הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוסף לשינה טובה יותר?

• פותח/ת השרשור Pizza
  • פורסם בתאריך

Pizza

משתמש פעיל
430
94
נק' מוניטין:
218
430
94
היי,
מתעורר עייף בדרך כלל ומחפש תוסף שיתרום לשינה.
אני מתכוון לשינה עמוקה ואיכותית יותר, כי אני דיי "light sleeper".

אני מחפש משהו שלא יצור תלות כלשהי.

קראתי על מלטונין- הבנתי שזה לא מה שאני מחפש, מלטונין רק מסמן לגוף שעכשיו הגיע זמן לישון. הוא לא משפר את איכות השינה.

ZMA- לוקח מולטי שמכיל את כל הריכבים שיש בZMA. (מגנזיום, אבץ וB6) אז לא רואה איך זה עוזר לי.

המלצות כלשהן?
תודה.

מישהו שמע/ניסה Valerian root?

נערך לאחרונה:
איזה מגנזיום?
אני לוקח מגנזיום גליקנט יחד עם אופטיזינק.(optizinc).
ממש עוזר לישון,פעם בטעות לקחתי מנה כפולה,לא יכולתי לקום מהמיטה.

אוקסייד בקושי נספג קצת והוא משלשל
כדאי שתבחר בציטראט לפחות, למרות שאני לא מת עליו מכיוון שגם הוא משלשל.
תוסיף לעסק optizinc זה אבץ עם ספיגה מעולה וממש זול.

אני לוקח לפני השינה 400 מ"ג מגנזיום ציטאראט ו50 מ"ג אבץ פיקולינאט עם מעט מים (כדי לא לקום בלילה לשירותים)
לא בטוח שבמולטי שלך יש את הסוגים האלה / הכמויות, והם לא נלקחים לפני השינה גם.

איזה מגנזיום?
אני לוקח מגנזיום גליקנט יחד עם אופטיזינק.(optizinc).
ממש עוזר לישון,פעם בטעות לקחתי מנה כפולה,לא יכולתי לקום מהמיטה.

יש הסבר ללמה הם עובדים ? ולמה צריך את שניהם? ולמה נגיד צריך כאלו מינונים גדולים (ביחס למולטי ויטמין ) ?

אני סובל מנדנודי שינה קשים,ובעבר לשחתי מלטונין שעזר עד תקופה מסויימת ועם הזמן ההשפעה שלו הלכה ופחתה ומה שכן הפכתי להיות תלותי בכדור ולכן הפסקתי,זה כמו התמכרות..

כיום אני שותה חליטת ולריאן ובנוסף לוקח כדור שעתיים לפני השינה ובנוסף אבץ, זה עוזר לי להירדם יותר מהר בהרבה.

אני סובל מנדנודי שינה קשים,ובעבר לשחתי מלטונין שעזר עד תקופה מסויימת ועם הזמן ההשפעה שלו הלכה ופחתה ומה שכן הפכתי להיות תלותי בכדור ולכן הפסקתי,זה כמו התמכרות..
איזה מינון לקחת ובאיזה אופן?

יש הסבר ללמה הם עובדים ? ולמה צריך את שניהם? ולמה נגיד צריך כאלו מינונים גדולים (ביחס למולטי ויטמין ) ?
הספיגה טןבה יותר בפורמולות האלו, כנראה שעובדים בסינרגיה, ככה זה גם ב zma.
אלו מינונים רגילים, יש כלו מינרלים שהגוף צריך x ויש כאלו y.
לעשות השוואה של אחד לשני זה שגוי

איזה מינון לקחת ובאיזה אופן?
מלטונין? בשבועות הראשונים לקחתי 2 מ"ג ולאחר מכן הורדתי את המינון לפי הרופאה ל 1מ"ג ,כמובן שלקח לה זמן עד שזה באמת עזר,זה לא תרופת קסם שעובדת על היום הראשון למרות שבשבילי המינון היה חזק בהתחלה כי לקחתי גם רואקוטן וזה היה מלווה בכאבי ראש חזקים ביותר שהייתי מתעורר.
אחרי שסיימתי עם הרואקוטן ולקחתי הפסקה היא המליצה לקחת שוב 2 מ"ג לראות אם יש קשר בין הרואקוטן לכאבי ראש,וכבר היה לי פחות..הייתי מנסה מידי פעם לקחת מינון כפול שהייתי ממש עייף ולא נירדם אבל זה סתם עושה נזק כי הייתי נירדם אחרי שעתיים ולא מתעורר לעבודה,חשוב להתייעץ עם הרופא מתי לקחת/וכמה..

ולריאן? אם זה חליטה של תה[צריך לסנן לפני ששותים] אני שם כפית אחת,ולוקח כדור אחד.
שעתיים לפני השינה שזה היה בד"כ ב 22:00 או ב 20:00

לפותח האשכול הכי טוב שתלך לרופא משפחה ותבקש בדיקות לבעיות שינה,אותי הפנו לבית חולים שישנתי שמה לילה אחד ועשו לי בדיקות עם מכונות מה חסר לי..
יכול להיות שימליצו לך גם על סירקדין שעוזרת מאוד לבעיות שינה אבל אסור לקחת אותה לטווח ארוך,אני לא לקחתי אותה בזמנו כי הייתי על רואקוטן.

מלבד הקטע של הורמונים שחסרים בגוף וכדומה,בעיות שינה יכולות לנבוע גם מדכאון/לחץ וכדומה..ניסיתי מדיטציה וזה לא עזר סתם בזבוז זמן.
הכי טוב שתפנה לרופא כי לא תמיד אפשר לקבל תשובות דרך הפורום,אצל כל אדם הבעיה הזאת מתבטאת באופן שונה.

עריכה:
עכשיו סיימתי לעבור גם על שאר התגובות באשכול,וראיתי שרשמת שלוקחים את זה במחזורים של שבוע/שבוע
אז זה לא בדיוק נכון,בגלל זה צריך להתייעץ עם רופא ולעשות בדיקות.
אולי למי שאין בעיות שינה ורק רוצה לשפר את חווית השינה זה יתאים במחזורים של שבוע/שבוע
אבל אני לקחתי במשך 3 שבועות רצוף 2 מ"ג ולאחר מכן עשיתי הפסקה כדי לראות האם השינה הסתדרה,מה שכן אחרי שבוע שלא עזר המשכתי לקחת שוב 2 שבועות 2 מ"ג אחרי שסיימתי עם הרואקוטן ואז שוב עשיתי הפסקה מהכדור והזמני שינה באמת היו טובים יותר אבל הייתי מתקשה עדיין להירדם אז צרכתי במשך תקופה של חודש+ 1מ"ג ורק לאחר מכן עשיתי הפסקה ארוכה שהזמני שינה וההירדמות היו יותר טובים מההתחלה.

נערך לאחרונה:
עריכה:
עכשיו סיימתי לעבור גם על שאר התגובות באשכול,וראיתי שרשמת שלוקחים את זה במחזורים של שבוע/שבוע
אז זה לא בדיוק נכון,בגלל זה צריך להתייעץ עם רופא ולעשות בדיקות.
אולי למי שאין בעיות שינה ורק רוצה לשפר את חווית השינה זה יתאים במחזורים של שבוע/שבוע
אבל אני לקחתי במשך 3 שבועות רצוף 2 מ"ג ולאחר מכן עשיתי הפסקה כדי לראות האם השינה הסתדרה,מה שכן אחרי שבוע שלא עזר המשכתי לקחת שוב 2 שבועות 2 מ"ג אחרי שסיימתי עם הרואקוטן ואז שוב עשיתי הפסקה מהכדור והזמני שינה באמת היו טובים יותר אבל הייתי מתקשה עדיין להירדם אז צרכתי במשך תקופה של חודש+ 1מ"ג ורק לאחר מכן עשיתי הפסקה ארוכה שהזמני שינה וההירדמות היו יותר טובים מההתחלה
אפשר גם חודש-חודש, זה לא עקרוני.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית