ייעוץ חוות דעת על סקוואט (סרטון בפנים)

ה-דולר

משתמש פעיל
573
151
נק' מוניטין:
3,027
573
151
אוניברסיטת ת"א
טוב אז אחרי האשכול הקודם שהעלתי בו סרטונים שלי עושה סקוואט קראתי עוד פעם את הפרק של הסקוואט בספר וראיתי עוד פעם את ה-DVD וכמובן ניסיתי ליישם את הטיפים שהבאתם לי.

על הדרך העברתי את רוב האימונים שלי חוץ מהאימון של שבת לחדר כושר בבסיס. עלוב אבל יש כלוב...

השלב הבא זה נעליים.

התוצאה לפניכם:

מה דעתכם ?

תודה מראש.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
וואי כמה זיוני מוח

bietarist אם אתה תתרכז בלמשוך עם גב ישר אתה אף פעם לא תמשוך באמת כבד ואתה לא תשבור שיאים לאורך זמן.

שיא בדד ליפט כמעט תמיד יוצא עם גב עגול, אין מה לעשות.
אם תתרכז בלהרים משקלים בפרופורציה למה שהתאמנת, ובטכניקה נכונה, אתה מפחית לעצמך את הסיכון לפציעה, שקיים בין אם אתה עובד קרוב למושלם ובין אם אתה עובד מעפן.

זה שתתאמן בטכניקה מושלמת (או יותר נכון קרובה למושלמות) לא מבטיח שלא תפצע, ומהצד השני, גם אם תתאמן כמו מפגר אתה לא בהכרח הולך להפצע.
אתה מגדיל\מקטין את הסיכונים, אבל שום דבר לא בטוח.

מה בעצם אתה רוצה לומר פה, אצל מתחילים יש שיאים כמעט כל אימון(במקרה ועושים תוכנית סבירה), הם יכולים להרים מצויין גם עם גב בפשיטה מלאה.
אצל אנשים יותר מנוסים - מתקדמים או יותר, ברור שזה בלתי אפשרי להרים משקלי שיא בטכניקה שהיא טובה.
אז אני לא מבין מה אתה מנסה לומר פה כי אתה אומר דברים דומים לשלי, ומנסה להצדיק אנשים אחרים.

כן, אני לא מאמן ידיים וכמעט כבר לא עושה מתח כמעט חצי שנה
אתה לא עושה קלין? כלום?

הייתי שמח אם תראה לי איפה כתוב מה נכון ומה לא, כי אני לא יודע.

לגבי הידיים זה כבר הופך לזיון שכל. תכתוב במדויק מה הטענה שלך ואז נתחיל לדון בכמה מהאנשים באוכלוסייה המדוברת מתאמנים כמו שאתה מתאר, וכמה מהם על סטרואידים וכו'.
היקף 43-44, הרבה אנשים בלי סטרואידים ותכנית ליצנית משיגים.

כנראה אתה יודע שאתה טועה ומנסה "לצאת מזה", פתאום עכשיו אתה אומר לא במקרה של מתחיל, איפה זה היה עד עכשיו, כי עד עכשיו אמרת שזה בסדר להרים עם גב עגול ושזה גורם לך להתחזק, ואני בטוח שכמה ילדים פה ראו את מה שכתבתה וילכו ויעשו דדליפט עם גב עגול כי זה לא נורא.

אמרתי שאני סומך יותר על הניסיון שלי מאשר על מאמר או ספר, וזה לא היה כשהייתי מתחיל .

אני מצטער שאני צריך להאכיל אותך בכפית ולכתוב לך את כל המקרים והחוקים מתי מותר מה ומתי אסור, אבל אני לא הולך לעשות את זה. תבקש מהאנשים שאחראיים עליך.

אני לא הולך להמשיך את הדיון איתך. אתה מכניס לי מילים לפה, לא מבין מה אני מנסה להגיד וממשיך לחזור על אותן טענות טפשיות (כמו תמיד, אגב).

מה בעצם אתה רוצה לומר פה, אצל מתחילים יש שיאים כמעט כל אימון(במקרה ועושים תוכנית סבירה), הם יכולים להרים מצויין גם עם גב בפשיטה מלאה.
אצל אנשים יותר מנוסים - מתקדמים או יותר, ברור שזה בלתי אפשרי להרים משקלי שיא בטכניקה שהיא טובה.
אז אני לא מבין מה אתה מנסה לומר פה כי אתה אומר דברים דומים לשלי, ומנסה להצדיק אנשים אחרים.

למתאמן מתחיל אין שיאים ככה שהמשפט הראשון שלך בכלל לא רלוונטי

ואני מנסה לומר שגב עגול הוא לפעמים בלתי נמנע, בעיקר אם זה במשקלים כבדים.

אני לא כ"כ מבין על מה הויכוח, קולדפייר בסה"כ אמר שזה נורמאלי שהגב מתעקם כששוברים שיאים ועובדים במשקלים גבוהים, הוא לא אמר שלא צריך להשתדל להקפיד על גב ישר =/

ואגב:

טוב ילדים מפגרים:

1. גם לבן אדם שלומד את הטכניקה אין שום תועלת בלהשאר באותם משקלים. הוא מרוויח באותה מידה מלימוד טכניקה בזמן שהוא מוסיף קצת משקל מאימון לאימון.
2. מי שמתעקש על טכניקה מושלמת בחיים לא ירים משקלים שמאתגרים אותו.
3. סקוואט כבד נראה איטי ומרגיש עוד יותר איטי. רוב האנשים לא מסוגלים לדעת שהם לא יצליחו בחזרה הבאה.
4. המשקל הזה לא כבד לפותח האשכול, הוא פשוט גרוע בסקוואט, עוצר בתחתית, רוקד עם המוט על הגב, מאבד את המתח בתחתית וכו'. כנראה שהוא התחיל ללמוד ממשקל שלא נוח לו איתו, או שהוא לא יישם את כל מה שקרא.

בקשר ל1, אני מניח שהכוונה היא למתאמן שרק התחיל SS ואין לו שמץ של מושג איך עושים סקוואט ואז הוא לומד תוך כדי התקדמות במשקלי העבודה, אבל במקרה של הבחור כאן בספר רשום להתקדם במשקל ברגע שמצליחים לעשות 3 סטים של 5 עם טכניקה טובה, ככה שאני הייתי מציע לו לעבוד עם אותו משקל באימון הבא. אני לא התכוונתי לומר שצריך לעבוד עם מוט ריק עד שהטכניקה מושלמת 😛
"perfect is the enemy of good."

אני מסכים מה שרשמת, הגבתי בגלל שאני לא אוהב לצאת ילד מפגר 😛

נערך לאחרונה:
הגזמת, יש די הרבה כאלה (לפחות איפה שאני מתאמן), והם אחוז די גדול, לפחות באיזור של ההיקף הזה.

כנראה לא היית בהרבה מכונים. אתה מוזמן לעשות סקר ולחזור אליי עם כמות האנשים שמצאת עם יד 43.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית