הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון עם איזה משקלים סיימתם טקסס

The Blast

משתמש משקיע
6,179
6,198
נק' מוניטין:
19,428
6,179
6,198
Home
רציתי לשמוע עם איזה משקלים בכללי סיימתם את טקסס
סקוואט בנץ ודדליפט

סקוואט- 190 לחמש
בנץ'- 107.5 לחמש (והיה לי עוד הרבה, חטפתי פציעה)
דדליפט- 230 לחמש (262.5 לסינגל)

מה מטרת השאלה? אצל מישהו זה יכול להיות תוכנית שנייה ואצל אחר חמישית..

מה זה "לסיים טקסס"?
השאלה הנכונה יותר הייתה יכולה להיות עם איזה משקלים התחלתם תוכנית שמבוססת על התקדמות דו שבועית / תלת שבועית / חודשית.
טקסס, כמו גם SS, זו תוכנית שבפועל עושים יותר מפעם אחת, כי העולם לא מושלם. מכל מיני סיבות מפסיקים וחוזרים, אם זה כי מחטבים, או כי נפצעים, או כי נולד לך ילד, או כי יש עומס בעבודה וכו'.
לרקורד, כמעט תמיד "מסיימים טקסס" לא מסיבות של מיצוי התוכנית באמת, אלא מסיבות של "אני רוצה לחטב" / "זה כבר נהיה קשה מידי" וכו' וכו'.

לצורך העניין, בפעם האחרונה שחזרתי להתאמן אחרי הפסקה עשיתי SS ו"סיימתי אותה" עם סקוואט בערך 170 ל3X5. אתה חושב שזה אומר משהו? לדעתך מתאמן מתחיל עם גנים כמו שלי יכול לעשות SS ולעלות רצוף מ50 ק"ג ל-170 ק"ג? לא, זה לא אומר את זה. אלה משקלים שהיו לי כבר.
לכן השאלה הנכונה היא מתי התחלתם תוכנית של התקדמות חודשית למשל, ולא כמה הרמתם כש"סיימתם" את טקסס מת'וד.

ודבר נוסף,
כמעט כל האנשים שמתחילים להריץ סמולוב או קורטה לא באמת צריכים תוכניות כאלה, וזה שהם "סיימו" את טקסס ממש לא אומר שהם מיצו אותה. ככה שגם מהאנשים האלה אין שום נתון רלוונטי שאפשר להסיק. בני 25 עם סקוואט 125 עושים סמולוב בכל סניף קרוספיט ממוצע. אתה באמת חושב שאפשר להסיק מזה משהו רלוונטי? ממש לא.

ולסיכום,
אם עשית טקסס מת'וד פעם אחת בלבד - לא מיצית אותה, וזה לא מעניין מה משקלי העבודה שלך שהם גם ככה קשורים רק בעקיפין לרמת המתאמן שאתה (=לקצב ההתקדמות שלך).

כשמדברים על SS זה לרוב מדובר על הפעם הראשונה שמבצעים אותה לבניית כוח, אז זה כן לגטימי במידה מסויימת.בפעמים הבאות זה לרוב כדי "back to buisness" ולא התקדמות מסויימת.
אבל כמו שכבר אמרתי, לא הבנתי מה מטרת השאלה בהקשר של טקסס.

כשמדברים על SS זה לרוב מדובר על הפעם הראשונה שמבצעים אותה לבניית כוח, אז זה כן לגטימי במידה מסויימת.בפעם הבאות זה לרוב כדי "back to buisness" ולא התקדמות מסויימת.
אבל כמו שכבר אמרתי, לא הבנתי מה מטרת השאלה בהקשר של טקסס.
אתה רק שוכח שכמעט תמיד אנשים מפסיקים את הSS הראשונה שלהם לא בגלל שום דבר שקשור ליכולת שלהם להמשיך להתקדם. הם רוצים לחטב, או שזה קשה מידי, או שהם נפצעו, או שהם רוצים לחזור ל60 ק"ג כדי לעבוד על הטכניקה כי מישהו בפורום אמר להם שבדדליפט הם מרימים עם הגב ולא עם הרגליים, וכו' וכו'.

מה זה "לסיים טקסס"?
השאלה הנכונה יותר הייתה יכולה להיות עם איזה משקלים התחלתם תוכנית שמבוססת על התקדמות דו שבועית / תלת שבועית / חודשית.
טקסס, כמו גם SS, זו תוכנית שבפועל עושים יותר מפעם אחת, כי העולם לא מושלם. מכל מיני סיבות מפסיקים וחוזרים, אם זה כי מחטבים, או כי נפצעים, או כי נולד לך ילד, או כי יש עומס בעבודה וכו'.
לרקורד, כמעט תמיד "מסיימים טקסס" לא מסיבות של מיצוי התוכנית באמת, אלא מסיבות של "אני רוצה לחטב" / "זה כבר נהיה קשה מידי" וכו' וכו'.

לצורך העניין, בפעם האחרונה שחזרתי להתאמן אחרי הפסקה עשיתי SS ו"סיימתי אותה" עם סקוואט בערך 170 ל3X5. אתה חושב שזה אומר משהו? לדעתך מתאמן מתחיל עם גנים כמו שלי יכול לעשות SS ולעלות רצוף מ50 ק"ג ל-170 ק"ג? לא, זה לא אומר את זה. אלה משקלים שהיו לי כבר.
לכן השאלה הנכונה היא מתי התחלתם תוכנית של התקדמות חודשית למשל, ולא כמה הרמתם כש"סיימתם" את טקסס מת'וד.

ודבר נוסף,
כמעט כל האנשים שמתחילים להריץ סמולוב או קורטה לא באמת צריכים תוכניות כאלה, וזה שהם "סיימו" את טקסס ממש לא אומר שהם מיצו אותה. ככה שגם מהאנשים האלה אין שום נתון רלוונטי שאפשר להסיק. בני 25 עם סקוואט 125 עושים סמולוב בכל סניף קרוספיט ממוצע. אתה באמת חושב שאפשר להסיק מזה משהו רלוונטי? ממש לא.

ולסיכום,
אם עשית טקסס מת'וד פעם אחת בלבד - לא מיצית אותה, וזה לא מעניין מה משקלי העבודה שלך שהם גם ככה קשורים רק בעקיפין לרמת המתאמן שאתה (=לקצב ההתקדמות שלך).
אני רוצה שתבהיר לי משהו קטן ברשותך:
למתאמן שמוגבל מבחינת שינה/תזונה/עבודה.
ולא מצליח לעלות משקלים מאימון לאימון בSS.
האם לדעתך צריך לעבור לתכנית המבוססת על התקדמות שבועית(לינארית/טקסס)
או להשאר בתכנית SS רק עם התקדמות יותר נמוכה במשקלי עבודה?

אני רוצה שתבהיר לי משהו קטן ברשותך:
למתאמן שמוגבל מבחינת שינה/תזונה/עבודה.
ולא מצליח לעלות משקלים מאימון לאימון בSS.
האם לדעתך צריך לעבור לתכנית המבוססת על התקדמות שבועית(לינארית/טקסס)
או להשאר בתכנית SS רק עם התקדמות יותר נמוכה במשקלי עבודה?
בגלל שלהתחזק זה הדבר הכי חשוב שאתה יכול לעשות בשביל הגוף שלך אם הכוח שיש לך הוא רק מה שיש לך באופן טבעי, והגוף שלך אמור להיות חשוב לך - אני מציע להשיג דרך לעשות את הדברים כמו שצריך לפחות במשך התוכנית הראשונה (SS). ככל שאתה יותר חזק זה פחות חשוב להיות עוד יותר חזק (מבחינה בריאותית ותפקודית ההבדל בין הסקוואט 50 שיש לך באופן טבעי ל-150 שיש לך אחרי SS משמעותית חשוב יותר מההבדל בין 150 ל-250) ולכן אני אמליץ לכל אדם בעולם לעשות לפחות את החלק הזה.

אבל אני יודע שלאנשים לא באמת איכפת מהגוף שלהם בשביל לתכנן את החיים שלהם תוך התחשבות בזה, אז אם תדחק אותי לפינה אני בסופו של דבר אגיד לך שעדיף לעשות SS ולהתקדם בקצב אטי יותר. להתחיל ב+2.5 במקום ב+5, מההתחלה. בשלב מוקדם יותר לעבור לדדליפט פעם בשבוע במקום כל שני אימונים. בשלב מוקדם יותר לעבור לסקוואט קל באימון שבאמצע. בשלב מוקדם יותר לעבור למיקרו-לואדינג בלחיצות. וכו' וכו'.

אבל אם סדר העדיפויות שלך לא כולל להשקיע חצי שנה מהחיים שלך שיעשו לגוף שלך פלאים לנצח, ב-6 שעות שבועיות במכון + לאכול ולישון כמו שצריך, אז או שאתה ממש לא מבין את המשמעות של השינויים הבלתי הפיכים שעלייה בכוח מחוללת בגוף שלך (במיוחד ברמת המתאמן המתחיל - כפי שכבר ציינתי - ככל שיותר מתחיל - השינויים משמעותיים יותר), או שאתה ממש לא מסוג האנשים שיש לי מוטיבציה לתת להם עצות.

מניח שלא אהבת את התשובה, אבל זה מה שיש לי להגיד על השאלה הזו, שבדרך כלל נשאלת על ידי אנשים שלא רואים הרבה מעבר למה שהחברה מצפה מהם לעשות, שיש להם קרוב לאפס תשוקה בנוגע לנושא עליו הם שואלים, והם גם ככה לא יקשיבו לתשובה שהם מקבלים.

אתה רק שוכח שכמעט תמיד אנשים מפסיקים את הSS הראשונה שלהם לא בגלל שום דבר שקשור ליכולת שלהם להמשיך להתקדם. הם רוצים לחטב, או שזה קשה מידי, או שהם נפצעו, או שהם רוצים לחזור ל60 ק"ג כדי לעבוד על הטכניקה כי מישהו בפורום אמר להם שבדדליפט הם מרימים עם הגב ולא עם הרגליים, וכו' וכו'.
נו אז מה?

אז הנתון שמקבלים מהתשובה של השאלה לא יכול לתת שום קו מנחה למי ששואל כדי לדעת איפה הוא עומד ביחס לאחרים / לאילו תוצאות לצפות (פלוס מינוס).

למה זה לא קו מנחה? הם לא אנשים?
לדעתי זה נותן קו מנחה מעולה, אנשים לא מגיעים עם התוכנית הזו רחוק, אבל לרוב האנשים האלו גם לא מגיעים רחוק באימונים בכללי.
האלו שיתנו את הכל, יקבלו את הכל. אבל זה די common sense להבין את זה , לא?
אין למה לצפות, תשקיע= תרוויח, לא תשקיע= אל תצפה לתוצאות מדהימות.

למה זה לא קו מנחה? הם לא אנשים?
לדעתי זה נותן קו מנחה מעולה, אנשים לא מגיעים עם התוכנית הזו רחוק, אבל לרוב האנשים האלו גם לא מגיעים רחוק באימונים בכללי.
האלו שיתנו את הכל, יקבלו את הכל. אבל זה די common sense להבין את זה , לא?
אין למה לצפות, תשקיע= תרוויח, לא תשקיע= אל תצפה לתוצאות מדהימות.
זה לא נותן שום קו מנחה ברמה הפיזיולוגית. אם אתה תקוע בסקוואט 95 ורואה שהממוצע באמת מסיימים ב-95 אתה עלול להסיק שזה בסדר ואתה פשוט בממוצע במקום להתחיל לחפש פתרונות ללמה אתה תקוע.
ואותו דבר להיפך, אם הגעת ל115 וקשה לך ואתה רואה שהממוצע עומד על 95, אתה תחשוב שאתה סופרמן ובנוסף כשזה יהיה לך כבר ממש ממש קשה אתה פשוט תקבל את זה שזה הגיוני שזה ה"סף" שלך ולכן תתקדם פחות.

אין מה לעשות עם הנתון הזה של מה הסקוואט הממוצע שאנשים מסיימים איתו SS פעם ראשונה, כי שוב, הם לרוב לא מסיימים אותה מסיבות של מיצוי התוכנית. אז אם אתה רוצה לדעת כמה הסקוואט הממוצע שיהיה לך אם לא תמצה את התוכנית, סבבה לך. אבל השאלה הזו נשאלת על מנת להעריך למה תגיע במידה ותמצה את התוכנית, ואין נתון כזה כי שוב, רוב מסיימי התוכנית לא מסיימים אותה עקב מיצוי מלא.

.

אבל אני יודע שלאנשים לא באמת איכפת מהגוף שלהם בשביל לתכנן את החיים שלהם תוך התחשבות בזה, אז אם תדחק אותי לפינה אני בסופו של דבר אגיד לך שעדיף לעשות SS ולהתקדם בקצב אטי יותר. להתחיל ב+2.5 במקום ב+5, מההתחלה. בשלב מוקדם יותר לעבור לדדליפט פעם בשבוע במקום כל שני אימונים. בשלב מוקדם יותר לעבור לסקוואט קל באימון שבאמצע. בשלב מוקדם יותר לעבור למיקרו-לואדינג בלחיצות. וכו' וכו'.

.
ת'אמת שכל הקטע של הפסיכולוגיה שמאוד חשוב לפחות בתקופה הראשונית להשקיע מאוד היו משכנעים ואני בעד
ועקבתי אחרי הרבה הודעות שלך בתקופה שהיית יחסית פעיל ולמדתי המון.
אך משום מה הדיון שהיה לך עם @White Walker הכי זכור לי על העניין של הפלוס 500 והפלוס שגדל ל1000. ובעלייה של קילו בשבוע אתה לא תעלה יותר בשומן מאשר עלייה של חצי קילו בשבוע. לצערי אני לא מסכים עם הגישה הזאת , גם עם ניסיון על עצמי וגם ניסיון של אחרים יכול להגיד לך שבפלוס גדול אנשים עולים יותר בשומן.
והנה אמנם אתה תצחק עליי עכשיו כי יש לי רק 102.5 סקוואט ובתאכלס אני אמור לסיים את הSS על 140 לפחות. אבל עם פלוס של 400-500 אין לי כבר אפשרות להתקדם ב2.5 קילו בסקוואט כל אימון.
אבל אני חושב שקיבלתי ממך את התשובה שרציתי למרות שמייק רוזנר טוען שטקסס או לינארית עדיפות על SS כשלא מצליחים להתקדם עקב התאוששות נמוכה.

זה נחמד, רק שלא שמת לב שאמרתי שלא עולים הרבה יותר באחוזים. כמובן שמדובר על מצב בו אתה גם מתאמן ולכן מתקדם רציף יותר מפלוס 500. בטוטאל בוודאי שכן עולים יותר. הנקודה שלי הייתה שלאכול 500 רק מאט את התהליך, לא עושה אותו יותר יעיל. ואפילו ניסיתי לתת אילוסטרציה שזה כמו במס הכנסה, כלומר שאחוזי השומן שיבנו מהקלוריה ה800 יהיו גבוהים יותר מאחוזי השומן שיבנו מהקלוריה ה500. אבל שזה זניח כשמדובר על פלוס 1000 לשחיפים, במיוחד כשמדובר גם על התקדמות משמעותית מהירה יותר במשקלי העבודה שכמובן מטה את אחוזי מסת השריר שנבנית מתוך הטוטאל, צפונה.
אבל זה בסדר אתה יכול ומוזמן להכניס לי מילים לפה, אתה לא תהיה היחיד, זה מתקבל בברכה.

ואני לא צוחק על אנשים כי הסקוואט שלהם נמוך משלי. מצטער לאכזב אותך. ואתה לא אמור להתקדם ב2.5 ק"ג כל אימון כשאתה על 102.5. אבל זה בסדר אתה יכול גם להכניס מילים לספר של ריפטו על SS, גם בזה אתה לא תהיה היחיד וגם זה יתקבל בברכה.

ומייק טוען הרבה דברים שאני לא מסכים איתם, לא יודע אם זה חדש לך.

245X3 סקוואט. עליתי מ225 בקפיצות של 5 קג לשבוע.
לאחר מכן קפצתי ב7.5 ל252 והצלחתי רק דאבל. שם החלטתי לסיים את התכנית כי החלטתי שמיציתי (בורות מוזרה).

250X3 דדליפט. לא התקדם כמעט בתכנית.
סיימתי ss על 217X5 (כשהסקוואט התקדם כ65 ק"ג).

180 בנצ'

לא הרבה זמן אחרי זה נפצעתי ועד היום אני חצי נכה.

זה נחמד, רק שלא שמת לב שאמרתי שלא עולים הרבה יותר באחוזים. כמובן שמדובר על מצב בו אתה גם מתאמן ולכן מתקדם רציף יותר מפלוס 500. בטוטאל בוודאי שכן עולים יותר. הנקודה שלי הייתה שלאכול 500 רק מאט את התהליך, לא עושה אותו יותר יעיל. ואפילו ניסיתי לתת אילוסטרציה שזה כמו במס הכנסה, כלומר שאחוזי השומן שיבנו מהקלוריה ה800 יהיו גבוהים יותר מאחוזי השומן שיבנו מהקלוריה ה500. אבל שזה זניח כשמדובר על פלוס 1000 לשחיפים, במיוחד כשמדובר גם על התקדמות משמעותית מהירה יותר במשקלי העבודה שכמובן מטה את אחוזי מסת השריר שנבנית מתוך הטוטאל, צפונה.
אבל זה בסדר אתה יכול ומוזמן להכניס לי מילים לפה, אתה לא תהיה היחיד, זה מתקבל בברכה.

ואני לא צוחק על אנשים כי הסקוואט שלהם נמוך משלי. מצטער לאכזב אותך. ואתה לא אמור להתקדם ב2.5 ק"ג כל אימון כשאתה על 102.5. אבל זה בסדר אתה יכול גם להכניס מילים לספר של ריפטו על SS, גם בזה אתה לא תהיה היחיד וגם זה יתקבל בברכה.

.
לא התכוונתי להכניס מילים,עכשיו שהבהרת את עצמך אני מבין למה התכוונת. וכמו שאמרת זה באמת זניח,אבל אני שמתי לעצמי מטרה אחרי הסייקל הקודם של הSS שבו עליתי משקלי עבודה באופן מהיר וגם באחוזי שומן ,שאני לא חורג מהפלוס 500 ועלייה של 400 גרם בשבוע ובמטרה הזאת בנתיים אני עומד. יכול להיות שאני טועה אבל אני הולך אחרי האמת שלי.
עכשיו אני לא רוצה לסטות מהנושא של הדיון , כרגע החומר שיש לי על הSS זה המעקב אחרי ההודעות הישנות שלך בפורום והמאמר הישן של הSS שאלות ותשובות" אמנם קניתי תספר מאמזון אבל האנגלית שם ברמה מאוד גבוהה בשבילי.
אז על קצה המזלג , בכמה צריך להתקדם עם תקועים על 102.5 סקוואט שמשלבים אימון קל באמצע השבוע?
ומה זה המיקרולאדוינג בלחיצות? מעולם לא נתקלתי בדבר הזה .

לא התכוונתי להכניס מילים,עכשיו שהבהרת את עצמך אני מבין למה התכוונת. וכמו שאמרת זה באמת זניח,אבל אני שמתי לעצמי מטרה אחרי הסייקל הקודם של הSS שבו עליתי משקלי עבודה באופן מהיר וגם באחוזי שומן ,שאני לא חורג מהפלוס 500 ועלייה של 400 גרם בשבוע ובמטרה הזאת בנתיים אני עומד. יכול להיות שאני טועה אבל אני הולך אחרי האמת שלי.
עכשיו אני לא רוצה לסטות מהנושא של הדיון , כרגע החומר שיש לי על הSS זה המעקב אחרי ההודעות הישנות שלך בפורום והמאמר הישן של הSS שאלות ותשובות" אמנם קניתי תספר מאמזון אבל האנגלית שם ברמה מאוד גבוהה בשבילי.
אז על קצה המזלג , בכמה צריך להתקדם עם תקועים על 102.5 סקוואט שמשלבים אימון קל באמצע השבוע?

מיקרולואודינג זה כשאתה מעלה את המשקל בלחיצות עם פלטות יותר קטנות מ1.25
לרוב המכונים אין פלטות של חצי/קילו אז משחקים עם כמות הסוגרים על המוט.

בפלוס גדול אנשים עולים יותר בשומן.
זה אומנם משתנה מאדם לאדם ויש שיגיבו יותר או פחות טוב מבחינה מטאבולית אבל מנסיוני האישי, המצב אכן היה כך.
אם כי לא ב SS או בטקסס (ששם הייתי בפלוס של 500 ולא השמנתי מעבר למידה הרצויה), אלא כשהתחלתי להתכונן לתחרות ועבדתי במתכונת שונה. (והפלוס גם גדל כמובן)

סיימתי בגלל פציעה. אם לא הייתי נפצע ככל הנראה שהייתי יכול להוסיף עוד בסבב הזה. לא יודע אם עוד הרבה אבל לדעתי היה לי לתת עוד 10 קילו לסקוואט ולבנץ' ועוד 20 לדדליפט.
סקוואט 180 ל5 ו210 לסינגל
בנץ' 117.5 ל5
דדליפט 192.5 ל5
פרס 80 ל5

וכמו @the Raccoon גם אני עד היום חצי נכה.

השאלה הזאת הייתה אולי רלוונטית אם היית נותן יותר תנאים, לדוגמא, "עם איזה משקלים סיימתם את הטקסס הראשון שלכם, באיזה משקל גוף ומה היה וותק האימונים שלכם".
יש הבדל בין מישהו שסיים טקסס במשקל גוף 60 אחרי שנתיים בחדר כושר לעומת מישהו שסיים טקסס במשקל גוף 110 אחרי 5 שנים.

למרות שאם מטרת השאלה היא לבדוק למי יש ארוך יותר אני זורם 😉

נערך לאחרונה:
סיימתי בגלל פציעה. אם לא הייתי נפצע ככל הנראה שהייתי יכול להוסיף עוד בסבב הזה. לא יודע אם עוד הרבה אבל לדעתי היה לי לתת עוד 10 קילו לסקוואט ולבנץ' ועוד 20 לדדליפט.
סקוואט 180 ל5 ו210 לסינגל
בנץ' 117.5 ל5
דדליפט 192.5 ל5
פרס 80 ל5

וכמו @the Raccoon גם אני עד היום חצי נכה.

השאלה הזאת הייתה אולי רלוונטית אם היית נותן יותר תנאים, לדוגמא, "עם איזה משקלים סיימתם את הטקסס הראשון שלכם, באיזה משקל גוף ומה היה וותק האימונים שלכם".
יש הבדל בין מישהו שסיים טקסס במשקל גוף 60 אחרי שנתיים בחדר כושר לעומת מישהו שסיים טקסס במשקל גוף 110 אחרי 5 שנים.

למרות שאם מטרת השאלה היא לבדוק למי יש ארוך יותר אני זורם 😉

מסכים.

בעיקרון גם אני סיימתי טקסס בשביל להתחטב, והיה עוד לאן לשפר.
בעיקרון משקל גוף 76.
סקוואט 165 ל5 (לא ניסתי יותר)
בנצ 110 ל3
דדליפט סומו 175 ל3 (לא ניסתי יותר)
פרס איפשהו סביב ה75 ל5

מה שמשנה הוא כמה אתה מתקדם לאורך זמן, ולא כמה סיימת תוכנית כזאת או אחרת.
יש הבדל בין מישהו ששוקל 70 למישהו ששוקל 100.
יש הבדל בין מישהו שנראה אחלה ונשאר באחוזי שומן 15-18 לבין מישהו שאכפת רק ממשקל ומגיע ל30.

יכול להיות שאני טועה אבל אני הולך אחרי האמת שלי.
אם האמת שלך שגויה אני מציע לך לתקן את ההגדרה שלך לאמת. זה אומר שה"אמת שלך" תצטרך להבחן כנגד המציאות, במקום להגדיר אותה.
קונספט מהפכני, אני יודע.

כמה אירוני שאנחנו מדברים על האמת הלכאורה שגויה שלך, פינוקיו. לתשומת לבך.

יש הרבה סיבות לתקיעה. במיוחד ב-102.5 לזכר בוגר ובריא. האם אתה נח יותר או פחות משמונה דקות בין הסטים? האם אתה ישן יותר או פחות משמונה שעות ביממה? האם אתה אוכל יותר או פחות מ800 קלוריות מעל התחזוקה? האם העלית סרטון ביקורת טכניקה יותר או פחות משמונה פעמים לפורום של ריפטו? האם איי פעם, במהלך כל תקופת חייך - הקשבת לעצה כלשהי של יותר או פחות משמונה מדריכי חדר כושר מוסמכים? האם קראת יותר או פחות מ-80 עמודים בספר SS? האם חיפשת תשובה לשאלה שלך בפורום של ריפטו יותר או פחות משמונה פעמים? האם קראת יותר או פחות משמונה מאמרים באתר שלו? אם תקבל 7 תשובות שתאהב לשמוע (כמו להוסיף כפיפות מרפקים) ותשובה אחת שאומרת לך ללכת בדרך הקשה ולהבין את הדברים קצת לעומק ולהתאמץ יותר, לאיזו מבין שמונה התשובות תקשיב?

מיקרו לואדינג זו תוספת משקל נמוכה יותר מ-2.5 ק"ג. למשל 1.8 ק"ג או 0.8 ק"ג.

Peace

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית