הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון עבודת מהירות של דדליפט - כמה ובאיזה תדירות?

MikeRozner

משתמש משקיע
3,608
3,679
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
19,498
3,608
3,679
Iron Core
נתקלתי בכל מיני גישות, כמה מכם עובדים על מהירות הניתוק בדדליפט?
באיזה אחוז ממקסימום ובאיזה תדירות אתם עושים את זה?

אני מצאתי שעבודת מהירות מבלוקים קטנים (12-20 סנטימטר) עוזרת לניתוק המון,
אם זה בנוסף לעבודת דדליפט כבדה במשך השבוע אז 45%-60% (סבבים של 3-4 שבועות)
אם זה במקום עד 85% מהאראמ1 מהרצפה לסינגלים גם כן בסבבים (יותר ארוכים של 6-8 שבועות)

בעבר הייתי עושה דדליפט מהירות כ 50% מהמשקל המתוכנן בעצימות של אותו שבוע (עשיתי טקסס לדדליפט עפ"י מתודה של אליהו), אחת לשבוע באימון התאוששות עם זמני מנוחות קצרים ו 6x2 כצורת העבודה.

אני לא מאמין בכלל בעבודת מהירות ספציפית, כמו בWS, זה מיותר לדעתי.
תמיד צריך למשוך הכי מהר. להפעיל את המקסימום כוח על המוט צריך כשהמשקל קל (יחסית למתאמן) וכשהמשקל גבוה.

Speed Work: Not This Again - Juggernaut
Why Speed Work Doesn't Work - Juggernaut

מסכים, למטרות פווארליפטינג וכוח בלבד לדעתי אין צורך בעבודה מהירה כמו שאין צורך בפוואר קלין/סנאצ'. הרי לא באמת משנה בתחרות (או לא בתחרות) באיזה מהירות יעלה המשקל, ולא חושב גם שספיד וורק יעזרו לחזק נקודות חלשות (לדוגמא הניתוק בדדליפט) ויהיה עדיף במקרה זה לעשות דפיציט דדליפט או משהו בסגנון.

אבל אם המטרות שלך הם שונות ואתה מנסה לשפר גם הספק או יכולות אתלטיות באופן כללי, אין ספק שזה יכול לתרום.

מסכים, למטרות פווארליפטינג וכוח בלבד לדעתי אין צורך בעבודה מהירה כמו שאין צורך בפוואר קלין/סנאצ'. הרי לא באמת משנה בתחרות (או לא בתחרות) באיזה מהירות יעלה המשקל, ולא חושב גם שספיד וורק יעזרו לחזק נקודות חלשות (לדוגמא הניתוק בדדליפט) ויהיה עדיף במקרה זה לעשות דפיציט דדליפט או משהו בסגנון.

אבל אם המטרות שלך הם שונות ואתה מנסה לשפר גם הספק או יכולות אתלטיות באופן כללי, אין ספק שזה יכול לתרום.
נכון, למטרות שיפור יכולות בסוגי ספורט שונים (כדורסל, פוטבול, קפיצות למיניהן וכו') יש בהחלט מקום לעבודה כזו של מהירות ואפילו לשימוש בגומיות למטרה זו.

לך ספציפית כמישהו שמתרגל את האולימפיות לא יודע כמה זה ייתן.

איך אני בונה:
1. קודם כל צריך להגדיר טווח עבודה, אני אישית תמיד שנאתי לעבוד עם משקלי רכיכה(30% נניח עם גומיות התנגדות) ויותר חזרות(יש כאלה שעובדים ל2 או 3 חזרות, אני תמיד אהבתי סינגלים).
מצד שני האחוז לא יכול להיות גבוה מדי(הרף שלי באזור ה70%) כדי שזה יהיה אפקטיבי כסינגל מהיר.
2. הדבר היותר חשוב זה המנוחות, כל דבר עם יותר מ60 שניות מנוחה בעבודת סינגלים(כשב60 שניות צריך להרים, לא להיכנס לסט אפ) לא נחשב עבודת מהירות(נקודת נפילה של הרבה אנשים), הייתי שואף לצאת מסינגל, להסתכל בשעון, אחרי 30 שניות להיכנס לסט אפ לסינגל הבא.
3. הדבר חשוב נוסף זה להמשיך למשוך מהר גם בחזרות האחרונות(אין דבר כזה גריינד או ניתוק איטי)- גם פה הרבה נופלים, הדופק קצת עולה ומתחילים להשקיע פחות כח(ואז המוט זז יותר לאט).

בלוק של חודש:
עבור 1RM של 250 לדוג' אפשר להתחיל ב140 ק"ג(56 אחוז) בשבוע הראשון ולטפס עד 170(68 אחוז) לדוג' בשבוע הרביעי(קפיצות של 4 אחוז).

מתחילים עם טווח של 8 סינגלים בבלוק הראשון לדוג' ומטפסים ל10 סינגלים בבלוק השני וכו'.

• פותח/ת השרשור
לך ספציפית כמישהו שמתרגל את האולימפיות לא יודע כמה זה ייתן.

איך אני בונה:
1. קודם כל צריך להגדיר טווח עבודה, אני אישית תמיד שנאתי לעבוד עם משקלי רכיכה(30% נניח עם גומיות התנגדות) ויותר חזרות(יש כאלה שעובדים ל2 או 3 חזרות, אני תמיד אהבתי סינגלים).
מצד שני האחוז לא יכול להיות גבוה מדי(הרף שלי באזור ה70%) כדי שזה יהיה אפקטיבי כסינגל מהיר.
2. הדבר היותר חשוב זה המנוחות, כל דבר עם יותר מ60 שניות מנוחה בעבודת סינגלים(כשב60 שניות צריך להרים, לא להיכנס לסט אפ) לא נחשב עבודת מהירות(נקודת נפילה של הרבה אנשים), הייתי שואף לצאת מסינגל, להסתכל בשעון, אחרי 30 שניות להיכנס לסט אפ לסינגל הבא.
3. הדבר חשוב נוסף זה להמשיך למשוך מהר גם בחזרות האחרונות(אין דבר כזה גריינד או ניתוק איטי)- גם פה הרבה נופלים, הדופק קצת עולה ומתחילים להשקיע פחות כח(ואז המוט זז יותר לאט).

בלוק של חודש:
עבור 1RM של 250 לדוג' אפשר להתחיל ב140 ק"ג(56 אחוז) בשבוע הראשון ולטפס עד 170(68 אחוז) לדוג' בשבוע הרביעי(קפיצות של 4 אחוז).

מתחילים עם טווח של 8 סינגלים בבלוק הראשון לדוג' ומטפסים ל10 סינגלים בבלוק השני וכו'.
לא יודע על מה ביססת את מה שאתה אומר אבל ללא ספק אלה הדברים שרציתי לשמוע.
אכן לא יודע אם זה יתרום בגלל שיש לא מעט קלינים אצלי (פאוורקלין ירד מהפרק - הוא משבש לי את הקלין משום מה) אבל מוכן לנסות לתקופה.

אני לא מאמין בכלל בעבודת מהירות ספציפית, כמו בWS, זה מיותר לדעתי.
תמיד צריך למשוך הכי מהר. להפעיל את המקסימום כוח על המוט צריך כשהמשקל קל (יחסית למתאמן) וכשהמשקל גבוה.

Speed Work: Not This Again - Juggernaut
Why Speed Work Doesn't Work - Juggernaut

עם מה שמודגש לא מסכים, עם מה שבקו מסכים,
ההגדרה של "עבודת מהירות ספציפית" בכלל בעייתית.
אצל כריס דאפין זה ה3RM ל-2X2 ואצל אדי הול זה 8x3@52% ללא מנוחה מוגבלת ובווסטסייד ברבל זה יכול להגיע גם ל21x2 @40%+30% עם 30 שניות מנוחה(ה-%30 זה גומיות/שרשראות).

אני חושב שגם תחילת סבב 5x5 אגב זה "מהירות", כל עוד אתה מקפיד כמו שאמרת על למשוך הכי מהר ולהפעיל מקסימום כוח על המוט (עם טכניקה שתהיה טובה גם במשקל כבד), וזה בכל זאת משקל קל (יחסית).

@SmokingSnake לדעתי האישית דווקא לא רואה טעם לעשות מנוחות קצרות בעבודת מהירות תמיד או בתרגילים מסוימים, דווקא בגלל מה שאמרת ב-3, ואנשים מעולם הציוד הצליחו לעבוד בצורה הזאת כי האימונים היו מאוד תחרותיים ומאוד אינטנסיביים, נכנס בחור אחרי בחור אחרי בחור וניסה להרים הכי מהר שאפשר.
לאנשים יש נטייה במשקל קל לזרוק ז' ולא להקפיד על טכניקה, מהירות וכו'
Louis Simmons- Book of Methods והדיון על הרמות אולימפיות וPrilepin's Chart
בנושא ממליץ גם על

10/20/Life by Brian Carroll
Deadlift Domination By Andy Bolton
Explode your deadlift in 30 days by Andy Bolton
Deadlift Dynamite by andy bolton
elitefts, the vault By Dave Tate
EliteFTS Deadlift Manual by Dave Tate
וגם (אבל פחות) על The Cube by Brandon Lily

יש שם בכללי הרבה מידע מעולה, צריך לדעת אבל לסנן את השטויות פה ושם.

אני חושב שגם תחילת סבב 5x5 אגב זה "מהירות", כל עוד אתה מקפיד כמו שאמרת על למשוך הכי מהר ולהפעיל מקסימום כוח על המוט (עם טכניקה .
נכון, אבל אני לא קורא לזה "speed work" כי זה מגניב ונשמע יעיל.

בלי קשר לנושא אנצל את השרשור להגיד שאפו למייק על האזכור המכובד במאקו(מצורף לינק), אכן ספורטאי שצריך לעקוב אחריו ...
אני אישית עוקב ואפילו מקבל הכוונה ופידבקים מדי פעם, מגיע פה מוניטין וקרדיט רב.

שאפו @MikeRozner

ספורט: הספורטאים שאתם חייבים לעקוב אחריהם

• פותח/ת השרשור
בלי קשר לנושא אנצל את השרשור להגיד שאפו למייק על האזכור המכובד במאקו(מצורף לינק), אכן ספורטאי שצריך לעקוב אחריו ...
אני אישית עוקב ואפילו מקבל הכוונה ופידבקים מדי פעם, מגיע פה מוניטין וקרדיט רב.

שאפו @MikeRozner

ספורט: הספורטאים שאתם חייבים לעקוב אחריהם
תודה תודה 😃
לא לכולם הפוסטים שלי נעימים מסתבר אבל תגובות כמו אלה מזכירות לי שאלו שזה מציק להם הם מיעוט והכל טוב...

תודה תודה 😃
לא לכולם הפוסטים שלי נעימים מסתבר אבל תגובות כמו אלה מזכירות לי שאלו שזה מציק להם הם מיעוט והכל טוב...
מי שלא טוב לו יום טוב לו

אני בדעה עם אושר.
עבדתי בעבר בכל מיני וריאציות דדליפט מהירות. פשוט מיותר לחלוטין.

צריך להבדיל בין דילואד / התאוששות - לאימון מהירות.

אני יורד מאוד עמוק בדילואד (אחרי התחרות מ270 ירדתי ל130) ודווקא בשבועות של הדילואד אני לוקח את זה באיזי מבחינת אקספלוסיביות, כי הגוף שחוט.

אני "מתרגל מהירות" החל מהחימום הראשון, עד לסטים עבודה - כולל.

לא מצאתי שלעבוד על מהירות משפר את המהירות, כי בסופו של דבר הכוח הוא המרכיב הכי חשוב, לא המהירות.

אני מנסה לחשוב חזק על ליפטר RAW ברמה עולמית שמתרגל מהירות באופן תדיר ולא מצליח לחשוב. ברנדון לילי בCUBE כתב על זה, שזה ממש לא אימון מהירות, אלא תרגול משקל נמוך בצורה אקספלוסיבית, כאשר המטרה העיקרית היא התאוששות.

קשה לי לתאר כמה אני מוצא את זה בזבוז זמן. שאני מרים %50 מהמשקל, לא משנה איזה דדליפט אעשה, קלאסי, סומו, חצי, עגול, דפיסיט או סנאץ... כולם יהיו מאוד מהירים, נקיים טכנית וקלים מאוד. איפה היתרון בזה?

מייק בגלל שאתה לא פווארליפטר מתחרה, זה יכול לתרום לך קצת אם יש לך זמן תכניס את זה ואם לא אז לא.
אני די בטוח אבל שזה לא יתרום לך לדדליפט עצמו אם זאת המטרה.
(לניתור, יציאה מהמקום, ספרינטים, כוח מתפרץ אני דווקא כן חוה שזה יתרום אם תעבוד כמו שהנחש כתב)

• פותח/ת השרשור
מייק בגלל שאתה לא פווארליפטר מתחרה, זה יכול לתרום לך קצת אם יש לך זמן תכניס את זה ואם לא אז לא.
אני די בטוח אבל שזה לא יתרום לך לדדליפט עצמו אם זאת המטרה.
(לניתור, יציאה מהמקום, ספרינטים, כוח מתפרץ אני דווקא כן חוה שזה יתרום אם תעבוד כמו שהנחש כתב)
משכתי קצת שלשות 170 על מהירות, המצחיק הוא שהחזרה השניה והשלישית שלי יותר מהירות מהראשונה תמיד

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית