הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תרגילים מורכבים בחזרות של 10

נירו1

משתמש מתחיל
6
0
נק' מוניטין:
0
6
0
אני מתאמן לא חדש ולא וותיק מנוסה בהמון תוכניות לאחרונה מרגיש עלייה במשקלים והיפרטרופיה יותר טובה בחזרות של 10 בסקוואט ובנצ' לא מדבר על דד ליפט כרגע אני מתחמק מתרגיל זה מסיבות אישיות שלא יכנס לזה כרגע. בטח תשאלו מה המטרה שלי אז המטרה היא כמובן לגדול ולהתחזק אני בתכנית FBW-A שעד עכשיו חודש וחצי מרגיש מעולה בחזרות של 10 בתרגילים שאני מדבר עליהם ועולה במשקלים כל שבוע שבועיים.
אשמח לעוד עצות המלצות וכו' שבוע טוב.

אם אתה מרגיש מתקדם והתוכנית עובדת לך טוב ואתה משיג את המטרות שלך?!
כל הכבוד לך תמשיך ככה ותתן בראש.

• פותח/ת השרשור
אם אתה מרגיש מתקדם והתוכנית עובדת לך טוב ואתה משיג את המטרות שלך?!
כל הכבוד לך תמשיך ככה ותתן בראש.

תודה רבה גבר

ב5-6 חזרות ההתקדמות שלך הייתה מהירה וטובה יותר, והיית מגיע למשקלים גבוהים יותר.

אני עולה במשקלים בחזרות של 10 כל שבוע לא רואה סיבה למה לחזור שוב לחזרות של 5-6.
כי הדגש במטרה שלי היא היפרטרופיה 10 חזרות היא הדרך הטובה ביותר.

תודה רבה גבר

זאת לא בהכרח הדרך הטובה ביותר אבל אם ניסית טווח של 5-6 ונוכחתה לגלות שטווח של 10 חזרות עובד עלייך טוב יותר אז לך על זה.
אבל תנסה לשלב מידי פעם אימוני עצימות בכל זאת, זאת ההמלצה שלי.

אולי כי התחלת לאכול?
המטרה שלי זה היפרטרופיה ובבנצ עם מוט לא עובר ת 5 חזרות
אחרי זה מביא בנצ עם דאמבלס לטווח של 10-15

זה דבר שגוי לטעון
תקן אותי אם אני טועה דניאל אבל כשהמטרה היא היפרטרופיה צריך לפגוע בכל הטווחי חזרות כולל חזרות כבדות ועצימות
לכן עובדים כבד בתרגילים המורכבים ולאחר מכן מפמפמים תרגילי עזר

תקן אותי אם אני טועה דניאל אבל כשהמטרה היא היפרטרופיה צריך לפגוע בכל הטווחי חזרות כולל חזרות כבדות ועצימות
לכן עובדים כבד בתרגילים המורכבים ולאחר מכן מפמפמים תרגילי עזר
זה מעבר לטווח חזרות.

גם תרגיל מורכב אפשר להחליט לפמפם, ולעבוד "כבד" בתרגיל מבודד.

העיקר הוא מתן עומס פרוגרסיבי והתקדמות בנפח (שזה אומר העלאת משקלי העבודה במעלה הראשונה, ולאחר מכן את ההתחזקות ננתב להעלאת סטים ו/או חזרות).

ככל שיותר מפרקים משתתפים בתנועה, כך נוח יותר להתמודד עם משקל כבד ועומס מוגבר. לבצע RM3 בסקוואט או דדליפט, למשל, יהיה נוח ויעיל יותר מאשר כפיפת מרפקים.

אז כך נוצר מצב בו משתדלים לבצע עצימות גבוהה בתרגילים הרב-מפרקיים, בזמן שבמבודדים ניתן להפחית את העצימות לטובת נפח גבוה יותר

זה לא באמת מעניין באיזה חזרות אתה עובד, אתה יכול גם לעבוד ב-15, מה שמעניין זה האם אתה מצליח להתקדם בעומסים באופן קבוע ולאורך זמן, ואם אתה עושה זאת שבועית אז תן לי לבשר לך שאתה אכן מתקדם.

אם אפשר לקבל קצת יותר פרטים עליך נוכל לתת לך ייעוץ טוב יותר, גיל, גובה, משקל, ומהם משקלי העבודה שלך בתרגילים המורכבים?
כמו שדניאל כתב לך, זה הנחה שגויה.

כמו שדניאל כתב לך, זה הנחה שגויה.
מה יש לך להגיד על התגובה של משה?

"הגיע הזמן להפסיק לעשות SS ולעבור למשהו עם נפח גבוה יותר ועצימות בינונית. יותר סטים, יותר חזרות (מגוונות 5-12) ותרגילים שונים. אני יודע שאני מנפץ אולי בועה שממחזרים בפורום אבל לדעתי SS זה תוכנית גרועה כמעט לכל מטרה. כן אפשר לגדול בה, אבל אפשר לגדול בתוכניות אחרות הרבה יותר (כנראה. דעתי בלבד).
נסה לעשות AB מפוצל ותוריד קצת את האגו עם המשקלי עבודה כי זה יפחת ברגע שתעלה את הנפח באימון. וכן אני מתכוון שתעשה סוג של אימוני בילדינג (אבל בלי הקרקס של הדרופסט ודומיו. חזרה אחת לפני כשל)""
הוא טוען שאין טעם לSS מדכאו וטקסס,
וצריך לעשות תכנית AB או FBW רגילה עם יותר נפח ועצימות יותר נמוכה

מה יש לך להגיד על התגובה של משה?

"הגיע הזמן להפסיק לעשות SS ולעבור למשהו עם נפח גבוה יותר ועצימות בינונית. יותר סטים, יותר חזרות (מגוונות 5-12) ותרגילים שונים. אני יודע שאני מנפץ אולי בועה שממחזרים בפורום אבל לדעתי SS זה תוכנית גרועה כמעט לכל מטרה. כן אפשר לגדול בה, אבל אפשר לגדול בתוכניות אחרות הרבה יותר (כנראה. דעתי בלבד).
נסה לעשות AB מפוצל ותוריד קצת את האגו עם המשקלי עבודה כי זה יפחת ברגע שתעלה את הנפח באימון. וכן אני מתכוון שתעשה סוג של אימוני בילדינג (אבל בלי הקרקס של הדרופסט ודומיו. חזרה אחת לפני כשל)""
הוא טוען שאין טעם לSS מדכאו וטקסס,
וצריך לעשות תכנית AB או FBW רגילה עם יותר נפח ועצימות יותר נמוכה
יותר חזרות לוא דווקא אומר יותר נפח, נפח הוא הכרחי להתקדמות, השאלה שנשאלת זה כמה נפח, SS זו תכנית למתחילים, לא למתאמנים בינוניים, לכן היא בעלת נפח נמוך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית