סרטון Squat 172.5 kg 5 reps

• פותח/ת השרשור moo
  • פורסם בתאריך

moo

משתמש על
13,041
803
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
59,934
13,041
803
יש מצב שחזרה שלישית לא שברתי מקביל

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אה ורואים בבירור שהוא מקבל באונס בסקוואט שלו מה שלא היה קורה אם הוא לא היה שובר מקביל, אני לא רואה שום גב עקום ושום בעיה, זה החגורה והזווית מטעה אתכם. תסתכלו על המראה ותראו איך הוא יורד כמו גדול

לפי דעתי הספוטר אמור לנגוע ובך כל הסט וזה לא בסדר , כשהספוטר עומד מאחוריך ונוגע בך זה נותן אקסטרה ביטחון ואם הגב יורד קדימה כמו שלך קרה הוא יכול לתקן הספוטר שלך עמד שם ליופי בלבד .

לפי דעתי הוכחת הרגע שאתה לא יודע מה אתה מדבר

• פותח/ת השרשור
אה ורואים בבירור שהוא מקבל באונס בסקוואט שלו מה שלא היה קורה אם הוא לא היה שובר מקביל, אני לא רואה שום גב עקום ושום בעיה, זה החגורה והזווית מטעה אתכם. תסתכלו על המראה ותראו איך הוא יורד כמו גדול

צודק
גם אני אכלתי סרטים על זה, כי הרגשתי באונס
עם המראה רואים בבירור שיש שבירה ורק בחזרה השלישית פספסתי כמו שחשבתי

• פותח/ת השרשור
חזק מאוד.
לדעתי, חסר לך עומק, זה נראה כאילו אתה לא שובר מקביל בשום חזרה.

חשבתי שאתה צודק בהתחלה, אבל הרגשתי באונס בבירור כל חזרה מלבד השלישית
שים לב להודעה של עודד
תסתכל במראה רואים בבירור שיש שבירה
כבר התחת והרגל שלי גדולים ועם החגורה והחולצה הרחבה קשה לראות

באמת הייתי בטוח שאתה צודק אבל במראה רואים בבירור שיש שבירה

חשבתי שאתה צודק בהתחלה, אבל הרגשתי באונס בבירור כל חזרה מלבד השלישית
שים לב להודעה של עודד
תסתכל במראה רואים בבירור שיש שבירה
כבר התחת והרגל שלי גדולים ועם החגורה והחולצה הרחבה קשה לראות

באמת הייתי בטוח שאתה צודק אבל במראה רואים בבירור שיש שבירה
אתה לא משתמש בבאונס. בבאונס אפשר להשתמש רק אם אתה יורד עד הסוף וההאמסטרינגס נוגעים בתאומים.
אתה משתמש באפקט המתיחה של ההאמסטרינגס שאפשר להשתמש בו תמיד אם אתה לא עוצר בתחתית וזה לא משנה לאיזה גובה אתה יורד, בגלל זה זה לא מדד לעומק הסקוואט, ואי אפשר לראות כלום דרך המראה וגם לא צריך, רואים מספיק טוב מהצד.
אפשר לקרוא לזה עומק גבולי... ב-IPF למשל, לא היו מעבירים סקוואט כזה, חסרים לך כמה סנטימטרים טובים.
אני סתם מתקטנן איתך פה אבל זאת דעתי:)

סוס אחי.
אבל סתם שאני אדע לאיזה עומק אני צריך לרדת בסקוואט, לדעת הקהל, הסקוואט הזה נחשב סקוואט אמיתי ומלא?

סקוואט מצוין, באמת שאני תופס ממך.

תקפיד להסביר לספוטר שלך מתי עוזרים ומתי לא לפני הסט, ותהיה מרוכז בחזרה החמישית בדברים אחרים חוץ ממנו.

אתה לא משתמש בבאונס. בבאונס אפשר להשתמש רק אם אתה יורד עד הסוף וההאמסטרינגס נוגעים בתאומים.
אתה משתמש באפקט המתיחה של ההאמסטרינגס שאפשר להשתמש בו תמיד אם אתה לא עוצר בתחתית וזה לא משנה לאיזה גובה אתה יורד, בגלל זה זה לא מדד לעומק הסקוואט, ואי אפשר לראות כלום דרך המראה וגם לא צריך, רואים מספיק טוב מהצד.
אפשר לקרוא לזה עומק גבולי... ב-IPF למשל, לא היו מעבירים סקוואט כזה, חסרים לך כמה סנטימטרים טובים.
אני סתם מתקטנן איתך פה אבל זאת דעתי:)

על זה בדיוק מדברים כשאומרים באונס. כשההאמסטרינג מגיע למצב שהוא לא יכול להתארך, ויש stretch reflex. זה לא קורה בכל גובה, אלא רק כשאתה מגיע לגבול של הטווח תנועה, שזה מתחת למקביל בדרך כלל.
אי אפשר לדעת אם היו מעבירים סקוואט כזה בIPF, כי הזווית לא טובה. שים לב שבסרטונים האחרים רואים בבירור שהוא יורד מתחת למקביל.

אתה לא באמת חושב שהספוטר יציל אותך במקרה של כשל עם משקל כזה כן? XD

הוא לא צריך להציל אותך. רק לעזור טיפה בנקודה שבה אתה תקוע. כל מי שאוהב כשנוגעים בו בזמן הסקוואט לא מכיר את הנקודות האלה.

ספוטר יכול להוריד לך מהמשקל על המוט מספר קילוגרמים מכובדים ע"י עזרה וזה מספיק כדי שתוכל לסיים את החזרה עם אתה ניתקע

על זה בדיוק מדברים כשאומרים באונס. כשההאמסטרינג מגיע למצב שהוא לא יכול להתארך, ויש stretch reflex. זה לא קורה בכל גובה, אלא רק כשאתה מגיע לגבול של הטווח תנועה, שזה מתחת למקביל בדרך כלל.
אי אפשר לדעת אם היו מעבירים סקוואט כזה בIPF, כי הזווית לא טובה. שים לב שבסרטונים האחרים רואים בבירור שהוא יורד מתחת למקביל.
strech reflex קורה בכל מצב שההאמסטרינג נמתח, לא כשהוא מגיע למתיחה מקסימלית (למשל, בדחיקה מהחזה אתה יורד לגובה כזה שמאפשר לך לקום חזרה תוך כדי שימוש מקסימלי באפקט המתיחה אבל תוך כדי זה לא לבזבז אנרגיה בעלייה. אם לא היה פה אפקט מתיחה אז אפשר היה לעשות dip, לעצור למטה, ואז לדחוק, אבל זה לא מה שעושים).
כשאומרים באונס, מתכוונים לסקוואט אולימפי שבו ממש בתחתית אתה מתנגש עם ההאמסטרינגס בתאומים וזה עוזר לך לקום.
אני גם לא מבין איך קבעת שהגבול של הטווח תנועה הוא מתחת למקביל בדרך כלל. אולי אם יש לבנאדם גמישות של מישהו בן 90...
ביוטוב יש מספיק סירטונים של סקוואטים ב-IPF (גם מזווית כזאת) ואתה יכול לראות שהם לא מתעסקים שם בקקי, הם מעבירים סקוואטים שרואים בהם בבירור שזה מתחת למקביל ולא צריך לבוא לבנאדם עם מד זווית כדי לקבוע את זה.

strech reflex קורה בכל מצב שההאמסטרינג נמתח, לא כשהוא מגיע למתיחה מקסימלית (למשל, בדחיקה מהחזה אתה יורד לגובה כזה שמאפשר לך לקום חזרה תוך כדי שימוש מקסימלי באפקט המתיחה אבל תוך כדי זה לא לבזבז אנרגיה בעלייה. אם לא היה פה אפקט מתיחה אז אפשר היה לעשות dip, לעצור למטה, ואז לדחוק, אבל זה לא מה שעושים).
כשאומרים באונס, מתכוונים לסקוואט אולימפי שבו ממש בתחתית אתה מתנגש עם ההאמסטרינגס בתאומים וזה עוזר לך לקום.
אני גם לא מבין איך קבעת שהגבול של הטווח תנועה הוא מתחת למקביל בדרך כלל. אולי אם יש לבנאדם גמישות של מישהו בן 90...
ביוטוב יש מספיק סירטונים של סקוואטים ב-IPF (גם מזווית כזאת) ואתה יכול לראות שהם לא מתעסקים שם בקקי, הם מעבירים סקוואטים שרואים בהם בבירור שזה מתחת למקביל ולא צריך לבוא לבנאדם עם מד זווית כדי לקבוע את זה.
אתה מדבר על באונס מהברכיים, אנחנו מדברים על באונס שרירי מההאמס וזה קורה רק מתחת למקביל

כי מה שקורה במצב הזה שאתה מתאר זה שלמטה מאבדים כל מתח בהאמסטרינגס, מתנגשים בשוקיים והברכיים יגלשו קדימה. בגלל זה זה נקרא באונס מהברכיים. אגב זה חרא 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית