הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איך כל האתלטים כל כך חטובים

• פותח/ת השרשור yoska
  • פורסם בתאריך

yoska

משתמש מתחיל
160
8
נק' מוניטין:
-28
160
8
אז עם האולימפיאדה מגיעה ההתעסקות בעניין הזה,
כמעט לכל האתלטים באולימפיאדה יש אחוז שומן נמוך מאוד ומסת שריר מכובדת, וזאת למרות כמות אוכל ענקית שהם אוכלים, בלי דל פחמימה, בלי פרוטוקולים לשריפת שומן עיקש, וכנראה שגם בלי חומרים.
ספרינטרים, שחיינים, מתעמלים... איך הם עושים את זה?
(עקבתי אחרי העניין וראיתי את התפריט של הקבוצה האולימפית של ארה"ב, בגדול אומרים להם כמה אחוז בקירוב מהארוחה אמורה להיות מאכלי שמוגדרים פחמימות וחלבונים, אבל עושה רושם שהם ממש רחוקים מלספור פחמימות וקלוריות).

ובכל זאת שומרים על מסת שריר מכובדת, חטובים מאוד ועם ביצועים מירביים

אז עם האולימפיאדה מגיעה ההתעסקות בעניין הזה,
כמעט לכל האתלטים באולימפיאדה יש אחוז שומן נמוך מאוד ומסת שריר מכובדת, וזאת למרות כמות אוכל ענקית שהם אוכלים, בלי דל פחמימה, בלי פרוטוקולים לשריפת שומן עיקש, וכנראה שגם בלי חומרים.
ספרינטרים, שחיינים, מתעמלים... איך הם עושים את זה?
(עקבתי אחרי העניין וראיתי את התפריט של הקבוצה האולימפית של ארה"ב, בגדול אומרים להם כמה אחוז בקירוב מהארוחה אמורה להיות מאכלי שמוגדרים פחמימות וחלבונים, אבל עושה רושם שהם ממש רחוקים מלספור פחמימות וקלוריות).

ובכל זאת שומרים על מסת שריר מכובדת, חטובים מאוד ועם ביצועים מירביים
✋🛑✋

איך הם עושים את זה?
מתאמנים 10+ שנים, לפעמים גם פעמיים ביום. רוב האנשים שאתה מתכוון אליהם מתאמנים מגיל 6-8 על בסיס כמעט יומי. אתה משווה אותם למי שהתחיל להתאמן בחד"כ בקושי שנה והינה לך ההבדלים

שגם בלי חומרים.
WHAT ?
מתאמנים 10+ שנים, לפעמים גם פעמיים ביום. רוב האנשים שאתה מתכוון אליהם מתאמנים מגיל 6-8 על בסיס כמעט יומי. אתה משווה אותם למי שהתחיל להתאמן בחד"כ בקושי שנה והינה לך ההבדלים
אז אתה בעצם אומר שאם מישהו נגיד מפתח גוף מגיל 8 ומישהו אחר מפתח גוף מגיל 16 אז ההוא שמפתח גוף מגיל 8 יהיה הרבה יותר קל לו להישאר חטוב ולצבור שריר ?

WHAT ?

אז אתה בעצם אומר שאם מישהו נגיד מפתח גוף מגיל 8 ומישהו אחר מפתח גוף מגיל 16 אז ההוא שמפתח גוף מגיל 8 יהיה הרבה יותר קל לו להישאר חטוב ולצבור שריר ?
לא מדובר על "פיתוח גוף" אבל הבסיס הפיזי של ילד/ילדה שמתאמנים בקביעות מגיל צעיר יאפשרו לו לבצע אימונים יותר איכותיים ובהתאמה צבירת מסה טובה יותר.

יש להם אורח חיים פי כמה וכמה יותר פעיל מכל אחד שתראה פה או בחדר כושר, אין להם בכלל זמן לצבור כמעט שומן

WHAT ?

לצבור שריר זה גנטי, אבל להשאר חטוב אין ספק שכן (שזה גם גנטי אבל אם היית עם עודף משקל בגיל הילדות/בגרות בוא נגיד שנדפקת לכל החיים)

• פותח/ת השרשור
לצבור שריר זה גנטי, אבל להשאר חטוב אין ספק שכן (שזה גם גנטי אבל אם היית עם עודף משקל בגיל הילדות/בגרות בוא נגיד שנדפקת לכל החיים)
אתה יכול להרחיב על התופעה / לתת שם או חומר לקריאה עליה?

אז בעצם עצם העובדה שהם מתעמלים מגיל צעיר מכין את הגוף שלהם לבאות? גם מבחינת אחוז שומן?
אף פעם לא שמעתי טענה כזאת...
זה לא סותר את הקטע של כמה אתה מכניס - כמה אתה מוציא?

ולגבי חומרים, הם האמת כולם על חומרים?
בהרחבה למה שאמרתי בנוגע לתזונה,
במרכזי האימון לאולימפיאדה (מקום שאליו מגיעים אתלטים מכל מיני ענפי ספורט ופשוט מתאמנים לקראת האולימפיאדה בתמיכה של המדינה) בארצות הברית, זה מה שתלוי להם בחדרי האוכל ולפי זה הם אוכלים את האוכל שמגישים להם. ממעקב אחרי סרטים דוקומנטרים של ספורטאים שם, הם באמת משתמשים בזה כבסיס ולא בתפריט או בספירה של קלוריות.

Qtdi4EZ.jpg

GbW7utZ.jpg

lmL8cPX.png

בגלל זה מפתיע שלא נדיר לראות חבר'ה על 6 אחוז שומן, אותו אחוז שומן שאני אצטרך להיות על 50 גרם פחמימה, לעשות אינטרוולים על קיבה ריקה וקפאין ולספור את כמות המלפונים שאני אוכל כדי להגיע אליו (ושאני מגיע אליו, אני תשוש ובלי חשק, בטח לא בשיא היכולת הגופנית שלי)

נערך לאחרונה:
אתה יכול להרחיב על התופעה / לתת שם או חומר לקריאה עליה?

אז בעצם עצם העובדה שהם מתעמלים מגיל צעיר מכין את הגוף שלהם לבאות? גם מבחינת אחוז שומן?
אף פעם לא שמעתי טענה כזאת...
זה לא סותר את הקטע של כמה אתה מכניס - כמה אתה מוציא?

ולגבי חומרים, הם האמת כולם על חומרים?
בהרחבה למה שאמרתי בנוגע לתזונה,
במרכזי האימון לאולימפיאדה (מקום שאליו מגיעים אתלטים מכל מיני ענפי ספורט ופשוט מתאמנים לקראת האולימפיאדה בתמיכה של המדינה) בארצות הברית, זה מה שתלוי להם בחדרי האוכל ולפי זה הם אוכלים את האוכל שמגישים להם. ממעקב אחרי סרטים דוקומנטרים של ספורטאים שם, הם באמת משתמשים בזה כבסיס ולא בתפריט או בספירה של קלוריות.

Qtdi4EZ.jpg

GbW7utZ.jpg

בגלל זה מפתיע שלא נדיר לראות חבר'ה על 6 אחוז שומן, אותו אחוז שומן שאני אצטרך להיות על 50 גרם פחמימה, לעשות אינטרוולים על קיבה ריקה וקפאין ולספור את כמות המלפונים שאני אוכל כדי להגיע אליו (ושאני מגיע אליו, אני תשוש ובלי חשק, בטח לא בשיא היכולת הגופנית שלי)

נפלאות החומרים

לא צריך להתנער מגנטיקה כשמדברים על הרמות האלו, אין ספק שלטופ העולמי יש גנים טובים יותר מלשאר האוכלוסיה בכל מה שנוגע לספורט שלהם, וזה כולל בין היתר מבנה גוף, חילוף חומרים, צבירת שומן ושריר וכו'.

בנוגע לכל פרסום כזה או אחר שקשור לתכנית של ספורטאי או הארוחות שלו - צריך לקחת בערבון מוגבל. יכולים לפרסם כל דבר בדברים האלה ואין שום דרך לדעת כמה מזה אמת וכמה סתם המצאה לשם הפרסום. בדיוק כמו כל התכניות/תפריטי בילדרים האלה שאפשר למצוא בכל מקום.

איך? זה החיים שלהם.
ומעבר לזה, יש מסביבם אנשי מקצוע שמלווים אותם לאורך כל הדרך ברמה יומיומית.

שאלה קטנה.
זה נוגע לגביי זה שתאי שומן לא באמת "נעלמים" (לא מצאתי את המילה המתאימה)?
כי הם כן מתרבים, אבל כשאתה יורד בשומן כעיקרון הם פשוט יורדים בנפח או משהו בסגנון... סליחה שמה שאני כותב זה ממש ALL ROUND כזה ולא מדויק...

אם אני טועה אשמח אם תתקנו אותי כי זה השערה ממשהו שקראתי פה פעם בפורום

שאלה קטנה.
זה נוגע לגביי זה שתאי שומן לא באמת "נעלמים" (לא מצאתי את המילה המתאימה)?
כי הם כן מתרבים, אבל כשאתה יורד בשומן כעיקרון הם פשוט יורדים בנפח או משהו בסגנון... סליחה שמה שאני כותב זה ממש ALL ROUND כזה ולא מדויק...

אם אני טועה אשמח אם תתקנו אותי כי זה השערה ממשהו שקראתי פה פעם בפורום

לא, תאי השומן לא מתרבים. אלא במקרה של השמנה קיצונית מאוד.
ויהיה קשה להיפטר מתאים שנוצרו, ושוב זה מאורע נדיר.

• פותח/ת השרשור
תרד ל8-10% תחזיק 52 שבועות
וההורמונים יתאימו את עצמם לרמת שומן החדשה

Obese people can maintain stable weight loss – University of Copenhagen

Eur J Endocrinol | Mobile

תתכונן לשנה קשה אבל לאחר מכן תיהיה מרחק נגיעה מ6% שומן בכל רגע נתון.

אני עד גיל 16 הייתי שמן (90 ק"ג על 1.75)
אחרי שנה של ריצות הורדתי 20 קילו, התחלתי להתאמן במכון ועליתי באזור ה15 קילו שריר והורדתי עוד כ5 קילו שומן, אני כרגע 176, 81-82 ואזור ה10 א"ש.
כרגע בן 21 ומגיל 18 לא שמן, אבל עדיין אני סובל יום יום כדי להישאר על 10 אחוז שומן (אני על האחוז הזה מאזור אפריל). בסופי שבוע שאני בבית ויש אוכל זמין אני כל הזמן רעב, לפעמים מתעורר באמצע הלילה מרעב, קם מוקדם בבוקר בשבתות מרעב, ועכשיו תגיד אההה.. הוא בטח מרעיב את עצמו - אבל אני אוכל אזור 2700 קלוריות ביום...

אז מצד אחד מה שרשמת מעודד ואני אשמח לעוד חומר בנושא, מצד שני אני לא רואה את זה עליי. לדעתי בלי אימונים אני חוזר להיות שמן מהר מאוד :\

ובאמת אם מישהו יכול להרחיב על איך לשנות את הSet point

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית