הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ BCAA

totti99

משתמש קבוע
1,266
213
נק' מוניטין:
298
1,266
213
אהלן, אני פעמיים בשבוע רץ כ50 דקות אחרי אימון כח בחדר כושר.
האימון כח לוקח בערך שעה וחצי, לאחריו אני נח 15 דקות, ואז רץ כ50 דקות.
מאמן המליץ לי לצרוך bcaa במהלך אימון הכח או במנוחה בין האימון כח לריצה, האם יש צורך? ואם כן זה משנה אם לוקחים אבקה או קפסולות? ואם הם בטעם או לא? (בדרך כלל אוכל שעה לפני האימון ארוחה שיש בה בערך 20-25 גרם חלבון)

אל תיקח BCAA בשם עצמן ,הן חסרות תועלת כשהן לא מגיעות עם חומצות אמינו אחרות. ליתר בטחון אתה יכול לשתות בין האירובי לאנאירובי אבקת חלבון ועדיף שתפריד בינהם אם אתה יכול.

אימון כוח שלוקח שעה וחצי ואז אירובי של 50 דקות? למה?

לא יודע כמה זה יעיל מבחינת התאוששות השרירים, עדיף שתפצל או שתקצר את האירובי.

• פותח/ת השרשור
אל תיקח BCAA בשם עצמן ,הן חסרות תועלת כשהן לא מגיעות עם חומצות אמינו אחרות. ליתר בטחון אתה יכול לשתות בין האירובי לאנאירובי אבקת חלבון ועדיף שתפריד בינהם אם אתה יכול.
אין לי אפשרות להפריד בין האימונים, ובלי קשר באופן די מוזר כשאני רץ בלי אימון כח לפני הריצה בביצועים פחות טובים.
לגבי החלבון, לפני ריצה אני לא אקיא?

אימון כוח שלוקח שעה וחצי ואז אירובי של 50 דקות? למה?

לא יודע כמה זה יעיל מבחינת התאוששות השרירים, עדיף שתפצל או שתקצר את האירובי.

כרגע אני מצליח להתאושש, והאירובי זה לפי המלצה של חנן (שיפור סיבולת לב ריאה, לא אירובי במטרה להגדלת גירעון קלורי)

לגבי ההקאה זה עניין שלך ,יש אנשים שזה מפריע להם ויש שלא אתה יכול להוסיף עוד רבע שעה ואז לרוץ אם זה יעזוראו לקחת את החלבון אחרי הריצה אם זה באמת מפריע.

האירובי כנראה יותר קל לך יותר כי הגוף כבר מפרק שומן בקצב מהיר אחרי האימון .

• פותח/ת השרשור
לגבי ההקאה זה עניין שלך ,יש אנשים שזה מפריע להם ויש שלא אתה יכול להוסיף עוד רבע שעה ואז לרוץ אם זה יעזוראו לקחת את החלבון אחרי הריצה אם זה באמת מפריע.

האירובי כנראה יותר קל לך יותר כי הגוף כבר מפרק שומן בקצב מהיר אחרי האימון .
במקרה ולא אשתה חלבון בין האימונים אבל אוכל טונה או ביצים אחרי האימון יש סיכוי שיהיה פירוק שריר?

במקרה ולא אשתה חלבון בין האימונים אבל אוכל טונה או ביצים אחרי האימון יש סיכוי שיהיה פירוק שריר?
פירוק שריר הוא לא הדאגה כאן ,זה ממש לא סגור ויש גם כמה מחקרים מהשנים האחרונות שהראו תוצאות הפוכות (יש על העניין מאמר באתר ,ממליץ לך לקרוא) אבל האירובי יכול לדכא במעט את התגובה של מערכת הבנייה בשרירים לאימון . בעקרון צריכה של חלבון אמורה לבטל את האפקט הזה.

בכל מקרה אתה לא תאבד מסת שריר אם תאכל רק אחרי.

• פותח/ת השרשור
פירוק שריר הוא לא הדאגה כאן ,זה ממש לא סגור ויש גם כמה מחקרים מהשנים האחרונות שהראו תוצאות הפוכות (יש על העניין מאמר באתר ,ממליץ לך לקרוא) אבל האירובי יכול לדכא במעט את התגובה של מערכת הבנייה בשרירים לאימון . בעקרון צריכה של חלבון אמורה לבטל את האפקט הזה.

בכל מקרה אתה לא תאבד מסת שריר אם תאכל רק אחרי.
ידוע מה כמות החלבון המינמלית שיכולה לבטל את האפקט הזה?

במחקר על המנגנון אני חושב שנתנו להם 20 גרם והראו שהשריר עבר ממצב של חסיכה אנרגטית למצב של בנייה. אני לא חושב שבדקו מה המינימום.

שוב יש גם מחקרים ארוכי טווח שהראו שזה לא משנה ומחקר אחד שהראה תוצאות עדיפות עם אירובי. זה לא שווה שתקיא בגלל העניין.

• פותח/ת השרשור
במחקר על המנגנון אני חושב שנתנו להם 20 גרם והראו שהשריר עבר ממצב של חסיכה אנרגטית למצב של בנייה. אני לא חושב שבדקו מה המינימום.

שוב יש גם מחקרים ארוכי טווח שהראו שזה לא משנה ומחקר אחד שהראה תוצאות עדיפות עם אירובי. זה לא שווה שתקיא בגלל העניין.
אנסה אימון אחד נראה מה קורה, תודה רבה

אגב, אני צורך אבקת חלבון בשר (beef) ובחלבון מצוי 2.5 גרם קריאטין, אני לא צורך קריאטין בנפרד גם, אתה חושב שיש לקריאטין משם השפעה או שמתחת ל5 גרם לא תיהיה השפעה? (צורך על בסיס יומי)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית