סרטון Squat 172.5 kg 5 reps

• פותח/ת השרשור moo
  • פורסם בתאריך

moo

משתמש על
13,041
803
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
59,934
13,041
803
יש מצב שחזרה שלישית לא שברתי מקביל

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
כי מה שקורה במצב הזה שאתה מתאר זה שלמטה מאבדים כל מתח בהאמסטרינגס, מתנגשים בשוקיים והברכיים יגלשו קדימה. בגלל זה זה נקרא באונס מהברכיים. אגב זה חרא 😃
הממממ לא...
אתה לא מאבד שום מתח בהאמסטרינג למטה כי כל הקטע בירידה כזאת זה להשתמש באפקט המתיחה.
1:35:

אבל לא ענית על השאלה שלי. לפי מה אתה קובע שאפשר להשתמש באפקט המתיחה של ההאמסטרינג רק מתחת למקביל?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
הממממ לא...
אתה לא מאבד שום מתח בהאמסטרינג למטה כי כל הקטע בירידה כזאת זה להשתמש באפקט המתיחה.
1:35:
YouTube- IronMind Spotlight on Kakhi Kakhiashvili: From the 1993 Worlds Training Hall

אבל לא ענית על השאלה שלי. לפי מה אתה קובע שאפשר להשתמש באפקט המתיחה של ההאמסטרינג רק מתחת למקביל?

כי הוא טמבל שרק יודע לצטט ולא יודע מה זה אפקט מתיחה .
אתה צודק אבל נראה לי שאלכס מתכוון שהאפקט מגיע למקסימום שלו כשאתה שובר מקביל ...

עידן, סתום
בגלל שמעל מקביל ההאמס בכיווץ לא מתארכים משמעותית מספיק בשביל לספק חזרה באונס

נערך לאחרונה:
עידן, סתום
בגלל שמעל מקביל ההאמס בכיווץ קונצנטרי ולא נמתחים משמעותית מספיק בשביל לספק חזרה באונס

אם השריר רפוי אין מתיחה , אחרת יש .

אה ופה לא מתרשמים מזה שאתה יודע להגיד מילים גדולות , בייחוד אם הההומורפיזים של השריר מופחת בגלל רגולריות של גידים לא דטרימנסטים .

אם השריר רפוי אין מתיחה , אחרת יש .

אה ופה לא מתרשמים מזה שאתה יודע להגיד מילים גדולות , בייחוד אם הההומורפיזים של השריר מופחת בגלל רגולריות של גידים לא דטרימנסטים .
תיקון של עצמי שם - כיווץ איזומטרי. ואתה טועה, יש מצב שבו השריר מתנגד לעומס אבל לא משנה את האורך שלו וזה הכיווץ שציינתי פה.
איזה מילים גדולות אמרתי שם? יש לך משהו לעניין לומר? לרדת עליי אתה יכול במסנג'ר

נערך לאחרונה:
איגור אתה לא רואה שהוא מאבד מתח והברכיים שלו גולשות קדימה בתחתית של הסקוואט?
הוא לא מאבד מתח בהאמסטרינג בשום שלב.
הברכיים "גולשת" קדימה בגלל שההאמסטרינג מתנגש בתאומים ולא בגלל איבוד מתח.
אפשר לראות טוב מאוד איך הוא מנצל פה את אפקט המתיחה, מה שהוא לא יכל לעשות אם הוא היה מאבד מתח בהאמסטרינגס.

הוא לא משתמש באפקט המתיחה, הוא משתמש בבאונס שקורה כי הירכיים שלו מתנגשות בתאומים במהירות. זה לא הבאונס השרירי שקורה מהצטברות של אנרגיה אלסטית בשריר בירידה. הברכיים שלו לא היו גולשות קדימה אם זה היה באונס מההאמסטרינג. בכל מקרה אני לא רואה איך זה שונה מבאונס מהרצפה בדדליפט ברמה העקרונית

תיקון של עצמי שם - כיווץ איזומטרי. ואתה טועה, יש מצב שבו השריר מתנגד לעומס אבל לא משנה את האורך שלו וזה הכיווץ שציינתי פה.
איזה מילים גדולות אמרתי שם? יש לך משהו לעניין לומר? לרדת עליי אתה יכול במסנג'ר

מה הקשר להתנגדות לעומס , נפשט את זה בשבילך כך חומר אלסטי כלשהוא, שיהיה קפיץ לדוגמא.
תתחיל למתוח אותו מה יקרה ?
אתה בעצם אומר שלמרות שהקפיץ מתוח לא ניתן להשתמש באנרגיה הזאת , לאן היא נעלמה ?

מה הקשר להתנגדות לעומס , נפשט את זה בשבילך כך חומר אלסטי כלשהוא, שיהיה קפיץ לדוגמא.
תתחיל למתוח אותו מה יקרה ?
אתה בעצם אומר שלמרות שהקפיץ מתוח לא ניתן להשתמש באנרגיה הזאת , לאן היא נעלמה ?
תודה רבה על ההפשטה. מה קורה לרחב גבי או לאמות בדדליפט? איך היית קורא לסוג הכיווץ שהם בו?

הוא לא משתמש באפקט המתיחה, הוא משתמש בבאונס שקורה כי הירכיים שלו מתנגשות בתאומים במהירות. זה לא הבאונס השרירי שקורה מהצטברות של אנרגיה אלסטית בשריר בירידה. הברכיים שלו לא היו גולשות קדימה אם זה היה באונס מההאמסטרינג. בכל מקרה אני לא רואה איך זה שונה מבאונס מהרצפה בדדליפט ברמה העקרונית
איך אתה קובע את זה? יש לך ראיית רנטגן?
הברכיים שלו לא "גולשות" לשום מקום, יש אולי תזוזה של מילימטר קדימה בגלל ההתנגשות.
כשמאבדים מתח בהאמסטרינגס אז הברכיים גולשות קדימה אבל אתה לא יורד נמוך יותר (הזווית בין החלק העליון של הרגל לברכיים לא משתנה) אבל פה אתה רואה בבירור שאחרי ההתנגשות הוא עוד ממשיך לרדת למטה.
מה הקשר פה לדדליפט?

איך אתה קובע את זה? יש לך ראיית רנטגן?
הברכיים שלו לא "גולשות" לשום מקום, יש אולי תזוזה של מילימטר קדימה בגלל ההתנגשות.
כשמאבדים מתח בהאמסטרינגס אז הברכיים גולשות קדימה אבל אתה לא יורד נמוך יותר (הזווית בין החלק העליון של הרגל לברכיים לא משתנה) אבל פה אתה רואה בבירור שאחרי ההתנגשות הוא עוד ממשיך לרדת למטה.
מה הקשר פה לדדליפט?
הברכיים שלו גולשות רצח קדימה, ואני לא מבין על פי מה קבעת ש"אתה לא יורד נמוך יותר" כשמאבדים מתח, אני חושב שזה בדיוק מה שיקרה אם אתה מנסה לעשות ATG בלאו באר. זה יעלה לך במתח בהאמס, בברכיים שיגלשו קדימה ובמשקל על המוט.
קישרתי את זה לדדליפט כי איך שאני רואה את זה הבאונס מהרצפה והבאונס מהברכיים שניהם בעיתיים כי לא נובעים מבאונס שרירי ובשניהם אתה מפספס עבודה. מה שכן, יכול להיות באמת שטוב לאליטה של המשקולנים לעשות גם את הגרסא הזו של הסקוואט בשביל לתרגל את המצבים האלה שיהיו חייבים לקרות בסופו של דבר במשקלים כבדים בהנפות

נערך לאחרונה:
נתתי דוגמא למצבים שבהם השריר עובד אבל הוא לא משנה את האורך שלו לאורך התרגיל.

אני אסביר לך :
1. אני לא אמרתי שום דבר עלהתארכות שרירים .
2. אתה כתבת שלא ניתן להגיע לאפקט מתיחה אם לא שוברים מקביל , מה שלא נכון .
3. אפקט מתיחה מתחיל כאשר השריר מתחיל להמתח , וגם המצב המקסימלי תלוי בגמישות של הבן אדם , וכמה הוא לוקח את הברכיים קדימה בתחילת התנועה .

אני אסביר לך :
1. אני לא אמרתי שום דבר עלהתארכות שרירים .
2. אתה כתבת שלא ניתן להגיע לאפקט מתיחה אם לא שוברים מקביל , מה שלא נכון .
3. אפקט מתיחה מתחיל כאשר השריר מתחיל להמתח , וגם המצב המקסימלי תלוי בגמישות של הבן אדם , וכמה הוא לוקח את הברכיים קדימה בתחילת התנועה .
1. עידן, מתיחה זה התארכות.
2. לא, אמרתי שלא תגיע למתיחה משמעותית בטח שלא הבאונס שריפטו מדבר עליו. ברור שאם שריר נמתחהוא יחזיר חזרה מידה כזו או אחרת של אנרגיה. אבל זה סתם סינמטיקה וזה לא שייך לדיון
3. נגמר לי כי אמרתי כבר ב2. אז מה קורה?

הברכיים שלו גולשות רצח קדימה, ואני לא מבין על פי מה קבעת ש"אתה לא יורד נמוך יותר" כשמאבדים מתח, אני חושב שזה בדיוק מה שיקרה אם אתה מנסה לעשות ATG בלאו באר. זה יעלה לך במתח בהאמס, בברכיים שיגלשו קדימה ובמשקל על המוט.
קישרתי את זה לדדליפט כי איך שאני רואה את זה הבאונס מהרצפה והבאונס מהברכיים שניהם בעיתיים כי לא נובעים מבאונס שרירי ובשניהם אתה מפספס עבודה.
שוב אתה מתחמק מהשאלה וכותב דברים לא קשורים. תראה מה כתבתי בסוגריים: "הזווית בין החלק העליון של הרגל לברכיים לא משתנה", לא התכוונתי לגובה של התחת מעל הרצפה.
תפתח SS ובפרק של הסקוואט (לא זוכר איזה עמוד, הספר לא עליי) ריפטו מדגים באמצעות תמונות בדיוק מה קורה כשמאבדים מתח מההאמסטרינגס.

מישהו דיבר פה על לעשות ATG? יש הבדל גדול בין ATG לבין לרדת מתחת למקביל כמו שצריך.

עבודה=כוחXמרחק אז איך בדיוק אתה מפספס עבודה כשאתה משתמש בבאונס?

שוב אתה מתחמק מהשאלה וכותב דברים לא קשורים. תראה מה כתבתי בסוגריים: "הזווית בין החלק העליון של הרגל לברכיים לא משתנה", לא התכוונתי לגובה של התחת מעל הרצפה.
תפתח SS ובפרק של הסקוואט (לא זוכר איזה עמוד, הספר לא עליי) ריפטו מדגים באמצעות תמונות בדיוק מה קורה כשמאבדים מתח מההאמסטרינגס.

מישהו דיבר פה על לעשות ATG? יש הבדל גדול בין ATG לבין לרדת מתחת למקביל כמו שצריך.

עבודה=כוחXמרחק אז איך בדיוק אתה מפספס עבודה כשאתה משתמש בבאונס?
יש יותר מסוג אחד של גלישה של ברכיים, אני מבין שאתה מתייחס לחצי סקוואט שבא מהברך או משהו בסגנון, אבל זה לא אומר שבסרטון שהצגת הברכיים לא גולשות. הן כן

פעם הבאה רן יצלם מזווית יותר טובה ואתה תראה שהוא יורד יפה.

בעיקרון אם אתה מאבד מתח לטובת המרחק הזה אז תתחזק פחות וזה המטרה שלנו באימונים

הבאונס שאתה מדבר עליו איגור זה לא הבאונס שרפיטו מדבר עליו, הוא מדבר על הבאונס ששוגר מדבר עליו, ואני אפילו יכול להוכיח לך:
Rebound out of the bottom, the concept of "bounce," is very important. Once again, the
bounce DOES NOT INVOLVE THE KNEE. You bounce off of the hamstrings and
adductors, not the quads. It happens when the hamstrings, glutes, and adductors reach the limit
of their normal range of motion due to the slight forward and outward motion of the knee and the
more pronounced backward motion of the hips.​

אתה צודק אפשר להשתמש בבאונס הזה לפני ששוברים מקביל אבל הסיבה שזה אינדקטור טוב זה כי ברגע שאתה מגיע אליו בעומק המתאים אי אפשר לשכוח את ההרגשה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית