הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סקוואט

Orgivati

משתמש מתחיל
5
0
נק' מוניטין:
0
5
0
היי!

אשמח לדעת , מה ההבדלים העיקריים בין סקוואט רגיל, דיפ סקוואט ופרונט סקוואט.
האם כל אחד מהם עובד על שרירים עיקריים אחרים?
והאם אפשר לשלב שניים מהם באימון רגליים או שעדיף רק סוג אחד של סקוואט במהלך אימון?

סתם רקע , הייתי במסה, חזרתי לחיטוב כרגע אחרי הפסקה של שלושה חודשים שלא יכולתי להתאמן מסיבה רפואית.
וכמובן שכרגע גם המשקלים ירדו.

בסקוואט רגיל : 8x50
פרונט כרגע : 6x35

אשמח לתשובות שלכם.

היי אור וברוכה הבאה לפורום

תרגיל הסקוואט מבוצע כ-מה שאת מכירה כ"דיפ". אין דבר כזה סקוואט רגיל ודיפ סקוואט, אלא הסקוואט היחיד הוא דיפ.

בקשר לפרונט אני לא ממש יודע כי אני לא מבצע אותו אז ניתן לחבר'ה יותר מנוסים ושכן עושים אותו לתת לך תשובות.

הייתי מציע להתחיל רק סקוואט ולחזור לאט לאט למשקלי עבודה ולהוריד את החזרות מ-8 ל-5, זה לא ממש תורם לך.

• פותח/ת השרשור
היי אור וברוכה הבאה לפורום

תרגיל הסקוואט מבוצע כ-מה שאת מכירה כ"דיפ". אין דבר כזה סקוואט רגיל ודיפ סקוואט, אלא הסקוואט היחיד הוא דיפ.

בקשר לפרונט אני לא ממש יודע כי אני לא מבצע אותו אז ניתן לחבר'ה יותר מנוסים ושכן עושים אותו לתת לך תשובות.

הייתי מציע להתחיל רק סקוואט ולחזור לאט לאט למשקלי עבודה ולהוריד את החזרות מ-8 ל-5, זה לא ממש תורם לך.

תודה 😃

לגבי החזרות , להוריד למה ?

מימין לשמאל בתמונה: לואו בר, היי באר ופרונט סקוואט. כמו שעוז אמר אין דבר כזה דיפ סקוואט. את צריכה לשבור מקביל תמיד בכל מקרה (אלא אם יש לך בעיה מיוחדת שצריך לפתור).
כן, יש הבדלים בשרירים המופעלים, כל סוג של סקוואט מפעיל שרירים מסוימים פחות ואחרים יותר. הפרונט נוגע יותר בקוואדס והגב העליון.
אם לשלב פרונט סקוואט באימון? התשובה פשוטה - תעבדי בהתאם לתכנית מוכחת ולא משהו שהמצאת בעצמך ותעזבי את הסיבוך הזה,
יש תכניות שמשלבות פרונט ויש כאלה שלא, ברובן בכל מקרה הסקוואט העיקרי הוא היי באר או לואו באר.

קבצים מצורפים

• backsquat-vs-front-.jpg
    backsquat-vs-front-.jpg
    KB 15.8 · צפיות: 147
  • פותח/ת השרשור
3X5, מה היו משקלי העבודה שלך בתרגילי בסיס(סקוואט, דדליפט, בנץ' ופרס) לפני הפציעה ?

סקוואט-60
דדליפט- 85
בנץ- יחסית נמוך גם אז ..ךא מצליחה להעלות .. 30 ואני מצליחה בזה 5 חזרות.
מימין לשמאל בתמונה: לואו בר, היי באר ופרונט סקוואט. כמו שעוז אמר אין דבר כזה דיפ סקוואט. את צריכה לשבור מקביל תמיד בכל מקרה (אלא אם יש לך בעיה מיוחדת שצריך לפתור).
כן, יש הבדלים בשרירים המופעלים, כל סוג של סקוואט מפעיל שרירים מסוימים פחות ואחרים יותר. הפרונט נוגע יותר בקוואדס והגב העליון.
אם לשלב פרונט סקוואט באימון? התשובה פשוטה - תעבדי בהתאם לתכנית מוכחת ולא משהו שהמצאת בעצמך ותעזבי את הסיבוך הזה,
יש תכניות שמשלבות פרונט ויש כאלה שלא, ברובן בכל מקרה הסקוואט העיקרי הוא היי באר או לואו באר.

אוקיי, אבדוק את זה. תודה 😃

תני לנו קצת נתונים אישיים כמו גיל גובה ומשקל

אולי את לא צריכה בכלל חיטוב אלא לחזור לתקופת מסה, להעלאות במסת שריר ולחזור לחיטוב שוב אחרי שהיית בהפסקה 3 חודשים.

אם תרצי את יכולה להעלות תמונת בטן וגוף כדי שנוכל להעריך היקפים ולייעץ לך מה עדיף לך.

• פותח/ת השרשור
תני לנו קצת נתונים אישיים כמו גיל גובה ומשקל

אולי את לא צריכה בכלל חיטוב אלא לחזור לתקופת מסה, להעלאות במסת שריר ולחזור לחיטוב שוב אחרי שהיית בהפסקה 3 חודשים.

אם תרצי את יכולה להעלות תמונת בטן וגוף כדי שנוכל להעריך היקפים ולייעץ לך מה עדיף לך.

גובה- 172
משקל -59.4 (מיום א)
גיל- 25

אני צריכה עדיין חיטוב כי קצת עליתי מאז .
ותמונות אין לי כרגע כלום בטלפון כי הוא חזר מתיקון, אז זו עדכנית מעכשיו.

קבצים מצורפים

• 20160708_014127.jpg
    20160708_014127.jpg
    KB 34 · צפיות: 161
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית