הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר שאלה בנוגע לחוזק שריר.

• פותח/ת השרשור Asaf92
  • פורסם בתאריך

Asaf92

משתמש מתחיל
5
0
נק' מוניטין:
0
5
0
היי חבר'ה,
אני בן 24, מתאמן כ5-6 ימים בשבוע.
להערכתי אני בסביבות ה14 אחוזי שומן ואני מנסה לרדת לכיוון 10%.
השאלה שלי היא - מה הפער בעצם, בין אם אני בחיטוב לאם אני בעליית מסת שריר מבחינת חיזוק השרירים?
כלומר, אם אהיה במאזן קלורי שלילי, ההיגיון אומר שלא אוכל להתחזק כאם הייתי עולה במסה נכון? האם יהיה פער גדול בחוזק?
מקווה שהבנתם את השאלה שלי, כי לא ראיתי שהיא נשאלה כאן. פחות אכפת לי להיות לגדול, הייתי מעדיף להישאר בגודל שלי עכשיו ולהיות רק חזק כמשהו גדול.(אני יודע שזה לא נשמע הגיוני אבל החלטתי לשאול בכל זאת)
תודה.

אתה מתכוון כמה הבדל יהיה לך בכח אם תרד במשקל?
זה תלוי בזמן שתעשה את הירידה, תרד מהר ירד גם הכח מהר, תרד לאט הוא ירד לאט ואפילו ישאר בחלק מהתרגילים

כלומר, אם אהיה במאזן קלורי שלילי, ההיגיון אומר שלא אוכל להתחזק כאם הייתי עולה במסה נכון?
נכון.
האם יהיה פער גדול בחוזק?
פער בקצב ההתחזקות? יהיה. בכמה זה קשה לענות כי זה תלוי בגודל הגרעון הקלורי, ברמה שלך בתור מתאמן (מתאמן מתחיל כנראה יוכל להתחזק במאזן קלורי שלילי הרבה יותר ממתאמן מתקדם שרוב הסיכויים דווקא ייחלש), בתכנית אימונים שלך ובגנטיקה.

• פותח/ת השרשור
אוקיי, זו התשובה שחיפשתי
תודה רבה

עריכה -
אגב, אני רואה הרבה מתאמנים חטובים שיש להם מסה די גדולה, אחרי שהם התחטבו הם על מאזן קלורי ניטרלי נכון?
ועוד שאלה, לטווח הארוך לא תהיה ירידה במסה? גם אם המאזן הקלורי ניטרלי? (״תחזוקה״).
תודה

נערך לאחרונה:
אוקיי, זו התשובה שחיפשתי
אגב, אני רואה הרבה מתאמנים חטובים שיש להם מסה די גדולה, אחרי שהם התחטבו הם על מאזן קלורי ניטרלי נכון?
ועוד שאלה, לטווח הארוך לא תהיה ירידה במסה? גם אם המאזן הקלורי ניטרלי? (״תחזוקה״).
תודה

אתה לא יכול להתחטב על מאזן קלורי נטרלי. מתחטבים על מאזן קלורי שלילי.
האנשים שאתה מדבר עליהם כנראה עברו מספיק תקופות של מסה-חיטוב כדי ליצור את היחס שאתה רואה בין שריר לשומן.

בכל תקופת מסה אתה אמור לעלות בשריר עם עליה מינימלית בשומן ובכל תקופת חיטוב אתה אמור לרדת בשומן עם ירידה מינימלית בשריר.
אחרי שעושים מספיק תקופות כאלה היחס בין השריר לשומן כל כך טוב שגם בתקופת מסה אתה נראה מחוטב יחסית.

• פותח/ת השרשור
התכוונתי שאם הם הגיעו לאחוז שומן נמוך, נניח 8%, והם יהיו על מאזן ניטרלי, הם ישארו כמו שהם? (בלי ירידת מסת שריר?)

Back
למעלה תחתית