הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ קריאטין: אגירת נוזלים/תופסת כוח

אבי כהן

משתמש משקיע
3,319
401
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
8,617
3,319
401
האם מישהו מכיר קיום או שלילה של קשר בין כמה כוח (אם בכלל) מוסיף קריאטין למאן דהו ובין עד כמה התוסף גורם לאותו האדם לאגירת נוזלים בגוף

• פותח/ת השרשור
אני מנסה להבין באם נמצא קשר בין שעור הכוח שקריאטין יוסיף לבן אדם
ובין עד כמה התוסף יגרום (לאותו אדם) לאגור נוזלים

הניחוש שלי הוא שיש קשר ישיר,כיוון שאגירת נוזלים היא תופעת לוואי של כניסת הקריאטין לתאי השריר.
זה היפוך של כך שבבני אדם שקריאטין לא עובד עליהם,לא תהיה עלייה בנוזלים.

אבל חכה למשה שיתן לך טענה יותר מבוססת.

אני מנסה להבין באם נמצא קשר בין שעור הכוח שקריאטין יוסיף לבן אדם
ובין עד כמה התוסף יגרום (לאותו אדם) לאגור נוזלים
לא נמצא קשר בין כמות הנוזלים שבן אדם יעלה לעומת כמות הכוח שיעלה עקב שימוש בתוצר.
עלייה בנוזלים לרוב תהיה:

1. השפעה של המוצר על הגוף
2. בן אדם יעלה יותר בנוזלים ממשנהו אם יש לו נטייה לאגור כאלו (אם בעבר היה שמן, מחלות וכדומה), בדומה לעיקרון שאחד אוכל פחמימות עולה נוזלים והשני כמעט ולא אם בכלל.

אולי במחקר המלא הזה:
http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=1772

מוזכר משהו, אני יכול לנסות להוציא לך אותו (לא קראתי את המלא).

• פותח/ת השרשור
אני מעתיק הנה את החלק מהטקסט שהבאת שנראה לי איכשהו רלוונטי:

The results support a person-by-treatment interaction to acute Cr supplementation with R possessing a biological profile of lowest initial levels of Cr + PCr, greatest percentage of type II fibers, and greatest preload muscle fiber CSA and fat-free mass

לפי זה, לא מדובר (לא מצאו, או לא חיפשו. לא כל כך הבנתי משם) בכמות הנוזלים שתיספח,
אלא הניסוי בדק אגירת התוסף הזה ברקמת השריר מול פרופיל פיזולוגי של טרום ניסוי ועלייה בכוח.

היותר מענין כאן בניסוי (לטעמי) זה החלק בו הם מדברים על הפרופיל הפיזיולוגי של אלו שהגיבו הכי טוב לתוצר. מצביעים על קשר דווקא לרמת מסה רזה גבוהה (של לפני התיסוף), רמת CSA (לא מכיר את המונח) גבוהה, וביחוד רמת קריאטין טבעית נמוכה בתאים לפני התיסוף.

תודה רבה

זה לא ממש קשור לשאלה שלך, הם מדברים כאן על סוגי סיבים ואיך קריאטין משפיע עליהם, CSA זה
cross-sectional area מדובר על סיבים שוב.

קריאטין זה חומר שממלא גליקוגן וסופח מים לפנים התא. אם הוא לא עושה את זה במידה מסויימת הוא לא פועל או שזה לא קריאטין. כמה, תלוי בהרבה דברים, כמו שמשה אמר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית