ייעוץ שעון דופק

DanielOhana

משתמש מתחיל
41
0
נק' מוניטין:
0
41
0
טוב, אני החלטתי לקנות שעון דופק.
אני הגעתי למסקנה שאני מספיק מתמיד ומספיק מסור ואני יכול להרשות לעצמי הוצאה גדולה יחסית על שעון דופק.
אני צריך שהשעון שלי יתן לי אינדיקציה מדוייקת ככל שאפשר על הדופק וככל הפרמטרים ששווים התייחסות לפעילות אירובית במכון כושר ובחוץ (אני לא צריך מד מרחק וכו').
אני גם צריך שהשעון דופק שלי יתן לי אינדיקציה לגבי פעילות אנאירובית (כוח ומכשירים).

אני אישית חשבתי לקנות את ה FT80 של פולאר, המחיר שלו 1600 שקל, למישהו יש אותו? חוות דעת?
מישהו מכיר שעון אחר שנותן את אותן הפונקציות ויותר במחיר זול יותר או זהה?

תודה לעוזרים..

מניסיון, אתה לא תשתמש בכל האופציות ואפילו לא בחצי משעון כמו FT80 או כל דבר דומה.
ממליץ לך לקחת משהו פשוט וזול שימדוד רק דופק, הקלוריות גם ככה לא מדוייקות באף שעון ואתה לא צריך יותר מזה.
F6 או F7 (גירסה חדשה שלו) יעשו את העבודה.

• פותח/ת השרשור
שמע, יכול להיות שעכשיו אני לא אשתמש בכל הפונקציות, אבל אני קונה שעון תוך מחשבה על העתיד, משמע, שעוד5 שנים שאני אתרחב עוד יותר בכל מה שנוגע לספורט ולעיסוק שלי בו אני לא אצטרך לקנות שעון חדש, ומה שכן זה גם השעון היחידי שראיתי בקטלוג שמוכן לשימוש גם באימון אנאירובי, שזו נקודה שאני די מתעצל בה לפעמים ואני צריך את "משהו" הזה שיגיד לי באופן חד משמעית שאני יכול לדחוף את עצמי חזק יותר.

נערך לאחרונה:
אני צוחק
רשמת שאתה רוצה להרבה זמן אז כדאי גם סוללה

תקנה את הדגם הבסיסי, בכל אופן למה אתה צריך לדעת דופק ?

• פותח/ת השרשור
קודםכל אני משמ אוהב לרוץ, ומעבר להנאה אני גם אוהב את הפאן ההישגי, בין אם זה בין עצמי לאחרים או בין עצמי לעצמי, אני רוצה להיות במעקב ולדעת כמה התקדמתי, מה לעשות כדי להתקדם עוד והאם אני באמת דוחף את עצמי לקצה גבול היכולת בכל אימון (אירובי ואנאירובי) השעון בעצם נותן לי את זה.
חוץ מזה אני רוצה לקבל הערכה כמה אני שורף בפעילות אירובית ואנאירובית, כי שמתי לב, לא משנה כמה אני אוכל - אני ממשיך לרזות, אני כנראה שורף הרבה מעבר למה שאני משער, אני צריך איזו אינדיקציה שתהיה לפחות 75% מההנחה המדוייקת.

זה יהיה 75% אם אתה יודע מה VO2MAX שלך (צריכת חמצן מירבית), אם אתה לא יודע זה לא שווה אפילו 50%...
בכל אופן אני לא רואה איך הפונקציות בשעון של 1600 ש"ח יעזרו לך לעומת שעון ב 300-400 ש"ח.
אילו פונקציות יש לאימון אנאירובי בשעון שאתה מדבר עליו?
כל השנים הללו באלפי שקלים מכילים בתוכם גם GPS ומחזיק לאופניים ומודד מרחק וכדומה, דברים שאתה לא צריך.

הגוף גם שורף בהתאוששות המון קלוריות
אז קשה לחשב
יכול להיות שבריצה הגוף שורף 500 קלוריות אבל כדי להתאושש הוא שורף אחרי הריצה עוד 500 קלוריות...

ומבחינת הישגיות לא יותר פשוט למדוד זמן/מרחק ?

• פותח/ת השרשור
יש שם הדרכה לאימון כוח, זו פונקציה שבעצם בודקת מתי הגוף מוכן לעוד סט \ אינטרוול - עד כמה שאני יודע אין אותה בשעונים "פשוטים" יותר ועבורי היא די קריטית, כי נאי מאלו שלוקחים קצת יותר מידי זמן או שלוקחים מעט מידי זמן בין סט לסט ואף פעם לא בטוחים.

ולגביי המרחק והקצב אני לא צריך כי אני רץ רוב הזמן במכון Oם

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
לי יש את ה- F55 שקבלתי כמתנת יום הולדת לפני כשלוש שנים. בקשתי אותו כי חשבתי שהפונקציה של עזרה לאימון משקולות שווה משהו, אבל היא לא. השימוש העיקרי שלי בו הוא כשעון יד רגיל וכשעון דופק באימון; זה נותן לי מוטיבציה לראות כמה קלוריות שרפתי, על אף שאני יודע שזה לא מדויק, אבל מוטיבציה זה דבר חשוב, גם אם היא באה בצורה של ספירת קלוריות באימון כוח 🤡.
אם אתה יכול לעמוד בהוצאה הזו, אז לך על זה בלי לחשוב פעמיים; בחיים האלה צריך להתפנק.

יש שם הדרכה לאימון כוח, זו פונקציה שבעצם בודקת מתי הגוף מוכן לעוד סט \ אינטרוול - עד כמה שאני יודע אין אותה בשעונים "פשוטים" יותר ועבורי היא די קריטית, כי נאי מאלו שלוקחים קצת יותר מידי זמן או שלוקחים מעט מידי זמן בין סט לסט ואף פעם לא בטוחים.

ולגביי המרחק והקצב אני לא צריך כי אני רץ רוב הזמן במכון Oם
YouTube- Polar FT80 Training Computer
כדי לדעת מתי הגוף שלך מוכן להתאוששות צריך לבדוק:

1. מאגרי ATP אם יש מספיק כדי לבצע עוד סט ב X משקל ל Y חזרות שאתה רוצה
2. חומצות חלב
3. עוד שלל פרמטרים

בקיצור, השעון לא יכול לבדוק את כל זאת וגם לא יוכל לעולם, השעון סתם בדוק דופק ולפי כך מחליט אם אתה מוכן לסט או לא, את זה אתה יכול לעשות גם עם שעון רגיל, רק שהוא לא יצפצף לך ולא יעשה לך קוקוריקו אלא אתה תצטרך לדעת מתי לבד (לדוגמה אם סט של סקוואט הגעת ל200 דופק אז ב 100 דופק הגיע הזמן לסט נוסף וכו')

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית