הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ RDL עם אדיפאוור זה בעייתי ?

• פותח/ת השרשור amir610
  • פורסם בתאריך

amir610

משתמש קבוע
1,919
306
נק' מוניטין:
547
1,919
306
אני יודע שדדליפט קלאסי עושים עם נעל שטוחה או יחפים ואדיפאוור זה בעייתי מאוד אבל רציתי לדעת מה לגבי דדליפט רומני שמתבצע כתרגיל עזר ומבוצע 10-12 חזרות, האם מומלץ להחליף לנעל שטוחה אחרי הסקוואט או שזה לא קריטי ?

• פותח/ת השרשור
סבבה אז לא אתעצל ואחליף נעל.

שורה תחתונה את האדיפאוור אני אמור לנעול רק בסקוואט ופרס.

למה עדיף יחף? אני לא רואה השפעה שלילית של נעל מוגבהת על רומני.

לקצר את המשיכה הראשונה. גם אם זו רק משיכה אחת ולא מספר חזרות , עדיף יחף מאשר להגביה בעוד 2-3 ס"מ את הגובה.
באופן כללי , היציבות ללא נעליים בדדליפט היא טובה ביותר כאשר יחפים ויש 100 אחוז מגע לקרקע.

לקצר את המשיכה הראשונה. גם אם זו רק משיכה אחת ולא מספר חזרות , עדיף יחף מאשר להגביה בעוד 2-3 ס"מ את הגובה.
באופן כללי , היציבות ללא נעליים בדדליפט היא טובה ביותר כאשר יחפים ויש 100 אחוז מגע לקרקע.
המשיכה הראשונה ב-RDL מתחילה מהראק ולא מהרצפה.

העקב עדיין מגביה אותך ב2-3 ס"מ ביחס לטווח מהקרקע למוט.
גם אם זה מתחיל מהראק
בנוסף , יש את עניין היציבות , מהיכרות עם מתאמנים רבים , הרוב מצביע על אחיזת קרקע וגובה משיכה נוח יותר כאשר יחפים..

בנוסף , יש את עניין היציבות , מהיכרות עם מתאמנים רבים , הרוב מצביע על אחיזת קרקע וגובה משיכה נוח יותר כאשר יחפים..
החיסרון היחידי הוא שהסט אפ משתנה מעט כך שהארבע ראשי מעורב יותר ולחלק מהאנשים זה עלול לגרום למצב שהמוט לא עולה בקו ישר.

העקב עדיין מגביה אותך ב2-3 ס"מ ביחס לטווח מהקרקע למוט.
גם אם זה מתחיל מהראק
ומה בדיוק אכפת לך מה המרחק שלך מהקרקע במשיכה הראשונה או בעשירית כשמדובר ב-RDL?
בעיני דווקא גרביים הן מתכון לחוסר יציבות והחלקה. סוליה של נעל טובה בהרבה מגרב.

ומה בדיוק אכפת לך מה המרחק שלך מהקרקע במשיכה הראשונה או בעשירית כשמדובר ב-RDL?

בעיני דווקא גרביים הן מתכון לחוסר יציבות והחלקה. סוליה של נעל טובה בהרבה מגרב.

לעניות דעתי , כאשר אומרים יחף הכוונה ליחף. ללא גרביים.
ותתפלא , "העשירית" שאתה מדבר עליה , יכולה להוסיף לך עד 10 אחוז יותר במשך הזמן , כאשר מגיעים לנקודת תקיעה.

ותתפלא , "העשירית" שאתה מדבר עליה , יכולה להוסיף לך עד 10 אחוז יותר במשך הזמן , כאשר מגיעים לנקודת תקיעה.
העשירית שדיברתי עליה היא המשיכה העשירית. החזרה העשירית בסט.
ועדיין לא הבנתי מה זה משנה כמה המוט רחוק מהקרקע אם הוא ממילא בידיים שלך ואתה לא מניח אותו לשניה.

אם תרצה שאחדד שוב פעם את דבריי , אנמק בצורה אחרת.

זה כולה נעל, לפני שלא היה תנעל הזו אנשים עדיין עשו RDL וסקוואט והכל
תנסה תראה אם נח לך, אם כן תהנה אם לא אז לא מה הבעיה לא תזה נכה מזה

אם תרצה שאחדד שוב פעם את דבריי , אנמק בצורה אחרת.
2 ס"מ הגבהה פגע לך במשקל העבודה אי פעם ב 10%? או שאתה אומר על סמך תאוריה שלך?
נכון שטווח התנועה גדול יותר, במעט, אבל יש לזה גם יתרונות לאלו שיש ארבע ראשי חזק והניתוק יותר קל עם הגבהה.

ובעניין RDL, זה באמת זניח כי מדובר בתרגיל שכך או כך משמש כעזר ולא כתרגיל לשבירת שיאים או עבודה עצימה יותר מידיי.

אני גם לא ממש מבין איך טווח התנועה גדול יותר, אם הוא מוגדר לפי הנקודה שבה הגב מאבד כיווץ, והנקודה הזאת לא ממש תשתנה בין אם אני אעמוד יחף ובין אם אני אעמוד על כלונסאות.

• פותח/ת השרשור
נצל"ש - האם 1X5 פרס כבד עם אדיפאוור שווה עוד כמה קילו על המוט מאשר עם נעל שטוחה או שאין לזה חשיבות כלל ?

אני יכול להגיד שבסקוואט יש ערך מוסף לאדיפאוור על נעל שטוחה, לא בדקתי עדיין איך זה בפרס.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית