הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ האם שווה ללמוד power clean?

אריאל ניר

משתמש מתחיל
115
22
נק' מוניטין:
70
115
22
shape יגאל אלון
כרגע מדשדש בלי אימונים סדירים אחרי 4 חודשי חיטוב סה"כ מתאמן קצת פחות משנתיים
גיל 40, 185 ס"מ 83 ק"ג
סקוואט 80ק"ג, דדליפט 120ק"ג בנצ' 80 ק"ג פרס 50 ק"ג

אני מתכנן להכנס ל SS לזמן קצר בספטמבר ואני לא יודע פאוור קלין. אני יצא ממנה די מהר ללניארית, אני לא אוהב לסחוט לעצמי את הצורה והSS נהיית לי קשה מידי מהר מאוד. ומשם אני מתכוון לעבור לתכניות נפח יותר מכח ( טווח של שנה + מתחילת המסה)

עכשיו אני יכול לנסות ללמוד power clean לצורך כך? אני מפחד קצת מהרמות כאלו שיש להן פוטנציאל פציעות לא קטן. האם השיפור בביצועים של התוכניות הוא דרמטי ?

אם אתה לא מבין למה מלכתחילה זה שם איך אתה בר סמכות לענות על שאלה כזאת בכלל? זה קצת שונה מפשיטות ברכיים.
לא אמרתי לרגע שאני לא מבין למה זה שם אתה הכנסת את זה לי לפה... אני חושב שpower clean זה תרגיל מצוין זה לא הנושא פה, אני פשוט לא רואה טעם לאדם בגיל 40 ומעלה להתחיל ללמוד את זה אלא אם כן יש לו מטרה ספציפית להתקדם בתרגיל הזה או בתחום הזה וזה כל הנושא פה, וברור שיש יוצא מן הכלל כמו שאמרת לי שאנשים בגיל 40 ברמת מוביליטי של צעירים אבל זה כמובן יוצא מן הכלל.
אז לפני שאתה מחליט מי בר סמכות ומי לא, תסביר למה במקרים האלה (שפותח הפוסט כתב) כדאי ללמוד פוואר קלין ולא כדאי לוותר עליו, וזה הכל.

א
לא אמרתי לרגע שאני לא מבין למה זה שם אתה הכנסת את זה לי לפה... אני חושב שpower clean זה תרגיל מצוין זה לא הנושא פה, אני פשוט לא רואה טעם לאדם בגיל 40 ומעלה להתחיל ללמוד את זה אלא אם כן יש לו מטרה ספציפית להתקדם בתרגיל הזה או בתחום הזה וזה כל הנושא פה, וברור שיש יוצא מן הכלל כמו שאמרת לי שאנשים בגיל 40 ברמת מוביליטי של צעירים אבל זה כמובן יוצא מן הכלל.
אז לפני שאתה מחליט מי בר סמכות ומי לא, תסביר למה במקרים האלה (שפותח הפוסט כתב) כדאי ללמוד פוואר קלין ולא כדאי לוותר עליו, וזה הכל.
אם לא קראת, כתבתי לו לוותר על הפאוורקלין

אין לי הוכחות - אני מניח שההרמה עצמה שמבוצעת כמו שצריך בטוחה למדיי, אבל בבואינו ללמוד את ההרמה יש להניח שאני לא אבצע אותה היטב, לפחות לא בהתחלה. משקולת גדולה באוויר+ תנועה מהירה של הגוף נשמע לי פוטנציאל יפה לפציעות גם מהמשקולת עצמה, חבלות ממש, וגם פציעות אורטופדיות שונות בגלל תנועה לא נכונה.
קח בחשבון שגם תרגילים כמו סקוואט ודדליפט, אם מבצעים בטכניקה לקויה עלולים לגרום לפציעות אורטופדיות כאלה ואחרות.
ההירתעות מלמידת תרגילים באופן כללי מובנת לי, אבל אני לא מסכים איתה וזה או שאתה מעוניין להתחזק ולבצע את התרגילים או שלא.

יש לא מעט סרטונים, גם של ריפטו וגם של אחרים שמלמדים מבוגרים בני 60-70 לבצע תרגילי בסיס כאלה ואחרים והם מבוצעים בהצלחה יתרה.
סע למאמן שמבין ב WL, אפילו מאמן קרוספיט שיש לו ידע ב WL - ותלמד. בזבוז בטוח שזה לא יהיה.

לא נתת טיעון למה כן כדאי לו ללמוד את זה
אז למה פאוורקלין? קודם כל הוא רב מערכתי ודורש גיוס של שרירים בכל הגוף, הוא דורש קואורדינציה ברמה גבוהה, הוא מייצר המון כוח מתפרץ, אולי אחד התרגילים הטובים ביותר שיש לכוח מתפרץ. הוא ומאלץ אנשים שסולדים מפרונט סקווט להתחזק גם בשרשרת הקדמית וגם בשרשרת האחורית. הוא משפר את הרוטציה בכתף, מגמיש את שורשי הכף יד, משפר את הגמישות בתחתית ויש לו עוד המון יתרונות'.
למה להכניס אותו לספורטאים? אני חושב שכל הסיבות ברורות. למה להכניס אותו לבחור בן 40? שוב, אם אין מישהו מקצועי שילמד או אם אין גמישות ברמה שמסכנת בפציעה או אם זה הולך להיות מבוצע חודש וזהו - אין טעם.
פציעות ראיתי מבנצ' יותר מאשר כל תרגיל אחד ועדיין כל מפגר בחד"כ מבצע בנצ.
רוב המתאמנים שלי מבצעים קלין / פאוורקלין אבל בהחלט לא כולם. מנגד, גם לא כולם אצלי מבצעים בנצ'.

אז למה פאוורקלין? קודם כל הוא רב מערכתי ודורש גיוס של שרירים בכל הגוף, הוא דורש קואורדינציה ברמה גבוהה, הוא מייצר המון כוח מתפרץ, אולי אחד התרגילים הטובים ביותר שיש לכוח מתפרץ. הוא ומאלץ אנשים שסולדים מפרונט סקווט להתחזק גם בשרשרת הקדמית וגם בשרשרת האחורית. הוא משפר את הרוטציה בכתף, מגמיש את שורשי הכף יד, משפר את הגמישות בתחתית ויש לו עוד המון יתרונות'.
למה להכניס אותו לספורטאים? אני חושב שכל הסיבות ברורות. למה להכניס אותו לבחור בן 40? שוב, אם אין מישהו מקצועי שילמד או אם אין גמישות ברמה שמסכנת בפציעה או אם זה הולך להיות מבוצע חודש וזהו - אין טעם.
פציעות ראיתי מבנצ' יותר מאשר כל תרגיל אחד ועדיין כל מפגר בחד"כ מבצע בנצ.
רוב המתאמנים שלי מבצעים קלין / פאוורקלין אבל בהחלט לא כולם. מנגד, גם לא כולם אצלי מבצעים בנצ'.

אז כל העניין זה כמו בכל דבר - נזק לעומת תועלת, אני יכול להגיד לך שגם אני רואה בבנצ' יותר נזק לעומת תועלת בהמון מקרים ולא רואה סיבה שמתאמן יבצע את זה.
אז גם בקלין אני רואה ברוב המקרים אצל אנשים בגיל 40 + נזק לעומת תועלת בידיוק בגלל חוסר גמישות שמונעת הרבה פעמים מהמתאמן להיכנס לראק פוזישן ומפרק שורש כף יד רגיש. ובגלל זה גם פה אני רואה נזק לעומת תועלת ( אני אישית כמובן לא אלמד את התרגיל ואפנה למאמן הרמות אולימפיות כאשר מתאמן ישאל אותי לגבי הלימוד של התרגיל אז זה לא הסיבה שאני נגד במקרה הזה).

אני לא יודע אם איזה אנשים מבוגרים אתה עובד, אבל רובם פשוט לא בנויים לזה או לפחות יצטרכו לעבור הרבה לפני שיהיו בנויים לזה ולכן אני לא רואה בזה נחוץ למרות היתרונות.

אז כל העניין זה כמו בכל דבר - נזק לעומת תועלת, אני יכול להגיד לך שגם אני רואה בבנצ' יותר נזק לעומת תועלת בהמון מקרים ולא רואה סיבה שמתאמן יבצע את זה.
אז גם בקלין אני רואה ברוב המקרים אצל אנשים בגיל 40 + נזק לעומת תועלת בידיוק בגלל חוסר גמישות שמונעת הרבה פעמים מהמתאמן להיכנס לראק פוזישן ומפרק שורש כף יד רגיש. ובגלל זה גם פה אני רואה נזק לעומת תועלת ( אני אישית כמובן לא אלמד את התרגיל ואפנה למאמן הרמות אולימפיות כאשר מתאמן ישאל אותי לגבי הלימוד של התרגיל אז זה לא הסיבה שאני נגד במקרה הזה).

אני לא יודע אם איזה אנשים מבוגרים אתה עובד, אבל רובם פשוט לא בנויים לזה או לפחות יצטרכו לעבור הרבה לפני שיהיו בנויים לזה ולכן אני לא רואה בזה נחוץ למרות היתרונות.
שוב, אתה לא רואה מספיק או חשוף לזה מספיק כדי שתהיה לך דיעה רלוונטית בנושא. זה לא שאתה עובד במועדון קרוספיט וראית הרבה פציעות מקלין / פאוורקלין. ככה נראה לך ומשום מה אתה חושב שזה מספיק.

מעבר לדיון לגבי התועלת בתרגיל.
זה תרגיל שבחדר כושר סטנדרטי קשה לבצע בעיקר אם אין פלטות באמפר במשקל קל.

שוב, אתה לא רואה מספיק או חשוף לזה מספיק כדי שתהיה לך דיעה רלוונטית בנושא. זה לא שאתה עובד במועדון קרוספיט וראית הרבה פציעות מקלין / פאוורקלין. ככה נראה לך ומשום מה אתה חושב שזה מספיק.
טוב זה כבר חוזר על עצמו וזה מגוחך, אני לא חשוף לזומבה גם אבל לא הייתי ממליץ לבחור בן 40 לעשות את זה.
אבל אני לא חשוף לזה אז אין לי דעה רלוונטית? ברור שיהיה לי פחות מושג למדריכת זומבה אבל אני זה עדיין לא אומר שכל מה שהיא תגיד נכון...

*זאת לא השוואה זאת אנלוגיה\דימוי לכאורה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית