הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ להתאמן למרות הכאבים?

Dave Grohl

משתמש משקיע
2,033
4
נק' מוניטין:
5,423
2,033
4
יום רביעי לשעבר היה לי אמון רגיל למדי.. רק שאחרי הסקוואט חזרתי עם כאבים לא נורמליים במפשעות (היה לי כבר סיפור איתם בעבר.. כבר כמה שנים אני סוחב כאבים במפשעה ברגל ימין שהם כזה און אנד אוף.. לא באמת גילו מה זה.. השערה הייתה למתיחה.. דלקת (5 שנים דלקת?).. רופאים לא באמת יודעים).
בכל אופן.. הייתי בטוח עד ראשון זה יחלים אני אחזור להתאמן הכל יופי טופי, ראשון עדיין היו כאבים.. לא קטנים אבל אמרתי בסדר זה יעבור עם החימום.. וזה לא עבר.. ואפילו ה70 ק"ג בסקוואט היה לי כבד.. כל פעם שאני יורד מתחת למקביל (ואפילו אם נגיד אני מחזיק במשהו וסתם יורד מתחת למקביל בלי מוט בלי כלום עדיין מרגיש כאבים והגב שלי אוטומטית גם מתעגל מזה).
אז יום ראשון סחבתי את האימון ועד עכשיו לא התאמנתי במטרה שהכאבים יעברו והם עדיין לא עברו!
השאלה שלי מה לעשות.. להתאמן למרות הכאבים? (למרות שאני לא מסוגל לעשות טכניקה נכונה עם זה) או פשוט לעשות את האימון בלי הסקוואט ביינתים? מבאס אותי לחכות כל כך הרבה זמן בין אימון לאימון רק בשביל להחלים 😣

• פותח/ת השרשור
זה לא משנה.. הבעיה העיקרית היא שגם קשה לי לעשות פעולות מינימליות.. אפילו בריצה קלה כואב לי /=

חימום נורמלי ומתיחות אתה דואג לעשות?
אני יודע שאצלי היה כאב דומה במפשעה והוא עבר ברגע שהתחלתי לעבוד על גמישות ולהקפיד על מתיחות נורמליות.

חימום נורמלי ומתיחות אתה דואג לעשות?
אני יודע שאצלי היה כאב דומה במפשעה והוא עבר ברגע שהתחלתי לעבוד על גמישות ולהקפיד על מתיחות נורמליות.
החימום היחיד שצריך לעשות זה סקוואט עם משקל קל כמו שרשום בספר.

• פותח/ת השרשור
לא.. הרניה לא בדקתי אבל אני די בטוח שזה לא המיקום הנכון של הרניה.. פעם קודמת שהלכתי לכירורג הוא הראה לי באיזה מקומות יש הרניה זה לא אחד מהם.
ההבדל היחידי באימון שהיה ביום רביעי זה שלא עשיתי את ה2 דקות האופניים שאני בד"כ עושה.. יכול להיות שהחימום היה לקוי.. אבל עדיין למה זה לא עובר לי?! כבר עבר מספיק זמן!

אם זה בלתי נסבל תעשה bill starr injury protcol. זה עובד אבל זה אומר שאתה לא תתקדם במשקלים במשך שבועים. הנה לינק: http://www.startingstrength.com/resources/forum/showthread.php?t=7351
זו רק תאוריה שלי אבל נראה לי שהכאב שאתה מתאר קורה בגלל שהברכיים שלך גולשות בסוף התנועה תעלה סרטון עם משקל שמהווה אתגר (לפחות 80% RM5).

אם זה בלתי נסבל תעשה bill starr injury protcol. זה עובד אבל זה אומר שאתה לא תתקדם במשקלים במשך שבועים. הנה לינק: http://www.startingstrength.com/resources/forum/showthread.php?t=7351

זו רק תאוריה שלי אבל נראה לי שהכאב שאתה מתאר קורה בגלל שהברכיים שלך גולשות בסוף התנועה תעלה סרטון עם משקל שמהווה אתגר (לפחות 80% RM5).​

סימנתי שם את גלישת הברכיים כי אני נוטה להסכים שזה עלול לגרום (או לפחות להחמיר)
את הבעייה במפשעות.
זה, וביחוד במידה וחסרה לך גמישות. תחמם טוב טוב פלוס מתיחות רלוונטיות לסקוואט

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית