הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חוות דעת על סקוואט (סרטון בפנים)

ה-דולר

משתמש פעיל
573
151
נק' מוניטין:
3,027
573
151
אוניברסיטת ת"א
טוב אז אחרי האשכול הקודם שהעלתי בו סרטונים שלי עושה סקוואט קראתי עוד פעם את הפרק של הסקוואט בספר וראיתי עוד פעם את ה-DVD וכמובן ניסיתי ליישם את הטיפים שהבאתם לי.

על הדרך העברתי את רוב האימונים שלי חוץ מהאימון של שבת לחדר כושר בבסיס. עלוב אבל יש כלוב...

השלב הבא זה נעליים.

התוצאה לפניכם:

מה דעתכם ?

תודה מראש.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אז למה לא לעשות דדליפט עם גם עקום וזהו? למה הSETUP המסוים הזה שעוזר לך לשמור על גב ישר? אתה יכול לעשות SETUP שונה בו תרים עם גב עקום ותרים יותר משקל.
למה לא זה?

רק להבהיר אני לא מדבר על קשת בגב כמו שרואים בחלק מסרטונים של ילדים ברשת .
אלא על עיגול הגב בדומה למה שקורה במשקלים מקסימלים , וכי הגב לא מכווץ בדרך כלל ככה כמו שצריך אצל רוב האנשים והסיכוי לבצע תנועה לא נכונה ככה גדול יותר מה שיגרום לפציעה .

בסופו של דבר אין מה לשחק עם זה , תמשוך עם גב ישר .

נערך לאחרונה:
אתה סתם מתחכם... אף אחד לא אמר שפגיעה בגב אומרת לשכב בבית חולים, אני מדבר על כאבי גב רגילים שיכולים לצוץ עקב גב עגול בדדליפט או כאבי גב בעתיד

יפה, אני יודע שלימדו אותך בקורס שגב שלא בפשיטה מושלמת זה נורא מכל, אבל איפה התיעוד לזה? רוב האנשים מרימים משקלים מהרצפה בצורה לא נכונה (לפחות לפי מה שאתה מגדיר נכון) ורובם הגדול בסדר. ויש המון אנשים שלא מרימים כלום רוב הזמן ויש להם כאבי גב. איפה הסטטיסטיקה?

אז למה לא לעשות דדליפט עם גם עקום וזהו? למה הSETUP המסוים הזה שעוזר לך לשמור על גב ישר? אתה יכול לעשות SETUP שונה בו תרים עם גב עקום ותרים יותר משקל.
למה לא זה?

א) יש אנשים שעושים את זה, והכל בסדר איתם.
ב) אין סיבה ללמד מתחיל לעשות את זה. גב ישר יותר בטוח, וגם הוא צריך ללמוד להחזיק גב בכל מקרה.
ג) אם אתה לא פאוורליפטר אז בכלל אין סיבה לשחק עם ה-setup. אתה מאבד את המטרה של התרגיל.

אני לא יודע מה איתך לי תמיד כואב הגב...

אתה רק מוכיח את מה שאני אומר..

ציטוט:
Deus ex machina
אלא על עיגול הגב בדומה למה שקורה במשקלים מקסימלים , וכי הגב לא מכווץ בדרך כלל ככה כמו שצריך אצל רוב האנשים והסיכוי לבצע תנועה לא נכונה ככה גדול יותר מה שיגרום לפציעה .

בדיוק.

ציטוט:
coldfire
יפה, אני יודע שלימדו אותך בקורס שגב שלא בפשיטה מושלמת זה נורא מכל, אבל איפה התיעוד לזה? רוב האנשים מרימים משקלים מהרצפה בצורה לא נכונה (לפחות לפי מה שאתה מגדיר נכון) ורובם הגדול בסדר. ויש המון אנשים שלא מרימים כלום רוב הזמן ויש להם כאבי גב. איפה הסטטיסטיקה?

אתה לא חייב לחפש על כל דבר טעויות אצל אותם הקורסים, אני לא התוכח איתך על זה כי אין לי מספיק ידע באנטומיה, ומה עלול לגרום לפציע בגב, מה שאני זוכר זה כאשר הגב בכפיפה ויש רוטציה זה סיכוי גדול לפציעה.
בכל מקרה יש פה ילדים שרואים כל מה שאתה כותב וישר לוקחים את זה כמובן מאליו, "קולדפייר אמר שזה בסדר למשוך דדליפט עם גב עקום, אז מעכשיו זה מה שאני עושה", אתה חייב לזכור את זה.

אתה רק מוכיח את מה שאני אומר..

ציטוט:
Deus ex machina

בדיוק.

ציטוט:
coldfire

אתה לא חייב לחפש על כל דבר טעויות אצל אותם הקורסים, אני לא התוכח איתך על זה כי אין לי מספיק ידע באנטומיה, ומה עלול לגרום לפציע בגב, מה שאני זוכר זה כאשר הגב בכפיפה ויש רוטציה זה סיכוי גדול לפציעה.
בכל מקרה יש פה ילדים שרואים כל מה שאתה כותב וישר לוקחים את זה כמובן מאליו, "קולדפייר אמר שזה בסדר למשוך דדליפט עם גב עקום, אז מעכשיו זה מה שאני עושה", אתה חייב לזכור את זה.

moo היה ציני איתך.

איפה יש לך רוטציה בדדליפט? מה זה סיכוי גדול? שוב, איפה המספרים? ולא ממש אכפת לי מה הילדים פה לוקחים כמובן מאליו. אני לא אחראי על דיעות ומסקנות של אחרים.

יופי, אתה עושה חרא סקוואטים אז אתה מלמד אותו גם איך לעשות חרא סקוואטים? ומה זה מגביל רבאק? הוא אחושילינג שבר מקביל.

יופי, אתה עושה חרא סקוואטים אז אתה מלמד אותו גם איך לעשות חרא סקוואטים? ומה זה מגביל רבאק? הוא אחושילינג שבר מקביל.

זה שאני עושה חרא סקוואטים זה לא אומר שאני לא יודע שצריך להרים את הראש למעלה כדי שהגב יתיישר.
בקשר ל2 אתה צודק, טעות שלי. פשוט לא שמתי לב כנראה או משהו... כי הסתכלתי בקטנה.
ואתה לא חייב לענות בצורה כזאת תוקפנית

להרים את הראש למעלה זה יהרוג את ההיפ דרייב , אי אפשר להרים ככה משקלים כבדים בלאו באר. בנוסף זה למקם את הצוואר במנח לא תקין יכול גם לגרום אחר כך לכאבים.

זה שאני עושה חרא סקוואטים זה לא אומר שאני לא יודע שצריך להרים את הראש למעלה כדי שהגב יתיישר.

צריך לתת בפורום הזה רשיון לדבר על סקוואט.

נערך לאחרונה:
side.jpg

800px-Squat_Bar_Placement.jpg

בתמונה הראשונה אדם רגיל מהצד, בתמונה השנייה סקוואטים מהצד. בשניהם הראש לא למעלה והגב ישר.
Ben, לפחות תלמד את העובדות שלך.

התרגיל.
הטענה שלך די טיפשית, אז אני יכול להראות לך כמעט כל באדיבילדר שמתאמן עם 800 סטים לבייספ ויש לו בייספ גדול, והרבה אנשים שמתאמנים עם מעט סטים לבייספ ויש להם בייספ קטן.
אתה יודע שהרבה סטים לבייספ זה הנורא מכל, אבל איפה הסטטיסטיקה?

מה היא תנועה לא נכונה? אני עד עכשיו ידעתי שהגב העקום עצמו הוא תנועה לא נכונה, מה התנועה הלא נכונה שגורמת לפציעות? (פריצות דיסק בקע דיסק וכו')

הטענה שלך די טיפשית, אז אני יכול להראות לך כמעט כל באדיבילדר שמתאמן עם 800 סטים לבייספ ויש לו בייספ גדול, והרבה אנשים שמתאמנים עם מעט סטים לבייספ ויש להם בייספ קטן.

הטענה שלי בסדר. יכולת ההסקה שלך טפשית. באדיבילדרים הם אחוז לא משמעותי סטטיסטית באוכלוסייה. לעומת זאת, כמות האנשים שמושכים משהו מהרצפה היא די גדולה, וכמות האנשים שעושים את זה "לא נכון" היא גם די גדולה. לכן אם רובם הגדול בסדר, אפשר להסיק על כך די הרבה דברים.

ולא אמרתי שהרבה סטים לבייספ זה הנורא מכל. זה סתם לא עוזר. strawman.

הטענה שלי בסדר. יכולת ההסקה שלך טפשית. באדיבילדרים הם אחוז לא משמעותי סטטיסטית באוכלוסייה. לעומת זאת, כמות האנשים שמושכים משהו מהרצפה היא די גדולה, וכמות האנשים שעושים את זה "לא נכון" היא גם די גדולה. לכן אם רובם הגדול בסדר, אפשר להסיק על כך די הרבה דברים.

ולא אמרתי שהרבה סטים לבייספ זה הנורא מכל. זה סתם לא עוזר. strawman.
אני לקחתי את הבאדיבילדרים בתור קבוצה מתוך אוכלוסיית המתאמנים בחדר כושר שיודעים מה זה לאכול.
ב"אנשים שמושכים משהו מהרצפה" אתה מתכוון לדדליפט, או לאנשים שמרימים תטלוויזיה שלהם? כי אם ככה, מי אמר שהם כן מרימים עם גב ישר?

יאללה זזתי לעשות דדליפט. (עם גב ישר)

אני לקחתי את הבאדיבילדרים בתור קבוצה מתוך אוכלוסיית המתאמנים בחדר כושר שיודעים מה זה לאכול.
ב"אנשים שמושכים משהו מהרצפה" אתה מתכוון לדדליפט, או לאנשים שמרימים תטלוויזיה שלהם? כי אם ככה, מי אמר שהם כן מרימים עם גב ישר?

יאללה זזתי לעשות דדליפט. (עם גב ישר)

אז ה"באדיבילדרים" שלך יש להם ידיים קטנות, אז איפה הטענה שלך?

אני לא מבין את המשפט האחרון שלך ומה אתה מנסה להגיד (חוץ מזה שאתה מחזק את הטענה שלי).

מה היא תנועה לא נכונה? אני עד עכשיו ידעתי שהגב העקום עצמו הוא תנועה לא נכונה, מה התנועה הלא נכונה שגורמת לפציעות? (פריצות דיסק בקע דיסק וכו')

צודק, ותנועה לא נכונה זה כפיפה של הגב ורוטאציה, הכוונה כשהגב שלך כפוף ואתה תעשה תנועה עם הגב לאחד הצדדים, אז יש סיכוי גבוה לפציעה.

כמה יש לך על המוט ?
ועוד שאלה האם נפצעת בעבר ?
אתה עובד עם חגורה בדדליפט ?

כי לא נראה לי שיש לך מושג מה קורה שאתה מושך משקל כבד עם גב ישר או עגול

אני אגלה לך סוד, כלום לא קורה, זה לא אומר שצריך לעבוד עם גב עגול
אבל בPR זה פשוט קורה

כמה יש לך על המוט ?
ועוד שאלה האם נפצעת בעבר ?
אתה עובד עם חגורה בדדליפט ?

כי לא נראה לי שיש לך מושג מה קורה שאתה מושך משקל כבד עם גב ישר או עגול

אני אגלה לך סוד, כלום לא קורה, זה לא אומר שצריך לעבוד עם גב עגול
אבל בPR זה פשוט קורה

אז תמשוך גם בחימום עם גב עגול ותתרגל את ה"טכניקה" הזאת כדי שבPR תעבוד יותר "נקי", כי הרי זה לא משנה גב עגול או ישר, העיקר לרדת על מאמנים שאין להם מושג אנשים יודעים לרדת, לך תתן למתאמנים לעשות דדליפט עם גב עגול.
ואף אחד לא מדבר פה על הPR על תשחק אותה ראש קטן

אז תמשוך גם בחימום עם גב עגול ותתרגל את ה"טכניקה" הזאת כדי שבPR תעבוד יותר "נקי", כי הרי זה לא משנה גב עגול או ישר, העיקר לרדת על מאמנים שאין להם מושג אנשים יודעים לרדת, לך תתן למתאמנים לעשות דדליפט עם גב עגול.
ואף אחד לא מדבר פה על הPR על תשחק אותה ראש קטן

תבדיל בין PL שמתאמנים לתחרות והמטרה כמה שיותר משקל ולכן הם ינסו לשמור על הגב ישר אך לא יתרגשו יותר מידי שהוא יתעקם .
לבין שאר הספורטאים (גם חובבנים ) שהמטרה היא להתחזק ופציעה תעקב את התהליך הזה.

בקיצר כולם פה מסכימים תמשכו עם גב ישר .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית