הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חטטתי בכמה אשכולות ולא מבין למה היועצים נגד אימוני נפח

• פותח/ת השרשור dror267
  • פורסם בתאריך

dror267

מושעה
46
3
נק' מוניטין:
3
46
3
המתאמנים נראים נואשים נורא להתחיל לעשות נפח והיועצים איכשהו עוצרים אותכם מסבירים להם בצורה ברורה למה להמשיך fbw ולהתקדם
וזה עוד אחרי שהם מיצו ושבוער להם לעבור..
לדעתי שבנאדם רוצה להתחיל לעבור למשהו חדש עם מלא תשוקה ורצון הוא יצליח יותר לא רואה סיבה לעצור אותו.
אשמח אם דניאל ברק יגיב לאשכול.

כי רוב המתאמנים הולכים שולל אחרי תוכניות אימון שהם ראו, איזה בילדר עושה ביוטיוב, 100 סטים לחזה ועוד 50 ליד קידמית.
או תוכנית שבנה להם הבחור הגדול מהמכון.
תוכניות שלא מתאימות למרבית המתאמנים.

בקיצור לעשות משהו עם תשוקה זה טוב, אבל פה נותנים טיפים להצליח.

המתאמנים נראים נואשים נורא להתחיל לעשות נפח והיועצים איכשהו עוצרים אותכם מסבירים להם בצורה ברורה למה להמשיך fbw ולהתקדם
לדעתי שבנאדם רוצה להתחיל לעבור למשהו חדש עם מלא תשוקה ורצון הוא יצליח יותר לא רואה סיבה לעצור אותו.
היעוץ פה עוסק במדע ולא בפסיכולוגיה, מי שמבקש פה עזרה צריך לדעת שזאת רוח הפורום. לא כל כך ברור לאן אתה חותר?

אף אחד לא נגד נפח. כמו שאף אחד לא נגד עוגיות אוראו. הכל צריך להיעשות במידה ובהתאמה.

בסיס להתקדמות במאסה וכוח נשען על תרגילים מורכבים בעצימות גבוהה. כל סוג מתאמן צריך לדעת לבסס את האימונים סביב הפקטור הזה. מתן נפח משלים עשוי לתרום בהחלט, אבל לעולם לא באותה היעילות והמידה שתרגיל מורכב ועצים יעשה.

החוכמה היא לדעת לשלב נכונה, לפי המטרה, הרמה והיכולות של המתאמן את כלל הפקטורים, בכדי להביא למצב המתקרב לאידיאלי

אף אחד לא כופה על על אחד לעשות כלום, אנשים באים לבקש ייעוץ. נותנים להם ייעוץ. זה שלא אומרים להם מה שהם רוצים לשמוע זה בעיה שלהם.

דבר ראשון מרבית השואלים לא מיצו כלום מבחינת היכולת.
בנוסף בתרגילי הבסיס יש יתרון לטווח חזרות נמוך בכמה מובנים.
1. פיזיולוגית, קל יותר לשמור על טכניקה טובה למספר חזרות נמוך, יש משמעות למשקל כבד יותר מבחינת העומס על הגוף לעמוד (לפני ההרמה) עם 60 או 100 קילו על הגב מרגיש שונה מאוד.
2. בחזרות נמוכות ומשקל גבוה קל יותר להתקדם במשקל כי המעבר בין המשקלים קטן יותר באחוזים.

האמת שהופתעתי מהתגובה של משה לגבי אימון הנפח. הוא שבר את כל התורה שלכם בתגובה האת.

"הגיע הזמן להפסיק לעשות SS ולעבור למשהו עם נפח גבוה יותר ועצימות בינונית. יותר סטים, יותר חזרות (מגוונות 5-12) ותרגילים שונים. אני יודע שאני מנפץ אולי בועה שממחזרים בפורום אבל לדעתי SS זה תוכנית גרועה כמעט לכל מטרה. כן אפשר לגדול בה, אבל אפשר לגדול בתוכניות אחרות הרבה יותר (כנראה. דעתי בלבד).
נסה לעשות AB מפוצל ותוריד קצת את האגו עם המשקלי עבודה כי זה יפחת ברגע שתעלה את הנפח באימון. וכן אני מתכוון שתעשה סוג של אימוני בילדינג (אבל בלי הקרקס של הדרופסט ודומיו. חזרה אחת לפני כשל)"

הרוב כאן ליפטרים לפי מה שידוע לי יכול להיות שאלו תוכניות שונות והם בטוחים שאתה בא לקבל ייעוץ לליפטינג..

האמת שהופתעתי מהתגובה של משה לגבי אימון הנפח. הוא שבר את כל התורה שלכם בתגובה האת.

"הגיע הזמן להפסיק לעשות SS ולעבור למשהו עם נפח גבוה יותר ועצימות בינונית. יותר סטים, יותר חזרות (מגוונות 5-12) ותרגילים שונים. אני יודע שאני מנפץ אולי בועה שממחזרים בפורום אבל לדעתי SS זה תוכנית גרועה כמעט לכל מטרה. כן אפשר לגדול בה, אבל אפשר לגדול בתוכניות אחרות הרבה יותר (כנראה. דעתי בלבד).
נסה לעשות AB מפוצל ותוריד קצת את האגו עם המשקלי עבודה כי זה יפחת ברגע שתעלה את הנפח באימון. וכן אני מתכוון שתעשה סוג של אימוני בילדינג (אבל בלי הקרקס של הדרופסט ודומיו. חזרה אחת לפני כשל)"

מעניין, באיזה אשכול זה כתוב?

הבעיה היא לא ב ss שמבוצע לפי הספר (בספר עצמו יש בערך 3 עמודים עם חוקים לגבי ביצוע התוכנית).
ברגע שלא נותנים 100% אז יש חלופות אחרות.
כאשר אתה מנסה לעלות 15 קילו בסקווט כל שבוע, נפח נוסף הוא מיותר אם אתה מתכנן לעלות רק 2.5 קילו בשבוע יש מקום לשלב.
בכל מקרה תוכנית אימון זה משהו שכדאי להתאים למתאמן ולא בהכרח להשתמש בתוכנית גנרית.

הרוב כאן ליפטרים לפי מה שידוע לי יכול להיות שאלו תוכניות שונות והם בטוחים שאתה בא לקבל ייעוץ לליפטינג..
אם אני מתאמן לפי טקסס או 531 או לינארית אני נחשב ליפטר?
כי חשבתי שפאוורליפטינג זה ספורט תחרותי, ועד כמה שידוע לי הרוב בפורום לא מתחרים.

אם אני מתאמן לפי טקסס או 531 או לינארית אני נחשב ליפטר?
כי חשבתי שפאוורליפטינג זה ספורט תחרותי, ועד כמה שידוע לי הרוב בפורום לא מתחרים.
אם אתה נכנס איתי עכשיו להגדרות סביר להניח שתנצח, כוונתי שאף אחד פה כמעט לא בילדר כולם הולכים למכון בשביל לדחוק כמה שיותר להרים כמה שיותר, לא בדיוק כדי להראות יותר טוב או לפתח גוף.. לאוו דווקא במובן התחרותי, בלי להכנס להגדרות אני בטוח שרוב האנשים פה שהולכים לכיוון ה"ליפטינג" לא בדיוק דואגים למראה שלהם, מכאן הסקתי שכנראה למפתחי גוף ולמרימי משקל יש תוכניות שונות ( או שלא..?)
אגב, סתם דוגמא כדי להחזיר לך באותו דבר שאתה אמרת..
אם אני 120 קילו 3 אחוז שומן אבל אני לא מתחרה.. אז אני לא בילדר לא ככה?

אף אחד פה לא נגד נפח אבל כולם פה בעד דבר אחד: להתאים את תוכנית האימונים לרמת המתאמן.

הבעיה היא שמרבית פותחי אשכולות ה-ab, abc וכו אלה חברה שעוד לא הגיעו אפילו ללחוץ משקל גוף או להסקביט חצי ממנו, והם מפרסמים פה תוכניות עם נפחים לא הגיוניים שלא יובילו אותם לשום דבר.
לכן התשובה הכי פופולרית בפורום היא: "זה יותר מידי נפח בישביל מתאמן ברמה שלך"
ולא בגלל שמישהו נגד נפח.

מתאמן בינוני מתקדם וכן הלאה יוסיפו בהדרגה נפח כדי להמשיך לשמור על ההתקדמות שלהם וזה בסדר גמור כשעושים את זה נכון.

פורום אימונים לא מתעסק בליפטינג, בשסיל זה יש את פורום powerlifting/weightlifting פורום אימונים מתעסק באימונים בכל צורותיהן, גם אם זה אימונים לפני צבא, או סתם אימונים לשמירה על אורח חיים בריא

פורום אימונים לא מתעסק בליפטינג, בשסיל זה יש את פורום powerlifting/weightlifting פורום אימונים מתעסק באימונים בכל צורותיהן, גם אם זה אימונים לפני צבא, או סתם אימונים לשמירה על אורח חיים בריא
פורום אימונים אכן מתעסק באימונים מכל צורותיהן או שזו לפחות ההגדרה של הפורום, אנשים בכל זאת נותנים עצות לפיתוח כוח ומפנים לתוכניות שמתאימות לכוח ו"ליפטרים" לעומת עיצוב ופיתוח הגוף. אני אומר את זה כי אני מסתכל מהצד בתור בן אדם שאין לו עניין בכוח ורואה את העצות שניתנות פה.

נערך לאחרונה:
אנשים בכל זאת נותנים עצות לפיתוח כוח ומפנים לתוכניות שמתאימות לכוח ו"ליפטרים" לעומת עיצוב ופיתוח הגוף
עצה, שתגרום לפיתוח כוח, בהכרח תביא לפיתוח מאסה.
זה די פשוט. התחזקת? מעולה! תנצל זאת לגדילה. כיצד? לאכול בהתאם ולנוח.
לא אכלת בהתאם ונחת? פשוט "בזבזת" פוטנציאל עודף לעלות במאסת שריר
זה ממש פשוט. כנראה שאתה חושב, ש"עיצוב" ו"פיתוח גוף" מושג בדרכים אחרות ושונות
בתור בן אדם שאין לו עניין בכוח
ודאי שיש לך עניין בכוח. לכל אחד צריך להיות עניין.
אם הוספת עוד סט או חזרות לבנץ' (או כל תרגיל אחר), זה גם אומר שהתחזקת. זה שלא בחרת להעלות משקל ולהישאר באותה כמו תהסטים והחזרות, זה כבר משהו אחר.

עצה, שתגרום לפיתוח כוח, בהכרח תביא לפיתוח מאסה.
זה די פשוט. התחזקת? מעולה! תנצל זאת לגדילה. כיצד? לאכול בהתאם ולנוח.
לא אכלת בהתאם ונחת? פשוט "בזבזת" פוטנציאל עודף לעלות במאסת שריר
זה ממש פשוט. כנראה שאתה חושב, ש"עיצוב" ו"פיתוח גוף" מושג בדרכים אחרות ושונות

ודאי שיש לך עניין בכוח. לכל אחד צריך להיות עניין.
אם הוספת עוד סט או חזרות לבנץ' (או כל תרגיל אחר), זה גם אומר שהתחזקת. זה שלא בחרת להעלות משקל ולהישאר באותה כמו תהסטים והחזרות, זה כבר משהו אחר.
אמרתי שאין לי עניין בכוח משמע, אין לי עניין בכוח.
אני הולך נטו למטרות עיצוב ובניה. אם על הדרך התחזקתי אני לא אתנגד אבל המטרה שלי היא לחלוטין לא להתחזק.
נצא מנקודת הנחה ש"ליפטרים" לא מבצעים יותר מ5 חזרות, תורם לעיבוי של השריר? לעומת כמות קצת יותר גבוהה?
תשווה בן אדם שעושה רק בנץ לעומת אחד שעושה בנץ רגיל חיובי שלילי ופרפר, של מי מביניהם יהיה יותר מעוצב? כי רוב העצות פה זה רק בנץ דדליפט סקוואט.. התחלת להתרגל לאימון? תוסיף סטים לאותם תרגילים! חלילה להוסיף עוד תרגיל אחר מצטער אבל אלו עצות לתחום הליפטינג נטו, אני בעצם מדבר פה עם ליפטרים כל מי שטרח להגיב לי הוא בכיוון של ליפטינג..

נערך לאחרונה:
אמרתי שאין לי עניין בכוח משמע, אין לי עניין בכוח.
אני הולך נטו למטרות עיצוב ובניה. אם על הדרך התחזקתי אני לא אתנגד אבל המטרה שלי היא לחלוטין לא להתחזק.
נצא מנקודת הנחה ש"ליפטרים" לא מבצעים יותר מ5 חזרות, תורם לעיבוי של השריר? לעומת כמות קצת יותר גבוהה?
תשווה בן אדם שעושה רק בנץ לעומת אחד שעושה חיובי שלילי ופרפר, של מי מביניהם יהיה יותר מעוצב? כי רוב העצות פה זה רק בנץ דדליפט סקוואט.. התחלת להתרגל לאימון? תוסיף סטים לאותם תרגילים! חלילה להוסיף עוד תרגיל אחר מצטער אבל אלו עצות לתחום הליפטינג נטו, אני בעצם מדבר פה עם ליפטרים כל מי שטרח להגיב לי הוא בכיוון של ליפטינג..
אני בילדר בנשמה 😃 או לפחות ככה רואה את עצמי. ההתקדמות הכי טובה שראיתי מבחינה ויזואלית ומדידת היקף היד הייתה כאשר עשיתי טקסס . התאמנתי המון שנים. מגיל בערך 23 כיום מתקרב ל 30. בשנתיים האחרונות התקדמתי וגדלתי יותר מבכל 5 השנים הראשונות. שדווקא בהם היה לי פוטנציאל יותר גבוהה אם זה מבחינת נטו גיל. וגם אורך חיים אחר.

בשביל לגדול אתה צריך progress over time. אם זה להוסיף תרגיל ואם זה להוסיף סט או חזרה או משקל. כאשר אתה עושה נגיד בנץ 120 קילו ל 5 חזרות מאוד מאוד קשה פתאום לקפוץ ל 6 חזרות. אבל להוסיף 2.5 קילו יותר קל. כנל גם להוסיף סט.

כל אלו שעושים בנץ בכל הזויות לא בדיוק יודעים איך החזה בנוי. השריר הוא אותו שריר. זה שאתה עושה בשיפוע אתה בעצם אומר אני יערב פחות שריר בביצוע התרגיל. זה אולי נחמד למפתחי גוף ברמה מאוד גבוהה. שצריכים שיהיה פרופורציה מאוד מסויימת ומעדיפים שהחזה לא יגדל כולו אלה רק בחלק מסויים. בתור מתאמן רגיל אין לך טעם לעשות זאת. עדיף לערב כמה שיותר מסת שריר לצורך גדילה מקסימלית.

אין כזה דבר שריר שהתרגל לתרגיל. שריר זה שריר. הוא לא חכם אין לו רצונות או מחשבות. האנשים היחידים שאומרים את זה זה אלו שעושים חודש בבץ 60 קילו ואז אחרי שזה כבר קל להם אומרים צריך להחליף תרגיל כי אני לא מרגיש את השריר.

לסיכום אף אחד פה לא נגד נפח כמו שלוטם אמר, צריך להיות מותאם לרמה שלך. אין סיבה למישהו שעושה בקושי בנץ 60 לעשות 10 סטים של 10 חזרות. זה לא יקדם אותו בטווח הרחוק.
יש הרבה תוכניות "ליפטינג" שיש בהם מספיק נפח. במיוחד שברובם תמיד מומלץ להוסיף נפח לשבלונה הבסיסית.

כמו כן ההבדל הוא שתוכנית מורכבת מדברים כמו תכנון נכון של תרגילים. מדידת התקדמות כמו לדעת מתי לעלות משקל או לעשות ריסט. לרוב התוכניות שאנשים פה באים זה רשימת מקולות של תרגילים שאין להם מושג איך ולמה הם כתובים ככה (כאשר לרוב הם באמת כאלו רשימת מכולות) שפרט לתרגילים וחזרות לא כתוב כלום.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית