הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לחזק את הרגליים ומספר החזרות

Bariah

משתמש משקיע
3,440
1,062
נק' מוניטין:
6,732
3,440
1,062
אם לא מעניינת אותי מאסה ברגליים ואני כן במאזן חיובי, לרדת מה5 חזרות בשביל התחזקות נטו לא יהיה יותר יעיל?

כמה אתה מרים שאתה רוצה לעבוד ל 3 ?
תמשיך עם 5 כל אימון
אם בא לך אולי תנסה טקסס מתוד שיש אימון אחד בשבוע בעצימות גבוה לשיאים
אחד נפח ואחד התאוששות

• פותח/ת השרשור
משקלים לא משהו, עשיתי ריסט לפני שבוע אבל השיא זה 120 סקוואט ל6 140 דדליפט ל5.
המטרה היא לספורט באופן כללי ואומנויות לחימה בפרט.
לא חשבתי לנסות דברים כמו טקסס מט'וד כי אני לא רוצה לשנות את התכנית, אבל מכיוון שחשוב לי כוח ברגליים ולא מאסה חשבתי שאולי אפשר לייעל את זה.

"לחזק את הרגליים", משפט קצת סתום
לאיזושהי מטרה ספורטיבית מסויימת? יש מטרה ממשית כלשהי בכלל? למה דווקא הרגליים?

אימונים לינארים יחד עם אימוני אומנויות לחימה זה התאבדות בירייה.. אני חושב שההתאוששות תהיה בעיה רצינית מאוד בקטע הזה =/
אני לא יודע על איזה אומנות לחימה ספציפית אתה מכוון.. אבל רגליים מאסיביות זה גם יתרון.. כמה שיותר בשר על הרגליים פחות כאב. (אבל שוב.. תלוי במה אתה עוסק?)

• פותח/ת השרשור
בעקרון אני עוסק בהכל, רק הבנתי לפי ריפטו ש5 חזרות זה הגבול האידיאלי לגרום להיפטרופיה ביחד עם אפשרות לעלות משקל בצורה ליניארית, אז חשבתי שאולי אפשר לוותר על ההיפרטרופיה לטובת כוח ברגליים עם מספר חזרות יותר נמוך.

אני מסתדר עם עלייה ליניארית במשקלים ואומנויות לחימה, דרך אגב.

פשוט מאוד
ככל שאתה מרים יותר ככה אתה יותר חזק
אתה תרים יותר משקל ככל שתרד בחזרות

אבל ויש אבל גדול, כדי להתקדם אתה צריך גם ווליום, אתה לא תוכל להתקדם יותר מדי בטווח חזרות נמוך מדי, האימון יהיה עצים מדי ובלי כמות מספקת של נפח.

בגלל זה, בכל מקרה, מתחזקים וגודלים ביחד, כי שני הדברים האלה בסופו של דבר באים אחד עם השני, במידות משתנות, אבל אחד עם השני.

ברמות של הNovice Intermediate חשוב לומר שגדילה והתחזקות הם פשוט בלתי נפרדים לא משנה איך תסתכל על זה ובשביל להשיג גדילה יידרש ממך רק תכנית אימונים שתקדם אותך באופן קבוע ואוכל ותו לא

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית