הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חוות דעת על סקוואט (סרטון בפנים)

ה-דולר

משתמש פעיל
573
151
נק' מוניטין:
3,027
573
151
אוניברסיטת ת"א
טוב אז אחרי האשכול הקודם שהעלתי בו סרטונים שלי עושה סקוואט קראתי עוד פעם את הפרק של הסקוואט בספר וראיתי עוד פעם את ה-DVD וכמובן ניסיתי ליישם את הטיפים שהבאתם לי.

על הדרך העברתי את רוב האימונים שלי חוץ מהאימון של שבת לחדר כושר בבסיס. עלוב אבל יש כלוב...

השלב הבא זה נעליים.

התוצאה לפניכם:

מה דעתכם ?

תודה מראש.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
לגבי 2, יכול להיות שתוכל להרים יותר בדדליפט עם גב עקום, אבל למה שלא תאכל לאתגר את עצמך ולהגיע לכשל במספר חזרות רצוי עם טכניקה כן נכונה?

אין דבר כזה כשל עם טכניקה נכונה. כשאתה עושה 5RM, משהו בטכניקה הולך להדפק. אתה יכול לעשות 5 סטים של 5 כשכמעט הכל נראה טוב, אבל עדיין משהו ייהרס. לפעמים הגב, לפעמים משהו אחר.

אם הייתי מפסיק לעשות דדליפט ברגע שהגב שלי מתעקם, הייתי עדיין תקוע ב 140 קילו.

אין דבר כזה כשל עם טכניקה נכונה. כשאתה עושה 5RM, משהו בטכניקה הולך להדפק. אתה יכול לעשות 5 סטים של 5 כשכמעט הכל נראה טוב, אבל עדיין משהו ייהרס. לפעמים הגב, לפעמים משהו אחר.

אם הייתי מפסיק לעשות דדליפט ברגע שהגב שלי מתעקם, הייתי עדיין תקוע ב 140 קילו.

אז בעצם אתה אומר להמשיך להעלות משקלים גם כשהגב מתעקם?

למה כולם רוצים חוקים לכל דבר? זה תלוי בבן אדם, תלוי איזה חלק בגב מתעקם וכו'.

רוצה לשאול את קונסטנטינוב מה הגבולות שלו?

למה כולם רוצים חוקים לכל דבר? זה תלוי בבן אדם, תלוי איזה חלק בגב מתעקם וכו'.

רוצה לשאול את קונסטנטינוב מה הגבולות שלו?

והרי החוקים
1. אתה מתאמן מתחיל אם ההיקף יד שלך פחות מ40 סנטימטר
2. ss מתחילים עם 70 אחוז מהמשקלי עבודה
3. אם אתה מתאמן מעל שנה אתה יכול לדלג על ss

ממתי גב עקום זה לא פגיע בגב?

כי אין לגב עקום משמעות , המשמעות היא לתזוזה של עמוד השדרה .
שומרים על גב ישר כי ככה מקטינים יותר את הסיכוי לתנועה , אבל אתה יכול לראות מליון
אנשים מרימים עם גב עקום ולא קורה להם כלום , ואנשים שמרימים עם גב ישר ונפצעים .

זה מאוד פשוט.
ככל שהמשקל יותר כבד לך, ככה יהיה לך יותר קשה (עד לכדי בלתי אפשרי) להחזיק את עצמך מכווץ.
גב עגול בדד ליפט למשל, או ברכיים גולשות בסקוואט.

מצד שני, כדי 1rm אתה עובד קרוב ל1rm, ובעבודה שקרובה ל1rm אתה מתקשה להשאר מכווץ והפתח לפאקים בטכניקה גדל. אתה לא צריך להיות טיפש ולשים משקל שיגרום לזה להיות בלתי אפשרי - אבל טכניקה מושלמת במאמץ מקסימלי זה דבר בלתי אפשרי (כי אחרת זה לא היה מאמץ מקסימלי).

אז יופי, תעבוד במשקלים קלים שבהם אתה שולט בעצמך, אבל להתקדם רחוק במשקלים אתה לא תצליח כל עוד לא תדחוף את עצמך עוד.

לא יודע. כל מי שעושה דדליפט שוכב בבית חולים?

כן אחי
מיטה ליד אלה שעושים סקוואט מלא והרסו לעצמם את הברכיים
וליד אלה שהפסיקו לגבוה כי הם עושים פרס

במיון בכלל יושבים אלה שהכליות שלהם כשלו בגלל עודף חלבון

לא יודע. כל מי שעושה דדליפט שוכב בבית חולים?

אתה סתם מתחכם... אף אחד לא אמר שפגיעה בגב אומרת לשכב בבית חולים, אני מדבר על כאבי גב רגילים שיכולים לצוץ עקב גב עגול בדדליפט או כאבי גב בעתיד.

כי אין לגב עקום משמעות , המשמעות היא לתזוזה של עמוד השדרה .
שומרים על גב ישר כי ככה מקטינים יותר את הסיכוי לתנועה , אבל אתה יכול לראות מליון
אנשים מרימים עם גב עקום ולא קורה להם כלום , ואנשים שמרימים עם גב ישר ונפצעים .

אז כן יש משעמות של לשמור גב ישר, זה כן יכול למנוע פציעה.
זה ברור שבמשקלי שיא בשלבים היותר מאוחרים קשה מאוד עדבלתי אפשרי לשמור על גב ישר, אבל לעבוד עם גב עקום על בסיס קבוע זה טעות.

אז למה לא לעשות דדליפט עם גם עקום וזהו? למה הSETUP המסוים הזה שעוזר לך לשמור על גב ישר? אתה יכול לעשות SETUP שונה בו תרים עם גב עקום ותרים יותר משקל.
למה לא זה?

אתה סתם מתחכם... אף אחד לא אמר שפגיעה בגב אומרת לשכב בבית חולים, אני מדבר על כאבי גב רגילים שיכולים לצוץ עקב גב עגול בדדליפט או כאבי גב בעתיד.

אני לא יודע מה איתך לי תמיד כואב הגב...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית