הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ רוצה לשנות את ss לתכנית AB דומה

• פותח/ת השרשור Sonoss
  • פורסם בתאריך

Sonoss

משתמש קבוע
1,448
391
נק' מוניטין:
768
1,448
391
אני יודע שהרבה לא תמליצו לי לשנות אבל אני באמת חושב שכך עדיף, אני רוצה להשים דגש יותר לגב ולתת מנוחה יותר לרגליים.
אני רוצה שתהיה כמה שיותר דומה ל- ss מבחינת זמני המנוחה , הנפח הקטן עם התרגילים המרוכבים ומספר חזרות.
השינוי שלי נובע מכך שאני מרגיש שהרגליים והמפרקים כבר זקוקים ליותר מנוחה ומהסיבה הנוספת והיא שאין לי טעם להשים בכל מקרה דגש יותר על הרגליים מחלקים אחרים.
אני לא חושב שיש טעם לתת נתונים יבשים של משקלי עבודה, אני יודע שאני יכול להתקדם עוד עם משקלי עבודה אבל אני לא רוצה את העומס שכבר אני מרגיש על הרגליים
שאני עושה ו- 48 שעות לא מספיק להם ולמפרקים להתאושש לגמרי, אין לי פציעה אני פשוט לא חושב שיש טעם לעלות במשקלי העבודה בצורה כזאת.
החלטתי לעשות משהו בסגנון הזה:
axbxaxx
bxaxbxx
a:
סקוואט
בנצ
דדליפט
דיפס

b:
מתח
חתירה עם דאמבלים
לחיצת כתפיים

הסיבה שהוספתי תרגיל לא מורכב לגב הוא שאני די נתקעתי במתח, ואני לא מרגיש שהמתח מספיק כתרגיל יחיד אפילו בשביל כח.
אולי זה גם נובע מכך שהאחיזה שלי הייתה ממש צרה? איזה מרחב אחיזה עדיף בכל מקרה?
כשהוספתי חתירה שהוא לא תרגיל מורכב הרגשתי שנשאר לי עוד הרבה כח לתת, משמע המתח לא מספיק כנראה כתרגיל יחיד.

אני לא מצליח להבין מאיפה הגיעה המסקנה הזאת שב-SS אין פרופורציה בין פלג גוף עליון לפלג גוף תחתון, רק ב-SS עם פאוורקלין זה ככה.
ב-SS עם מתח/צ'ין אפס/חתירה באימון A יש 2 תרגילים לפלג גוף תחתון (סקוואט ודד) ואחד לעליון (בנץ') ובאימון B יש תרגיל אחד לפלג גוף תחתון (סקוואט) ו-2 תרגילים לעליון (פרס ומתח/צ'ין אפס/חתירה).
והדדליפט זה רק סט אחד, אז אם כבר יש יותר דגש על הפלג גוף עליון מאשר התחתון.

• פותח/ת השרשור
אני לא מצליח להבין מאיפה הגיעה המסקנה הזאת שב-SS אין פרופורציה בין פלג גוף עליון לפלג גוף תחתון, רק ב-SS עם פאוורקלין זה ככה.
ב-SS עם מתח/צ'ין אפס/חתירה באימון A יש 2 תרגילים לפלג גוף תחתון (סקוואט ודד) ואחד לעליון (בנץ') ובאימון B יש תרגיל אחד לפלג גוף תחתון (סקוואט) ו-2 תרגילים לעליון (פרס ומתח/צ'ין אפס/חתירה).
והדדליפט זה רק סט אחד, אז אם כבר יש יותר דגש על הפלג גוף עליון מאשר התחתון.

מהסיבה הפשוטה שבפלג גוף תחתון יש רק רגליים, ובעליון יש חזה כתפיים ידים וגב.
אז זה לא נכון להשוות את זה ככה . אני רוצה שהדגש על כל חלק בשריר יהיה זהה והוא לא.
כולם מוזנחים יותר לעומת הרגליים .
ותאורתית הייתי ממשיך עם התכנית אם הייתי מרגיש שההתאוששות לרגליים טובה אבל היא לא בשבילי

אולי נפתח נעוץ בשם ״גם אני שחיף יחיד ומיוחד שצריך תוכנית אישית, ואני צריך שתאשרו לי את ההצעה הלא מקורית וחסרת התועלת שלי״?

אז זה לא נכון להשוות את זה ככה . אני רוצה שהדגש על כל חלק בשריר יהיה זהה והוא לא.
ותאורתית הייתי ממשיך עם התכנית אם הייתי מרגיש שההתאוששות לרגליים טובה אבל היא לא בשבילי

ברגליים יש יותר מסת שריר מבחזה נגיד אז ברור שתעבוד יותר על הרגליים, בדיוק כמו שאתה עובד על החזה יותר מהיד קדמית כי החזה הוא שריר יותר גדול.
כמות מסת השריר בפלג גוף עליון בערך שווה לכמות מסת השריר בפלג גוף תחתון.
אתה לא יכול להשוות את החזה והכתפיים לרגליים, אתה יכול להשוות את החזה לקוואדס ואת הכתפיים להמסטרינג.

😵

• פותח/ת השרשור
טוב מה שראיתי פה זה רק השמצות , הסברים גרועים ואפס התייחסות לסיבה העיקרית לשם מה אני רוצה לשנות את התכנית , אפשר לנעול.

למה לא פשוט להכניס יום קל באמצע שבוע בסקוואט? זה ייתן לך אפשרות להתאושש יותר טוב בין אימוני סקוואט(הפרש של 72 או 98 שעות בין אימונים עם סקוואט).
התכנית שכתבת פה לא כוללת מספיק עבודה על רגליים. לעבוד 3 פעמים בשבועיים על הרגליים זה פשוט מעט מדי.

• פותח/ת השרשור
למה לא פשוט להכניס יום קל באמצע שבוע בסקוואט? זה ייתן לך אפשרות להתאושש יותר טוב בין אימוני סקוואט(הפרש של 72 או 98 שעות בין אימונים עם סקוואט).
התכנית שכתבת פה לא כוללת מספיק עבודה על רגליים. לעבוד 3 פעמים בשבועיים על הרגליים זה פשוט מעט מדי.

כי אני לא מבין איך סקוואט קל יותר יעזור לי לעלות במשקלי עבודה ..

ומה אתה ממליץ לי לעשות כדי לעלות במשקל עם צ'ין אפס
תודה

כי אני לא מבין איך סקוואט קל יותר יעזור לי לעלות במשקלי עבודה ..

ומה אתה ממליץ לי לעשות כדי לעלות במשקל עם צ'ין אפס
תודה

הסקוואט הקל יותר מבוצע רק באימון האמצעי של השבוע. בשני האימונים האחרים אתה ממשיך להעלות במשקלים כרגיל.
לדוגמא: יום ראשון 100*5*3, יום שלישי 80*5*2, יום חמישי 102.5*5*3.
אתה אומנם תתקדם יותר לאט (5 קילו בשבוע במקום 7.5) אבל זו עדיין התקדמות משמעותית מאוד כל שבוע.

מה המצב שלך בצ'ין אפס? אתה עושה עם משקל עליך? מתי נתקעת?

• פותח/ת השרשור
הסקוואט הקל יותר מבוצע רק באימון האמצעי של השבוע. בשני האימונים האחרים אתה ממשיך להעלות במשקלים כרגיל.
לדוגמא: יום ראשון 100*5*3, יום שלישי 80*5*2, יום חמישי 102.5*5*3.
אתה אומנם תתקדם יותר לאט (5 קילו בשבוע במקום 7.5) אבל זו עדיין התקדמות משמעותית מאוד כל שבוע.

מה המצב שלך בצ'ין אפס? אתה עושה עם משקל עליך? מתי נתקעת?

אני יודע אבל עדיין לא הסברת במה יועיל לי סקוואט קל יותר
התחלתי עם משקל רק היום כי הגיעה החגורה עשיתי עם 7 קילו 8,7,5 אבל ללא משקלפעם אחרונה עשיתי משהו היה
11,9,6

הרי אמרת ש "אני לא חושב שיש טעם לתת נתונים יבשים של משקלי עבודה, אני יודע שאני יכול להתקדם עוד עם משקלי עבודה אבל אני לא רוצה את העומס שכבר אני מרגיש על הרגליים
שאני עושה ו- 48 שעות לא מספיק להם ולמפרקים להתאושש לגמרי, אין לי פציעה אני פשוט לא חושב שיש טעם לעלות במשקלי העבודה בצורה כזאת."
סקוואט קל באמצע שבוע יקטין את העומס על הרגליים, יתן לך יותר זמן להתאושש בין אימונים ויאט טיפה את קצב ההתקדמות. זה לא מה שרצית?

בקשר לצ'ין אפס, תבצע באימון הבא 5*3 עם משקל גוף ואז תתחיל להעלות בהדרגה כל אימון ב-1.25 או 2.5.

• פותח/ת השרשור
הרי אמרת ש "אני לא חושב שיש טעם לתת נתונים יבשים של משקלי עבודה, אני יודע שאני יכול להתקדם עוד עם משקלי עבודה אבל אני לא רוצה את העומס שכבר אני מרגיש על הרגליים
שאני עושה ו- 48 שעות לא מספיק להם ולמפרקים להתאושש לגמרי, אין לי פציעה אני פשוט לא חושב שיש טעם לעלות במשקלי העבודה בצורה כזאת."
סקוואט קל באמצע שבוע יקטין את העומס על הרגליים, יתן לך יותר זמן להתאושש בין אימונים ויאט טיפה את קצב ההתקדמות. זה לא מה שרצית?

בקשר לצ'ין אפס, תבצע באימון הבא 5*3 עם משקל גוף ואז תתחיל להעלות בהדרגה כל אימון ב-1.25 או 2.5.

לא הבנת אותי כל כך . אני לא מבין למה לא להוריד מלכתחילה סקוואט פעם אחת בשבוע אם זה לא משקל עבודה בהתקדמות זאת אומרת משקל קל יותר, במקום לתת לרגליים לנוח בצורה אופטימלית לקראת התקדמות במשקל העבודה הבא, את זה אני לא מבין..
ואני לא רואה טעם להתחיל מ 0 צין אפס שוב, מה גם שיש סיבה אחרת לתקיעה לדעתי
תודה בכל מקרה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית