ייעוץ קומבו שאלות: נוזלים לאחר העמסה, אינטרוולים ושעון דופק

• פותח/ת השרשור Silvah
  • פורסם בתאריך

Silvah

משתמש מתחיל
162
0
נק' מוניטין:
295
162
0
אהלן,
אני אחרי העמסה בת יומיים שבה פשוט השתגעתי ודחפתי קלוריות כאילו זה סוף העולם.
מלוחים, מתוקים, בורקסים, פיצות, ממתקים, קולה סוכריות ועוד ועוד ועוד.
השתגעתי. אבל לא נורא, זה בא אחרי חודש וחצי של חיטוב אינטנסיבי והייתי חייב את זה לעצמי...
סה"כ זה קצת מבאס אותי אבל לא יותר מדי -
לפני העמסה הייתי 73.5, היום בשקילה הייתי 76.
אני יודע שלא מעט מזה הם נוזלים שצברתי... שאלתי היא כזאת-
כמה באמת מתוך זה הם נוזלים וכמה שומן?
תוך כמה זמן ירדו הנוזלים והאם יש דרך לזרז את התהליך? (אירובי אינטנסיבי, המנעות מפחמימות וכו'...)

שאלה מספר II:
אינטרוולים - סיבולת לב ריאה שלי היא מצויינת ואני נמצא עכשיו בכושר באמת טוב... עד עכשיו לא שילבתי אינטרוולים באירובי שלי ואני חושב שהגיע הזמן.
בהנחה ואני לא צורך אפדרין - ומנגד כן צורך קפאין וג'ק (מוצר מ-ט-ו-ר-ף) - על אילו פרוטוקולים כדאי לי ללכת?

שאלה מספר III:
אני רוצה לקחת את האימון שלי שלב אחד וקדימה ומעוניין להשקיע בשעון דופק, ולא בסתם שעון אלא ב - הוא קצת יקר (1500 ש"ח) אבל אני רוצה להשקיע בחבר נאמן שילווה אותי שנים רבות קדימה בהנחה שאני מעוניין לאמץ דרך חיים של פיטנס.
למישהו יש היכרות עם השעון המדובר?
כמה הוא באמת יעיל באימוני כח וכמה באימוני אירובי?
והכי חשוב - איפה אוכל לרכוש אותו הכי בזול?

תודה..

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
יש לי חבר שיש לו 1 כזה.

הכי זול בebay תשלם 250 דולר לארץ כולל משלוח

לגבי אימוני כוח לא כזה עוזר. יותר יכול לעזור בריצות כשהוא מודד דופק ומרחק (עם תיקח את הGPS)

היתרון בו שהוא נראה שעון יפה.

לי אישית יש את הF55 הישן והטוב חבר שמלווה אותי 3 שנים - השתמשתי בו אולי 3 פעמים בקטע של הספורט האירובי והוא משמש כשעון רגיל לכל דבר.

נראה לי דיי בזבוז כסף שעון דופק... לדעתי לא צריך.

לגבי השאלה הראשונה, אין ממש אפשרות לדעת כמה מזה הוא שומן אבל אתה יכול להיות בטוח שהרוב הוא נוזלים. למרות שעשית העמסה מאוד לא איכותית.. דחפת הרבה שטויות.

לגבי השאלה השניה:
10 דקות מתיחות +חימום לתיאומים
אירובי:
45 מתחלק ככה:
5 דקות חימום
20 דקות בדופק של 70-80%
ומשם ישירות לאינטרוולים:
5 אינטרוולים שהראשון משמש מעיין חימום והוא קל יותר מכל מה שיבוא אחריו.
בלי לעשות הפסקה בין ה20 דקות של האירובי הרצוף עובר לאינטרוולים של 30-90 שניות בדופק 90-100% ואז מנוחה של 60-90 שניות.
אחרי שאתה מסיים את כל האינטרוולים ממשיך בלי מנוחה מהאחרון לעוד אירובי בדופק של כ70% למשך 5 דקות ואז עושה COOLDOWN.

השעון הזה נראה בסך הכל מגניב וגימיק נחמד אבל מה שהציק לי, שהם אמרו שגם באימוני כוח זה עוזר.
הדופק הוא לא מדד כזה מדויק מכיוון שיש עוד גורמים שמשפיעים על היכולת שלך בסט הבא כמו פעולות בתוך השריר ובמערכת העצבים שהשעון הזה לא ממש בודק.

לי אישית מאוד לא נוח לרוץ עם שעון דופק, בייחוד כשאני רץ מהר.
בקשר לאימוני אינטרוולים, מה המטרה שלהם, איזה מרחק ריצה אתה רוצה לשפר?

• פותח/ת השרשור
לי אישית מאוד לא נוח לרוץ עם שעון דופק, בייחוד כשאני רץ מהר.
בקשר לאימוני אינטרוולים, מה המטרה שלהם, איזה מרחק ריצה אתה רוצה לשפר?

אני לא רוצה לשפר מרחק... כמו שאמרתי, אני בחיטוב ככה שהמטרה העיקרית היא שריפת שומן.. ושיפור סיבולת לב ריאה בלי שום קשר.
כרגע אני רץ 12 קילומטר בשעה אירובי במהירויות משתנות 6 פעמים בשבוע בערך.

אני לא רוצה לשפר מרחק... כמו שאמרתי, אני בחיטוב ככה שהמטרה העיקרית היא שריפת שומן.. ושיפור סיבולת לב ריאה בלי שום קשר.
כרגע אני רץ 12 קילומטר בשעה אירובי במהירויות משתנות 6 פעמים בשבוע בערך.

הכוונה הייתה על איזה מרחק אתה רוצה לעבוד. נגיד אם אתה רוצה לשפר את ריצת ה12 ק"מ אתה צריך אימון שונה מאם אתה רוצה לשפר ריצת 2000 נגיד.

ה-FT 80 זה ממש אבל ממש ביזבוז של כסף...... במידה וכל מה שאתה מחפש זה שעון למדידת דופק הייתי ממליץ לך על השעונים של נייק (אני משתמש ב TRIAX C6 כבר 3 שנים , עושה את העבודה בצורה מעולה). הייתרון שיש לנייק על פולאר זה שאתה יכול להחליף את הסוללה לבד ולא צריך לשלוח את השעון לחברה. לריצה ארוכה בחוץ יש לי את השעון של גארמין שהוא שעון פיצוץ עם מסך מגע ו-GPS מעולה. לגבי ה-FT -80 , עזוב אותך מהקישקוש של אימון משקולות, פשוט תשאר עם החגורה של מדידת הדופק עלייך גם באימון וכך תוכל לדעת מהם טווחי הדופק שלך....

תוכל להרחיב למה אתה לא מרוצה ממנו?

כן, למה לא.

קודם כל - לכשלעצמו השעון הזה עולה מלא מלא כסף.

באותו עניין, אם מסתכלים מה מקבלים בשעון הזה שאין בדגמים הנמוכים יותר בסדרה עבור תוספת המחיר שלו מגלים שזה לא הרבה.

הפיצ'רים המיוחדים שלו לא שווים שקל - הדבר היחיד שנוח שם וזה ראוי באמת לציון זה שהשעון מגיע עם יחידת סנכרון למחשב וההתממשקות לתוכנה שלהם היא אוטומטית ומבוצעת היטב.

עדיין, לא כל כך שווה את הכסף.

לגבי זה שהוא יפה - זה לא שהוא יפה, אלא פשוט לא מכוער. אי אפשר להגיד שהוא יפה ביחס לשעונים סטנדרטיים ככה שבכל אופן לא הייתי עונד אותו כשעון יד ליום יום.

הבטריה בשעון החזיקה יפה מאד אבל בהחלט מבאס שאי אפשר להחליף לבד ויש לגשת לאגנטק לשם כך - השעון אצלי כבר חודשיים בארון מהסיבה הזו וזאת למרות שרמת החייל זה מרחק יריקה ממני (טוב, זה כבר כי אני עצלן כרוני).

נוזלים יכולים לרדת תוך 1-3 ימים לערך, לחלק יקח פחות, לחלק אולי יותר. הדבר גם נורא תלוי בכמה פחמימות תדגול לאחר העמסה ואילו פעילות גופנית אתה עושה.
לגבי הפרוטוקולים, איזה פרוטוקול שנוח לך וכמובן בהתאם לתזונה, תקרא שוב על הפרוטוקולים בפורטל מאמרים.
לגבי השעון דופק, השעון שאתה רוצה נורא מיותר והייתי משקיע את כסף בדברים אחרים (כגון ציוד לאימונים), יש לי F6 ואני לא צריך שום דבר אחר, סה"כ מראה דופק, "קלוריות שאתה "שורף"", דופק ממוצע, יש סטופר וטיימר, שעון רגיל ועוד כל מיני שטויות שבחיים לא השתמשתי, אתה צריך GPS בשעון? נראה לי ה GPS באייפון לוקח, אבל החלטה שלך, לדעתי זה ביזבוז כסף.

• פותח/ת השרשור
תודה לכולם על התגובות..
בסוף ירדתי מהשעון, הגעתי למסקנה ששעון דופק ממילא די מיותר למי שמתאמן אך ורק בחדר כושר.. יאללה ג'י שוק.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית