הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ חוזר לאימונים עם נקע שמחלים

• פותח/ת השרשור YaniB
  • פורסם בתאריך

YaniB

משתמש מתחיל
108
0
נק' מוניטין:
12
108
0
שלום לכולם,

ביום רביעי חזרתי להתאמן אחרי הפסקה די ארוכה שנכפתה עלי (דלקות, לחץ גדול מדי בלימודים+עבודה, ובעיקר בעיית שינה). בכל מקרה - כל זה עבר\טופל, ועכשיו אני בריא כמו שור.

כמעט.

יש לי קרסול שנקעתי אותו לפני חודש בפעם ה-8, פחות או יותר. הבעיה שלי היא כשאני נמצא במצב של פשיטה\EXTENSION בקרסול (במשיכות, בהנפות..) - אני מרגיש שממש כואב לי שם, וכדי להדגים את הבעייתיות - אני לא יכול להישאר יותר מכמה שניות במצב של 'סיום משיכה' אפילו עם מוט ריק. זה פשוט כואב מדי.

למישהו יש ניסיון \ רעיונות איך להתעסק עם זה (או איך לעבוד סביב זה)?

תודה מראש,
יניב

נ.ב
יאיר - שוני כפרה עליו בנה לי תוכנית, אז כרגע אני די מסודר. כמו שאתה מבין, בסוף הכנסו משיכות דחיקה ומשיכות הנפה, דחיקת כוח (PUSH PRESS), הנפות גבוהות, וקלינים גבוהים.

נערך לאחרונה:
אם כואב לך במצב מסויים עם משקל מינימלי זה אומר שהמקום עדיין לא בסדר !

חוץ מזה עם אילו נעלייים אתה משתמש? האם אתה משתמש בנעלי הרמת משקולות מקצועיות?
האם יש לך אפשרות לעבוד בתרגילים אחרים כגון דדליפט עם נעלי היאבקות (גבוהות) על מנת לעבוד מסביב לפציעה בלי להגיע לנקודות שמכאיבות לך?

• פותח/ת השרשור
תודה על התגובה 😃

עצם זה שכואב - אני לא יודע אם זה אומר שהמקום ממש לא בסדר. יכול להיות שזה משהו ברמה העצבית, יכול להיות שנוצרה שם רקמת צלקת שמתחככת במשהו וזה גורם לכאבים. בכל מקרה, נראה לי שאני אנסה לעבוד עם משקלים נמוכים, כל עוד יש מעט כאב. אם זה יכאב בצורה יותר רצינית, אני פשוט אפסיק לעשות פשיטות בקרסול.

כרגע אני מתאמן עם נעלי ריצה (סאקוני), לא עם משהו שמיועד למשקולות, אבל קשה לי להאמין שזה מפריע כרגע, ובכל מקרה אין לי גישה\כסף לזה עכשיו 😛 לגבי הדדליפט - בכל מקרה אני רוצה לשלב אותו, אז זה רעיון טוב 😃

חשבתי שאולי יהיה למישהו כאן ניסיון עם זה ואני אוכל להחכים..

מה זה משנה? אולי למשיכות הנפה יהיה לך קצת יותר קשה להכנס לסטארט, אבל בקטנה.

נערך לאחרונה:
אני יודע שאולסטאר טובות לדדליפט, אבל ל-PULLS?

איך אתה הגעת למסקנה הזאת? נתחיל בזה שדדליפט זה משיכה, ואולסטאר זה טוב לסקוואטים מהסיבה הפשוטה שהסוליה לא גמישה, ואם תפעיל עליה לחץ היא לא תשתנה, זה פחות טוב לדדליפט בגלל שהסוליה של האולסטאר (לפחות שלי) היא יחסית גבוהה וזה מגדיל את הטווח תנועה. חוץ מזה זה פיתרון טוב כי זה זול, קל להשגה ויכול לספק בסיס טוב לפיתוח טכניקה למתאמן מתחיל.

• פותח/ת השרשור
pulls ודדליפט זה לא אותו דבר. במשיכות\PULLS יש פשיטה בקרסול וזה יכול להיות בעייתי עם אולסטאר, ובדדליפט אין פשיטה כזאת. בכל מקרה, זה הפיתרון הכי טוב כרגע, מסכים איתכם.

אני מניח שרצית להגיד שהסוליה של האולסטאר שלך (צ'אק טיילור בטח) היא נמוכה, ולא גבוהה, אני צודק?

תומר - איך בצבא? 😃 שחיפים חלשים או שאתה עדיין עושה לחיצה עם 80 קילו בלי להתאמן על זה?

בקשר למשיכה קצת ערערת לי את הביטחון בהגדרה אז אני לא אתווכח איתך, אבל בקשר לסוליה לא, התכוונתי שהיא גבוהה, אם הייתה נמוכה אז הטווח תנועה היה יותר קצר, אבל זה לא כל כך משמעותי.

צירפתי אילוסטרציה כדי שזה יהיה ברור (ציירתי כרגע זה לא הכי מדויק אבל מעביר את הרעיון)

קבצים מצורפים

• Untitled.png
    Untitled.png
    KB 3.1 · צפיות: 181
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית