הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע גדילה בכמות מספר הסיבים בשרירי השלד – היתכן? - מאמר חדש בפורטל!

Mike Bikov

מנהל אתר
103,264
12,424
מנהל
נק' מוניטין:
58,701
103,264
12,424
סוף סוף! אולי עכשיו אנשים יפסיקו לטעון שזה בלתי אפשרי. קיים אגב לזכרוני מחקר ישן שהסתכלו בו במיקרוסקופ על שרירים של מרימי משקולות טבעיים והחוקרים מצאו באיזורים שבהם העבודה הכבדה גרמה לנמקים בממברנה של השריר שמנעו מתאי הלווין להתאחות איתה התחלה של סיבים קטנים חדשים כמו כן הם חשבו שהם מצאו פיצולים שכנראה (לדעתם) נוצרו כשהסיבים הקטנים התחברו בסופו של דבר עם הגדולים.

כמובן שהתווכחו על כמה התוצאות רלוונטיות והאם הפיצולים היו בעצם סתם סיבים שהממברנה שלהם תוקנה בצורה לא אידאלית אבל אני חושב שזה לחלוטין מתרחש ברמה כזו או אחרת בבני אדם.

ובהקשר אחר ,מעניין אם מישהו בדק איך גודל סיבי שריר מתפלג ,בסוף הראשון שלי הייתי צריך לעשות פרוייקט שכלל מדידה של תאים אנושיים בתרבית ,מדדתי כמעט 70 אלף תאים וההתפלגות של הגודל לא היתה נורמלית ,אלה התפלגות לפלס מוטה מאוד. העניין שלכל סוג של תא אנשי יש גודל מינימלי שמתחתיו הוא ימות אז תמיד בתרביות יש הטייה כי יש הבדל בין תאים גדולים לקטנים.

זה רלוונטי כי חצי מהמבחנים הסטטיסטיים שמשתמשים בהם כדי להשוות שטח חתך או נפח של שרירים או סיבי שריר מניחים במידה כזו או אחרת נורמליות וככל שההתפלגות מוטה יותר ועם סטיית תקן גדולה יותר הם נהפכים להיות חסרי משמעות במספרים קטנים.

האם לרמות IGF גבוהות יש קשר להיפרפלזיה?
IGF והרבה הורמונים אחרים יכולים לעורר תאי לווין להתחלק אז מן הסתם יהיה קשר אבל לדעתי האישית מדובר יותר בעניין של נזק מקומי. כשתאי הלווין מתחלקים ואין להם יכולת להתמזג עם סיבים גדולים הם יתאחדו לסיבים קטנים. כשאתה נפצע לדוגמא או קורע קצת שריר ויש לך רקמה צלקתית נרחבת אז הם לא יכולים להתאחות עם השריר ואז יכולה להתרחש היפרפלזיה ,אצל בעלי חיים כשמותחים את השרירים בצורה שכמעט הורגת את בעל החיים אני חושב שהממברנה של השריר כל כך ניזוקה ומצטלקת שתאי הלווין לא מצליחים להתאחות איתה וכנראה שאצל מי שעובד כבד מאוד זה גם יכול להתרחש...

זו דעתי כמובן.

נערך לאחרונה:
אמ;לק - לכאורה כן (כי בבעלי חיים זה קיים)
כנראה שאצל מי שעובד כבד מאוד זה גם יכול להתרחש.
נכתב במאמר שלא נדרשת עבודה כבדה על מנת שזה יתרחש. רק ביחס לעומס המתיחה ששם נדרשת קיצוניות

כי זו השיטה הכי קלה להגיע בה להיפרפלזיה אצל בעלי חיים. אצל בני אדם זה לא פרקטי אבל זה לא אומר שאין עדויות עקיפוות שזה לא קורה בעבודה שגורמת לנזק גדול לממברנה של השרירים. אפילו במאמר הזה מוזכרות כמה.

@shahar18
@Daniel Barack @White Walker

איך התגובות שלכם באשכול על הסרטון של דרור אקשטיין מסתדרות עם הנאמר במאמר הנ"ל?
זה רחוק מלהיות מוכח מחקרית אצל בני אדם, וגם שזה יקרה אם יקרה, כנראה שזה ברמות מאוד זניחות ביחס לבעלי חיים אחרים.
כך או כך זה לא משנה את העובדה שבשביל גדילה במסת שריר יש צורך בהתקדמות באימונים, ועל זה צריך להיות מבוססת תשומת לב של מתאמנים, ולא על מתיחת ידיים בין הסטים בשביל לייצר עוד כמה תאי שריר.
אני אשמח לגלות בעתיד שטעיתי, אבל עד אז, אני לא תומך נלהב של שיטות מהפכניות להגדלת הידיים. מצטער.

מסתגרות מעולה, תודה

וברצינות - מה אתה הבנת מהמאמר? זה כל הסיפור

את הסרטון של דרור אקשטיין ראיתי יחסית מזמן ואני לא זוכר בדיוק מה נאמר בו, אבל הרעיון הכללי היה לא רחוק ממה שנכתב במאמר. אולי הניסוח שלו לא היה מי יודע מה, אבל מפה ועד ללקטול אותו כמו באשכול על הסרטון שלו יש דרך ארוכה בעיניי.
מסתגרות מעולה, תודה

וברצינות - מה אתה הבנת מהמאמר? זה כל הסיפור

את הסרטון של דרור אקשטיין ראיתי יחסית מזמן ואני לא זוכר בדיוק מה נאמר בו, אבל הרעיון הכללי היה לא רחוק ממה שנכתב במאמר. אולי הניסוח שלו לא היה מי יודע מה, אבל מפה ועד ללקטול אותו כמו באשכול על הסרטון שלו יש דרך ארוכה בעיניי.

אני לא קוטל אותו ספציפית
אני פוסל כל אחד שמוליך שולל בשם ה"מדע" או שממחזר מיתוסים והידע הבסיסי שלו לוקה בחסר
כל זה לצד שיווק תחמני

המאמר שהביאו פה אומר בסה"כ שאולי יש גדילה בכמות שרירי סיבי השלד בקרב בני אדם, אך זאת תיאורטית ופרקטית עוד רחוק מלהיות מוכח ובאיזו דרך זה קורה.
עד אז - תרימו כבד

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית