הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון נתקעים בסקווט

• פותח/ת השרשור hanan
  • פורסם בתאריך

hanan

משתמש על
8,276
5,170
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
13,984
8,276
5,170
בהנחה שמשקל סביר בסקווט יהיה לפחות פעמיים משקל גוף ל rm1
אני נתקל בהרבה מקרים (כולל אני) שמתקשים להגיע ליעד.
לפחות לפי הפוסטים מדובר על מתאמנים עם טכניקה סבירה, אוכלים ונחים מספיק אבל "תקועים" לרוב באזור ה 100.
מה לדעתכם הסיבות?

ההערכה שלי שזה שילוב של כמה גורמים:
1.ליקויי טכניקה שלא נראים לעין כמו דחיפה מהרצפה, שרירי ליבה חלשים, נשימה לא נכונה וכדומה
2. "פחד" לתת הכל ולהגיע לכשל
3. לא מבצעים תקופות עם התקדמות משמעותית שכוללות הרבה אוכל ומנוחה אלא מדשדשים במקום.

@PowerLifting @coldfire @Beast and cheat @stitch @MikeRozner
דעתכם?

בתור אחד שמתאמן כבר כמה שנים והגיע להישגים לא רעים (מבחינתי לפחות) הגעתי להבנה שיש מרחק די גדול בין מה שכתוב שצריך לעשות ע"פ הספר לבין מה שאתה יכול בפועל לעשות במציאות, וזה נקרא בעצם, "נסיבות החיים".

היית תקופה שנתקעתי הרבה זמן בבנץ' ולא הבנתי למה, עבדתי נכון, אכלתי מספיק וישנתי מספיק, שזה ע"פ הספר, כל מה שכתוב שצריך לעשות.
אבל, מה שלא כתוב ומה שלא אומרים לך זה איך זה יכול להיות ישים בשבילך.
מה שגרם לתקיעה זה שלא לקחתי בחשבון את המרחק שאני צריך לעבור ברגל מהבית שלי למכון, תחשוב שבחודשי הקיץ החמים הייתי צריך ללכת ברגל חצי שעה צד, בדרך שאין בה צל בלחות הנוראית של המרכז ב 35 מעלות, זה גורע, ולא לקחתי את זה כפקטור (כי אף אחד לא מדבר איתך על זה).

למקרה שלי יש עוד פתרונות והוא לא כזה נורא, אבל מה יעשו אנשים נשואים/ עם ילדים/ עם עבודה תובענית/ במכון גרוע עם ציוד גרוע ויש עוד המון סיבות.

אתה גם מסתכל על זה מנקודת מבט של חבר די ותיק בפורום הזה, שהיא לא הנקודת מבט של המתאמן הממוצע.
לא כל בן אדם בהתאם לנסיבות חייו יכול להקדיש מספיק זמן/ מספיק רצון בשביל להסקוויט פי 2 מ.ג. וזה בסדר גמור.

הגעתי להבנה שיש מרחק די גדול בין מה שכתוב שצריך לעשות ע"פ הספר לבין מה שאתה יכול בפועל לעשות במציאות, וזה נקרא בעצם, "נסיבות החיים".
אני מסכים, אבל עם זאת הרבה אנשים פשוט מוותרים לעצם כי טיפה קשה. אני רואה שזה מאוד נפוץ.
או בעיקר לא נצמדים לכל מה שצריך בין אם זו התזונה/האימונים וכו' (כשהם עוד לא מכירים את עצמם מספיק כדי לבצע החלטות כאלו).

סקוואט זה עסק תובעני שדורש הרבה השקעה וזמן. מהניסיון שלי אני רואה אנשים שאין להם זמן להקדיש לזה (סדר עדיפויות בחיים) או אנשים פשוט עצלנים. בכל מקרה שתי סוגי האנשים לא עושים את זה לפי הספר ולכן נתקעים.

אני מסכים, אבל עם זאת הרבה אנשים פשוט מוותרים לעצם כי טיפה קשה. אני רואה שזה מאוד נפוץ.
או בעיקר לא נצמדים לכל מה שצריך בין אם זו התזונה/האימונים וכו' (כשהם עוד לא מכירים את עצמם מספיק כדי לבצע החלטות כאלו).

כמו שהבחור מעליי אמר, סקוואט זה עסק תובעני שדורש תשומת לב מיוחדת והרבה התעסקות בו, רוב האנשים לא ישנו סדרי עולם בחיים שלהם בשביל להסקוויט כבד.

לא שהגעתי ל rm1 של משקל גוף *2
אבל הבעיה אצלי לפחות הייתה טכניקה בשילוב חוסר גמישות קיצוני.

בתור אחד שמתאמן כבר כמה שנים והגיע להישגים לא רעים (מבחינתי לפחות) הגעתי להבנה שיש מרחק די גדול בין מה שכתוב שצריך לעשות ע"פ הספר לבין מה שאתה יכול בפועל לעשות במציאות, וזה נקרא בעצם, "נסיבות החיים".

היית תקופה שנתקעתי הרבה זמן בבנץ' ולא הבנתי למה, עבדתי נכון, אכלתי מספיק וישנתי מספיק, שזה ע"פ הספר, כל מה שכתוב שצריך לעשות.
אבל, מה שלא כתוב ומה שלא אומרים לך זה איך זה יכול להיות ישים בשבילך.
מה שגרם לתקיעה זה שלא לקחתי בחשבון את המרחק שאני צריך לעבור ברגל מהבית שלי למכון, תחשוב שבחודשי הקיץ החמים הייתי צריך ללכת ברגל חצי שעה צד, בדרך שאין בה צל בלחות הנוראית של המרכז ב 35 מעלות, זה גורע, ולא לקחתי את זה כפקטור (כי אף אחד לא מדבר איתך על זה).

למקרה שלי יש עוד פתרונות והוא לא כזה נורא, אבל מה יעשו אנשים נשואים/ עם ילדים/ עם עבודה תובענית/ במכון גרוע עם ציוד גרוע ויש עוד המון סיבות.

אתה גם מסתכל על זה מנקודת מבט של חבר די ותיק בפורום הזה, שהיא לא הנקודת מבט של המתאמן הממוצע.
לא כל בן אדם בהתאם לנסיבות חייו יכול להקדיש מספיק זמן/ מספיק רצון בשביל להסקוויט פי 2 מ.ג. וזה בסדר גמור.
אז אתה אומר שאם אני אקח אוטובוס במקום ללכת 20 דקות זה יכול לעזור להרים כבד יותר?נשמע מוזר
ההליכה לא נראלי משפיעה ככ.
זה כמו לעשות טיפה הליכה לפני האימון(לא עושה)עם אפקט שמש

אז אתה אומר שאם אני אקח אוטובוס במקום ללכת 20 דקות זה יכול לעזור להרים כבד יותר?נשמע מוזר
ההליכה לא נראלי משפיעה ככ.
זה כמו לעשות טיפה הליכה לפני האימון(לא עושה)עם אפקט שמש

זה לא יעזור לך להרים כבד יותר, אבל אתה תגיע כשיר יותר להרמה שלך.

בהנחה ואתה גר בישראל (במיוחד אם באיזור המרכז) אתה אמור לדעת שאפילו למכולת הקרובה לביתך אי אפשר ללכת מבלי לחזור מזיע (אני מדבר פה רק על החודשים החמים).
תנסה ללכת חצי שעה ב 35 מעלות ו70 אחוזי לחות למכון ותגיד לי אם הגעת כשיר לעומת הפעם שהגעת באוטובוס/אוטו.

אני כבר שנים עושה את ההליכה הזאת כי אין לי ברירה, לפעמים אני מצליח להשיג טרמפ ואז האימון שלי נראה אחרת לגמרי (שוב, מדבר רק על הקיץ).

• פותח/ת השרשור
@DDT @הייזנברג @Matty

ברור שיש נסיבות מקלות, אבל אני מתכוון למקרים שאדם מגיע 3 פעמים בשבוע לא מחפף באימון (להרגשתו) ולא מצליח, כלומר יש משהו שמגביל אותו מלהצליח ולהתקדם

לדעתי ומנסיוני, אין הרבה סיבות שמתאמן לא יעבור במיוחד את ה100 קילו. כולל בחורות (כן).

ראיתי לא מעט מתאמנים מתחילים, אפילו מאות, וכל מי שהתמיד הגיע למשקלים סבירים בהחלט.

צריך קודם כל שמישהו יסתכל ויוודא שהטכניקה שלך סבירה, מצד שני לתת לך להתקדם.

הבעיה היא בSS, לא תמיד במתאמן. ראיתי מתאמנים שמתקדמים מדהים עם עשיריות, ותרגילי עזר, גם בשלב המתאמן המתחיל. עם תדירויות אחרות ונפחים אחרים. הבעיה שכאן בפורום לא מוכנים להקשיב וחושבים שענף הPL מושתת על ריפטו וקיים בזכות יכולות אימון המתחילים שלו.

מתאמנים בגיל, מין, משקל, נתוני פתיחה וכו' וכו' שונים - יהיו בעלי יכולות התאוששות שונות, גם מתאמנים מתחילים.

הבעיה היא בקבעון המחשבתי שאומר מי שלא מצליח SS - הוא הבעייתי.

הסיבה העיקרית למחסום(במיוחד מחסום "קלאסי" ועגול כמו 100 או 140) היא מנטלית ממש כמו Runner's wall...

אין מה לפחד להיכשל ולרוב המרחק בין כשל למה שמרגיש כמו כשל הוא שמים וארץ, במיוחד בסקוואט... אפשר להתקדם כל כך הרבה בהרגשה שכל רגע נכשלים(ואז מתרגלים לאינטנסיביות של התרגיל) כשבפועל לא נכשלים

לפחות לפי הפוסטים מדובר על מתאמנים עם טכניקה סבירה, אוכלים ונחים מספיק אבל "תקועים" לרוב באזור ה 100.
מה לדעתכם הסיבות?
אני יודע שזאת לא הנקודה שרצית להבהיר ולדון בה, אבל אני רוצה להתקע על זה לרגע: אני חושב שעצם ההנחה שמתאמן במשקל X צריך להגיע לסקוואט במשקל Y (במקרה הזה 2X) אינה נכונה. מורן @White Walker ואני דיברנו על זה הרבה, כמה מבנה גוף שונה גורם ליכולת ומספרים שונים לגמרי בתרגילים כמו סקוואט ודד.

זה נכון מאוד, יש אנשים שבאופן מאוד טבעי מגיעים למספרים יפים הרבה לפני שנותנים חצי גריינד, ובתרגיל אחר מתקדמים מאוד לאט ונתקעים מלא.

קשור לעוד לא מעט משתנים כמובן, אבל לדעתי לגבר בריא אין סיבה הגיונית לעין להתקע ב100 קילו.

מה לדעתכם הסיבות?

ההערכה שלי שזה שילוב של כמה גורמים:
1.ליקויי טכניקה שלא נראים לעין כמו דחיפה מהרצפה, שרירי ליבה חלשים, נשימה לא נכונה וכדומה
2. "פחד" לתת הכל ולהגיע לכשל
3. לא מבצעים תקופות עם התקדמות משמעותית שכוללות הרבה אוכל ומנוחה אלא מדשדשים במקום.

@PowerLifting @coldfire @Beast and cheat @stitch @MikeRozner
דעתכם?

אני לא מסכים שפעמיים משקל גוף זה יעד. למשל לא הייתי רוצה שהיעד של מישהו ששוקל 60 קילו יהיה 120 סקוואט. בהנתן שהמתאמן עושה את התוכנית המתאימה לו, הסיבה היא תמיד אותה הסיבה - לא מספיק אוכל. לא משנה כמה אנשים יגידו שהם אוכלים טוב.

אני אעמיד פנים שלא אמרת את זה.

@DDT @הייזנברג @Matty

ברור שיש נסיבות מקלות, אבל אני מתכוון למקרים שאדם מגיע 3 פעמים בשבוע לא מחפף באימון (להרגשתו) ולא מצליח, כלומר יש משהו שמגביל אותו מלהצליח ולהתקדם
במידה וכל מה שנאמר מתפקד כרגיל, הגורם היחידי שנשאר הוא המנטלי..

• פותח/ת השרשור
@coldfire אתה נוטה להתעלם שאנשים מגיעים בגדלים שונים. אחרת לא היה צורך בקסדות בטווח בין xs ל xxl ותסכים איתי שההשפעה של מסת שריר על היקף הראש זניחה.
עדיין מתאמן במשקל 50 קילו יעלה בקלות יחסית ל 60 קילו אבל לא בהכרח יגיע ל 120

@stitch פעמיים משקל גוף זה לצורך הדיון זה לא ממש משנה אם זה יהיה 1.8 או 2.2, לרוב נתקעים הרבה לפני.

@Matty זה הרבה מעבר לרק מנטאלי

אנשים מגיעים בגדלים שונים, אבל לא קשה לראות מה נחשב משקל גוף סביר בגובה נתון. ושוב, סקוואט 120 על 60 קילו זה לא מרשים ומשהו שם לא בסדר, אלא כן מדובר בבחורה.

אמרו כאן לא מעט פעמים, עבור מתאמן מתחיל, משקל גוף פחות משחק כמו מתאמן מתקדם. אתה לא יכול להגיד ש120@60 זה כמו 200@100 או 300@150.

לא חושב שזה פן מנטלי, אם אתה מתאמן נכון אתה יכול להתחזק יופי בלי התאבדויות מטורפות. הקטע שבדר"כ בSS מגיעים לזה בשלב מוקדם או מאוחר.

טכניקה יכולה בהחלט לשחק, אם היא נשברת 3 פעמים בשבוע והחוליה החזקה מועמסת עוד ועוד... יש גבול.

יש המון מישורים שמתאמנים מתחילים יכול לפספס, קשה להצביע על משהו ספציפי.

• פותח/ת השרשור
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית