הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ צריכת סיבים תזונתיים בחיטוב

• פותח/ת השרשור amir610
  • פורסם בתאריך

amir610

משתמש קבוע
1,919
306
נק' מוניטין:
547
1,919
306
שמתי לב שבחיטוב עקב צריכה נמוכה של סיבים (ושל שומן אני מניח) אני נכנס לשירותים 2-3 פעמים בשבוע, האם יהיה נבון להוסיף סיבים תזונתיים (לדוגמר בנפייבר) לתפריט היומי ? ,האם עוד מישהו נתקל בבעיה כזאת ?

0.8 ממשקל גוף, זה נקרא נמוך יחסית לא ?
לאו דווקא.
במסה אם התפריט שלך עתיר פחמימה סביר להניח שלא יהיה עתיר שומן אך בכל זאת לא הייתי אומר שזה תפריט דל שומן.
והייתי שואף ל 1 ולא 0.8 😃 אבל זה רק אני

מכיוון שאני עושה גם אירובי אז אני מעדיף להגביר את צריכת החלבון בכדיי להיות ב safe side
אין קשר אבל בין כמות האירובי לבין כמות החלבון שאתה צורך.
או שיש לך משהו שקראת בעניין שאתה יכול לשתף?

• פותח/ת השרשור
אין קשר אבל בין כמות האירובי לבין כמות החלבון שאתה צורך.
או שיש לך משהו שקראת בעניין שאתה יכול לשתף?
לא קראתי משהו מיוחד, היה נראה לי שעקב אירובי אחרי אימון משקולות ועקב מאגרים דלילים יש סיכוי טוב שהגוף ישתמש בחלבון כמאגר אנרגיה ולכן העדפתי להישאר עם מינימום שומן ומקסימום פלוס של חלבון.

להוסיף סיבים תזונתיים לא יהייה דבר רע בכל מקרה...
זה מפריע לך שאתה נכנס לשירותים רק 2-3 פעמים בשבוע?
כשאתה נכנס, אתה מתאמץ ומזיע?

אם הכל יוצא חלק אז הכל טוב... עם 2.5 גרם חלבון/קילו אני מבין אם זה סיוט בשבילך ללכת לשירותים - ואם זה המצב, אז סיבים זה אחלה פתרון.
ובכל מקרה, 0.8 שומן/קילו זה לא מעט.

נערך לאחרונה:
תאכל יותר ירקות, והרבה.

למרות שגם אם תאכל יותר ירקות עדיין סביר להניח שלא תגיע לכמות הסיבים המומלצת(צריך כמות ענקית של ירקות בשביל להגיע לזה), לכן הייתי מתסף בסיבים תזונתיים בעיקר בתקופת חיטוב.

ההמלצה היא 35 גרם אם אני זוכר נכון, אבל אני בתקופת חיטוב הייתי נע בערך על 15-20 והכל היה תקין. (10-15 גרם היו מגיעים לי מהתוסף)

בשמחה הייתי אוכל אבל יש את עניין הקלוריות...
בירקות אין לך כל כך הרבה קלוריות, פשוט תוסיף כמה שנראה לך שאתה יכול במסגרת הגרעון.

חוץ מזה, יש בירקות יתרונות אחרים מלבד סיבים, שזה ויטמינים ומינרלים, ככה שלא הייתי פוסח על זה בתזונה.

ושוב, תמיד אתה יכול לתסף בסיבים. (רק תדאג לשתות יותר מים)

• פותח/ת השרשור
תאכל ירקות
שוב, אם אני מוסיף עוד עגבניה, פלפל אדום, בצל, 2 מלפפונים הוספתי בערך 200 קלוריות, אני לא בגרעון של 700 קלוריות שאני יכול להרשות לעצמי, מה עוד שגם עם הירקות האלה אני לא אגיע לכמות הסיבים הנחוצה ביום

שוב, אם אני מוסיף עוד עגבניה, פלפל אדום, בצל, 2 מלפפונים הוספתי בערך 200 קלוריות, אני לא בגרעון של 700 קלוריות שאני יכול להרשות לעצמי, מה עוד שגם עם הירקות האלה אני לא אגיע לכמות הסיבים הנחוצה ביום
קרא את החלק השני של ההודעה שחי ותבין שזה לא מסתכם רק בכמות הסיבים.

שמתי לב שבחיטוב עקב צריכה נמוכה של סיבים (ושל שומן אני מניח) אני נכנס לשירותים 2-3 פעמים בשבוע
אנשים המליצו לך פה על הוספת סיבים, הבעיה שזה יכול מאוד להחמיר את המצב, ומצד שני להקל, חשוב שתקפיד על שתייה מרובה של מים לאורך היום, במיוחד כשאנחנו בתקופה חמה.

• פותח/ת השרשור
אנשים המליצו לך פה על הוספת סיבים, הבעיה שזה יכול מאוד להחמיר את המצב, ומצד שני להקל, חשוב שתקפיד על שתייה מרובה של מים לאורך היום, במיוחד כשאנחנו בתקופה חמה
אני צורך סביבות 2-2.5 ליטר ביום

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית