הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ האם להחליף תכנית?

FamiyGuy1

משתמש מתחיל
20
0
נק' מוניטין:
0
20
0
היי חברים,
שאלה...
אני כבר קרוב לשנה משתמש בתכנית full body ואני די אוהב אותה ובגלל זה לא החלפתי אותה.
האם כדאי להוסיף או להחליף? האם לעבור לab? אני כבר לא בטוח שאני מצליח לראות תוצאות כמו שהייתי רואה עד לפני כמה חודשים.
התכנית שלי הולכת ככה:
סקוואט
בנצ׳ פרס
דדליפט
מתח רחב
רברס פליי
שולדר פרס
טרפזים
יד אחורית
יד קדמית

האם להוסיף כמה תרגילים ולפצל לab? מה אתם חושבים?

תודה רבה חברים וד״ש מהונג קונג הרחוקה!

נערך לאחרונה:
מרשים שהרגשת שאת מתקדם שנה ב fbw אבל כן נראה לי שזה זמן טוב לפצל ולהוסיף תרגילים שהגוף לא רגיל אליהם ואולי להגביר את הווליום? אבל חכה לתגובה מקצועית יש לי פחות נסיון ממך:)..

התוכנית עצמה לא טובה.
ss תתאים לך.

אני חושב שאת צריך לתת לו יותר פרטים כדי להסביר לו למה התכנית שלו לא טובה ואם אם התקדם לטענתו שנה אז היא בהחלט טובה בשבילו . חוץ מזה ss היא תכנית כח שמיועדת יותר למתחילים ואם הוא אחרי שנה של fbw ,עם התקדמות אין צורך לדחוף לו ss . חלס לדחוף ss לכל מקום :/

אני חושב שאת צריך לתת לו יותר פרטים כדי להסביר לו למה התכנית שלו לא טובה ואם אם התקדם לטענתו שנה אז היא בהחלט טובה בשבילו . חוץ מזה ss היא תכנית כח שמיועדת יותר למתחילים ואם הוא אחרי שנה של fbw ,עם התקדמות אין צורך לדחוף לו ss . חלס לדחוף ss לכל מקום :/
הוא לא התקדם כמו שהוא היה יכול להתקדם עם תוכנית טובה.

מה זה משנה.. אחרי שנה של fbw אין מה לעבור ל ss אם הוא מחפש תכנית של יותר מסת שריר מאשר של כח
תבין- המטרה שלו כמתאמן צריכה להיות להתקדם כמה שיותר בתרגילי הבסיס.
אם הוא יעשה עכשיו ab הוא יתקדם פחות מאשר אם הוא יעשה ss או fbw טובה.
בגלל שהתוכנית שהוא עשה לא הייתה טובה הוא לא התקדם במשקלים כמו שהוא היה יכול.

תבין- המטרה שלו כמתאמן צריכה להיות להתקדם כמה שיותר בתרגילי הבסיס.
אם הוא יעשה עכשיו ab הוא יתקדם פחות מאשר אם הוא יעשה ss או fbw טובה.
בגלל שהתוכנית שהוא עשה לא הייתה טובה הוא לא התקדם במשקלים כמו שהוא היה יכול.
התכנית שלו מספיק טובה ואם הוא בעצמו אמר שהוא מתקדם איתה אין צורך להביא לו תכנית ss שיעבור ל ab או abc במקום
תבין בתור מתאמן , אם הוא מתאמן כבר שנה והתקדם במשקלים זה בסיס מעל ומעבר כדי להתחיל לפצל את התכנית ולראות יותר מסת שריר במקום לדחוף תכנית של כח שלא תגרום לו להוסיף שום מסת שריר שנראית לעין ורק אולי תעזור לו עוד בכח כי המטרה שלו אם הוא עשה שנה fbw מן הסתם היא מסת שריר.

התכנית שלו מספיק טובה ואם הוא בעצמו אמר שהוא מתקדם איתה אין צורך להביא לו תכנית ss שיעבור ל ab או abc במקום
תבין בתור מתאמן , אם הוא מתאמן כבר שנה והתקדם במשקלים זה בסיס מעל ומעבר כדי להתחיל לפצל את התכנית ולראות יותר מסת שריר במקום לדחוף תכנית של כח שלא תגרום לו להוסיף שום מסת שריר שנראית לעין ורק אולי תעזור לו עוד בכח כי המטרה שלו אם הוא עשה שנה fbw מן הסתם היא מסת שריר.
אבל התוכנית שלו מההתחלה לא הייתה טובה מה שאומר שהוא יכול להמשיך להתקדם בלי להוסיף נפח.
@White Walker
@yujinius
אחד מכם יכול לפתור את הוויכוח הקטן הזה?

אבל התוכנית שלו מההתחלה לא הייתה טובה מה שאומר שהוא יכול להמשיך להתקדם בלי להוסיף נפח.
@White Walker
@yujinius
אחד מכם יכול לפתור את הוויכוח הקטן הזה?
איך בכלל הגעת למסקנה שהתכנית שלו לא טובה אם לא יודעים מה התכנית שלו? הוא כתב רק את התרגילים שהוא עושה, בלי סטים, חזרות, שיטת התקדמות. כלומר אין לי ולך מושג מה התכנית כדי שתחליט באופן חד משמעי שהיא לא טובה. חוץ מזה אתה לא יודע כמה משקל הוא הוסיף לתרגילי הבסיס בתקופה שהוא עובד בתכנית הזאת, ומה הרמה שלו באופן כללי, אולי הוא בכלל לא ברמה של מתאמן מתחיל ו SS לא תתאים לו.

איך בכלל הגעת למסקנה שהתכנית שלו לא טובה אם לא יודעים מה התכנית שלו? הוא כתב רק את התרגילים שהוא עושה, בלי סטים, חזרות, שיטת התקדמות. כלומר אין לי ולך מושג מה התכנית כדי שתחליט באופן חד משמעי שהיא לא טובה. חוץ מזה אתה לא יודע כמה משקל הוא הוסיף לתרגילי הבסיס בתקופה שהוא עובד בתכנית הזאת, ומה הרמה שלו באופן כללי, אולי הוא בכלל לא ברמה של מתאמן מתחיל ו SS לא תתאים לו.
זה באמת תלוי אבל הוא עושה באותה תוכנית גם בנץ וגם פרס וגם דדליפט וגם סקוואט והכל באימון אחד.
אתה לא חושב שהוא יכול עוד להתקדם במשקלים אם הוא יעשה רוטציה ביניהם? אם הוא עשה בנץ כבד ופרס כבד יכול להיות שהוא יכול להרים בבנץ יותר משקל למשל. כנ''ל לגבי הדדליפט והסקוואט.
ולפותח הנושא: מה המשקלי עבודה בתרגילי בסיס?

אני לא הנחתי שמה שהוא עושה נכון , לפי הנתונים על מה שהוא עושה אין בעיה והוא אמר שהוא התקדם בערך שנה עם התכנית ולכן במידה ואכן הוא התקדם כפי שהוא אמר , אין לו צורך בתכנית ss כדי לפתח מסת שריר זה הכל..

• פותח/ת השרשור
אוקיי אז בואו נבהיר קצת את העניינים
אני לא כל כך מתאמן מתחיל ואני לא חושב שהתכנית שלי לא טובה, אבל מצד שני אני רוצה לגוון ולהתקדם יותר.
לגבי הסטים זה הולך ככה:
סקוואט 8x3
בנצ׳ פרס 8x4
דדליפט 6x3
מתח רחב 8x3
רברס פליי 10x3
שולדר פרס 8x3
שראגס 15x2
יד אחורית 8x3
קדמית 10x3

בכל מקרה, אני רוצה להחליף אותה וממש לא לss.
איך הab הזאת?

A
סקוואט 8x3
לג פרס 8x3
תאומים 12x2
בנצ׳ פרס 8x4
בנצ׳ בשיפוע 8x3
פרפר 10x2
יד אחורית 8x3

B
דדליפט 6x3
פולי עליון 8x3
חתירה (בנט אובר רו) 8x3
שולדר פרס 8x3
reverse fly 10x3
יד קדמית 6x3
תרגיל שני ליד קדמית 6x3

אשמח להערות/ תגובות לגבי התכנית הנ״ל.
לילה טוב ותודה רבה!

אני לא כל כך מתאמן מתחיל
רמה של מתאמן לא נמדדת לפי הזמן שיש לו מנוי לחדר כושר אלא לפי הקצב שבו הוא יכול להתאושש מהאימונים.
מה משקלי העבודה שלך בתרגילי הבסיס?
אני לא חושב שהתכנית שלי לא טובה
כמה התקדמת בה בתקופה שאתה מתאמן?

אני מסכים עם התגובות כאן שכנראה היית יכול לראות התקדמות טובה יותר עם תכנית טובה יותר.

• פותח/ת השרשור
רמה של מתאמן לא נמדדת לפי הזמן שיש לו מנוי לחדר כושר אלא לפי הקצב שבו הוא יכול להתאושש מהאימונים.
מה משקלי העבודה שלך בתרגילי הבסיס?
כמה התקדמת בה בתקופה שאתה מתאמן?
אני מסכים עם התגובות כאן שכנראה היית יכול לראות התקדמות טובה יותר עם תכנית טובה יותר.

בעקרון,
דדליפט 90
סקוואט 90
בנצ׳ פרס 65

התקדמתי, אבל היו לי הפסקות שלקחו אותי אחורה. הגעתי למשקלים גבוהים יותר ממה שאני נמצא עכשיו, אבל יותר קשה לי לחזור אליהם ממה שהיה לי בעבר.

מה אתה חושב על התכנית ab שכתבתי?

כלומר מה אתה היית משנה בה כדי שתתאים?
לוקח FBW שמבוססת על תרגילי הבסיס בטווחי חזרות של 5-6.
למרות שאמרת שאתה לא רוצה SS, אני חושב שזה כן אופציה טובה מאוד בשבילך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית