ייעוץ חוות דעת על סקוואט (סרטון בפנים)

ה-דולר

משתמש פעיל
573
151
נק' מוניטין:
3,027
573
151
אוניברסיטת ת"א
טוב אז אחרי האשכול הקודם שהעלתי בו סרטונים שלי עושה סקוואט קראתי עוד פעם את הפרק של הסקוואט בספר וראיתי עוד פעם את ה-DVD וכמובן ניסיתי ליישם את הטיפים שהבאתם לי.

על הדרך העברתי את רוב האימונים שלי חוץ מהאימון של שבת לחדר כושר בבסיס. עלוב אבל יש כלוב...

השלב הבא זה נעליים.

התוצאה לפניכם:

מה דעתכם ?

תודה מראש.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
רואים שיפור משמעותי ורואים שאתה פחות או יותר מבין את התנועה, ההערות שאני יכול לתת זה שתמקם את המוט ככה שהוא ישב צמוד בין הדלתא לspine of the scapula, הוא החליק לך וזה אילץ אותך להחזיק את המשקל על הידיים שזה דבר רע מאוד, הידיים אמורות ללחוץ על המוט מלמעלה והצד ולא להחזיק אותו (כמו שאתה אמור לדעת). דבר שני זה שהגעת לכשל (התנועה כבר לא הייתה טובה בסוף) וזה לא משהו שאתה צריך לעשות בתרגיל כזה, אם אתה מרגיש שבקושי סגרת את החזרה אז אל תעשה עוד אחת. אה ודבר אחרון תנסה להוציא את החזה יותר, זה גם יעזור למוט לשבת יותר טוב, הגב העליון שלך נראה קצת מקופל.

• פותח/ת השרשור
תודה על הביקורת.

לגבי הכשל - התחלתי היום לעשות SS ולא הייתי סגור על המשקלים לאימון הראשון אז יצא לי בעצם 2 סטים על 15 קילו כל צד ועוד 2 סטים של 17.5 כל צד, כשהסט שבסרטון בעצם היה האחרון.

בבנץ' דווקא קלעתי למשקל.

תודה על הביקורת.

לגבי הכשל - התחלתי היום לעשות SS ולא הייתי סגור על המשקלים לאימון הראשון אז יצא לי בעצם 2 סטים על 15 קילו כל צד ועוד 2 סטים של 17.5 כל צד, כשהסט שבסרטון בעצם היה האחרון.

בבנץ' דווקא קלעתי למשקל.
היה טוב אם היית ממשיך עם 50 קילו (15 מכל צד), כמה שאתה יותר קרוב למקסימום שלך כשאתה מתחיל ככה תיתקע מהר יותר.

אני לא הצלחתי לשבור מקביל עם משקל כבד בלי נעליים עם סוליה שטוחה, תחליף נעליים מהר :]

סה''כ נירא טוב, דבר אחד שחסר זה שאתה צריך לזנק למעלה כי אחרת אתה מעבד כוח ומתקשה לעלות כמו שקרה לך.

דבר שני זה שהגעת לכשל (התנועה כבר לא הייתה טובה בסוף) וזה לא משהו שאתה צריך לעשות בתרגיל כזה, אם אתה מרגיש שבקושי סגרת את החזרה אז אל תעשה עוד אחת.

אני אומר מקסימום וקרה כשל בסקוואט- זרוק את המוט אחורה\ספוטר עוזר
אני חושב שלא צריך בכלל לחשוב במהלך סט אם אפשרי עוד חזרה או לא, כי תכלס במשקלים כבדים מחשבות כאלו רק ייפריעו לך.
ובזאת אני לא סותר את העובדה שצריכים להישאר רצוניאלים

הדרייב והעומק כשלעצמם מאוד יפים אני ממש הופתעתי לרגע כי חשבתי שזה הולך להיות עוד סתם סקוואט חרא שמעלים פה. אבל אתה ממש לא יציב בקבלה של המוט, ואתה מאוד מתנדנד ולא סגור על העמידה והיציבה שלך. תקרא את הפרק ותתרכז במה הוא אומר על איך לתפוס את המוט בסקוואט, איך הפיסוק אמור להיות וכו'

התחושה שלי מהקליפ הזה היא שאם היית ממקם טוב את המוט ועומד יציב, המשקל הספציפי הזה
לא היה מהווה עבורך בעייה.

אם אין בכוונתך לעשות סומו-סקוואט אז תקרא שוב על איך העמידה שלך בסקוואט צריכה להיות.
עוד משהו כמו שאמרו המנח של המוט. תמקם אותו יותר למעלה שישב לך באזור הטרפזיוס זה יתן לך יותר יציבות(מאשר עכשיו) יותר נוח כי אתה לא צריך כמעט להחזיק אותו להתעסק בזה שהוא לא יחליק כמו שרואים בסרטון.

ודבר אחרון-ספוטר!!! לא נעים להתקע עם המוט למטה,ובשביל זה יש את הספוטר שיעזור לך כשאתה נתקע.

דבר שני זה שהגעת לכשל (התנועה כבר לא הייתה טובה בסוף) וזה לא משהו שאתה צריך לעשות בתרגיל כזה, אם אתה מרגיש שבקושי סגרת את החזרה אז אל תעשה עוד אחת.
הוא לא הגיע לכשל, אל תבלבל את המוח. החזרה האחרונה היתה יותר איטית, נכון, אבל יש אנשים שאצלם כמעט כל החזרות כ"כ איטיות. מה תגיד להם, לא לעשות סקוואט בכלל?
בנוגע ל"פנינה" האחרונה שלך, כנראה אף פעם לא סיימת סט עם משקל שבאמת כבד לך.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
רואים שיפור משמעותי ורואים שאתה פחות או יותר מבין את התנועה, ההערות שאני יכול לתת זה שתמקם את המוט ככה שהוא ישב צמוד בין הדלתא לspine of the scapula, הוא החליק לך וזה אילץ אותך להחזיק את המשקל על הידיים שזה דבר רע מאוד, הידיים אמורות ללחוץ על המוט מלמעלה והצד ולא להחזיק אותו (כמו שאתה אמור לדעת). דבר שני זה שהגעת לכשל (התנועה כבר לא הייתה טובה בסוף) וזה לא משהו שאתה צריך לעשות בתרגיל כזה, אם אתה מרגיש שבקושי סגרת את החזרה אז אל תעשה עוד אחת. אה ודבר אחרון תנסה להוציא את החזה יותר, זה גם יעזור למוט לשבת יותר טוב, הגב העליון שלך נראה קצת מקופל.
bullshit.jpg

חזרות אחרונות תמיד איטיות,כמעט כל אימון בסט האחרון של הסקוואט בחזרות האחרונות כל חזרה לוקחת 5-6 שניות .
זה תמיד קורה בסטים וכבדים,אני מאמין שזה קורה לכולם

מסכים עם asdasd, מאז ה-100 שלי בסקוואט ועד עכשיו (110) ב-2 הסטים האחרונים אני בקושי עולה ובחזרות האחרונות (חזרות 13-14-15) אני כמעט נעצר בעלייה. אף פעם לא פירשתי זאת ככשל או כמשהו שקרוב אליו כי זה קשור יותר לתנועה שלי ולתכונותיו. כשל הוא המצב שבו אתה מנסה לעלות ונופל על התחת, או כל מצב שבו אתה מזהה את מה שעתיד לבוא ומוותר מראש. אז אם הייתי פועל לפי עצתך הייתי עדיין תקוע ב-100. ונראה לי שזה מה שעשית בעצמך ולכן אתה לא מתקדם בסקוואט ותקוע על משקל כל כך נמוך ומתעסק עם ריסטים על ימין ועל שמאל. ותעזוב את העניין של החיטוב.

חזרות אחרונות תמיד איטיות,כמעט כל אימון בסט האחרון של הסקוואט בחזרות האחרונות כל חזרה לוקחת 5-6 שניות .
זה תמיד קורה בסטים וכבדים,אני מאמין שזה קורה לכולם

לפי מה שאראיתי פה היתי אומר שהוא די נתקע. לא אומר שהוא לא צריך להגיע למצב הזה להפך לדעתי הוא יכל למשוך אפילו עוד חזרה אבל בלי ספוטר העבודה כבר בגדר מסוכנת לדעתי.

הוא לא הגיע לכשל, אל תבלבל את המוח. החזרה האחרונה היתה יותר איטית, נכון, אבל יש אנשים שאצלם כמעט כל החזרות כ"כ איטיות. מה תגיד להם, לא לעשות סקוואט בכלל?
בנוגע ל"פנינה" האחרונה שלך, כנראה אף פעם לא סיימת סט עם משקל שבאמת כבד לך.
זה לא קשור למהירות, תראה את איך שהוא מעביר את המשקל קדימה, גם לא התכוונתי לכשל של להימרח על הרצפה ולצעוק למישהו שיעזור לך, התכוונתי לזה שכמעט ולא הייתה לו שליטה על התנועה, אבל נכון, כנראה כשל היא לא המילה המתאימה. וכשאמרתי שאם הוא בקושי סגר את החזרה שלא יעשה עוד אחת כל עוד הוא לא שולט בטכניקה כמו שצריך, ברור שכשמגיעים למשקלים שכבדים (לאותו אדם) אז לפעמים אפילו את החזרה השניה או הראשונה בקושי מסיימים וככה מושכים את כל הסט (ככה זה אצלי). אני בטוח שאני לא היחיד שחושב שכשלומדים טכניקה צריך לעבוד עם משקל שקןדם יאפשר ללמוד אותה ככה שיהיה אפשר להתקדם רצוף. אני מודה שאני אידיוט על זה שלא ניסחתי את עצמי כמו שצריך, אתם מוזמנים לקלל אותי 😃

אז אם הייתי פועל לפי עצתך הייתי עדיין תקוע ב-100. ונראה לי שזה מה שעשית בעצמך ולכן אתה לא מתקדם בסקוואט ותקוע על משקל כל כך נמוך ומתעסק עם ריסטים על ימין ועל שמאל. ותעזוב את העניין של החיטוב.

עד כאן חבר, מה שהצעתי זה לאדם שלומד את הטכניקה. ובאמת שאין לך שמץ של מושג מה אני עשיתי ולמה, הגעתי ל85 וצילמתי את עצמי לפני חודש-חודשיים, הטכניקה הייתה נוראית בליווי כאבים בברך אז עשיתי ריסט ועבדתי עם משקל נמוך יחסית עד שעכשיו הכל עבר ואני מתקדם לאט יותר בכוונה. והנה מה שעצבן אותי, שאתה מגדיר לי מטרה בלשון פקודה: "תעזוב". אפילו אם מתעלמים מזה שכל אדם הוא היחיד שבוחר לעצמו את המטרה, יש לי מיליון ואחת סיבות לעשות את מה שאני עושה, כבר היו אנשים שהציעו לי להמשיך עם SS וכו' ובשמחה הסברתי להם למה הפסקתי, אבל הפקודה הזאת יחד עם כל הנימה המזלזלת של ההודעה זה כבר מעצבן.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
טוב ילדים מפגרים:

1. גם לבן אדם שלומד את הטכניקה אין שום תועלת בלהשאר באותם משקלים. הוא מרוויח באותה מידה מלימוד טכניקה בזמן שהוא מוסיף קצת משקל מאימון לאימון.
2. מי שמתעקש על טכניקה מושלמת בחיים לא ירים משקלים שמאתגרים אותו.
3. סקוואט כבד נראה איטי ומרגיש עוד יותר איטי. רוב האנשים לא מסוגלים לדעת שהם לא יצליחו בחזרה הבאה.
4. המשקל הזה לא כבד לפותח האשכול, הוא פשוט גרוע בסקוואט, עוצר בתחתית, רוקד עם המוט על הגב, מאבד את המתח בתחתית וכו'. כנראה שהוא התחיל ללמוד ממשקל שלא נוח לו איתו, או שהוא לא יישם את כל מה שקרא.

טוב ילדים מפגרים:

1. גם לבן אדם שלומד את הטכניקה אין שום תועלת בלהשאר באותם משקלים. הוא מרוויח באותה מידה מלימוד טכניקה בזמן שהוא מוסיף קצת משקל מאימון לאימון.
2. מי שמתעקש על טכניקה מושלמת בחיים לא ירים משקלים שמאתגרים אותו.
3. סקוואט כבד נראה איטי ומרגיש עוד יותר איטי. רוב האנשים לא מסוגלים לדעת שהם לא יצליחו בחזרה הבאה.
4. המשקל הזה לא כבד לפותח האשכול, הוא פשוט גרוע בסקוואט, עוצר בתחתית, רוקד עם המוט על הגב, מאבד את המתח בתחתית וכו'. כנראה שהוא התחיל ללמוד ממשקל שלא נוח לו איתו, או שהוא לא יישם את כל מה שקרא.
לגבי 2, יכול להיות שתוכל להרים יותר בדדליפט עם גב עקום, אבל למה שלא תאכל לאתגר את עצמך ולהגיע לכשל במספר חזרות רצוי עם טכניקה כן נכונה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית