הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ איזה תכנית כדאי לתת למתאמן חדש לגמרי שעבר ניתוח בגב בעברו

• פותח/ת השרשור amir610
  • פורסם בתאריך

amir610

משתמש קבוע
1,919
306
נק' מוניטין:
547
1,919
306
מדובר באדם בן 39 שבנעוריו עבר 2 ניתוחי גב (יש לו ברגים) עקב תזוזת חוליות, מאז מתפקד כרגיל אבל לא חושב שכדאי לתת לו סקוואט ודדליפט , מה דעתכם ?

חשבתי על FBW הבא:

פרס 3x10/בנץ׳ 3x5(רוטציה כל אימון)
מכרעים 3x8 לכל רגל
כפיפה במכונה 2x12
פולי עליון אחיזה רחבה 3x8
חתירה טי-באר/פול אובר 2x12(רוטציה כל אימון)
יד קדמית/אחורית 2x12(רוטציה כל אימון)
בטן/זוקפי גו(רוטציה כל אימון )

בכוונה לא נותן פרס 3x5 בגלל הגב.
מתח הוא לא יכול לעשות אפילו אחד אז נתחיל לחזק את הגב עם פולי.

איך התכנית לחודשיים הראשונים ?

בכנות לא הייתי נותן לו כלום.
הוא צריך כמה מפגשים עם פייוטרפיסט שמבין בעבודה עם ספורטאים שיידע להעריך את טווחי התנועה ומגבלות אם יש ואחר כך עובר לכמה אימונים אישיים כדי ללמוד טכניקה נכונה ויותר חשוב משוב על הביצוע.

• פותח/ת השרשור
בכנות לא הייתי נותן לו כלום.
הוא צריך כמה מפגשים עם פייוטרפיסט שמבין בעבודה עם ספורטאים שיידע להעריך את טווחי התנועה ומגבלות אם יש ואחר כך עובר לכמה אימונים אישיים כדי ללמוד טכניקה נכונה ויותר חשוב משוב על הביצוע.
הוא טוען שאין מגבלה והכל בסדר...
מדובר בחבר טוב שלי, אני ביקשתי שיילך לרופא לקבל חוות דעת אבל הוא מתעקש שהכל בסדר.

אני עובד עם הרבה אנשים עם בעיות גב, דווקא עבודה על הזוקפים היא חיונית, אבל כמובן שכדאי להיות זהירים יותר.

- מכרעים ועבודה בכיסא רומי יכולים להיות אופציות מצויינות לחיזוק השרשרת האחורית והרגליים.
- אם הוא לא מסוגל לבצע מתח, עבודה בפולי עליון היא מומלצת.
- את הטי-באר תעיף - הוא לא טוב יותר מדדליפט.
- כפיפה במכונה גם להעיף, את בזה צורך.
- לגבי עבודה על שרירי ליבה, אפשר להתחיל מפלאנק/פלאנק דוג וגם כיסא רומי.

כל ההמלצות שכתבתי עכשיו הם זמניות, כדאי בהמשך ללמוד דדליפט, ביצוע נכון של התרגיל רק ישפר את איכות חייו ולא הפוך.

• פותח/ת השרשור
תכנית כזאת לחודשיים ראשונים תתאים?

פרס 3x10/בנץ׳ 3x5(רוטציה כל אימון)
מכרעים 3x8 לכל רגל
פולי עליון אחיזה רחבה 3x8
פול אובר 2x12
יד קדמית/אחורית 2x12(רוטציה כל אימון)
פלאנק/זוקפי גו במכונה ייעודית (רוטציה כל אימון)

דרך אגב, על איזה תרגיל חשבת בכסא הרומי ?
כמובן 3 פעמים בשבוע

כמו שאמרו כאן- כדאי להתייעץ עם פיזיותרפיסט.
בגדול הייתי מוותר על הפרס, אמנם זה תרגיל מצוין לשרירי ליבה וזוקפי גו אבל במקרה הספציפי הזה אני חושב שהוא פחות מתאים. הייתי מתמקד בחיזוק של שרירי ליבה וזוקפי גו בלי משקלים ובצורה סטטית. הייתי מוסיף פלאנקים בכל מיני ואריאציות (צידי אחורי, קדמי), נזהר עם משקלי העבודה ונמנע מתרגילים שיוצרים מומנטים מיותרים על זוקפי הגו (לפחות בהתחלה).
בהצלחה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית