הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ איך התוכנית? (fbw)

amit13579

משתמש פעיל
372
12
נק' מוניטין:
5
372
12
קצת רקע: אני מתאמן 9 חודשים בערך ועד עכשיו עשיתי כמה טעויות כמו לעשות חיטוב בלי שהיה לי הרבה שריר וגם בחיטוב עצמו לא הצלחתי לשמור על התפריט ומתוך ה9 חודשים חמישה מהם הייתי בחיטוב וזה לקח הרבה מאוד זמן כי היה חגים בין לבין ויום העמסה נהפך לשבוע ובכל התקופה הזאת של החמישה חודשים הורדתי רק 5 קילו.
דבר נוסף הוא שיש לי עקמת ובגלל שהאורטופד אמר לי שאני לא יכול לעשות תרגילים בעמידה אז לא עשיתי ב9 חודשים האלה גם דדליפט סקוואט ופרס. (בנץ עשיתי)
לאחרונה ניסיתי לעשות את התרגילים האלה בייעוץ של מישהו מהפורום פה והחלטתי שאני רוצה לעשות את התרגילים האלה (חוץ מסקוואט שאותו אני לא יכול לעשות -אין טעם לשכנע. זה לא קשור לעקמת זה בעיה פרטית שאני לא מעוניין לפרט עליה)
בקיצור עכשיו אני רוצה לעשות מסה וחשבתי להתחיל עם fbw של מורכבים כדי שאני יעלב במשקלים של הדדליפט והפרס שלא עשיתי עד עכשיו. (שוב סקוואט לא יכול לעשות)
המשקלי עבודה שלי הם:
בנץ 65 קילו (משקל גןף 67)
מתח עם 12.5 קילו
לחיצת כתפיים עם 18 קילו (דאמבלים)
אם תרצו לדעת משקלים של עוד תרגילים אז תרשמו.
התוכנית:
תוכנית FBW או A – שלוש פעמים בשבוע. (לקחתי את התוכנית מהפורטל והחלפתי את הסקוואט בדדליפט כתרגיל רגליים)

דדליפט קלאסי 3 סטים 5 חזרות

בשכיבה לחיצת חזה כנגד מוט 3 סטים 6 חזרות

מתח בתוספת משקל 3 סטים 6 חזרות

בעמידה לחיצת כתפיים כנגד מוט באחיזה רחבה (פרס) 3 סטים 6 חזרות

בשכיבה פשיטת מרפקים כנגד מוט w סטים 2 10 חזרות

בעמידה כפיפת מרפקים כנגד מוט 2 סטים 10 חזרות

פלאנק 3 סטים max זמן

בנוסף חשבתי לעשות רוטציה בין הבנץ לפרס כשפעם אני עושה באחד מהם נפח ובשני עצימות ואימון אחרי זה הפוך. מה דעתכם?

אני נתקעתי מהר מאוד עם משקלים די מגוכחים והסיבה היא פשוטה והיא שהגוף לא מתאושש אחרי 72 שעול לא משנה כמה טוב תישן או תאכל
אני לא יודע מאיפה הבאת את מספר הקסם הזה, אבל זה לא נכון.
אולי ספציפית עליך זה נכון.. אני לא יודע, אבל אני יכול לספר לך גם עליי שאני בחיטוב כרגע ויש לי פעמיים בשבוע שאני מתאמן בו בימים רצופים ועדיין מספיק להתאושש. זה לא אומר שאני אכליל ואומר שכך כולם צריכים להתאמן בחיטוב.

אם נתקעת מהר, יכול להיות שכשלים בטכניקה גרמו לך להיתקע ולאו דווקא התאוששות לא מספקת.

גם המדריך אמר לי וכל סוס שהתייעצתי איתו במכון
מה עם יוסי? שאלת גם אותו?

ואם תסים לב רוב הקהילות הם של powerlifting ולכן זה לא בהכרך שתקבל מהם מידע נכון,
"רוב הקהילות" ?
יש כאן בפורום בדיוק תת-פורום אחד שמיועד ל PL ול WL וגם בפייסבוק יש 2-3 קבוצות לכל היותר שעוסקות בספורט הזה באופן תחרותי.
מאיפה הסקת שרוב הקהילות הן של פאוורליפטינג?

אתה מושפע מפוור לפיטרים, כי משקלי עבודה זה לא תנאי מרכזי לעלייה במסת השריר
נראה לי שאתה מפספס נקודה חשובה, והיא שהלך המחשבה כאן בפורום הוא על התחזקות, טכניקה נכונה והתקדמות במשקלי העבודה.
כמו שלוטם אמר, אנחנו מעודדים להתקדמות ותכנון אימונים. זה לא משנה אם יבוא עכשיו בחור שמעוניין לעסוק בהנפות, עדיין הוא יקבל תשובה שהוא צריך להתחזק ולהתקדם במשקלי העבודה שלו בתרגילים שעליהם הוא עובד.

• פותח/ת השרשור
אולי ספציפית עליך זה נכון.. אני לא יודע, אבל אני יכול לספר לך גם עליי שאני בחיטוב כרגע ויש לי פעמיים בשבוע שאני מתאמן בו בימים רצופים ועדיין מספיק להתאושש. זה לא אומר שאני אכליל ואומר שכך כולם צריכים להתאמן בחיטוב.

אם נתקעת מהר, יכול להיות שכשלים בטכניקה גרמו לך להיתקע ולאו דווקא התאוששות לא מספקת.

"רוב הקהילות" ?
יש כאן בפורום בדיוק תת-פורום אחד שמיועד ל PL ול WL וגם בפייסבוק יש 2-3 קבוצות לכל היותר שעוסקות בספורט הזה באופן תחרותי.

נראה לי שאתה מפספס נקודה חשובה, והיא שהלך המחשבה כאן בפורום הוא על התחזקות, טכניקה נכונה והתקדמות במשקלי העבודה.
כמו שלוטם אמר, אנחנו מעודדים להתקדמות ותכנון אימונים. זה לא משנה אם יבוא עכשיו בחור שמעוניין לעסוק בהנפות, עדיין הוא יקבל תשובה שהוא צריך להתחזק ולהתקדם במשקלי העבודה שלו בתרגילים שעליהם הוא עובד.
ואיך התוכנית עצמה לדעתך?
אם היא לא טובה אז תוכל לכוון אותי בבקשה לתוכנית טובה בלי סקוואט?

"רוב הקהילות" ?

אמרתי רק את דעתי מהנסיון הקצר שלי עם תכנית fbw שלוש פעמים בשבוע, שבהם שני אימונים בהפרש 48 אחד מהשני,
אני לא מאמין שאפשר להתאושש בתדירות כזאת , ואני לא חושב שזה קשור בכלל לטכניקה, כשאתה עושה fbw אתה לא יכול לצפות להתאוששות של 48 שעות, אולי רק בהתחלה בהם אתה עולה במשקלים שלא גורמים לפירוק מאסיבי של השריר אבל אם מישהו ממליץ לך לעשות מינימום חודש וחצי שאחרי שלושה שבועות אתה מרגיש שאתה כבר לא מתאושש מאימון לאימון אז הוא כנראה לא מספיק מבין, או מישהו שימליץ תכנית כזאת למתקדמים בוודאי שלא.. אם אתה עושה יום אחרי יום אימון אבל לא על אותם חלקים זה לא בעיה כל עוד אתה נח יותר מ 48 שעות אם לזה התכוונת?..
עכשיו המדריך של המכון כושר למד ולומד עשרות שנים וזה בדיוק מה שהוא אמר לי, שלא מתאוששים מתכנית כזאת ולא רק הוא, וזה מה שבדיוק קרה לי אז למה שאני אמליץ לאחרים לעשות את התכנית הזאת יותר מחודש...
אני לא בא להתווכח או להוציא שם רע לפורום נתתי לו את דעתי מהניסיון שלי.
כן יכול להיות הכללתי פה בפורום טעות שלי, זה פשוט הרושם שהרבה אנשים עשו עלי אבך אולי זאת רק הרגשה שלי..
את המילים האלה שאמרתי אני חוזר בי כי אני לא רוצה להייתמר כמבין, אבל על מה שכן דיברתי איתך עכשיו אני בהחלט חולק עליך ועם אחרים פה בפורום

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית