הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ירידה לא רצונית במשקל ותוספי תזונה

• פותח/ת השרשור Xplore
  • פורסם בתאריך

Xplore

משתמש מתחיל
4
0
נק' מוניטין:
0
4
0
בס"ד
שלום, זו פעם ראשונה שאני פותח פה נושא אז אם זה לא מתאים בבקשה להעביר..
יש לי בעיה מאוד מוזרה בתקופה האחרונה(בערך שנה)...
ברוך השם יש לי די הרבה ידע ונסיון עם נושא הכושר ותזונה ויוצא מצב שבתקופה האחרונה אני יורד במשקל(בערך 200-500 גרם בשבוע)
עשית בדיקות דם כדי לראות אם מדובר בבעיה רפואים וברוך השם הכול בסדר..
חשבתי לנסות לאכול יותר אבל לא משנה כמה אני אוכל אני פשוט יורד במשקל..
חשוב לי לציין שאני מתאמן כוח 3 פעמים בשבוע(בדרך כלל) ככה שחשבתי שאולי הבעיה שאני שורף יותר מדי אנרגיה אבל כמה שידוע לי באימון כוח שורפים פחות מאימון אירובי..
אני משתדל לאכול קופסת טונה אחרי אימון כדי לעלות את כמות החלבון אבל לצערי אני לא מצליח לעקוף את ה 100 גרם חלבון ביום בשום צורה(ממזון)..
חשוב לי מאוד רק לציין שאני לא סופר קלוריות ולא רוצה גם לספור מנסיון אישי(אני לא רוצה לפרט יותר מדי בגלל שמדובר בדבר אישי חחח)..
השאלות שלי הם:
1.יש למישהו נסיון אם מצב דומה או מה אני יכול לעשות כדי לעלות את המשקל ובעיקר מסת שריר ?
2.יכול להיות שאני צריך לקחת אבקת חלבונים כדי להשלים את כמות החלבון ?
3.מה יכול להיות הסיבה/סיבות לירידה במשקל ?(חוץ מגרעון שלילי)..
4.מה יכולה להיות הסיבה שאני לא מצליח לשפר את כמות הסטים באימונים שלי ?
לדוגמא:משקולות אני מרים 15 קילו בערך כפול 40 כבר יותר מחודש ואני לא מרגיש שהשריר שלי מתחזק בכלל..
ככה לגבי רוב השרירים..

מצטער שיש כל כך הרבה שאלות חחחחח
צהריים טובים ותודה לכול מי שיעזור : )

נערך לאחרונה:
התשובה לשאלות שלך נמצאת בתוך כל מה שרשמת- אתה בקושי מגיע ל100 גרם חלבון ביום ואין לך תפריט מסודר.
איך אתה מצפה לעלות במשקל כשאתה בקושי אוכל ?
עם כל הידע והניסיון שלך אני ממליץ לך להתחיל לקרוא את המאמר: המדריך-השלם-להעלאה-במסת-השריר.

חשבתי לנסות לאכול יותר אבל לא משנה כמה אני אוכל אני פשוט יורד במשקל..
אני לא מצליח לעקוף את ה 100 גרם חלבון ביום בשום צורה(ממזון)..
שני המשפטים האלה לא מסתדרים ביחד. כלומר זה לא ש"לא משנה כמה אתה אוכל" אלא שאתה פשוט לא אוכל מספיק. חלבון בטוח לא (אלא אם אתה שוקל עד 50 קילו).
1.יש למישהו נסיון אם מצב דומה או מה אני יכול לעשות כדי לעלות את המשקל ובעיקר מסת שריר ?
לאכול יותר. אין "פתרון קסם" כלשהו.
2.יכול להיות שאני צריך לקחת אבקת חלבונים כדי להשלים את כמות החלבון ?
לא כתבת כמה אתה שוקל אז אי אפשר לענות לך, אני מניח שאתה צריך יותר מ 100 גרם חבון ביום. תשאף ל 2 גרם חלבון על כל קילו מ.ג. דווקא הייתי ממליץ להרגיל את עצמך לאכול ולא ישר לקפוץ לתוספים.
3.מה יכול להיות הסיבה/סיבות לירידה במשקל ?(חוץ מגרעון שלילי)..
אם זה משהו חד פעמי זה יכול להיות מאזן נוזלים. אבל אם זה קבוע זה רק מאזן קלורי שלילי.
4.מה יכולה להיות הסיבה שאני לא מצליח לשפר את כמות הסטים באימונים שלי ?
א. אתה לא אוכל מספיק, שזה כבר די וודאי מבחינתי שזה נכון.
ב. התכנית אימונים שלך לא טובה. אני לא קובע עובדה (בינתיים) אלא מציין סיבה אפשרית, למרות שאני די בטוח שזה ככה
15 קילו בערך כפול 40
למה אתה עושה 40 חזרות?

או שאתה לא אוכל מספיק (יכול מאוד להיות אם קשה לך לאכול 100 גרם חלבון שזה בסך הכל שלושה נתחים קטנים של חזה עוף) או שיש לך בעיה רפואית.

בדיקות דם לא מספיקות במקרה הזה ,אם אתה באמת יורד במשקל כבר שנה!! ברצף ללא קשר לתזונה שלך אתה חייב לבקש בדיקות כלליות לצואה ולהשתדל עד כמה שזה מגעיל להביא אותן טריות ,אני יודע שזו שאלה מגעילה אבל איך היציאות שלך? אתה משלשל הרבה במקרה?

• פותח/ת השרשור
בס"ד
דבר ראשון תודה רבה על התשובות..
משקל 67 גובה 1.68..
לגבי השאלה של ברק אז כן ברוך השם המצב שם בסדר גמור חחחח
וכשאמרתי שאני אוכל הרבה הכוונה שלי הייתה שהיו לי שבועות שהייתי אוכל המון(בעבר הייתי סופר קלוריות אז אני יודע + - את הערך של הדברים שאני אוכל) ולמרות שהייתי נמצא במצב חיובי עדיין הייתי יורד במשקל..
וחלבון אני לא מצליח להגיע למצב שאני אוכל כמויות כאלה של חלבון ממזון..
ויש לי בעיה עם שתית מים לא יודע למה אבל אני בקושי מגיע לצערי לליטר וחצי ביום..
יצא לי לקרוא בתקופה האחרונה הרבה מאמרים של רופאים על ההשפעה של המים והבנתי שזה כן משפיע על המשקל
אבל הגיוני שזה עד כדי כך ?(200-500 גרם ?)..
ומים משפיעים גם על מסת שריר?(לא מצאתי לזה תשובה ברורה באף מאמר)
חשוב לי מאוד לציין שאני יודע שיש לי עוד המון מה ללמוד/לתקן ידע לא נכון שלמדתי..
אז תודה באמת לעוזרים !!

הם לא משפיעים על כלום ואל תנסה לדחוף מים יותר מכמה שאתה מרגיש שאתה צריך ,זה לא יעזור לך.

נוזלים יכולים אפילו לגרום לירידות ולעליות של עד 3-4 קילו במצבים מסויימים ,בעיקר אצל מתאמנים אבל זה לאו דווקא קשור לכמה שאתה שותה כמו לאיך שהגוף מכוון את מאזן הנוזלים בין העור לשרירים ובתוך השרירים.

ושוב ,זה לא ברור מההודעה שלך ,ירדת בשנה האחרונה בין 200 ל500 גרם בכל שבוע? כלומר משהו כמו 20 קילו בכל השנה או שאלו עליות וירידות ונשארת באותו המשקל בערך?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
בס"ד
זה עליות וירידות אבל אני נשאר באותו משקל בערך למשל כרגע אני נע בין 67 ל 65.5 בערך..
אבל היו לי תקופות שהייתי יורד באזור הקילו בחודש..
והכוונה שלי במים היא:
אם נגיד הגוף צריך לקבל 2.5 ליטר(זה בערך הממוצע) ואני שותה רק ליטר וחצי אז זה אמור להשפיע על יחס משקל המים בגוף ?

אם אתה לא צמא אז אתה לא בכזה גירעון של מים. בכל מקרה כל עוד אתה לא באמת מיובש בצורה רצינית שפוגעת בבריאות הכליות פשוט יפרישו פחות מים בשתן וזה יתאזן.

מה שכן זה יכול להיות מושפע מכמות הפחמימה והמלח שאתה אוכל במהלך היום. כי פחמימות ומלח משפיעים על כממות הנוזלים שהגוף אוגר.

בכל מקרה כנראה שאתה פשוט לא אוכל מספיק.

נראה שכולם כבר אמרו מה שאתה צריך לעשות
לי זה נשמע כאילו אתה מתנדנד בין מאזן קלורי שלילי לנטרלי (תחזוקה)
בשביל להוריד קילו בחודש כל מה שצריך זה להחסיר בסביבות ה 250 קלריות ביום
כנראה שזה מה שאת עושה בלי להיות מודע לזה בגלל שאתה לא עוקב אחרי תפריט
100 גרם חלבון זה כלום אם אתה שוקל 65.5 תצטרך 131 גרם לפחות

כמו שאמרו אתה חייב לדחוף יותר אוכל אם אתה רוצה לגדול!

אם תמיד הייתה לך בעיה לעלות במשקל ואתה באמת ניסת הכל ואין לך שום בעיה רפואית ואתה עדיין לא מצליח לעלות במשקל
הייתי אומר שגיינר בייחס של 1:1 יעזור לך יותר מאבקת חלבון

Back
למעלה תחתית