הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

המחקר הזה עדכני?

• פותח/ת השרשור
זה קל להגיד.. אבל תבין, אני לא רוצה על דעת עצמי להקפיץ את הקלוריות שבתפריט שלי.
רק רציתי לדעת אם אני יכול להחליף את הארוחה בגלידה כי יש להם את אותם הערכים.. זה הכל.

• פותח/ת השרשור
הוא ענה לי תשובה מוזרה, הוא אמר לי שמה שאני צריך להסתכל עליו זה בעיקר הקלוריות ולא משנה כמה פחמימות וחלבונים יש ומאיפה..

הוא אמר לי שלא משנה מה אני רוצה לאכול במקום, כל עוד יש לזה ואתו מספר קלוריות וזה לא אוכל מטוגן או ג'אנק כמו מלאווחים, בורקסים, פיצות, צ'יפס וכאלה..

הוא ענה לי תשובה מוזרה, הוא אמר לי שמה שאני צריך להסתכל עליו זה בעיקר הקלוריות ולא משנה כמה פחמימות וחלבונים יש ומאיפה..

הוא אמר לי שלא משנה מה אני רוצה לאכול במקום, כל עוד יש לזה ואתו מספר קלוריות וזה לא אוכל מטוגן או ג'אנק כמו מלאווחים, בורקסים, פיצות, צ'יפס וכאלה..
אז הוא לא מבין כלום מהחיים שלו אם הוא אומר שאין הבדל בין פחמימות-חלבונים-שומנים

• פותח/ת השרשור
האמת שזה נשמע הגיוני, הוא אמר לי שהתפריט הזה הוא בסך הכל שלד, תפריט ללא מטרה.. זה לא תפריט לעלות איתו במסת שריר.
זה תפריט כדי שהגוף שלי יתרגל לאט לאט לקבל אוכל בחזרה.. ככה הוא הסביר לי את זה.

Bariah נתן התייחסות רצינית לעניין השאלה שלי.. הוא אמר שהבעיה היא רק המחסור בויטמנים ומינרלים לעומת הארוחה המאוזנת.
למרות שאני מאמין שבגלידה הזאת יש ימבה סידן וB12 (מה שמצוי במוצרי חלב בכמות רבה)

תקנו אותי אם אני טועה..
אין במוצרי חלב B12.
קיצר יאללה לך לאכול.

• פותח/ת השרשור
עוד מעט אלך לאכול 😃

ואני דיי משוכנע שיש B12 במוצרי חלב.. אפילו בכמות גבוהה..

אני לא מבין כלום במצב שלך, אז קח את דברי בחוסר הרצינות המתאים, אבל.. נראה לך שככה תבנה הרגלי תזונה נכונים? אכילת ממתקים במקום ארוחות מסודרות?
החלטת שאתה רוצה לצאת מהמקום שהיית; לא עדיף לצאת משם למקום טוב?

• פותח/ת השרשור
ברור לי שלא, אבל כל אחד והסטיות שלי.. אז מדי פעם כשמתחשק לי "לרדת" על קופסא כזאת, אז רציתי רק לדעת אם באמת ניתן להחליף אותה בארוחה.. כי הערכים אותם ערכים.

אתה יכול לעיין במחקר שבעקבותיו פתחתי את הפוסט הזה, אני חושב שהעקרון דומה.

קיצר חבר, תאכל מה שבא לך עד שאתה שבע ואז תאכל שוב פעם את אותה כמות קלוריות, תעשה SS ותעלה נקי יחסית.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה, אמשיך לעדכן 😃

ובנוגע לתוכנית אימונים, בינתיים אני מעדיף לא לעשות SS מפאת התפריט הנוכחי שלא יאפשר התאוששות נאותה בין האימונים וכך לא אוכל לעלות במשקלי העבודה מאימון לאימון..

אני מבין את הפחד שלך מלהשמין, אבל העצה שלי היא לא לפחד כי כל עוד אתה מתאמן אתה לא תשמין....
אני הייתי די שמן בזמנו, והורדתי המון קילוגרמים, הייתה לי תקופה של לפחות חודש שבקושי עברתי את ה1000 קלוריות, הרבה בגלל העבודה הארורה שהייתה שלא ממש איפשרה לי לאכול כמו בנאדם. עד
שקראתי פה הרבה מאמרים והבנתי את הטעות שלי, התחלתי מסה עם 2500 קלוריות, וכיום אני מגיע כל יום ל2700 קלוריות, ונחש מה? לא ממש השמנתי, אמנם עליתי 5-6 קילו ב8 חודשים, אבל כרגע אני נראה יותר טוב והרבה יותר שמח.

אז אם אתה רוצה לקחת את עצמך בידיים, תתחיל לאכול ואתה לא תתחרט.

• פותח/ת השרשור
עלית קילוגרמים "נקיים", כלומר כמעט מסת שריר נטו?

לא קיבלת מראה LOOSE כזה? נוזלי או משהו? אם ככה כל הכבוד.. עבודה טובה.

מסת שריר נטו זה בלתי אפשרי, אני בטוח שעליתי לפחות 2 קילו שומן, אבל במצב שלך גם לעלות כמה קילוגרמים של שומן אתה תראה הרבה יותר טוב.

• פותח/ת השרשור
ואיך עברת מתקופה של "הרעבה" לעלייה במסה? בבאת אחת העלת את הקלוריות? או שהעלת בהדרגה?

אני אכלתי תקופה ארוכה פחות מ-1000 קלוריות ליום.. הלכתי לתזונאי כאשר החלטתי שאני רוצה לטפל בעצמי.
עשיתי בדיקת RMR ובדיקת BOD POD שהראו שהחילוף חומרים שלי נפגע בכ-50% מהצפוי.
כלומר אם לפי הצפי הייתי אמור לשרוף 1450 קלוריות במנוחה, כעת אני שורף רק 780 קלוריות.
הוא הוסיף לRMR את הפעולות היומיומיות שלי ויצא שביום אני שורף 1400 קלוריות בערך.
הוא בנה לי תפריט נייטרלי למשך שבועיים, כדי שהגוף יתרגל לכמויות האוכל לאט אני מניח.. אני תוהה אם העובדה שאני על נייטרלי בשבועיים האלה יתרום לשיפור בקצב חילוף החומרים שלי במנוחה.

זה לא ממש הרעבה, כי הגעתי למצב הזה מחוסר ברירה ולא בגלל אנרוקסיה או משהו, לכן לא היה לי קשה פסיכולוגית לעשות מסה.
לגבי שאלתך, אני קפצתי ישר מ1000- ל2000-2300 לתקופה של שבוע, ואחרי זה הוספתי עוד 300 קלוריות.
במצב שלך, הייתי מציע לך להוסיף עוד משהו כמו 500 קלוריות לתפריט שהתזונאי נתן לך, ולהריץ את זה לשבוע-שבועיים, ואחרי זה להגיע לפחות ל- 2500 קלוריות.
תתאמן חזק, ואם כלכך אכפת לך מהנוזלים, תוסיף לכל אימון 15 שעה אירובי וזה יעזור לך.

תודה רבה, אמשיך לעדכן 😃

ובנוגע לתוכנית אימונים, בינתיים אני מעדיף לא לעשות SS מפאת התפריט הנוכחי שלא יאפשר התאוששות נאותה בין האימונים וכך לא אוכל לעלות במשקלי העבודה מאימון לאימון..
בגלל זה אני אומר שתעשה SS ותאכל יותר, תאמין לי שמתי שתתחיל SS אתה תרגיש תיאבון בלתי נשלט וסוף סוף תאכל כמו גבר, אוליי אפילו תחטוף התקף גבריות ותרצח איזו פרה עם מחבט בייסבול ותכין אחלה סטייק, במקרה הזה, give me a call.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית