ייעוץ נתקע באימונים

• פותח/ת השרשור Deleted member 23739
  • פורסם בתאריך
D

Deleted member 23739

אורח
0
0
נק' מוניטין:
0
0
0
שלום לכולם!
אני חדש בפורום הזה והמליצה לי הפורום הזה ידידה קרובה ואני מאוד מקווה שתוכלו לעזור לי!
קוראים לי דור אני בן 22 וכל חיי ההיתי שמן. ביום אחד קמתי והחלטתי שהגיע הזמן לרדת במשקל, ואכן כך קרה אני הורדתי בחצי שנה 35 קילו רק בגלל שההיתי מתאמן כל יום (כמעט...) ריצה כל אימון של 11+ קילומטר וההיתי מגיע ל200 קלוריות ביום. הצלחתי להוריד משקל בצורה לא בריאה אבל הצלחתי.
אחרי חצי שנה שברתי את הרגל בצבא וההיתי מסוגל לחזור לאימונים אחרי שנה של טיפולים ופיזיוטרפיה סזיפית (לפני חודשיים התחלתי ללכת) בשנה הזו השמנתי ב10 קילו.
עכשיו אני רשום לחדר כושר ומנסה לשמור על 3+ אימונים בשבוע אבל אני מרגיש כאילו אני נתקע טיפה...
במכון כושר כרגע אני עושה אליפטיקל גובה 12 התנגדות 9 במשך שעה ואני מגיע ל700 קלוריות (טיפה יותר טיפה פחות) ו9.5 קילומטר כל אימון.
אימון בטן מלא ו6 בריכות של חתירה.
אני מרגיש כאילו כן רזיתי ואני כן רואה את הבטן מצתמקת והגוף מתעצב אבל אני לא רואה את זה על המשקל...
הכוונה שאני רואה שינוי ויזואלי אך לא שינוי של משקל.
אני מניח שהעיניין זה אוכל ואני באמת לא מצליח לבנות לעצמי תפריט מספיק טובה שאני אוכל לעמוד בה ומניח שזה מה שמפריד ביני לבין ירידה במשקל
המלצות למתאמן המתחיל/חוזר?

תודה מראש ומצטער על החפירה

השריר הוא רקמה צפופה בהרבה מרקמה שומנית ולכן שוקל יותר משומן (כשמשווים את אותם נפחים). אדם שמתחיל להתאמן יכול לרדת במסת השומן ולעלות במסת שריר, מה שנותן תחושה של ירידה במשקל אך בפועל המשקל לא זז כי מסת השריר שאתה צובר שווה במשקלה למסת השומן שאתה מאבד. בתהליך ההרזיה חשוב לשלב גם אימוני כוח וגם אימוני אירובי בעצימות קלה בהתחלה ועם הזמן להגביר (על מנת לתת לגוף להסתגל לעומסים ולמנוע פציעות). כמובן גם תפריט מאוזן שיתמוך בתהליך (גרעון קלורי מתון). לא רשמת גובה ומשקל נוכחי.

הכוונה שאני רואה שינוי ויזואלי אך לא שינוי של משקל.
יכול להיות שקורה לך מה שמתואר בתגובה מעליי. אני רק לא מבין למה זה מדאיג אותך. אני מניח שאתה רוצה לרדת במשקל בשביל להיראות טוב יותר ולא בשביל המספר על המשקל.
תרא את המאמר הבא:
https://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/
תבנה לך תפריט לפי הערכים שאתה צריך וקח תכית אימונים משם. אם יהיו שאלות יותר ספציפיות תשאל.

הייתי, לא ההיתי.

Back
למעלה תחתית