הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דדליפט וסקוואט

מאיר

מושעה
223
16
נק' מוניטין:
16
223
16
אני שם לב שאני בין היחידים שהסקוואט שלו גבוה מהדדליפט -בהנחה שהטכניקה באמת טובה בשניהם ושרירי הגב יחסית לא חלשים bor 100 לחמישייה אחת ומשקל גוף +30 קילו ל3*5 למתח בסופיציה. איזה אופציה אחרת יכולה להוביל ל״תופעה״ הזו?

בגלל זה הסקוואט שלך גבוהה מהדדליפט.
images

העומק שנדרש זה כמו הבחור בתמונה השמאלית.

אתה עושה עומק כמו הבחור פה בתמונה הימנית לכן זה נחשב לסקוואט מקביל

images
\

בד"כ אנשים פרופורציונליים, עם התפתחות מאוזנת, תמיד יעשו בדדליפט יותר מאשר בסקוואט. תמיד.
אם הסקוואט שלך יותר גבוה מהדדליפט 99% מהפעמים התשובה תהיה הבאה:

הסקוואט שלך לא עמוק מספיק

ואם אתה חושב שהסקוואט שלך עמוק מספיק, אולי אחד מהסעיפים הבאים יהיו פתרון:

1) הסקוואט שלך לא עמוק מספיק, לא משנה מה אתה אומר (פרסם סרטון ונראה)
2) אתה צריך גיר (מגנזיום)
3) אתה שונא דדליפט כי אתה פחדן
4) האחיזה שלך לא טובה

אולי אני טיפה חוצפן, עם זאת זה טיפה בלתי אפשרי לאדם נטול פציעות עם גדילה מאוזנת לעשות סקוואט יותר גבוה מדדליפט, בלי ציוד נלווה.
אם הסקוואט שלך באמת יותר גבוה מהדדליפט, ואתה באמת עבדת על שניהם בצורה שווה, סביר להניח שלא הערכת את עצמך מספיק, ואתה מסוגל לעשות דדליפט יותר גבוה.
אם פרסמת סרטונים של הסקוואט, יש לך גיר, האחיזה שלך חזקה, ואתה אוהב לעשות דדליפט, אבל הסקוואט שלך עדיין יותר גבוה, הדבר קורה כנראה הסיבות הבאות:

1) הכפות ידיים שלך מאוד קטנות
2) יש לך זרועות מאוד קצרות

הראשון מאוד נפוץ אצל נשים קטנות.
לסיכום, אם אתה לא פצוע, אין סיבה שהדדליפט שלך יהיה יותר נמוך מהסקוואט.

האם חוב לראק? @incin

אני גם לא ישר קופץ עם חובות לראק וכדומה אבל שאתה מציג סקוואט עם חמישייה של 200 ק"ג על משקל גוף 77 זה יותר ממחייב...

אתם אולי שכחתם.. אבל כבר היה דיון רציני לגביו עם חוב לראק שהוא סיפק ולמרות נושא העומק והויכוחים הסרטונים סופקו ואין מה סתם להתחיל את הנושא הזה מחדש..

אתם אולי שכחתם.. אבל כבר היה דיון רציני לגביו עם חוב לראק שהוא סיפק ולמרות נושא העומק והויכוחים הסרטונים סופקו ואין מה סתם להתחיל את הנושא הזה מחדש..
לא נתחיל את הדיון
אבל נדבר תאכלס.
כמה אנשים אמרו שהוא יורד עמוק וכמה אנשים אמרו שהוא יורד מקביל?
בלי להסתכל על הדיון ההוא אני אומר שהרוב הלך לרעתו.

לא נתחיל את הדיון
אבל נדבר תאכלס.
זה לא רלוונטי כי הדיון ההוא התפתח למשהו לא יפה ואני לא מעוניין שזה יקרה שוב פעם.
גם אז הבחור שאל סה"כ שאלה שלא קשורה למשקלי העבודה ואיכשהו דרשו לדעת כמה הוא מרים וכשאמר ביקשו חוב לראק.

הזווית יכולה להטעות, גם לי זה נראה מקביל (ואפילו קצת גבוה מידיי) אבל זו לא זווית אידיאלית לבחון עומק.
גם @DarY העלה כמה פעמים סרטונים ובגלל הזוית היה נראה שלא שובר כשבפועל הוא כן שבר מקביל.

• פותח/ת השרשור
לא נתחיל את הדיון
אבל נדבר תאכלס.

תאמת שמאוד מעניין אותי מה ששלח פינוקיו-אני רואה בברור שאני מקביל פה וגם בחדכ דואג לבדוק עם מאמנים סביבי למרות שזה סרטון פחות טוב שלי.
אשמח לשמוע אם מישהו חושב שאני לא שובר פה-אני אוהב ללמוד.
הייתי שמח להעלות עוד סרטון אבל בסוג של דילואד כי עדיין בחיטוב

תאמת שמאוד מעניין אותי מה ששלח פינוקיו-אני רואה בברור שאני מקביל פה וגם בחדכ דואג לבדוק עם מאמנים סביבי למרות שזה סרטון פחות טוב שלי.
אשמח לשמוע אם מישהו חושב שאני לא שובר פה-אני אוהב ללמוד.
הייתי שמח להעלות עוד סרטון אבל בסוג של דילואד כי עדיין בחיטוב
תעלה סרטון מזווית נמוכה יותר, בגובה הברכיים עדיף.. ושהכלוב לא יפריע.
לפחות בצורה שנוכל לראות את הירך והאגן

• פותח/ת השרשור
ד
בגלל זה הסקוואט שלך גבוהה מהדדליפט.
images

העומק שנדרש זה כמו הבחור בתמונה השמאלית.

אתה עושה עומק כמו הבחור פה בתמונה הימנית לכן זה נחשב לסקוואט מקביל

images
\

בד"כ אנשים פרופורציונליים, עם התפתחות מאוזנת, תמיד יעשו בדדליפט יותר מאשר בסקוואט. תמיד.
אם הסקוואט שלך יותר גבוה מהדדליפט 99% מהפעמים התשובה תהיה הבאה:

הסקוואט שלך לא עמוק מספיק

ואם אתה חושב שהסקוואט שלך עמוק מספיק, אולי אחד מהסעיפים הבאים יהיו פתרון:

1) הסקוואט שלך לא עמוק מספיק, לא משנה מה אתה אומר (פרסם סרטון ונראה)
2) אתה צריך גיר (מגנזיום)
3) אתה שונא דדליפט כי אתה פחדן
4) האחיזה שלך לא טובה

אולי אני טיפה חוצפן, עם זאת זה טיפה בלתי אפשרי לאדם נטול פציעות עם גדילה מאוזנת לעשות סקוואט יותר גבוה מדדליפט, בלי ציוד נלווה.
אם הסקוואט שלך באמת יותר גבוה מהדדליפט, ואתה באמת עבדת על שניהם בצורה שווה, סביר להניח שלא הערכת את עצמך מספיק, ואתה מסוגל לעשות דדליפט יותר גבוה.
אם פרסמת סרטונים של הסקוואט, יש לך גיר, האחיזה שלך חזקה, ואתה אוהב לעשות דדליפט, אבל הסקוואט שלך עדיין יותר גבוה, הדבר קורה כנראה הסיבות הבאות:

1) הכפות ידיים שלך מאוד קטנות
2) יש לך זרועות מאוד קצרות

הראשון מאוד נפוץ אצל נשים קטנות.
לסיכום, אם אתה לא פצוע, אין סיבה שהדדליפט שלך יהיה יותר נמוך מהסקוואט.
דווקא בגלל שעושה סוג של מקביל זה בגלל שימוש חזק של פשיטת ירך/אגן הדדליפט היה אמור להיות חזק מאוד(למרות ש210*1 לא נמוך למשקלי המכובד)
לא בעייתי רק שיהיה עם משקל נמוך יותר אז לא יודע אם יהיה אפקטיבי

נראה לי שפה יותר ברור-5*5 190 מתחילת החיטוב

• פותח/ת השרשור
עדיין לא קל לראות אבל אני די בטוח שזה קצת גבוה..
צפה בקובץ המצורף 36077
מאוד מפתיע אותי שזו ההסתכלות שלך על מקביל..
אני ועוד רבים בודקים ירך/שוק ונראה לי שזו הדרך הנכונה-איך בודקים בתחרויות מקביל??
(חח אני אשמח באיזשהו שלב לקבל תשובות ממישהו על מה ששאלתי בהתחלה..)

אני ועוד רבים בודקים ירך/שוק ונראה לי שזו הדרך הנכונה-איך בודקים בתחרויות מקביל??
החיבור בין עצם הירך למפרק האגן צריך להיות נמוך יותר מהנקודה הגבוהה ביותר בפיקה

אתה בטוח שככה בודקים בתחרויות? אם כן ממה שראיתי יותר מחצי לא שוברים מקביל..

@PowerLifting
@MikeRozner
??
אתה מתאמן עבור תחרויות? אם כן זה משהו אחר.
בכל מקרה הכי חשוב שקודם כל תקבל את העובדה שאתה עושה סקוואט מקביל , אחר כך אתה צריך לחשוב אם זה מתאים לך או לא.
בעיניי אם זה לא לתחרות וזה להתאמן עבור חוזק/מראה או סתם בשביל התחביב זה לא משנה כל כך הרבה עמוק או מקביל.
האמסטרינג יעבוד גם ככה חזק בדדליפט ויפצה אותך על חוסר טווח התנועה אבל יש כאלה מחמירים עם העניין.

• פותח/ת השרשור
אתה מתאמן עבור תחרויות? אם כן זה משהו אחר.
בכל מקרה הכי חשוב שקודם כל תקבל את העובדה שאתה עושה סקוואט מקביל , אחר כך אתה צריך לחשוב אם זה מתאים לך או לא.
בעיניי אם זה לא לתחרות וזה להתאמן עבור חוזק/מראה או סתם בשביל התחביב זה לא משנה כל כך הרבה עמוק או מקביל.
האמסטרינג יעבוד גם ככה חזק בדדליפט ויפצה אותך על חוסר טווח התנועה אבל יש כאלה מחמירים עם העניין.
לא הבנתי כלכך מה רשמת

אז לדעתך אין פה מקביל/עובר תחרות?
תיראה, אי אפשר לקבוע חד משמעית מהסרטון משתי סיבות:
1. זו לא זווית שהייתי יושב בה בתור שופט צד.
2. אתה לא בלבוש תחרותי (סינגלט) שמאפשר לקבוע.

• פותח/ת השרשור
תיראה, אי אפשר לקבוע חד משמעית מהסרטון משתי סיבות:
1. זו לא זווית שהייתי יושב בה בתור שופט צד.
2. אתה לא בלבוש תחרותי (סינגלט) שמאפשר לקבוע.
הבנתי..
אשתדל בע״ה מחר לעשות סרטון מזווית ידידותית(אשתדל לחייך 😉)
עכשיו-אשמח לדעה ממך בנוגע לסקוואט ודדליפט-מה נראה לך הסיבה שהסקוואט חזק יותר-במיוחד שאני יותר משתמש בסקוואט בגלל הטכניקה בפושטי ירך שהם הדומיננטיים בדדליפט?

הבנתי..
אשתדל בע״ה מחר לעשות סרטון מזווית ידידותית(אשתדל לחייך 😉)
עכשיו-אשמח לדעה ממך בנוגע לסקוואט ודדליפט-מה נראה לך הסיבה שהסקוואט חזק יותר-במיוחד שאני יותר משתמש בסקוואט בגלל הטכניקה בפושטי ירך שהם הדומיננטיים בדדליפט?
כאחד שבתחילת דרכו הסקוואט היה 180 3X5 ודדליפט 170 1X5 (הכל בSS)
התובנה שהגעתי אליה היא שהייתי מקובע לטכניקה מסוימת. אובססיה לגו בפשיטה מלאה, מוט מעל חצי כף הרגל בדיוק וכדומה.
משיכה מהירה יותר העיפה לי את הדדליפט לכיוון המ200 מהר מאוד בזמנו.

• פותח/ת השרשור
כאחד שבתחילת דרכו הסקוואט היה 180 3X5 ודדליפט 170 1X5 (הכל בSS)
התובנה שהגעתי אליה היא שהייתי מקובע לטכניקה מסוימת. אובססיה לגו בפשיטה מלאה, מוט מעל חצי כף הרגל בדיוק וכדומה.
משיכה מהירה יותר העיפה לי את הדדליפט לכיוון המ200 מהר מאוד בזמנו.
רק בשנה האחרונה עובד כוח יותר בתוכנית שרובם דדליפט סט אחד כבד לא נפח(לניארית עם טוויסט שלי,טקסס) חושב שנפח יוסיף?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית