הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כולנו מסכימים שמה שחשוב בתזונה זה הערכים בסוף היום. אבל כמה אפשר למתוח את זה?

yanivgoft

משתמש משקיע
6,414
4,658
נק' מוניטין:
15,122
6,414
4,658
כולנו מסכימים שמה שחשוב זה הערכים שאנחנו צורכים לאורך כל היום. לא נורא אם אצטרוך 100 גרם חלבון על הבוקר ועוד 100 לאורך כל היום, הרי מה שחשוב זה שאגיע ל200 שלי בסוף היום.

לצורך הדוגמאות בהמשך נשתמש בי, אדם שנמצא על 200 גרם חלבון ו4000 קלוריות ביום.
אבל בעצם למה אז אנחנו מגבילים את זה ליום אחד? למה לא לחשב את הערכים על פני כמה ימים? למה שלא אצרוך 400 גרם חלבון ו8000 קלוריות על פני יומיים? 300 גרם חלבון ו5000 קלוריות יום אחד ולמחרת 100 גרם חלבון ו3000 קלוריות? או אפילו להיות על 1400 גרם חלבון ו28000 קלוריות בשבוע.
למה קבענו שבמהלך היום איך חשיבות למתי אוכלים מה אבל בעצם בין הימים כן יש הבדל? השינה היא הגורם שמפריד?

זה גם דיון וגם שאלה, אם למישהו כמובן יש תשובה מבוססת לעניין.
כי לגבי עניין השינה למשל ביום רגיל אני קם ב8 והולך לישון ב12-2. הרבה פעמים יכול להיות לי שיום חמישי, אני קם בבסיס ב8 בבוקר, עובד עד 4 בלילה ולמחרת קם ב12. עכשיו ביום יום הארוחה האחרונה שלי היא באזור 11 בלילה. ביום כזה של משמרת אני יכול להגיע לכל הערכים שלי באמת עד 11 ולהגיע הביתה אחרי המשמרת רעב ואז אני אוכל ארוחה שאני כבר אספור אותה עבור היום שלמחרת, שהרי גם ככה אני קם בו בשעה שאני כבר אוכל את הארוחה השנייה.

בכל מקרה משהו שחשבתי עליו. מה דעתכם?

• פותח/ת השרשור
אתה פשוט לא מבין מה אמרתי, אני אנסה להסביר בשפה שתבין.
לפי הדוגמא שלך, תלוי מה הגוף צריך באותם שעות שהגוף ער ומה נשאר לו באותם שעות שהגוף ישן כדי לבנות מחדש את התאים, אף פעם אין מספר מדוייק ב100%.
מה שניסיתי להגיד שהגוף יודע מתי הוא צריך להפעיל את השרירים ומתי הוא ישן כדי לבנות אותם מחדש ואי אפשר לדעת מספר מדוייק של חלבון שיספיק/לא יספיק לו, מחקרים הראו ש *2 חלבון זה אידיאלי לבניית התאים מחדש בזמן שבין שהתעוררת לבין שהלכת לישון, אם נגיד היית ער 48 שעות ואכלת בזמן הזה *4 חלבון זה לא אומר שהשריר שלך יבנה מחדש כי חסרה לך החשיבות של השינה בין לבין (התאוששות)
אם תאכל ביום אחד 10 גרם חלבון ותלך לישון ואז יום לאחריו 190 גרם חלבון משמע אכלת 200 ביומיים אז ביום של ה10 לגוף כנראה לא היה מספיק דלק וחומר לבנות אותך מחדש בזמן השינה וביום של ה190 סיפקת לגוף מה שהוא צריך עכשיו או שזה התעכל החוצה או שזה ישרף כאנרגיה. עכשיו הבנת?
הדגשה ראשונה. - אתה מדבר על מה שאני אמרתי שהיא הטענת בסיס. לקחו פרק זמ נוח והראו שעיקביות ב2 גרם לקילו זה מספיק. לא ראיתי מחקרים על מה יקרה לאדם שיאכל על פני 2 התעוררויות ו2 הליכה לישון 4 גרם לקילו. אחר כך בבולד השני ואחריו זיינת את השכל על חוסר בשינה ועל חוסר קיצוני באוכל כשאני מנסה לדבר על לא בהכרח קיצון אלא הבדלים מתונים יותר.
אני מצטער אחי אבל יש לך בעיה בהבנת הנקרא
הבנתי מעולה. אתה פשוט עדיין לא מתעסק בנושא של מה יקרה עם נרחיב את זה למעבר לבין ההתעוררות להירדמות.

לפחות 10 תגובות שענו לך על השאלה.
ובתור אחד שנכנס לאשכול וגם עניין אותו השאלה ולא ידע מה לענות- הבנתי את התשובה.

• פותח/ת השרשור
לפחות 10 תגובות שענו לך על השאלה.
ובתור אחד שנכנס לאשכול וגם עניין אותו השאלה ולא ידע מה לענות- הבנתי את התשובה.
אף אחד פה לא נתן תשובה. כולם פה הסכימו עם ההשערה שלי או חלק ממנה.
במהלך היום התזמון זניח לעומת חשיבות הערכים בסוף היום - על זה כולם פה הסכימו.
לגבי האם אפשר למשוך את זה ליותר מאשר סוף יום אף אחד פה לא נתן תשובה.
כולם פה הסכימו איתי שכנראה אחרי שבוע למשל זה כבר לא יהיה זניח. אז השאלה איפה נמצא הגבול בין זניח ללא זניח לא התקבלה פה תשובה.
וכולנו פה גם הסכמנו שעדיף לא סתם לחלק ערכים שונים לימים שונים בדיוק כמו שגם בין הארוחות עדיף לחלק יחסית שווה את הערכים אבל לפעמים יש ארוחות ו/או ימים שזה לא מתאפשר. במקרה של ארוחות אתה בדכ מפצה בארוחה אחרת וזה זניח לגיינז שלך. אז האם גם אפשר למרוח את המחסור בארוחה הזאת לארוחה ביום שלמחרת? על זה אף אחד פה לא נתן תשובה

קודם כל, ברור שקביעת הגבול הזה ב-24 שעות היא שרירותית לחלוטין. הקטע, שגם קביעת החלבון ב-X2 משקל גוף היא שרירותית. וזה למה הדוגמאות שאתה מביא לא טובות, סטיות של 30 או 20 גר' חלבון הן לא משמעותיות מספיק בשביל לענות על השאלה הספציפית שלך שהרי עוסקת גם בסטיות גדולות כמו לאכול ביום א' 100 גר' חלבון וביום ב' 300, או אפילו לאכול את כל החלבון של יום ב' ביום א' - בעצם להסתכל על הערכים הסופיים בראיה רחבה יותר מיום אחד, כמו שבנפח אימונים למשל מסתכלים על נפח שבועי.

בכל מקרה, סיבות שלדעתי הגבול המומלץ הוא 24 שעות הן:
1)זמני העיכול ושימוש של הגוף במיקרו/מאקרו-נוטריינטים. - אם תצרוך 300 ג' חלבון ביום א', הגוף לא יחכה ליום ב' להשתמש ב"עודף", הוא לא אוגר חלבון לשימוש עתידי, גם אם זה רק עוד כמה שעות. כל התהליך נפרש על כמות זמן מסוימת (שלא ידועה לי האמת, אבל מאמין שלא מגיע ליום שלם), ואם יש עודף בזמן הזה הוא מתבזבז.
2) תהליכים שמתרחשים רק בשינה, מתוך הנחה ששינה היא קו ההפרדה בין הימים. - בניית שריר, הפרשת הורמון גדילה וכו', יוצא שיום אחד אתה הולך לישון אחרי שאכלת הרבה חלבון ויום אחרי זה שאכלת פחות חלבון ולא מחייב שהאחד יפצה על השני.
3) תהליכים הורמונליים שמתרחשים רק בעקבות אכילה. - כל מה שקשור לאינסולין, קורטיזול, וכו'
4) נוחות.

אין לי מספיק ידע בתחום להרחיב יותר מזה ואני די בטוח שגם במה שרשמתי מתחבאות כמה שטויות (מקווה שמתחבאות לפחות, שלא יהיה יותר מדי ברור). בכל מקרה, אמנם הערכים הסופיים הם העיקר, אבל זה כי בלעדיהם גם אם תפרוס את היום ל-20 ארוחות, לגוף לא יהיה את המשאבים. אבל ברמת העיקרון מצב אידיאלי הוא פריסה של החלבון באופן שווה לאורך היום וככל שאתה מתרחק מהמצב ההשפעה תהיה יותר שלילית.

• פותח/ת השרשור
קודם כל, ברור שקביעת הגבול הזה ב-24 שעות היא שרירותית לחלוטין. הקטע, שגם קביעת החלבון ב-X2 משקל גוף היא שרירותית. וזה למה הדוגמאות שאתה מביא לא טובות, סטיות של 30 או 20 גר' חלבון הן לא משמעותיות מספיק בשביל לענות על השאלה הספציפית שלך שהרי עוסקת גם בסטיות גדולות כמו לאכול ביום א' 100 גר' חלבון וביום ב' 300, או אפילו לאכול את כל החלבון של יום ב' ביום א' - בעצם להסתכל על הערכים הסופיים בראיה רחבה יותר מיום אחד, כמו שבנפח אימונים למשל מסתכלים על נפח שבועי.

בכל מקרה, סיבות שלדעתי הגבול המומלץ הוא 24 שעות הן:
1)זמני העיכול ושימוש של הגוף במיקרו/מאקרו-נוטריינטים. - אם תצרוך 300 ג' חלבון ביום א', הגוף לא יחכה ליום ב' להשתמש ב"עודף", הוא לא אוגר חלבון לשימוש עתידי, גם אם זה רק עוד כמה שעות. כל התהליך נפרש על כמות זמן מסוימת (שלא ידועה לי האמת, אבל מאמין שלא מגיע ליום שלם), ואם יש עודף בזמן הזה הוא מתבזבז.
2) תהליכים שמתרחשים רק בשינה, מתוך הנחה ששינה היא קו ההפרדה בין הימים. - בניית שריר, הפרשת הורמון גדילה וכו', יוצא שיום אחד אתה הולך לישון אחרי שאכלת הרבה חלבון ויום אחרי זה שאכלת פחות חלבון ולא מחייב שהאחד יפצה על השני.
3) תהליכים הורמונליים שמתרחשים רק בעקבות אכילה. - כל מה שקשור לאינסולין, קורטיזול, וכו'
4) נוחות.

אין לי מספיק ידע בתחום להרחיב יותר מזה ואני די בטוח שגם במה שרשמתי מתחבאות כמה שטויות (מקווה שמתחבאות לפחות, שלא יהיה יותר מדי ברור). בכל מקרה, אמנם הערכים הסופיים הם העיקר, אבל זה כי בלעדיהם גם אם תפרוס את היום ל-20 ארוחות, לגוף לא יהיה את המשאבים. אבל ברמת העיקרון מצב אידיאלי הוא פריסה של החלבון באופן שווה לאורך היום וככל שאתה מתרחק מהמצב ההשפעה תהיה יותר שלילית.
1. אבל זה בעצם נוגד את זה שאמרנו שחשובים רק הערכים. אם אכלתי בבוקר 100 גרם חלבון ואז 25 גרם בעוד 4 ארוחות זה לפי ההיגיון שלך לא מספיק כי ה100 האלה יתבזבזו.
2. זה גם מה שאני מניח שאם באמת צריכה להיות ההפרדה זה בגלל זה.

בכל מקרה כנראה שלא תהיה כבר תשובה קונקרטית לעניין והסיבה העיקרית היא פשוט נוחות.

1. אבל זה בעצם נוגד את זה שאמרנו שחשובים רק הערכים. אם אכלתי בבוקר 100 גרם חלבון ואז 25 גרם בעוד 4 ארוחות זה לפי ההיגיון שלך לא מספיק כי ה100 האלה יתבזבזו.
2. זה גם מה שאני מניח שאם באמת צריכה להיות ההפרדה זה בגלל זה.

בכל מקרה כנראה שלא תהיה כבר תשובה קונקרטית לעניין והסיבה העיקרית היא פשוט נוחות.

אני לא יודע למי אתה מתכוון כשאתה אומר "אמרנו", אבל ה100 גרם האלה שאכלת בארוחה אחת לא ינוצלו באותה יעילות כמו שהיו מנוצלים אם היית פורס אותם לארוחות שונות. באמת כל כך קשה לקבל את זה?

• פותח/ת השרשור
אני לא יודע למי אתה מתכוון כשאתה אומר "אמרנו", אבל ה100 גרם האלה שאכלת בארוחה אחת לא ינוצלו באותה יעילות כמו שהיו מנוצלים אם היית פורס אותם לארוחות שונות. באמת כל כך קשה לקבל את זה?
נכון אבל מסכים איתי שזה זניח לעומת הערכים הסופיים? הרי על זה בדיוק אנחנו מתבססים בכל התזונה שלנו

נכון אבל מסכים איתי שזה זניח לעומת הערכים הסופיים? הרי על זה בדיוק אנחנו מתבססים בכל התזונה שלנו

מה שאני מנסה לגרום לך להבין זה שלכל אחד יש את ההגדרה שלו ל"זניח", ובגלל זה אמרתי שאני לא מבין למי אתה מתכוון כשאתה אומר "אנחנו", כי אני לא מתבסס על זה בתזונה שלי, וכך גם עוד רבים וטובים. אתה כנראה לוקח קצת רחוק את הקו הזה של "כל מה שמשנה זה הערכים הסופיים שאכלת באותו יום". זאת בסה"כ מגמה שפעם תפסה חזק מאוד בפורום הזה, בדיוק כמו המגמה של SS וגלון חלב ליום לכל אחד ואחד, וכמו האחרונה, גם זו דועכת אט אט.
24 שעות זה בסה"כ זמן נוח מבחינה תפיסתית, בגלל שכך מתנהל מבחינתך (או לפחות מבחינת אדם עם אורח חיים נורמטיבי) יום, וקל לך להתנהל סביב המסגרת הזו. אתה מוזמן לשאול את משה או כל אחד אחר שאתה תופס ממנו כאן בפורום, האם הוא מסכים שחלוקה של ההכנסה היומית שלך לארוחות שוות עדיפה על פני איגודה לארוחה או שתיים. לא תקבל תשובה שלילית. עד כמה היא עדיפה? עד כמה אפשר לכמת את זה? כיום אין לדעת.
אני באמת לא רואה על מה עוד נשאר לדון פה.

מה שאני מנסה לגרום לך להבין זה שלכל אחד יש את ההגדרה שלו ל"זניח", ובגלל זה אמרתי שאני לא מבין למי אתה מתכוון כשאתה אומר "אנחנו", כי אני לא מתבסס על זה בתזונה שלי, וכך גם עוד רבים וטובים. אתה כנראה לוקח קצת רחוק את הקו הזה של "כל מה שמשנה זה הערכים הסופיים שאכלת באותו יום". זאת בסה"כ מגמה שפעם תפסה חזק מאוד בפורום הזה, בדיוק כמו המגמה של SS וגלון חלב ליום לכל אחד ואחד, וכמו האחרונה, גם זו דועכת אט אט.
24 שעות זה בסה"כ זמן נוח מבחינה תפיסתית, בגלל שכך מתנהל מבחינתך (או לפחות מבחינת אדם עם אורח חיים נורמטיבי) יום, וקל לך להתנהל סביב המסגרת הזו. אתה מוזמן לשאול את משה או כל אחד אחר שאתה תופס ממנו כאן בפורום, האם הוא מסכים שחלוקה של ההכנסה היומית שלך לארוחות שוות עדיפה על פני איגודה לארוחה או שתיים. לא תקבל תשובה שלילית. עד כמה היא עדיפה? עד כמה אפשר לכמת את זה? כיום אין לדעת.
אני באמת לא רואה על מה עוד נשאר לדון פה.
אבל עדין, שאלה, במידה והיה חסר לי חלבון אתמול לצורך הדוגמה, יום לאחר מכן על הבוקר כדי לאכול כמה חתיכות חזה עוף ולהחשיב את זה לחלבון של אתמול, או שכבר לא רלוונטי?

אבל עדין, שאלה, במידה והיה חסר לי חלבון אתמול לצורך הדוגמה, יום לאחר מכן על הבוקר כדי לאכול כמה חתיכות חזה עוף ולהחשיב את זה לחלבון של אתמול, או שכבר לא רלוונטי?

לא כי במהלך השינה שלך הגוף שרף 1800 קלוריות בערך

@ברק, @Spasm32 ו- @shahar18 נתנו לך תשובה. התזמון זניח, אבל ככל שהפער בין הצורך בתזונה לבין הגעת הארוחות גדל - הוא יהפוך לפחות זניח. בשינה מתרחשים תהליכים, גם בגלל העובדה שאנחנו מוכוונים לשעון של 24 שעות - כמו הרבה אורגניזמים בכדור הארץ - שבגללם הפער יהפוך להרבה פחות זניח. אין כאן נקודה ספציפית שאפשר לשים עליה את האצבע, כי זה תהליך רציף, אבל כולם מסכימים שאי אפשר למשוך את זה מעבר לסוף יום, מהסיבות שהוזכרו כאן.

כולם פה הסכימו איתי שכנראה אחרי שבוע למשל זה כבר לא יהיה זניח. אז השאלה איפה נמצא הגבול בין זניח ללא זניח לא התקבלה פה תשובה.
וכולנו פה גם הסכמנו שעדיף לא סתם לחלק ערכים שונים לימים שונים בדיוק כמו שגם בין הארוחות עדיף לחלק יחסית שווה את הערכים אבל לפעמים יש ארוחות ו/או ימים שזה לא מתאפשר. במקרה של ארוחות אתה בדכ מפצה בארוחה אחרת וזה זניח לגיינז שלך. אז האם גם אפשר למרוח את המחסור בארוחה הזאת לארוחה ביום שלמחרת? על זה אף אחד פה לא נתן תשובה
"אם גם אפשר למרוח את המחסור בארוחה הזאת לארוחה ביום שלמחרת? על זה אף אחד פה לא נתן תשובה"

אני מאמין שכן, ככה לפחות אני פועל.
קורה שאני נרדם מוקדם בלי לסיים את הערכים, אז פשוט אוכל יותר בבוקר ו"משלים" את זה.

לא קראתי פה הכל קראתי רק חלק, אני יכול להגיד שאני חשבתי על הדבר הזה כבר מזמן וקורב לי לפעמים שאני הולל לישון וחסר לי איזה 400 קלוריות ואני פשוט משלים את זה למחרת, החישוב היומי הוא פשוט יותר נוח אבל מה שמשנה בעצם זה המגמה לאורך זמן.

וכמו שניסית להגיד פה הכוונה היא לא למקרים קיצןניים של היום אכלתי כלום מחר אני אוכל כפול, אבל אם אכלת 20 אחוז פחות או יותר ואיזנת ביום שלמחרת, לא אמורה להיות בעיה.

בסופו של דבר אם אתה שבוע בחיטוב ובטוטאל היית בגרעון נגיד של 3500 קלוריות שהארוחות והקלוריות מוכנסות בתדירות הגיונית (הכוונה היא לא לשטויות של המאמנים של 7 ארוחות ביום של 30 גרם חלבון) במצב כזה לא אמורה להיות שום בעיה, או הבדל משמעותי בינך לבין זה שסופר דקות מתי לאכול.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית