימות ואימון אחרי זה הפוך. מה דעתכם?

למה?
יש עוד דעות על התוכנית?
הדדליפט מצויין אבל אני בספק עד כמה הוא מספיק לרגליים לבדו, ואם תוסיף עוד תרגיל מסיבי לרגליים זה יהיה יותר מדי כי התכנית מספיק אינטנסיבית... לחיצת רגליים במכונה תיתן לך יותר מסת שריר ברגליים לפי דעתי
אבל אני ממליץ לך לשמוע עוד המלצות זאת רק דעתי הלא מקצועית

נערך לאחרונה:
תעשה דדליפט פעם בשבוע 1×5(חימום לפני),וגם לדעתי כדאי להוסיף לג פרס שאיכשהו יחליף את הסקוואט.
לגבי בטן הייתי מחליף בדרגון פלאג או גלגל בטן.
מתח תעשה צין אפס.
לגבי הרוטציה,רעיון שמתקבל..3×5. 3×8 לסירוגין
ותוסיף בנט אובר רואו..אחללהה תרגיל
סליחה על העריכות אבל שכחתי לצין שמקבילים באחיזה צרה עם משקל במקום התרגיל יד אחורית גם מומלץ

• פותח/ת השרשור
תעשה דדליפט פעם בשבוע 1×5(חימום לפני),וגם לדעתי כדאי להוסיף לג פרס שאיכשהו יחליף את הסקוואט.
לגבי בטן הייתי מחליף בדרגון פלאג או גלגל בטן.
מתח תעשה צין אפס.
לגבי הרוטציה,רעיון שמתקבל..3×5. 3×8 לסירוגין
ותוסיף בנט אובר רואו..אחללהה תרגיל
סליחה על העריכות אבל שכחתי לצין שמקבילים באחיזה צרה עם משקל במקום התרגיל יד אחורית גם מומלץ
הדדליפט מצויין אבל אני בספק עד כמה הוא מספיק לרגליים לבדו, ואם תוסיף עוד תרגיל מסיבי לרגליים זה יהיה יותר מדי כי התכנית מספיק אינטנסיבית... לחיצת רגליים במכונה תיתן לך יותר מסת שריר ברגליים לפי דעתי
אבל אני ממליץ לך לשמוע עוד המלצות זאת רק דעתי הלא מקצועית

אוקיי תודה רבה על העזרה.
יש עוד דעות על התוכנית? (אני אשמח לעזרה מהמנהלים פה)

אוקיי תודה רבה על העזרה.
יש עוד דעות על התוכנית? (אני אשמח לעזרה מהמנהלים פה)

אני רק רוצה להוסיף שלפי דעתי fbw 3 פעמים בשבוע זאת תכנית גרועה, כי אני עכשיו בדיוק חזרתי להתאמן אחרי הרבה זמן שלא התאמנתי, ואני חודש ב fbw וזאת תכנית שהסיבה היחידה שאתה אמור לעשות אותה לדעתי היא לחזור בהדרגה למשקלים, אני נתקעתי מהר מאוד עם משקלים די מגוכחים והסיבה היא פשוטה והיא שהגוף לא מתאושש אחרי 72 שעול לא משנה כמה טוב תישן או תאכל, גם המדריך אמר לי וכל סוס שהתייעצתי איתו במכון , ויותר מזה הרגשתי את זה על עצמי. אני רוצה לחסוך לך פשוט זמן, תתחיל בעצימות ממש נמוכה כשהגוף שלך יתרגל , ולדעתי לא כדאי יותר משלושה שבועות לעשות את התכנית אם כבר אתה הולך עליה. ואם תסים לב רוב הקהילות הם של powerlifting ולכן זה לא בהכרך שתקבל מהם מידע נכון, למעשה הם שכחו מזמן איך זה להיות מתחיל, ופאוור ליפטינג יותר רחוק ממה שנדמה מפיתוח גוף שלעצמו. במילים אחרות תלך למדריך במכון כושר שלך. הבחירה בידך ניסיתי לחסוך לך זמן יקר 😃

• פותח/ת השרשור
אני רק רוצה להוסיף שלפי דעתי fbw 3 פעמים בשבוע זאת תכנית גרועה, כי אני עכשיו בדיוק חזרתי להתאמן אחרי הרבה זמן שלא התאמנתי, ואני חודש ב fbw וזאת תכנית שהסיבה היחידה שאתה אמור לעשות אותה לדעתי היא לחזור בהדרגה למשקלים, אני נתקעתי מהר מאוד עם משקלים די מגוכחים והסיבה היא פשוטה והיא שהגוף לא מתאושש אחרי 72 שעול לא משנה כמה טוב תישן או תאכל, גם המדריך אמר לי וכל סוס שהתייעצתי איתו במכון , ויותר מזה הרגשתי את זה על עצמי. אני רוצה לחסוך לך פשוט זמן, תתחיל בעצימות ממש נמוכה כשהגוף שלך יתרגל , ולדעתי לא כדאי יותר משלושה שבועות לעשות את התכנית אם כבר אתה הולך עליה. ואם תסים לב רוב הקהילות הם של powerlifting ולכן זה לא בהכרך שתקבל מהם מידע נכון, למעשה הם שכחו מזמן איך זה להיות מתחיל, ופאוור ליפטינג יותר רחוק ממה שנדמה מפיתוח גוף שלעצמו. במילים אחרות תלך למדריך במכון כושר שלך. הבחירה בידך ניסיתי לחסוך לך זמן יקר 😃
אוקיי תודה רבה.
אני אשמח לדעות מהמנהלים שאני ידע שאני הולך לעשות את הדברים נכון.

אני רק רוצה להוסיף שלפי דעתי fbw 3 פעמים בשבוע זאת תכנית גרועה, כי אני עכשיו בדיוק חזרתי להתאמן אחרי הרבה זמן שלא התאמנתי, ואני חודש ב fbw וזאת תכנית שהסיבה היחידה שאתה אמור לעשות אותה לדעתי היא לחזור בהדרגה למשקלים, אני נתקעתי מהר מאוד עם משקלים די מגוכחים והסיבה היא פשוטה והיא שהגוף לא מתאושש אחרי 72 שעול לא משנה כמה טוב תישן או תאכל, גם המדריך אמר לי וכל סוס שהתייעצתי איתו במכון
לא!
קודם כל fbw זה שם כללי לאימון שבו כל השרירים בגוף מופעלים. יש הרבה תכניות שנכנסות תחת ההגדרה של fbw. אתה לא יכול לומר משהו מכליל על כולן.
זה לא משנה שלוש או ארבע פעמים בשבוע, או ה72 שעות האלה בין אימונים - משנה כמה אתה אוכל וישן טוב. אם התכנית הפסיקה לעבוד יש 2 אופציות:
1. חרבנת משהו בשינה או באוכל, לא משנה כמה אתה אומר שאתה אוכל וישן כמו שצריך.
2. מיצית את היכולת שלך להתקדם בתכנית - זה קורה אחרי שעלית משמעותית במשקלי עבודה, לא אחרי 9 אימונים. כשזה קורה עוברים לab.
אם תסים לב רוב הקהילות הם של powerlifting ולכן זה לא בהכרך שתקבל מהם מידע נכון, למעשה הם שכחו מזמן איך זה להיות מתחיל
שטויות!
במילים אחרות תלך למדריך במכון כושר שלך
אל.
ואחרי כל השטויות שנכתבו כאן: לך לרופא או פיזיותרפיסט ספורט ותתייעץ איתו לגבי עניין התרגילים בעמידה והעקמת. לאורטופדים של קופת חולים יש נטייה להגיד "אל תעשה" יותר מדי, תמיד עדיף לקבל חוות דעת שנייה.

לא!
קודם כל fbw זה שם כללי לאימון שבו כל השרירים בגוף מופעלים. יש הרבה תכניות שנכנסות תחת ההגדרה של fbw. אתה לא יכול לומר משהו מכליל על כולן.
זה לא משנה שלוש או ארבע פעמים בשבוע, או ה72 שעות האלה בין אימונים - משנה כמה אתה אוכל וישן טוב. אם התכנית הפסיקה לעבוד יש 2 אופציות:
1. חרבנת משהו בשינה או באוכל, לא משנה כמה אתה אומר שאתה אוכל וישן כמו שצריך.
2. מיצית את היכולת שלך להתקדם בתכנית - זה קורה אחרי שעלית משמעותית במשקלי עבודה, לא אחרי 9 אימונים. כשזה קורה עוברים לab.

שטויות!

אל.
ואחרי כל השטויות שנכתבו כאן: לך לרופא או פיזיותרפיסט ספורט ותתייעץ איתו לגבי עניין התרגילים בעמידה והעקמת. לאורטופדים של קופת חולים יש נטייה להגיד "אל תעשה" יותר מדי, תמיד עדיף לקבל חוות דעת שנייה.

רשמתי במפורש fbw שמתנהלת 3 פעמים בשבוע היא חרא תכנית כי מי שהמליץ עליה שלוש פעמים לא מבין בהתאוששות אז במקום לנסות להוציא אנשים טפשים תעבוד על הבנת הנקרא שלך.
בוודאי שההתאוששות זה הדבר המרכזי וזה בכלל לא קשור לכמה שאתה אוכל או יושן, הדבר היחיד שיכול לעזור לך אם אתה מתאמן כל 48 שעות על כל הגוף זה אולי סטרואידים.
אתה מושפע מפוור לפיטרים, כי משקלי עבודה זה לא תנאי מרכזי לעלייה במסת השריר , אתה יכול לראות הרבה אנשים עם מסה שמרימים משקל מצחיק לעומת רזים שעושים פוור ליפטים עם אותו משקל, זה בדיוק הנקודה, שכולכם מסתכלים על משקל כאילו שזה העניין בפיתוח גוף, אז זהו שלא, כח לא קשור ישירות לכמה אתה הורס את השריר, אתה יכול לעשות את זה גם בלי לעלות במשקל עבודה ומה שצריך לעניין אותך כשאתה מנסה לעלות במסה זה איך להרוס את השריר ולא כמה כח מתפרץ אני יעשה כדי להרים את המשקל שעומד בפניי. אני מקווה שבתגובה הבאה שלך תסביר יותר את עצמיך במקום להשמיץ...

נערך לאחרונה:
שוב: זה לא משנה אם זה שלוש פעמים. אם אתה מעלה משקל מאימון לאימון הגוף גדל. אין דבר כזה העלאה של כוח ללא העלאה של מאסה לאורך זמן.
לכן, ההמלצה לתכנית fbw למתחילים שמבוצעת שלוש פעמים בשבוע היא בסדר גמור, ההתאוששות של ה72 שעות היא מספיקה בהחלט, אתה מסוגל להתאושש אפילו ב48 לפעמים.
נכון, באדי בילדרים מרימים פחות ונראים גדולים יותר מפאוואר ליפטרים לפעמים. נכון, כוח הוא לא כל מה שאתה צריך לחשוב עליו כשהמטרה היא פיתוח גוף. אבל אתה שוכח שמדובר במתאמן מתחיל כנראה והעלאה של משקלי עבודה בצורה ליניארית היא כנראה הדבר שייתן לו את העלייה המתבקשת במאסה בצורה המהירה ביותר. אחרי שהוא יסיים להיות מתאמן מתחיל וימצה תכנית כמו ss או כל fbw מתאימה אחרת הוא יכול להפסיק לרדוף אחרי עליית משקלים בצורה ליניארית ולעבוד כמו בילדר.
אני לא משמיץ. להגיד שמישהו שכח איך שזה להיות מתחיל זה פשוט לא נכון, כנ"ל לגבי זה שכולם פה פאוואר ליפטרים שלא מבינים כלום באימונים שמטרתם העיקרית העלאת מאסה.

• פותח/ת השרשור
שוב: זה לא משנה אם זה שלוש פעמים. אם אתה מעלה משקל מאימון לאימון הגוף גדל. אין דבר כזה העלאה של כוח ללא העלאה של מאסה לאורך זמן.
לכן, ההמלצה לתכנית fbw למתחילים שמבוצעת שלוש פעמים בשבוע היא בסדר גמור, ההתאוששות של ה72 שעות היא מספיקה בהחלט, אתה מסוגל להתאושש אפילו ב48 לפעמים.
נכון, באדי בילדרים מרימים פחות ונראים גדולים יותר מפאוואר ליפטרים לפעמים. נכון, כוח הוא לא כל מה שאתה צריך לחשוב עליו כשהמטרה היא פיתוח גוף. אבל אתה שוכח שמדובר במתאמן מתחיל כנראה והעלאה של משקלי עבודה בצורה ליניארית היא כנראה הדבר שייתן לו את העלייה המתבקשת במאסה בצורה המהירה ביותר. אחרי שהוא יסיים להיות מתאמן מתחיל וימצה תכנית כמו ss או כל fbw מתאימה אחרת הוא יכול להפסיק לרדוף אחרי עליית משקלים בצורה ליניארית ולעבוד כמו בילדר.
אני לא משמיץ. להגיד שמישהו שכח איך שזה להיות מתחיל זה פשוט לא נכון, כנ"ל לגבי זה שכולם פה פאוואר ליפטרים שלא מבינים כלום באימונים שמטרתם העיקרית העלאת מאסה.
ואיך התוכנית לדעתך?

לא היא לא בסדר גמור , הסיבה היחידה שאתה תתקדם איתה בתור מתחיל היא כי קל מאוד לעלות במשקלי עבודה כשאת מתחיל עם משקלים אפסיים, וזה לא משנה איזה תכנית תבחר אתה תעלה ככה במשקלי עבודה, שתגיע למשקלי עבודה שאתה נתקע בהם אין לך בכלל מה לחפש בתכנית הזאת מהסיבה הפשוטה שכבר אמרתי והיא שהגוף לא יכול להתאושש תוך 48 שעות מאימון עם מאמץ נורמלי וזה לא קשור בכלל לכמה אכלת או ישנת- כן יש דבר כזה שנקרא אובר טריינניג אם אתה לא נותן לגוף שלך להתאושש או אם אתה לא מזריק.

נערך לאחרונה:
איך התוכנית לדעתך?

סה"כ בסדר - עדיף לדעתי להחזיר את הסקוואט.
הסיבה היחידה שאתה תתקדם איתה בתור מתחיל היא כי קל מאוד לעלות במשקלי עבודה כשאת מתחיל עם משקלים אפסיים
לא בדיוק, אני אסביר: בתור מתאמן מתחיל יש לך יכולת להתאושש בין אימון לאימון בקלות ולעלות את משקלי העבודה בצורה ליניארית - זה לא דבר רע, זה מצוין, כי העלייה הזו תניב גם עלייה במאסה.
שוב: אתה שוכח שמדובר במתאמן מתחיל כנראה והעלאה של משקלי עבודה בצורה ליניארית היא כנראה הדבר שייתן לו את העלייה המתבקשת במאסה בצורה המהירה ביותר.
נכון, יגיע שלב בו תיתקע במשקלי העבודה והתכנית כבר לא תהיה יעילה עבורך. אז אתה יודע שהגיע הזמן לעבור לתכנית אחרת. זה לא אומר שהתכנית שביצעת עד עכשיו לא היית טובה, זה לא אומר שלא היית צריך לעשות אותה, למעשה, היא הייתה אידיאלית עבורך כי היא התחשבה בזה שיש לך יכולת להתאושש ולעלות משקלי עבודה במהירות. אין שום חשש לאימון יתר במידה ותעשה את הדברים נכון. כלומר, לאחר כמה אימונים בהם משקלי העבודה נתקעו (כשיש אוכל ושינה בכמות מספקת) אתה צריך להבין שמיצית את התכנית ועליך לעבור לתכנית אחרת שמתאימה למתאמן מתקדם יותר, למשל ab או abc.

ואיך התוכנית לדעתך?
סה"כ בסדר - עדיף לדעתי להחזיר את הסקוואט.

לא בדיוק, אני אסביר: בתור מתאמן מתחיל יש לך יכולת להתאושש בין אימון לאימון בקלות ולעלות את משקלי העבודה בצורה ליניארית - זה לא דבר רע, זה מצוין, כי העלייה הזו תניב גם עלייה במאסה.
שוב: אתה שוכח שמדובר במתאמן מתחיל כנראה והעלאה של משקלי עבודה בצורה ליניארית היא כנראה הדבר שייתן לו את העלייה המתבקשת במאסה בצורה המהירה ביותר.
נכון, יגיע שלב בו תיתקע במשקלי העבודה והתכנית כבר לא תהיה יעילה עבורך. אז אתה יודע שהגיע הזמן לעבור לתכנית אחרת. זה לא אומר שהתכנית שביצעת עד עכשיו לא היית טובה, זה לא אומר שלא היית צריך לעשות אותה, למעשה, היא הייתה אידיאלית עבורך כי היא התחשבה בזה שיש לך יכולת להתאושש ולעלות משקלי עבודה במהירות. אין שום חשש לאימון יתר במידה ותעשה את הדברים נכון. כלומר, לאחר כמה אימונים בהם משקלי העבודה נתקעו (כשיש אוכל ושינה בכמות מספקת) אתה צריך להבין שמיצית את התכנית ועליך לעבור לתכנית אחרת שמתאימה למתאמן מתקדם יותר, למשל ab או abc.
אני ציינתי את העובדא למה זה יכול להיות מתאים למתאמן מתחיל עד זמן מסויים- והזמן הוא קריטי כי הרבה ימליצו על התכנית הזאת לפחות חודש וחצי אבל אולי תגיע למשקלים שלא תוכל להתקדם איתם מהר מאוד כמו שקרה לי אחרי בערך 3 שבועות.
והסיבה שאמרתי שהיא תכנית גרועה היא כי ממליצים אותה תכנית או אפילו יותר אינטנסיבית גם ל"מתקדמים" שלוש פעמים בשבוע בהרבה פורומים( ואולי גם באתר הזה)- ואין מצב להתקדם עם תכנית כזאת בלי להזריק אין דבר כזה להתאושש תוך 48 שעות ב fbw אני לא מאמין לזה. מה שאמרת כאן ידוע לי ונכון אבל לא קשור למה שהתכוונתי.

נערך לאחרונה:
הזמן הוא קריטי כי הרבה ימליצו על התכנית הזאת לפחות חודש וחצי אבל אולי תגיע למשקלים שלא תוכל להתקדם איתם מהר מאוד כמו שקרה לי אחרי בערך 3 שבועות.
התקיעה במשקלים תגיע מתישהו, 3 שבועות נראה לי קצת מוקדם אבל לא אתקטנן איתך על זה, בכל מקרה זה לא אומר שהתכנית היא בזבוז זמן, זה רק אומר שצריך לדעת מתי מיצית אותה. יכול להיות שבפורומים אחרים טועים ומציעים אותה למתקדמים, אבל כמה פורומים אחרים ורציניים בעברית אתה באמת מכיר? אין כאלה...
באופן כללי עלייה ליניארית במשקלים יכולה להימשך יותר מ-3 שבועות, אולי לא בfbw שהוא הציע כי באמת התבנית שלה היא ממש להתחלה, אבל בss לדוגמא היא נמשכת כמה חודשים. למרות זאת אתה לא תגיע לאימון יתר בSS אם תבצע את התכנית נכון.

מושגים בסיסיים בתכנון אימונים - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

נערך לאחרונה:
התקיעה במשקלים תגיע מתישהו, 3 שבועות נראה לי קצת מוקדם אבל לא אתקטנן איתך על זה, בכל מקרה זה לא אומר שהתכנית היא בזבוז זמן, זה רק אומר שצריך לדעת מתי מיצית אותה.
באופן כללי עלייה ליניארית במשקלים יכולה להימשך יותר מ-3 שבועות, אולי לא בfbw שהוא הציע כי באמת התבנית שלה היא ממש להתחלה, אבל בss לדוגמא היא נמשכת כמה חודשים. למרות זאת אתה לא תגיע לאימון יתר בSS אם תבצע את התכנית נכון.

אני לא רוצה לגלוש לתכנית מתחילים אחרת, ועוד שהמטרה שלך להתחיל בכח ופחות במסה... והגיוני שאפשר להתקדם איתה יותר היא פחות אינטנסיבית.

רשמתי במפורש fbw שמתנהלת 3 פעמים בשבוע היא חרא תכנית כי מי שהמליץ עליה שלוש פעמים לא מבין בהתאוששות אז במקום לנסות להוציא אנשים טפשים תעבוד על הבנת הנקרא שלך.
בוודאי שההתאוששות זה הדבר המרכזי וזה בכלל לא קשור לכמה שאתה אוכל או יושן, הדבר היחיד שיכול לעזור לך אם אתה מתאמן כל 48 שעות על כל הגוף זה אולי סטרואידים.
אתה מושפע מפוור לפיטרים, כי משקלי עבודה זה לא תנאי מרכזי לעלייה במסת השריר , אתה יכול לראות הרבה אנשים עם מסה שמרימים משקל מצחיק לעומת רזים שעושים פוור ליפטים עם אותו משקל, זה בדיוק הנקודה, שכולכם מסתכלים על משקל כאילו שזה העניין בפיתוח גוף, אז זהו שלא, כח לא קשור ישירות לכמה אתה הורס את השריר, אתה יכול לעשות את זה גם בלי לעלות במשקל עבודה ומה שצריך לעניין אותך כשאתה מנסה לעלות במסה זה איך להרוס את השריר ולא כמה כח מתפרץ אני יעשה כדי להרים את המשקל שעומד בפניי. אני מקווה שבתגובה הבאה שלך תסביר יותר את עצמיך במקום להשמיץ...

אולי ככה זה נראה לך אבל זהו לא המצב, אנחנו לא מסתכלים על המשקל כאילו זה הדבר החשוב מכולם.

אנחנו כן מסתכלים על ההתקדמות של כל אחד, עליה במסת שריר נובעת כתוצאה מהסתגלות לעומס, לכן התקדמות זהו מדד חשוב בצבירה של מסת שריר לאורך זמן, יש הרבה משתנים שמשפיעים על היכולת שלך להפיק כוח, לכן זה לא נכון להסתכל על זה בצורה של "הנה תראה איזה קטן הוא והוא חזק, כוח ומסה לא קשורים" כי הם כן קשורים ביחס לעצמך, אם היום אתה עושה 100 דדליפט ואחרי תקופה תעשה 200 דדליפט, אני מבטיח לך שהטרפז שלך גדל משמעותית, כי בתהליך שעברת הטרפז שלך עבר היפרטרופיה חוזרת שוב ושוב.

אני אשמח אם אחד המנהלים יעשה פה קצת סדר בבלאגן.

אני אישית חושב שהתכנית לא טובה, אם הסקוואט או בלעדיו.

בין הבנצ' לפרס עדיף שיהיה רוטציה מכיוון שהמסת שריר שמעורבת בשניהם דומה, אין צורך שתחלק אותם לעצימות/נפח, פשוט תעבוד אקרוס 3 סטים ותתקדם כל אימון

לגבי הדדליפט, סט אחד של 5 כל אימון יכול להיות אופציה מצויינת, אמנם אתה תתקשה להחזיק התקדמות ככה לאורך זמן כי המשקלים יהפכו כבדים, ולכן באזשהוא שלב תאלץ לעשות רוטציה, אבל לבינתיים זה בסדר.
בטח שלא 3 סטים, אתה לא תחזיק שבועיים.

לגבי ידיים, לדעתי (כרגע) אין צורך הלחיצות והמתח יתישו אותם מספיק.

• פותח/ת השרשור
אולי ככה זה נראה לך אבל זהו לא המצב, אנחנו לא מסתכלים על המשקל כאילו זה הדבר החשוב מכולם.

אנחנו כן מסתכלים על ההתקדמות של כל אחד, עליה במסת שריר נובעת כתוצאה מהסתגלות לעומס, לכן התקדמות זהו מדד חשוב בצבירה של מסת שריר לאורך זמן, יש הרבה משתנים שמשפיעים על היכולת שלך להפיק כוח, לכן זה לא נכון להסתכל על זה בצורה של "הנה תראה איזה קטן הוא והוא חזק, כוח ומסה לא קשורים" כי הם כן קשורים ביחס לעצמך, אם היום אתה עושה 100 דדליפט ואחרי תקופה תעשה 200 דדליפט, אני מבטיח לך שהטרפז שלך גדל משמעותית, כי בתהליך שעברת הטרפז שלך עבר היפרטרופיה חוזרת שוב ושוב.

אני אישית חושב שהתכנית לא טובה, אם הסקוואט או בלעדיו.

בין הבנצ' לפרס עדיף שיהיה רוטציה מכיוון שהמסת שריר שמעורבת בשניהם דומה, אין צורך שתחלק אותם לעצימות/נפח, פשוט תעבוד אקרוס 3 סטים ותתקדם כל אימון

לגבי הדדליפט, סט אחד של 5 כל אימון יכול להיות אופציה מצויינת, אמנם אתה תתקשה להחזיק התקדמות ככה לאורך זמן כי המשקלים יהפכו כבדים, ולכן באזשהוא שלב תאלץ לעשות רוטציה, אבל לבינתיים זה בסדר.
בטח שלא 3 סטים, אתה לא תחזיק שבועיים.

לגבי ידיים, לדעתי (כרגע) אין צורך הלחיצות והמתח יתישו אותם מספיק.
יש לך אולי תוכנית fbw טובה להביא לי? (בלי סקוואט)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית