הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תרגיל חתירה בעמידה לכתפיים

avivgold23

משתמש מתחיל
27
0
נק' מוניטין:
0
27
0
שלום,

היום המאמן שלי בחדר כושר כתב לי תוכנית, אחד התרגילים הינו חתירה בעמידה לכתפיים במוט אולימיפי בנוסף לפרס כמובן.

ראיתי שיש המון חוות דעת רעות על התרגיל הזה בקשר לפציעות בכתפיים.
רציתי לדעת למה? מה בטכניקה גורם לזה? על מה צריך להקפיד?

צירפתי סרטון בשביל לוודאות שכולנו נדבר על אותו תרגיל.

נגיד והייתם רוצים להחליף את התרגיל בתרגיל אחר מה הייתם בוחרים? חח בבקשה לא להתחכם ולהגיד בפרס כי זה בנוסף לפרס.

ראיתי שיש המון חוות דעת רעות על התרגיל הזה בקשר לפציעות בכתפיים
המנח בכתף שאנחנו לא מעוניינים לעבוד בו הוא מעל 80 מעלות כאשר הכתף מסובבת פנימה, התרגיל הזה ביחד עם הרחקת כתף בדאמבלים גורמים לתנועות חוזרות באותו מנח שבו יש צפיפות מאוד גבוה במפרק, חלק מהאנשים לאורך זמן מפתחים "תסמונת צביטה" זו אחת התופעות המוכרות בקרב אנשים שמתאמנים וזה בדיוק למה אנחנו מעוניינים להמנע ממנה וממה שעלול לגרום לה, זאת אגב הסיבה למה אני גם לא ממליץ על לחיצת חזה באחיזה רחבה מידי.

אני לא אומר שזה יפגע בכתפיים של כל אחד, כי זה לא נכון, אבל התרגיל אינו מיוחד כל כך שהוא שווה את הסיכון, לפי דעתי לפחות

זאת אגב הסיבה למה אני גם לא ממליץ על לחיצת חזה באחיזה רחבה מידי.
דווקא נפצעתי בעבר באחיזה צרה יותר, וברחבה מרגיש נוח יותר בכתפיים..

בעניין התרגיל, הייתי מעדיף לעשות hang high pulls

המנח בכתף שאנחנו לא מעוניינים לעבוד בו הוא מעל 80 מעלות כאשר הכתף מסובבת פנימה, התרגיל הזה ביחד עם הרחקת כתף בדאמבלים גורמים לתנועות חוזרות באותו מנח
וזה אפשרי לבצע הרחקת כתף כאשר הכתף מסובבת החוצה?

ד״א, יצא לי להיתקל בתגובה שלך לגבי היתרונות של צ׳ין אפס, האם זה תקף גם כלפי חתירות כמו BOR/Pendlay? (הכוונה לביצוע בסופינציה)

וזה אפשרי לבצע הרחקת כתף כאשר הכתף מסובבת החוצה?
זה אפשרי
ד״א, יצא לי להיתקל בתגובה שלך לגבי היתרונות של צ׳ין אפס, האם זה תקף גם כלפי חתירות כמו BOR/Pendlay? (הכוונה לביצוע בסופינציה)
לא בדיוק, מדובר בניתוח תנועתי מעט שונה, אבל רוב הדברים אכן תקפים.

כלומר, ניתן יהיה להפיק יותר כוח ולהשתמש ביותר מסת שריר (נגזרת אחד של השני אני מניח)?
תראה, התנועות הן שונות, כשאתה אוחז רחב במתח אתה עובר לתנועת קירוב בכתף, לעומת זאת, כשאתה אוחז רחב בחתירה עם מוט אתה תבצע תנועת הרחקה אופקית, זה לא אותו דבר, מדובר בהשוואות שונות, מעבר לכך שטווח התנועה אם תאחוז רחב או צר במתח ישתנה משמעותית, ולעומת זאת בחתירה לא כל כך, כי המוט בכל אופן יגיע מהרצפה עד שהוא יגע בך, לא משנה איך תאחוז.

אז אני לא ממהר להגיד לך שעדיף שתאחוז בסופינציה בחתירה, כי זה לא נכון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית